- Milyen processzort vegyek?
- 3D nyomtatás
- Milyen videókártyát?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- A Moore Threads egy profiknak készült grafikus kártyával bővítette kínálatát
- TCL LCD és LED TV-k
- Hobby elektronika
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz hugo chávez #85 üzenetére
Az a baj az alapórajellel, hogy az csak egy paraméter. Tehát az lehet alacsonyabb, miközben a turbó magasabb, vagy az IGP-órajel magasabb, stb. Ez leginkább egy paraméterezéssel kapcsolatos kérdés. Az alapórajelet még az AVX3.2 engedélyezése is befolyásolja. Ha aktív, akkor csak kisebb alapórajel állítható be. Bonyolultabb a kérdés annál, minthogy azt nézzék, hogy a korábbi termékekhez képest mit kell lépni.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Dare2Live
félisten
válasz hugo chávez #85 üzenetére
Nem én írtam hanem ABU akinek elég jó forrásai vannak. (Ettől még mond hülyeségeket de jók a forrásai és okos/ért hozzá.)
Én nem látom oly durvának a konkrét bios féle problémát. Ha intelnek kell és vmennyire lapgyártóknak is az tuti majd leülnek azt mégis lesz bios upgrade. Problem solved. Más kérdés, hogy meglesz e a "szokásos" "+10%"os teljesítményemelkedés és a tippem, hogy nem még ha 4.4ghz lesz az alap freki akkor sem. Mért? ld lejjebb.
"Vagyis a csúcsmodell órajele vajon 3.5 GHz-nél alacsonyabb lesz-e, hogy konkrét számot is írjak."
Csúcsmodell 4790K 4ghz(4.4turbo) jár nem 3.5en.
De önmagában ezen az architektúrán egy freki emelés nem segít. Már a 4790K is nagyon csúnyán starvingol ha 1600mhz ramot raksz mellé a +14%os freki emelésből megkapsz +5%ot. Kell mellé 2100es ram, hogy meglegyen a +~10% azaz még ilyen rammal se tudod rendesen etetni és ez csak a starving egyik bár fő oka.
És itt a probléma a broadwell desktopon cpura egy haswell die shrink. Hiába fog alapon menni a csúcs verziója 4.5ghzen ha nem raksz mellé irtózatosan drága ramot nem lesz érezhetően gyorsabb mint 4790K.Remélem érthető amit írtam kicsit fáradt vagyok és persze IMO és tévedhetek.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
Új hozzászólás Aktív témák
- Garanciális AMD Ryzen 9 9950X 16-Core Box Processzor
- i7 9700 , MSI Z370, 32GB DDR4 félkonfig
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
- Értékelés alatt - AMD Ryzen 5 7600 (3.8-5.1 GHz, 6 mag, 12 szál, 65 W)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest