Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Bocha

HÁZIGAZDA

válasz dr laikus #21 üzenetére

Képzeljük el a következőt: Szombathelyen nyílik egy nagyon jó fagyizó, ország-világ a csodájára jár, annyira kiválóan főzik az édességet. A debreceni emberek különösen szeretik, épp ezért összefognak annak érdekében, hogy náluk is nyíljon egy ilyen fagyizó, de a tulajdonosnak valamiért ehhez nincs kedve. A magyarázatot senki nem tudja, de lehet nagyon prózai is, például a tulajdonos maga szereti kevergetni a fagyit a legjobb minőség érdekében, de ugye az ország két szélén nem tud egyszerre lenni. A te gondolatmeneted, logikád szerint tehát debreceniek felháborodása jogos, ők ugyanis származási helyük alapján kirekesztésre kerültek, és kormányzati szinten kellene szabályozni, hogy a tulajdonosnak egyenesen kötelező legyen más fagylaltozókat nyitnia legalább minden megyeszékhelyen. Jól értem, hogy ezt írtad a Kickstarter kapcsán?

Elképzelni nem tudom, hogy milyen csoportoknak állna érdekében előnyökben részesíteni a Kickstartert azért, hogy Magyarországról ne lehessen jelentkezni (ha erre válaszolsz, a politizálást és a fórumszabályzat által tiltott dolgokat kérlek, kerüld!). Azt viszont tudom, hogy a for-profit vállalatok a profit mentén működnek, és ha megérné Magyarországon mondjuk egy irodát nyitni, akkor biztosan megtennék. Nagyon kicsi piac a magyar, rengeteg helyi jellegzetességgel, amik közül a magas ÁFA csak egy dolog. Sajnos el kell fogadni, hogy a nemzetközi cégek egy része nem feltétlenül érdekelt abban, hogy a szolgáltatási területük a mi országunkkal bővüljön. Egyszerűen megfogalmazva azt is mondhatnám, hogy magasról tesznek rá. Egyébként indulj.be néven volt itthon is hasonló kezdeményezés, meg lehet nézni, hogy mennyire lett sikeres.

Új hozzászólás Aktív témák