- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amazon Kindle
- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HP EliteBook / ZBook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
Kérdés, mi a normális? Mert ezt valahogy mindenki lehagyja.
Ha erős a gép akkor az a baj, hogy drága, ha vékony akkor melegszik, ha sok port van rajta nehéz, ha nincs rajta port, miért nincs rajta, és sorolhatnám.
Elégedett embert még életemben nem láttam, csak a sírás úgy túlnyomórészt.Minden problémára van megoldás, de nyilván az a megoldás túlnyomó többségben nem fog tetszeni XY ok miatt.
[ Szerkesztve ]
-
opr
nagyúr
A multis kozepvezeto miota profi? Szigoruan szvsz, de a multis kozepvezetonel jobb pelda az egysegsugaru lyuzerre keves van.
Mert mit hasznal a multis kozepvezeto? Office, e-mail, bongeszo, valami naptar, ha nem e-mail klienssel integraltat hasznal. Ennyi.
Ez konkretan kevesbe terhelo a gepnek, mint a csaladi gep, mert ott el kell birni a kamasz gyereknek a 4k kecskeporeszt is.Profi felhasznalok a grafikusok, programozok, mernokok, meg meg ezer meg ezer olyan ember, akinek szamit a gep, nem eshet ki alola, es az utolso cseppet is kicsavarja a vasbol, mindegy mit raksz ala.
Mondtad, hogy kollega vagy, es megse gyotrod agyon a gepet. Hat, csak hogy ezt ellensulyozzam, van olyan, hogy nagyobb levegovetelu forditas kell, ami egy distributed build system-et hasznalva ~200 magot fektet meg boven eszreveheto ideig. Nekem szamit, hogy ne fekudjon ki a gep alolam akkor is, amikor valamiert pont laptopon kell dolgoznom. Bar altalaban -pont, mert a laptop azonnal megfekszik- inkabb remote desktop-olok a desktop gepre es ugy dolgozok. Ami amugy nagysagrendekkel szarabb, mintha a lapos siman elbirna es kesz...szerk: de amugy nincs olyan messze egymastol a ket allaspont, csak annyit kene megerteni, hogy nem sirnank mi, ha legalabb egy darab normalis gep letezne meg. Legalabb egy darab. De nincs.
[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
cucka
addikt
válasz Tikakukac #144 üzenetére
Egy fél irodaház szívott végig egy generációt HP-val, hogy töltögették be az adatbázisokat és 30 másodperc után putttyputtyputyy alapórajel, csókolom
Jó hát a legendás HP minőség
(De tényleg, ha az egész iroda napi munkafolyamata, hogy percekig tölt egy adatbázist, ami ráadásul lokálban csutkán pörgeti a procit, akkor már érdemes lehet javítani azon a folyamaton. De igen, erre ezek a papírvékony ultrabookok tényleg nem jók)Van ez a Youtube nevű dolog. Lehet hallottál már róla. Na elárulom a titkot: azok fénygéppel készülgetnek és fognak is
Tudom, de a nyersanyag feldolgozását egy asztalnál csinálod általában, ahol elfér az átalakító. Ha helyszínen forgatsz, veszel még 1 átalakítót a fotós táskába és akkor nem felejted otthon.
Igen, értem, hogy kényelmetlen bedugni az átalakítót, de azért nem kell ennek ekkora feneket keríteni. -
cucka
addikt
De egy csomó profi igazából nem használja csutkán a gépet.
Egy multis középvezető mit használ, ami hajtja a processzort? Vagy egy adatbázis adminisztrátor?Van egy csomó dolog, ami engem is zavar, pl. a szarabbnál szarabb billentyűzetek, de azt tényleg nem érzékelem, hogy manapság egy jobb laptopnál a cpu teljesítmény bármilyen problémát jelentene. (Ami a lényeg igazából, throttling ide vagy oda)
-
Tikakukac
titán
Az van, igények. Rohadjak meg, de nem nagyon hallom ügyfelektől, hogy fuh hallod, annyira kellett már, hogy egy fél milkás gépet is 3-4 havonta gariztatni kelljen. most végre rendben van az életem. Imádom mikor kiköpi a ventit a gép, szeretem a búgást, a backlight bleedingért pedig élek-halok! Yep.
Értem, hogy neked nem-throttlingolós gép kell, de most őszintén, a felhasználók hány %-a hajtja úgy a gépet, hogy ez fel is tűnjön? Én programozó vagyok, még nekem se szokott feltűnni munka közben..
Hogy hány ember vesz i5-öt és lesz belőle i3 kihasználva? Elég sokan jutnak erre a partra. Egy fél irodaház szívott végig egy generációt HP-val, hogy töltögették be az adatbázisokat és 30 másodperc után putttyputtyputyy alapórajel, csókolom
A másik az sd kártya olvasó. Ki a f*szom használ még 2019-ben sd kártyát, azt a pár embert kivéve, akinek a fotózás a munkája vagy a hobbija?
