Új hozzászólás Aktív témák
-
atirattivo
csendes tag
Üres, használt, beszáradt stb. tintapatronokat keresek az alábbi típusokból:
Canon: BC-02,BC-05,BC-20,BX-2,BX-3,BX-20,CL-41,CL-51,PG-40,PG-50
Bármilyen mennyiségben átveszem őket!
-
ottkar
addikt
válasz #41635072 #35 üzenetére
A hőszublimációs Kodak volt míg fel nem aprítottam a négyszínű tintás Hp 3745 egy 16ezer Ft-os nyomtató.
A Kodak nyomtatónál az is baj volt hogy a programja nagyon únintelligens volt. uralkodott az egész PC-n. Bár azt hallottam hogy a Canonoknak ugyanilyen a programja.
[ Szerkesztve ]
-
kariad
senior tag
Nekem tetszik majd a lakás festésnél jól jön az a vödör!
Jó színeket kavarok ki majd belőle!! -
ottkar
addikt
válasz Cathfaern #33 üzenetére
Ha láttál volna nyomtatást az én hőszublimációsommal meg a tintással ugyanarról, nagyon szembetűnő hogy a tintás mindenben messze jobb. Sőt a labori fotóeljárásosnál is jobb élességre részletre színre is a tintás nyomata. Érdekes volt amikor kihozták a fotó nyomtatót tintásban 4-nél több színnel. Mi történt? Ez a nyomtató a sötétpirosat nem fekete pöttyözéssel csinálta hanem sötétlilát tett bele. És az történt amelyik képnél sok volt a sötétpiros az teljesen elment a lila felé.
-
Cathfaern
nagyúr
Azért azt ne felejtsük el, hogy egy filmen sincs fekete réteg, csak CMY, mégis van fekete szín (igen, tudom, az nem nyomtatás, csak azt akartam mondani vele, hogy nem szükségszerű a CMY szinek melle fekete szín is a feketeség eléréséhez). S a hőszublimációs eljárás nem igazán tekinthető hagyományos nyomtatásnak.
-
shtml
őstag
A színes nyomdatechnikában alapvető a fekete használata a három alapszín mellett, nem véletlenül. A három alapszín keverésével ui. nem lehet olyan tökéletesen semleges feketét és szürkékek előállítani, mint a fekete felhasználásával.
Természetesen látatlanban nincs értelme szidnom vagy megítélnem ezt a nyomtatót, csak éppen furcsállom a fekete hiányát.
A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)
-
ISZOLE
senior tag
Valahogy nem emlékszem mikor csináltam utoljára fekete fényképet , az én képeimen se teljesen fehér se teljesen fekete nincs.
Viccet félretéve én csak elmondtam a saját tapasztalataimat nem akarok senkit semmiről meggyőzni, használd nyugodtan a 4800 dpi-s tintaköpködődet, én meg a kis Canonomat. Az a lényeg, hogy mindketten elégedettek vagyunk.Semmi papagája hogy kalibabráljuk az oszcilloszpókkal!
-
vottokar
senior tag
Tudom, nekem is van hőszublimációs fotoprinteren, csak a "konkurrenciától" Csak azért az a képenkénti 72Ft nem épp kevés. És csak sajna a saját kellékeivel megy (papír, festékkazetta.) Itt még én nem találkoztam utángyártottal.
Amúgy szerintem nagyon szép képet csinálnak a szublimációs nyomtatók, Fotóalbumba jobbnak tűnik, mint a tintás, legalább is szerintem."Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"
-
ISZOLE
senior tag
válasz #41635072 #22 üzenetére
Szerintem van ottkar szerint nincs. Olvass független teszteket ahol bemérték a színvisszaadást és összehasonlítják a pöttyözőkkel. Már belinkeltem a Steve's Digicam tesztet ahol ezt írják:
"The CP510 prints are indistinguishable from conventionally processed film prints and are just as durable."
Szerintem igazuk van.Semmi papagája hogy kalibabráljuk az oszcilloszpókkal!
-
ottkar
addikt
válasz #41635072 #24 üzenetére
A hőszublimációs színei rosszak a tintással én jobb színeket és élességet nyomtatok mint a fotólevilágítóssal a labor. A HP-m 4800 Dpi-s nekem és van fekete. Nagyon nagy hátrány a fekete hiánya. Eleve amelyik nyomtatón nincs fekete az nem lehet színre olyan jó mint amelyiknél van. 15 éve nyomtatok van tapasztalatom bőven.
[ Szerkesztve ]
-
ottkar
addikt
válasz #41635072 #20 üzenetére
Ha visszaolvasod a beírásomat nekem nem vált be mert 300dpi-t nyomtat az a fotóeljárástól elmarad láthatóan. Nincs valódi fekete sem mert háromszínű a fólia tehát abból kever "feketét" ami inkább sötétzöld. Kétszer akkora az ára mint a legdrágább laboré. A színek sem tökéletesek, ha ugyanazt tintással kinyomtatod nagy a különbség és a hőszublimációssal nem lehet a színeket annyira állítani. Úgy is lehet mondani hogy nem tökéletes nincs kiforrva.Egyetlen előnye a tintással szemben hogy vízhatlan.
[ Szerkesztve ]
-
ISZOLE
senior tag
108 darab 10x15-ös 7000 körül van. A színekről lehet vitatkozni, a 300 dpi viszont valódi felbontás nem úgy mint a pöttyözőké ahol a sokezres -nagyon tetszetős- számot ugyebár el kell osztani a használt színek számával. De hát erre szokták mondani "kinek a pap, kinek a papné".
Tel Elek: A papír és a fólia egy készletben kapható csak. Szeretem amikor valaki olyasmit akar nekem elmagyarázni amit még csak nem is látott mikor én meg használom. A belinkelt cucc egy másik sorozatú (újabb) nyomtatóhoz való (persze ezért drágább is) és egy kazettában tartalmazza a papírt és a fóliát is.
Semmi papagája hogy kalibabráljuk az oszcilloszpókkal!
-
ottkar
addikt
válasz #41635072 #18 üzenetére
100 db papír van benne . de mit gondolsz miért ilyen vastag a doboz? Mert a 100db-hoz benne van a fólia kazetta is.Nekem volt tudom.Itt a színfólia kazetta annyi papírhoz elég ami a csomagban van. Ha kisimításnál sokat tekersz a fólián az is előfordul hogy nem lesz elég.
-
philoxenia
MODERÁTOR
A képről azt hittem, fagyisvödör...
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
ISZOLE
senior tag
Ezeknek a nyomtatóknak pont az a lényege, hogy ha kell hirtelen pár kép kinyomtatva akkor arra gyors és jó minőségű megoldás, az ár ilyenkor nem annyira elsődleges szempont, egyébként ha jól emlékszem olyan 50 Ft körül van egy 10x15-ös.
Ha sok kép kell akkor természetesen elő kell hívatni valahol.shtml: nincs fekete.
Semmi papagája hogy kalibabráljuk az oszcilloszpókkal!
-
spirit007
senior tag
Aztán a pecások nehogy összekeverjék a vödröket
A másik viszont aranyos .
El tudom képzelni , ahogy a cicamica hason fekve napozik egy EEEPc-vel és közben nyomtatgatja az iwiw képeket -
vottokar
senior tag
Nagyon szép, nagyon jó, (na jó a vödör nem annyira ) de ha jól gondolom a képek még mindíg igen drágák. Ha sok kép kell sokkal olcsóbb előhívatni valahol
"Hát te meg ki a tö*öm vagy, hogy bundában szeded itt a málnát?"
-
ISZOLE
senior tag
Teljesen más a nyomtatás elve mint a tintasugarasoknak. Négy színes fóliáról vasalja a papírra képeket a nyomtató, három a szokásos nyomdai alapszín a negyedik pedig egy átlátszó védőfólia amitől még vízállóbb lesz. Az elkészült nyomat pont olyan mint egy hagyományosan levilágított papírkép.
Több előnye is van a tintasugarassal szemben, pl:
- nem pöttyös a nyomat
- vízálló
- nem szárad be semmi a nyomtatóban ha hónapokig nincs rá szükséged
- pontosan lehet tudni hány képre elég a töltetSemmi papagája hogy kalibabráljuk az oszcilloszpókkal!
-
törölt tag
Egyébként egy ilyen "fotónyomtató" mivel különb a tintasugaras nyomtatóktól?
Csak annyi, hogy "kompakt"?
Emlékszem, az IP2000-res nyomtatómra is azt mondták, hogy fotónyomtató, de hááát...
A mostani MP160-am is ugyanolyan gány. -
Morden24
nagyúr
Fagyisdoboz a LEGO-vödörben
Sectumsempra - For Enemies
-
Jofi81
őstag
A CP770-es elég viccesen néz ki, leginkább egy vödörre hasonlít... A másik viszont tetszik.
Most látom, az tényleg egy vödör!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 13. nap: SIFU
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- One mobilszolgáltatások
- Milyen széket vegyek?
- Asztalos klub
- iPhone topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest