Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Abu85

HÁZIGAZDA

válasz hugo chávez #85 üzenetére

Az a baj az alapórajellel, hogy az csak egy paraméter. Tehát az lehet alacsonyabb, miközben a turbó magasabb, vagy az IGP-órajel magasabb, stb. Ez leginkább egy paraméterezéssel kapcsolatos kérdés. Az alapórajelet még az AVX3.2 engedélyezése is befolyásolja. Ha aktív, akkor csak kisebb alapórajel állítható be. Bonyolultabb a kérdés annál, minthogy azt nézzék, hogy a korábbi termékekhez képest mit kell lépni.

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

• Dare2Live

félisten

válasz hugo chávez #85 üzenetére

Nem én írtam hanem ABU akinek elég jó forrásai vannak. (Ettől még mond hülyeségeket de jók a forrásai és okos/ért hozzá.)

Én nem látom oly durvának a konkrét bios féle problémát. Ha intelnek kell és vmennyire lapgyártóknak is az tuti majd leülnek azt mégis lesz bios upgrade. Problem solved. Más kérdés, hogy meglesz e a "szokásos" "+10%"os teljesítményemelkedés és a tippem, hogy nem még ha 4.4ghz lesz az alap freki akkor sem. Mért? ld lejjebb.

"Vagyis a csúcsmodell órajele vajon 3.5 GHz-nél alacsonyabb lesz-e, hogy konkrét számot is írjak."

Csúcsmodell 4790K 4ghz(4.4turbo) jár nem 3.5en.
    De önmagában ezen az architektúrán egy freki emelés nem segít. Már a 4790K is nagyon csúnyán starvingol ha 1600mhz ramot raksz mellé a +14%os freki emelésből megkapsz +5%ot. Kell mellé 2100es ram, hogy meglegyen a +~10% azaz még ilyen rammal se tudod rendesen etetni és ez csak a starving egyik bár fő oka.
    És itt a probléma a broadwell desktopon cpura egy haswell die shrink. Hiába fog alapon menni a csúcs verziója 4.5ghzen ha nem raksz mellé irtózatosan drága ramot nem lesz érezhetően gyorsabb mint 4790K.

Remélem érthető amit írtam kicsit fáradt vagyok és persze IMO és tévedhetek.

[ Szerkesztve ]

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

Új hozzászólás Aktív témák