Van ez a Youtube nevű dolog. Lehet hallottál már róla. Na elárulom a titkot: azok fénygéppel készülgetnek és fognak is Csabinak a 12"-os Mac tesztjét nézd majd meg. Na ő nálam sokkal szebben kifejti miért betonkockával való tökönverés az egész.
Nem tűnt még fel, hogy mindenki telefonnal fotózik és a fotókat a facebookon/google-n tárolja? A kompat fényképezőgépek, mint termékkategória, megszűnt évek óta.
Jó tudni, észben fogom tartani.
És akkor az összes topikban jön az a 3 ember, akinél a fő probléma az a roppant kényelmetlenség, hogy be kell dugni a 3 centis átalakítót a laptopba. Biztos sok helyet foglal el a kártyaolvasó a 6 kilós fotós táskában..
Bár elolvastad volna a fentebbieket Ha ez jött le belőle, akkor gyanítom nem ment.
Mi lesz a következő? Jönnek a mérnökök sírni, hogy eltűnt a soros port?
Nyugton vannak, azok az ipari gépek megmaradtak
A dvd olvasó nem hiányzik senkinek?
Nem nagyon, de ha kell is, még van választék.
Na és mi van az eSata-val, az is hova tűnt már..
Sosem volt tömeghasználatban.
Ha egy autó motorját állandóan 6000-es fordulaton járatod, akkor biztos sokkal hamarabb tönkremegy, mert azt is a normális közlekedés igénybevételére tervezik.
Ha hidegen nyomod és mondjuk ez egy dízel, biztosan. Ha mondjuk egy melegen járatott japán 9k-ig forgó motorka, akkor nem. Anyám így nyírja ki a motortartó bakokat és veri szét a csapágyakat. Szigorúan 2000-nél elváltunk, mert hát a pörgetés az öl meg izé. Tudod mi öl? Mikor valaki ezt csinálja a hajtókarcsapágyakkal.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
opr
nagyúr
"Értem, hogy neked nem-throttlingolós gép kell, de most őszintén, a felhasználók hány %-a hajtja úgy a gépet, hogy ez fel is tűnjön?"
De nem is a konzumer fosoknal szokott lenni a siras, hanem azoknal a gepeknel, amiket elvileg profiknak szannak, ennek megfelelo arakon, sokszor boven millio forint felett.
Es akkor se az a problema, hogy ujabban szokszor a szetvekonyitott csillivilli konzumer szart akarjak business/professzionalis felhasznalasra is nyomatni, hanem hogy csak csillivilli szart nyomatnak, normalis gep mar ~nincs is.
Rajtam pl buktak, mert ha kifizetek £3000 folotti oszeget egy laptopert, akkor elvarom, hogy ne sporoljanak pl a billentyuzeten. Legalabb fel evig nezelodtem, aztan ugy dontottem, hogy kompromisszumot kotok, es desktop gep lett."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
cucka
addikt
Játéknál észreveszed, de most másfél kiló alatti laptopokról van szó, ott igazából ez nem szempont.
A throttling-nál az van, hogy az átlag otthoni/irodai felhasználás mellett nincs folyamatos terhelés, szóval egyszerűen csak erre optimalizálnak.
(Egész pontosan észrevették, hogy a vékony, dizájnos gépekért többet hajlandóak fizetni az emberek és nem érdekli őket, hogy kevés a port meg hogy throttlingol. Márhogy a fórumharcosokat érdekli, a vevőket kevésbé. A macbook air a második generációtól kezdve tarolt a piacon, azóta is mindenki azt másolja)Ha egy autó motorját állandóan 6000-es fordulaton járatod, akkor biztos sokkal hamarabb tönkremegy, mert azt is a normális közlekedés igénybevételére tervezik.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
Trotyling' mas tortenet, leegyszerusitve hibas mukodes, senki nem azert vesz draga i7-et h i5 szinten - se - tudja hasznalni, csodalom h ezert nem pereltek meg szet a gyartokat, ha nem kepes lehuteni x cpu-t, akkor olyat kell beletenni amit lehut, reszenrol ilyen gep ugy repulne vissza a feladonak h koppanna
Egyszeru jatekkal biztos eszreveszed ha belaggol a game, teged speciel nem zavar, de meg munka se kell hozza, ilyen arkategoriaban meg ne vicceljunk mar, kb beletesznek 1tb ssd-t, de csak 256gb-ot hasznalhatsz mindig, a maradekot ha epp felvillan a kis ablak most lehet ( : uzenettel, de az 1gb arat fizettetik ki veled, nem a 256-ot, es ez nincs publikalva apro betus reszben semSzerk: mertekegysegek
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
cucka
addikt
válasz Tikakukac #136 üzenetére
Az a probléma, hogy vannak, akiknek végtelen ciklusba kerültek a gondolataik, miközben a vásárlói igények változnak.
Értem, hogy neked nem-throttlingolós gép kell, de most őszintén, a felhasználók hány %-a hajtja úgy a gépet, hogy ez fel is tűnjön? Én programozó vagyok, még nekem se szokott feltűnni munka közben..
A másik az sd kártya olvasó. Ki a f*szom használ még 2019-ben sd kártyát, azt a pár embert kivéve, akinek a fotózás a munkája vagy a hobbija? Nem tűnt még fel, hogy mindenki telefonnal fotózik és a fotókat a facebookon/google-n tárolja? A kompat fényképezőgépek, mint termékkategória, megszűnt évek óta.
És akkor az összes topikban jön az a 3 ember, akinél a fő probléma az a roppant kényelmetlenség, hogy be kell dugni a 3 centis átalakítót a laptopba. Biztos sok helyet foglal el a kártyaolvasó a 6 kilós fotós táskában..Mi lesz a következő? Jönnek a mérnökök sírni, hogy eltűnt a soros port? A dvd olvasó nem hiányzik senkinek? Na és mi van az eSata-val, az is hova tűnt már..
[ Szerkesztve ]
-
bencze
senior tag
Ezt az árnyalja, hogy egy külön szakma a birtoklási vágyat felkelteni az emberekben és ez nem igazán az őszinteség eszközét szokta használni inkább érzelmekre hat lásd influenszereken keresztül reklámozott szutykok. Az emberek többsége nem ért hozzá mit vesz meg, most céges részen ne vitassuk de konzúmer szinten legalábbis (céges szinten meg a menedzsereket győzik meg mézesmázas beszéddel meg csilivili demókkal ami ugyanez a buta manipuláció de ott sokszor azért csak van valami folyamat amiben kiderül és megakad sok hülyeség).
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
félisten
válasz Tikakukac #136 üzenetére
> el és ne csak 20-as csővel nyomjanak le mindent a torkodon, mintha csak libát tömnének
Valojaban a vilag nem ugy mukodik, hogy lenyomjak az emberek torkan a donteseket. Az emberek nem teljesen hulyek, es ha egy ceg rendszeresen olyasmiket gyart, ami szembemegy az emberek vagyainak, akkor nem fogjak venni oket egy ido utan.
Probalj meg termeket fejleszteni, aztan latni fogod.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
Tikakukac
titán
válasz #95590400 #135 üzenetére
Ez az a baromi hangos kisebbség, aki próbálja kisírni, hogy valamit foglalkozzanak még a userek igényeivel és ne csak 20-as csővel nyomjanak le mindent a torkodon, mintha csak libát tömnének. Ha pedig szoftveres bajod van igyekszik valahogy utólag betömni, amire a gyártó megint ível magasról.
De lehet nyugodtan sodródni az árral, aztán eljutunk egyszer oda, mint most is: akinek nem gond egy 3cm vastag laptop hordozása, viszont szeretne csendben, nem throttlingoló és nem összerottyanó notit venni, az pörög a fejbúbján, mert már a workstationt is azzal akarják eladni, hogy van egy jó adatlapja és olyan vékony, hogy a szalámit felvágod vele a reggelihez. Ha ez kell, parancsoljon mindenki. És lehet húzni az időt a régi vasakkal, persze. De egyszer minden elavul és akkor ez lesz a választék a nép egyszerű gyermekeinek is.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
törölt tag
válasz Tikakukac #118 üzenetére
nem leskelődöm, csak baromi unalmas kb. mindig ugyanazt a baromi hangos kisebbséget olvasni ugyanazokon a gumicsontokon rágódva minden egyes notebook cikknél.
ezek a laposok ezzel a felszereltséggel a mainstream vonalnak bőven megteszik. éls ja, van egy dell e4300-am (illetve 2,5, egy tartalékban, egy meg alkatrésznek, és hááát, ha utódját keresném bajban lennék, újonnan nem vágnék bele, on the site-al sem, inkább valami garisat a másodkéztől aprón keresnék dell vonalon, és ha beválna ergonómiailag, akkor bővíteném még egyre záros határidőn belül, kb. az új árának feléért a kettőt együtt. és engem spec nem zavar, ha könnyű és vékony, és nem tudok egy tankkal átmenni rajta, meg nincs benne egy throttlingoló erőmű elrejtve, plusz bőven elég a hd+.
elhiszem, hogy egy cégnél nem így meg, de azzal szopjon más, akinek melója. én szopok a magam melójával.
és ja, a fényképezőgép mára már rétegigény lesz, és azzal, hogy lassan több kamera van a mobilon, mint egy pókon a szem, még inkább visszaszorul a jelenléte. és valszeg kényelmi szempontból a gyártók se fogják erőltetni az sd kártyát, ha egy olcsó és gyors, nagy méretű háttértárat el tudnak helyezni benne, pláne, ha ennek hibája okán egy újabb lehetőség lesz garanciaidőn túl új vásárlására késztetni.
nekem asszem 5 éve ment tönkre a fényképezőm, ami mondjuk por, ütés és vízálló volt, és azóta sem pótoltam. nem is fogom. a fényképezés sem érdekel ilyen szinten, nem csak mindennapos használati tárgynak meg feleslegessé vált/válik.
és ja, evvan, ha kártyázni akarsz, veszel egy pakli kártyát, és nem azon sírsz, hogy az ms kivette a winből a fekete pétert, meg a passziánszot. ha cserélgetni meg lementeni akarod, akkor megoldod magadnak, mert a gyártók nem törődnek veled. a vásárlóerő 99%-as sem törődik veled.
én is telesírhatnám minden mobilos cikk kommentszekcióját, hogy miért nem lehet almán kívül 5" alatt értelmes telefon kapni (mondjuk 4.5"-ban, kevés kerettel, legyen benne 32 giga háttértár, takarékos de elfogadható 8 mag, 3 giga ram, meg amoled, meg macska farkán bokréta), de felesleges, értelmetlen. nem ez a trend, kénytelen voltam adaptálódni. sőt, lassan úgy néz ki, az 5" is kihalóban, lehet be kellene készleteznem a jövőre. és ugyan meg vagyok győződve róla, vannak még számosan ilyenek, hogy beneveznének egy vékony, könnyű, kisebb polikarbonát és semmi csicsa androidos telóra, de a kutyaugatás úgysem hallik az égig. -
bencze
senior tag
válasz galaktikus #3 üzenetére
hát ja még a szar hűtést is lemásolták. az árát mondjuk nem sikerült.
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
veterán
válasz Hieronymus #131 üzenetére
A pro-n 2db usb c van(egyik töltésre), 2 db usb 3.0, 1 HDMI , 1 3,5 Jack és egy kártyaolvasó. Nekem ez tökéletesen elég. Egyszer kellet volna a wifi extender beállításához a UTP csati, de a régi laptopon volt az apósnak és megoldódott. 😀
-
válasz Donki Hóte #105 üzenetére
"De ha benne lenne az 1 dolláros SD olvasó, akkor 6 000 000 darabot tudnának eladni belőle."
Talán nem csak az dolláros kártyaolvasó a költség vagy nyereség.
Mögötte kell még valami elektronikának is lennie, hogy ne csak a helyet foglalja az olvasó.Számomra érdekesebb és értelmesebb lenne egy egy 4G/LTE kártya fogadó.
Bár erre sincs nagyobb igény (sajnos), mint egy mSD kártyaolvasóra.Azt gondolom 3 csatlakozó elegendő egy ilyen gépre.
1. USB-C, ami töltőként és "dokkolóként" viselkedik.
2. USB-C, ami szükség szintén képes USB-C hubot kezelni és tölteni végszükség esetén más eszközt.
3 USB3, ha valamit gyorsan kell használni hub nélkül kezelni.Az összes többi csatlakozó, HDMI, mSD, LAN, analóg hangkimenet, .... mehet a hubra.
Már ma is nagyon változatos kiépítésű hubokat kínálnak a gyártók. Mindenki megtalálhatja az optimálisat.
Ráadásul egyszer kell csak megvenni, használható a telefonokhoz és notikhoz is. Egy eszközcserénél nem kell megvenni t9bbször ugyanazokat az eszközöket.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
vicze
félisten
"T480S sokkal vastagabb/nehezebb/gyengebb a kijelzoje"
Hm, 14,6 mm vs. 18,45 mm. Igen "sokkal" vastagabb.
1,31kg, azaz könnyebb.
T480s kérhető WQHD-val, de nyilván még minding kevesebb és a képaránnyal nem lehet mit tenni. (Ez talán 2-3év múlva majd változik, de még várni kell.) Mondjuk én a privacy screen opciót választanám, még ha csak FHD is.A drágább lemaradt. Legalább bővíthető.
Mondjuk a T480s-t viszont egyáltalán nem ajánlom, sajnos nem egy túl jó konstrukció lett, inkább a T470s ha még beszerezhető.
[ Szerkesztve ]
-
opr
nagyúr
Valasztotta a halal, azt is felgyujtanam, aki kitalalta azt a fost.
Eppen ez volt elerheto a cegnel, mikor nagyon kellett egy lapos, aztan meg ugy alakult, hogy ramrohadt, ugyhogy most varom, hogy oregedjen mar ki vegre alolam, aztan rahajtok egy 15"-osra, hatha az jobb.
Sajnos az a helyzet, hogy annyiszor nem kell laptopot hasznalni, hogy indokolt legyen a csereje amig meg jol mukodik, annyiszor viszont pont kell, hogy idegesito legyen.[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Masooo
aktív tag
válasz Tikakukac #125 üzenetére
Nekem egy memkari lementése sem töri ketté a nyaralást, de ez már véleményes.
-Ez amolyan fogáskeresés megint, de a zárásban a lényeg amit én már 2x alkalmaztam 2 hozzászólásban, de csak eljutunk eddig végre. (azért én is kukacoskodom kicsit és visszautalok magamra ha nem sértelek meg ---melót nem viszek, sem tableteket sem laptopokat, és átalakítót sem--- azaz ha le akarnám menteni ahhoz kellene valami amire ezt megtehetem igaz? pl laptop, de mivel nem viszek azt sem....)
véleményes -- azaz nézőpont kérdése. ezzel pedig mivel végre elértél a véleményemhez, és már közös véleményen vagyunk, talán zárhatjuk is.
-----------------------------------------------------------------
Elég sok ilyen helyzet van. Én tudok 6 főt instant, akinél ez elég gyakran helyzet. ---megint ismételném magam, élethelyzet kérdése, megint csak lett végre további egy közös nevező, zárjuk le ezt is.
-----------------------------------------------------------------
És nem még inkább elférne a laptopban alapból? Nem lenen egyszerűbb, ha nem kéne még egy elhagyós dolgot számon tartani és berakni? Csak nálam veri ez a harangot?
---lehet, hogy az lenne, sőt, legyen igazad, hogy lásd fair próbálok lenni, egyszerűbb lenne. ---de, mivel amúgy nem igen van rá szükségem, ahogy sok embernek velem együtt, épp ezért nem hat meg ha nincs a gépben alapból, mert a probléma, már akinek ez probléma (tudom neked és 6 embernek kapásból és még a merítéstől függően lehet hogy többeknek) simán áthidalható lásd fenn.
(itt csak annyit az elhagyós dolgokra, hogy én pl egy erre a célra rendszeresített rendezőben viszek akkut elemet 1-2 kábelt a kártyákat (ha kéne ide beférne az olvasó is) esetlegesen powerbankot, egyben van, nem hagyom el, tudom mit hol keressek, tehát a dolgokba rakott rendszer nem hátrány)A harangot pedig nem csak nálad veri, de itt is a nézőpont ami döntő. A létjogosultságát tekintve (számomra) pont teszek rá van e benne sd vagy nincs, de az valóban aggasztó, hogy minden termék ami piacra megy, márka akar lenni, aztán komoly márka akar lenni és mikor végre elér oda, akkor elkezdenek benne spórolni anyaggal alkatrésszel, mert addig gazdagodjunk mint tulajok amig veszik és elfogadják hogy márka (nem mintha nem mi vásárlók tettük volna márkává), és sajna ilyen a bmwtől egészen pl a samsungig egy csomó dolog és lehet hogy egyszer a xiaomi is az lesz.
------------------------------------------------------------------------------------
Én az az ember vagyok, aki a gond kreálást is szeretné elkerülni. Mert én már csak ilyesmire vágyom. -ez azért nem feltétlen negatív tulajdonság
Tökéletesen látom a piac alakulását és tátott szájjal rohanunk bele abba a bizonyos erdőbe. --szerintem már a fákat kerülgetjük, de ahogy tetszik
[ Szerkesztve ]
Politikáról priviben sem vitáznék, mert hát ki a bolondabb? A bolond, vagy aki követi őt?
-
Tikakukac
titán
Amikor nyaralok ott pihenek, melót nem viszek, sem tableteket sem laptopokat, és átalakítót sem. A képeket a fotógéppel lövöm, elég kártyája van, feldolgozásig azokon is maradnak a képek, mert ha nyaralok, akkor kikapcsolódom és pihenek.
Nekem egy memkari lementése sem töri ketté a nyaralást, de ez már véleményes.
Eddig nem volt olyan helyzet életem során amikor kellett volna itthon, vagy utazáskor legyen az üzleti vagy magán nekem kártyaolvasó. Lehet az én életem ingerszegény, de azért igen kevés élethelyzet van amikor valaki útoon van és akkor kell neki épp egy sd kártyaolvasó.
Elég sok ilyen helyzet van. Én tudok 6 főt instant, akinél ez elég gyakran helyzet.
Viszont ha igen, a cucc méretei miatt pedig alapos felkészülés alkalmával épp elfér a csomagban, zsebben (pl a micro sd olvasó még a nyelved alatt is) az aminek pedig itthon kiváló helye van a fiókban.
És nem még inkább elférne a laptopban alapból? Nem lenen egyszerűbb, ha nem kéne még egy elhagyós dolgot számon tartani és berakni? Csak nálam veri ez a harangot?
Tehát épp oda lyukadunk ki hogy a vita meddő, mert nézőpont és élethelyzet kérdése. Vannak az akaratos emberek akik egy sd olvasó miatt kifordítanák a világot, és vannak akik inkább megoldják a gondokat amik szembe jönnek. Ezt el kell fogadni. Ezért is zártam azzal, lehet választani másik terméket ha csak ez az ami visszatart a vételtől pl.
Vannak és voltak "akaratos" emberek mindig. És vannak olyanok is, akik megoldanak gondokat. Elfogadom.
Én az az ember vagyok, aki a gond kreálást is szeretné elkerülni. Mert én már csak ilyesmire vágyom.
Másik terméket meg nem fogsz választani. Fentebb fel is lett sorolva, hogy miért és mi áll a jelenség mögött. Ha lyuk vagy dugasz van a laptopon, az nem letisztult, fúj és egyébként is minek. Ha bajod van, átalakítózz, az esztétikus, okos, praktikus, kontakthiba és törésektől abszolút mentes. Én meg ezért zártam ezzel. Tökéletesen látom a piac alakulását és tátott szájjal rohanunk bele abba a bizonyos erdőbe.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Masooo
aktív tag
válasz #16820480 #123 üzenetére
Nem állítottam, hogy ilyen laptopom lenne, illetve, hogy ezekből bármelyik, csupán az sd kártyaolvasó kell nem kell a laptopba fonalra reagáltam. Bár nem a piac csúcsa (bizonyos szempontokból) és sok rosszat lehet mondani róla de én bizonyos okok miatt Toshiba laptopokat tartok.
A laptop nekem a kényelem miatt kell főleg, mert ha dolgozom rajta, azt szeretem a hintaágyból napágyból vagy épp a Balaton partjáról tenni és ezek a dolgok megadják a kellő szabadságot hozzá. Játszani nem játszom pcn így ez nem indokolja az asztali gép több esetben is jobb ár / érték arányát. Végezetül pedig, azt hiszem megszokás.[ Szerkesztve ]
Politikáról priviben sem vitáznék, mert hát ki a bolondabb? A bolond, vagy aki követi őt?
-
Masooo
aktív tag
válasz Tikakukac #120 üzenetére
Azért azt tudod hogy élethelyzet kérdése épp ezért van elbaxva a de akkor is legyen benne indoklás.
Itthon melózom, az irodám is itthon van, a melós laptopom is és a fiók bizony ott van mellette.
Megbeszélésekre nem viszek laptopot és ezért fiókot sem. (mellesleg ha kéne, kb akkora mint egx nagyobb pendrive, el tudnám vinni az átalakítót),
Amikor nyaralok ott pihenek, melót nem viszek, sem tableteket sem laptopokat, és átalakítót sem. A képeket a fotógéppel lövöm, elég kártyája van, feldolgozásig azokon is maradnak a képek, mert ha nyaralok, akkor kikapcsolódom és pihenek.
Eddig nem volt olyan helyzet életem során amikor kellett volna itthon, vagy utazáskor legyen az üzleti vagy magán nekem kártyaolvasó. Lehet az én életem ingerszegény, de azért igen kevés élethelyzet van amikor valaki útoon van és akkor kell neki épp egy sd kártyaolvasó. Viszont ha igen, a cucc méretei miatt pedig alapos felkészülés alkalmával épp elfér a csomagban, zsebben (pl a micro sd olvasó még a nyelved alatt is) az aminek pedig itthon kiváló helye van a fiókban.
Tehát épp oda lyukadunk ki hogy a vita meddő, mert nézőpont és élethelyzet kérdése. Vannak az akaratos emberek akik egy sd olvasó miatt kifordítanák a világot, és vannak akik inkább megoldják a gondokat amik szembe jönnek. Ezt el kell fogadni. Ezért is zártam azzal, lehet választani másik terméket ha csak ez az ami visszatart a vételtől pl.
[ Szerkesztve ]
-
opr
nagyúr
válasz Donki Hóte #116 üzenetére
"Akinek pedig a microSD és a normál SD közötti különbség csak asszociációs probléma, az nagyon nem jó helyen van ezekben a fórumokban "
Es ha mindezt olyan nevvel sikerul benyogni, hogy AV man, akkor viszont mar tenyleg komoly lehet a problema.
-
Tikakukac
titán
de majd ha kell van a fiókban
És viszed a laptoppal a fiókot is? És itt van elqrva az összes hasonló indoklás. Mikor nincs meg az adapter, az átalakító bizgentyű és az olvasó meg a többi katranc? Mikor kéne.
-
Masooo
aktív tag
válasz Donki Hóte #116 üzenetére
Ici picit meddő dolgon vitáztok szerintem. Bár mindkettő álláspont elfogadható, a probléma könnyen megoldható....
Engem is épp nem érdekel a kártyaolvasó, de volt olyan, hogy kellett volna mert vki azon hozott képeket egy munkához.
Kalandosan oldottam meg egy régi de még működő laptoppal amin keresztül hozzáfértem a képekhez aztán rájöttem hogy a fotógéppel gyorsabb lett volna, hisz van benne ilyen foglalat, aztán beötlött az is, hogy a nyomtatóm is tudja kezelni és azon át is behúzhatóak a képek..Ezért még helyettesíthető is....
Végül azért végleges megoldásként vettem eg 16in1 olvasót ami usb-be való.
Szökőévente kell még amúgy csak a próba miatt használtam, de majd ha kell van a fiókban. A gépből meg nem hiányzik.
A probléma könnyen áthidalható, de ha ezen egyetlen ok miatt nem vennéd ezen gépeket, keress másikat.Politikáról priviben sem vitáznék, mert hát ki a bolondabb? A bolond, vagy aki követi őt?
-
Tikakukac
titán
válasz #95590400 #115 üzenetére
köszönjük, hogy telesírod a kis rózsaszín balettütüdet minden ilyen esetben, de köszi, 99,9%-unk tényleg hidegen hagyja az a fránya sd kártya olvasó.
Francba. Leskelődsz? Honnan tudod, hogy tényleg hordom?
Amúgy kinek a 99,9%-a?ha meg nem tudsz sd kártya bővítőhely mentes telókat sorolni (lassan dual sim szintjén is választhatsz vagy-vagy)... jahogy, az asszociáció se ment, hogy micro SD???
Dehogynem ment, nagyon is ment. De itt jelenleg pontosan kell fogalmazni, mert van olyan gép amire micro elfér, SD már nem. Elég perdöntő. Ha tütüzni van idő, legyen fogalmazni is.
én mondjuk nem is láttam már normál méretűt, csak microt, bővítőkerettel. a mostani flash árak mellett ez lesz a következő, ami szép lassan kihal illetve igen kis rétegét fogja érdekelni az embereknek.
Ezt megbeszélted a fényképezőgépeket gyártókkal is?
hogy az apple-t miért kell idehozni, nem értem, de nem is érdekel, irreleváncs. olyan lehet ez is, mint a soros, csak alma? ultima ratio?
Egyszerű oka van, csak faék gondolatokkal operálsz: nekik szokásuk minden egyes agyhalott módon kivezetett portot és dugót megindokolni agyrohasztó módon. A lista kellemesen hosszú.
erősen kétlem, hogy ezek ebben a formában dollárcentek lennének... még a bizbasz sem, de ugye az megy valahova, jön valahonnan. de az van, hogy felesleges dolgokra sem a gyártók, sem a vevők nem áldoznak. akinek ez kell, gondoskodik magáról, ha meg mondjuk ezer ft-al olcsóbb az előállítás után keletkező ára a terméknek, akkor is kösz, de én megtartanám az ezresemet.
És ez benne a legszebb. Ethernet sincs, SD sincs és pénzed sincs És a végén az ügyfél még meg is magyarázza, hogy tulajdonképpen ez így neki jó. Mi mást kérhetne egy ilyen piacról egy gyártó?
-
veterán
válasz #95590400 #115 üzenetére
de köszi, 99,9%-unk tényleg hidegen hagyja az a fránya sd kártya olvasó.
Ez csak mintavétel kérdése. Lehet, hogy a ti 99,9 %-otokat hidegen hagyja az SD kártyaolvasó hiánya, de más mintában meg 99,9 %-nak fontos (lenne) a kártyaolvasó.
Akinek pedig a microSD és a normál SD közötti különbség csak asszociációs probléma, az nagyon nem jó helyen van ezekben a fórumokban
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
törölt tag
válasz Tikakukac #99 üzenetére
köszönjük, hogy telesírod a kis rózsaszín balettütüdet minden ilyen esetben, de köszi, 99,9%-unk tényleg hidegen hagyja az a fránya sd kártya olvasó.
ha meg nem tudsz sd kártya bővítőhely mentes telókat sorolni (lassan dual sim szintjén is választhatsz vagy-vagy)... jahogy, az asszociáció se ment, hogy micro SD??? én mondjuk nem is láttam már normál méretűt, csak microt, bővítőkerettel. a mostani flash árak mellett ez lesz a következő, ami szép lassan kihal illetve igen kis rétegét fogja érdekelni az embereknek.
hogy az apple-t miért kell idehozni, nem értem, de nem is érdekel, irreleváncs. olyan lehet ez is, mint a soros, csak alma? ultima ratio?
erősen kétlem, hogy ezek ebben a formában dollárcentek lennének... még a bizbasz sem, de ugye az megy valahova, jön valahonnan. de az van, hogy felesleges dolgokra sem a gyártók, sem a vevők nem áldoznak. akinek ez kell, gondoskodik magáról, ha meg mondjuk ezer ft-al olcsóbb az előállítás után keletkező ára a terméknek, akkor is kösz, de én megtartanám az ezresemet.[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Donki Hóte #107 üzenetére
Az nekem teljesen bevalt jobban elfer a hutoben es hamarabb elfogy, igy is van h a legalja mar a lefolyoba megy tisztitoszer gyanant mert nincs benne szensav, de tisztitoszernek viszont kivalo ( :
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
veterán
válasz Donki Hóte #111 üzenetére
Nyilván ez a kártyaolvasóra van vetítve. Azt nem tudjuk mekkora haszonkulccsal dolgoznak, ha akkorával mint az alma (a példakép) akkor nyernek.
-
veterán
Beleteszik buknak 5m-t és nyernek egyet az mínusz 4.
He
Eladott többlet 1 millió gépen csak 1 milliós nyereségük van
Másképpen mondva gépenként 1 dollár a hasznuk
Akkor tényleg más iparág után kellene nekik nézni, mert ebben nagyon balfaszok
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
khalox
őstag
Erről a Huawei-ről az jutott eszembe, mikor bizonygatták az őskorban, hogy a világon talán 10 számítógépre is szükség lehet majd (összesen ). Ebből itt Mo-n lehet nem fognak eladni még annyit sem :-S
-
oszi666
őstag
még csak az első pár sort olvastam, és nem vagyok egy pro, officeozok meg olvasok a munkahelyi laptopomon de már a 3:2 kijelző nagyon tetszik...
It is not birth, marriage, or death, but gastrulation, which is truly the most important time in your life.
-
veterán
A matek úgy is szar... így kihagyták és spóroltak 5 m-t. Beleteszik buknak 5m-t és nyernek egyet az mínusz 4.
A cola az sima lehúzás, bár abból a dobozost szeretem mert abba végig ugyan annyi a szénsav. Leónak jó a 1,75-s is.
A lényeg a lényeg a Xiaominak nagyon jó árarányú termékei vannak, szinte az összes. A Hüvej is ilyen volt anno, de már a samu és az alma nyomába léptek.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
Chaser
legenda
Nem feltetlen, gondolom nemi piackutatast azert vegeznek, en nem hasznalom az sd olvasot pedig van, volt h szokoevente hasznaltam de mar az sincs
Az eu billzet hianya mar sokkal ervagobb lehet eladas teren_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
veterán
-
Chaser
legenda
Ezeknel a gepeknel az a baj, h boven benne kell legyen az arban valoszinuleg a tervezesi ktsg se kicsi
Ha nincs nincs, ezzel nem lehet mit kezdeni, max elhatarolodni a vasarlastol, mint en a noccsos' telefonok eseteben teszem_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
veterán
válasz Tikakukac #99 üzenetére
A dollárcentes történetet már sokszor hallottam, de ha mondjuk 1 dollár csak a különbség és eladnak mondjuk világon belőle 5.000.000 db-t akkor számold ki mennyit nyernek, vagy vesztenek. Másodika matekkönyv.
Én sem szeretem az ilyet,viszont a matekot megértem pénzügyesként.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Elemlámpa, zseblámpa
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- AGM H Max - faék strapakivitelben
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- ÚJ Asus Vivobook 15 M1502YA - 15.6"FHD - Ryzen 7 7730U - 16GB - 1TB - Win11 PRO - 2 év garancia
- ACER Aspire E15 HDD nélkül + INGYEN POSTA
- Asus TUF FX505DT - AMD Ryzen 7 3750H - GTX 1650 4GB
- Dell 5570. i5-6.gen működő alapgép (laptopösszerakó) )
- Ingyen Fox! Alienware 18 (i7/32gb/Radeon/SSD+HDD)
- Full HD Lenovo ThinkPad T580 Quad Core i7-8550u laptop 8 GB RAM 256 GB SSD 2 akkumulátoros
- Új ASUS Vivobook Go 15 OLED laptop, i3-N305, 8GB/256GB, Windows11 Home, garanciával
- HP 255 G8 - 8GB/256GB - 15 - WINDOWS 11 Pro
- Asus X415EA / Intel Core i3-10110U / 8 GB RAM
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest