Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Sparkle grafikus kártyák Intel Battlemage architektúrával
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Amazon Kindle
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
oO7
őstag
A 8.0 SDK-ban ezek a támogatott kijelzőméretek és felbontások vannak:
10.6" - 1024x768
10.6" - 1366x768
10.6" - 1920x1080
10.6" - 2560x1440
12" - 1280x800
23" - 1920x1080
27" - 2560x1440""nem csak a felbontás és a DPI számít, hanem maga a kijelzőméret is"
Azt tényleg megmagyarázhatnád, hogy az első kettő, hogy a jó francba nem határozza meg a méretet?"
bármelyik kettő eredményezi a harmadikat, de nem mondhatod azt, hogy "itt vannak a jelenlegi Win8-as appok, amik 1366x768-ra vannak tervezve, szóval akkor ha egy 7"-os gépbe ekkora felbontású kijelzőt rakunk akkor minden tökéletes lesz"... ugye azért nem mondhatod ezt, mert akkor nagyobb lesz a dpi, a pixelsűrűség, kisebbek lesznek a gombok, a "hittargetek", a betűk és erősen csorbulhat a felhasználói élmény, ha nagyítóval kell olvasni az alkalmazásban lévő szövegeket meg a remegő kisujjad hegyével kell megpróbálni eltalálni a gombokat, mert nem olyan kényelmes nagyok a gombok, mint egy 10"-os tableten..."Na még egyszer DPI, tudod ott a VS-ben tudod állítani..."
nem... nem tudod... (lásd a hsz eleje)""6"-os Nokiához is explicit támogatásra lesz szükség a 1080p-s kijelzőhöz, szóval nem borul semmi"
Érte m tehát nem borul semmi, csak úgy mennifog minden és nem szopatják a fejlesztőket spaciális dolgokkal..."
vs
"Még fejlesztői szempontból is le van szarva a méret, mert csak az a lényeg, hogy arányosan jelenjen meg, az meg a DPI függvénye, az SDK kell támogassa, az adott DPI-t a eszközön így is úgyis jó lesz. Sőt az egész maszlagodat, a 6"-os Nokia WP izé is borítja..."
segítek értelmezni amit írtál: azt írtad, hogy a fejlesztőknek nem kell semmivel törődni, majd az SDK megoldja, és hogy mellesleg az egész maszlagomat borítja az érkező 6"-os Nokia... erre én mondtam, hogy nem borul a "maszlagom", mert a 1080p-s "phabletekre" is külön lehet majd optimalizálni az appokat, és nem csak úgy simán a mostaniak lesznek 1:1-ben felnagyítva... erre visszakérdezel (saját magadat megcáfolva), hogy akkor mégis "borulnak e a dolgok" és "szopatják e a fejlesztőket speciális dolgokkal"? -
vicze
félisten
Mit nem sikerült felfognom? Na nézzük.
"Metro által támogatott legkisebb felbontás az 1366x768 volt"
Aha... "We chose a minimum screen resolution of 1024x768 in order to make it as simple as possible for developers to create great apps that work on all the different screens that are available now and in the future.""nem csak a felbontás és a DPI számít, hanem maga a kijelzőméret is"
Azt tényleg megmagyarázhatnád, hogy az első kettő, hogy a jó francba nem határozza meg a méretet? :S"kis méretű tablet csak azzal a kompromisszummal volt elkészíthető, hogy egyszerűen minden kisebb lett a kijelzőn..."
Na még egyszer DPI, tudod ott a VS-ben tudod állítani..."6"-os Nokiához is explicit támogatásra lesz szükség a 1080p-s kijelzőhöz, szóval nem borul semmi"
Érte m tehát nem borul semmi, csak úgy mennifog minden és nem szopatják a fejlesztőket spaciális dolgokkal... -
oO7
őstag
"Még fejlesztői szempontból is le van szarva a méret, mert csak az a lényeg, hogy arányosan jelenjen meg, az meg a DPI függvénye, az SDK kell támogassa, az adott DPI-t a eszközön így is úgyis jó lesz"
látom nem sikerült felfognod amit az előző hsz-emben leírtam...a 6"-os Nokiához is explicit támogatásra lesz szükség a 1080p-s kijelzőhöz, szóval nem borul semmi... nem a jelenlegi ~4"-ra tervezett, 720p-s UI fog futni felnagyítva egy 6"-os telefonon...
a 2014 nyara pedig a maximum... addig fog érkezni az Office is metro-ra, és addig nem fog érkezni új verzió Windows-ból, ergó 8.1-re fog érkezni...
-
vicze
félisten
A méret és a felbontás = DPI... Még fejlesztői szempontból is le van szarva a méret, mert csak az a lényeg, hogy arányosan jelenjen meg, az meg a DPI függvénye, az SDK kell támogassa, az adott DPI-t a eszközön így is úgyis jó lesz. Sőt az egész maszlagodat, a 6"-os Nokia WP izé is borítja...
Office: Már bocsáss, de te most 2014 nyaráról beszélsz az 1év múlva lesz (nagyon bírom ezt a jövőben élést, én meg állandóan a jelenben ragadok csessze meg), szóval több mint 1,5évig semmifele egyesítésről nem beszélhetünk, szóval hol is cáfoltál meg bármivel? Pontosan azt írtam, hogy amíg nincs Office addig elképzelhetetlen, erre bírod hogy 1év múlva lesz... Na most jól megmondtad....
Sőt az ha minden igaz már ki fog esni a 8.1 életéből és a következő frissítés kell jöjjön, mivel az Office-hoz kelleni fognak új API-k és egy csomó változtatás/kiegészítés a Metrohoz.[ Szerkesztve ]
-
oO7
őstag
elvileg még most a 8.1 életében, jövő nyárig érkezni fog az Office Metro-ra... szóval ennyit a fantazmagóriáról és a tudományos Sci-fi témakörről...
az az Acer tablet erősen kísérleti jellegű dolog...
eddig a Metro által támogatott legkisebb felbontás az 1366x768 volt, és a különböző guideline-ok - amik alapján a fejlesztők a metro appokat készítik - olyan méreteket, olyan távolságokat, olyan elrendezéseket javasoltak amik 10"-os méretre vannak tervezve... igen a telefonomon is majdnem megvan ez a felbontás (1280x768), de mégis morcos lennék ha a 4.5"-os kijelzőn kellene egy 10"-os tabletre szánt felületet nyomkodnom... nyilván egy 7" vs 10" esetben nem annyira drasztikus a különbség, de van különbség, és eddig egy ilyen kis méretű tablet csak azzal a kompromisszummal volt elkészíthető, hogy egyszerűen minden kisebb lett a kijelzőn... ehhez képest mostmár ezek az eszközök is belekerülnek a támogatott eszközök listájába és nem egy 10"-ra tervezett felületet kell 7"-on használni, hanem a 7" is teljes értékű "first class citizen" lesz a platformon...Quasi_modo, ez neked is válasz... nem csak a felbontás és a DPI számít, hanem maga a kijelzőméret is...
-
vicze
félisten
Azzal ugye mindenki képben van, hogy az Office miatt nem lehet összevonni? Azaz nem letehet, meg azért mert a Metro egy összetákolt hulladék volt éppen, fele beállítások itt fele ott, miegymás. Egy félkész rosszul használható alapjaiban elcseszett terméket adtak ki, ami csakis a felső management nyomására létezik úgy egyáltalán (azaz a bohócéra...).
Amíg nincs Metros Office, addig minden összevonási fantazmagória, a tudományos Sci-fi témakörébe tartozik, és most nem arról a lebutított Office-ra gondoltam, amit iOS-re és Androidra kiadtak.@oO7: Persze persze 10"... A felbontás és a DPI a lényeg nem a kijelzőméret.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Fogalmazzuk át, jön egy WP-s puffasztott teló, amit majd Surface táblának fognak hívni ...
Sok ész kellett hozzá, hogy ezt kihozzák, eddig is evidens lett volna...
Arra volt ész, hogy házon belül tördeljék a piacot...
-
azopi74
addikt
válasz Quasi_modo #118 üzenetére
Azért a desktopot ne keverjük a metroval...
-
Quasi_modo
nagyúr
-
oO7
őstag
válasz Quasi_modo #116 üzenetére
úgy, hogy a felületnek használhatónak kell lennie ekkora méretű eszközön is, és a Windows 8.0 az hivatalosan csak 10"-os tabletekre volt felkészítve, míg a 8.1 már fel lesz készítve ilyen kis eszközökre is... illetve voltak olyan magyarázatok is amiket egy kicsit kevésbé értettem, újfajta hardverek támogatása, amire szükség van az ilyen kis eszközöknél meg ilyesmi... mostmár az SDK-ban is az emulátorban tesztelni lehet az appokat 7"-os eszközt emulálva is...
-
=Mentor=
őstag
Emlékezzünk vissza egy ideig az Androidnál is külön szálon futott a táblagépes és mobil rendszer, de baklövésnek bizonyult... Nem is értem a MS miért csak most jutott el az egységesítés gondolatáig.
-
oO7
őstag
válasz Quasi_modo #112 üzenetére
kicsit bővebben kifejtenéd a kérdésed?
-
oO7
őstag
válasz core2trio #110 üzenetére
a 10"-os táblagépe senkinek sem olcsóbb... azonban kiindulva abból, hogy
- a tabletpiacon az igazi sikert az olcsó 7-8"-os tabletekkel érték el a Google is és az Apple is
- a Windows 8.1-ben érkezik ezeknek a kis méretű tableteknek a támogatása
- a Surface egy "referencia eszköz" a Windows 8-hoz
szerintem számíthatunk egy jól árasított 7"-os Surface-re... legalábbis nekem egy elég logikus lépésnek tűnne... de sajna még pletyka szinten sem nagyon rémlik, hogy láttam volna ilyenre utalást... nade majd most a szeptember-októberi bejelentések közepette minden ki fog szerintem úgyis derülni... ha van ilyen eszköze akár a Microsoftnak vagy akár a Nokiának, akkor az tuti, hogy a 8.1 megjelenéséig ki fog derülni -
core2trio
tag
Úúúú, hurrá, új szörfész.... reméljük megint a epül áraival akarnak lépést tartani és ismét meglepődnek, hogy nem veszik mint a cukrot
-
HawerKing
őstag
te jo eg elsem merem kepzelni mi lessz belole
▂▃▅▇ Nothing Phone 1 - 11T - Tab S2 - Tab S3 ▇▅▃▂
-
LordX
veterán
válasz dreamdancer #99 üzenetére
Maga az oprendszer és annak a felülete azért két különböző dolog... Én pl. simán örülnék/-ök egy olyan OS magra (direkt nem írtam kernelt) a desktopon is, ami van olyan kis erőforrásigényű, hogy egy telefonon is elfut(na).
-
pzstm
titán
annyit mondhatok, hogy eléggé nagy erőkkel dolgoznak ezen (tényleg nagy erőkkel, és a nem is olyan távoli jövőben erről még tuti fogsz hallani )
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
oO7
őstag
válasz dreamdancer #99 üzenetére
ne keverd az OS-t és a rajta futó alkalmazásokat... egy desktop gép esetében nem az OS-nek van szüksége az i7-es procira, hanem az adott alkalmazásnak... az OS - ahogy azt a Windows RT példája is mutatja - elfutkározik vígan egy ARM-os rendszeren is, sőt ez elmondható az alkalmazások túlnyomó részéről is... igazából az X86 világnak is van az ARM-os rendszerekhez hasonló teljesítményű processzora pl az Intel Atom személyében... azon nem futtatnak videóvágót, de ugyanaz a Windows 8 Pro fut rajta, mint egy i7-es gépen...
-
dreamdancer
őstag
Nem igazán tudom elhinni, hogy ugyanaz az OS (eltérő UI esetén is) megfeleljen egy mobil/tablet OS és egy desktop OS eltérő követelményeinek (kis méret, kis erőforrás-igény, alacsony fogyasztás szemben a teljesítménnyel, a professzionális felhasználással). Ugyanez a helyzet hardveres téren is, a legújabb, megfelelő teljesítménnyel bíró Intel Core i sem "fér bele" egy mobiltelefonba és a legbikább Snapdragon 800-Adreno 330 páros is megfeküdne egy profi videóvágó vagy kiadványszerkesztő szoftvertől, innentől meg az se látszik, min is futna az a Windows 9...
Nem a lényeg a fontos.
-
oO7
őstag
az egyik legkonkrétabb bizonyíték az ez: Microsoft reveals “common app platform with Windows” coming to Windows Phone after all, de amikor kijött a WP8 és végignézegettem a BUILD-es meg különböző Channel 9-os videókat, akkor rengeteg utalás volt rá, hogy "igen, ez most így hirtelenjében első körben ilyen, de dolgozunk rajta, hogy megegyezzen a "rendes" Windows-os API-kkal"... de igazából már azóta nyílt titok ez, mióta bejelentették, hogy a WP8 alatt is Windows 8 kernel duruzsol...
a WinRT-s XAML pedig most 8.1-ben rengeteget fejlődött, sok sok hasznos és sokak által várt képességet hoztak be vele...(wow, most nézem, azért ezen a képen nem csak a "common app platform" az egyetlen érdekesség)
[ Szerkesztve ]
-
oO7
őstag
válasz dreamdancer #91 üzenetére
Az RT és a WP8 lényegi része már most is "össze van vonva", csak a WP-nél muszáj volt megtartani a WP7-el való kompatibilitást, ezért nem lehetett csak úgy 1:1-ben WinRT-t rakni a telefonokra... most viszont szépen mossák össze a két OS-t, az egyik közeledik a másikhoz, a másik az egyikhez, frissülgetnek szépen folyamatosan, míg nem egyszer csak azon kapjuk magunkat, hogy a két rendszer a felületet leszámítva gyakorlatilag ugyanaz... a két rendszernek a "magja" már most is ugyanaz, az OS API-k pedig elvileg a 8.1-től kezdve fognak megegyezni, így a fejlesztők szemszögéből a WP és az RT (és a 8, és az Xbox) gyakorlatilag 1 platformot fognak jelenteni... talán a következő verziót (8.2 vagy 9 vagy nevezzük akárhogy) már ténylegesen közösen fejlesztik és nem csak ugyanolyanok lesznek, hanem konkrétan ugyanazok...
-
dreamdancer
őstag
válasz Jim Tonic #92 üzenetére
Na jó, de az RT-appok hogy fognak futni a WP Tablat OS-en? És mi lesz az a meglévő RT-s tabletekkel, WP-re update-elhetnek? Vicces lenne. Vagy leírják az egészet, mondván, az a párszázezer RT-tulaj nem számít? Közben hagyják, hogy a Nokia kitoljon egy RT-s tabletet?
Sok még a nyitott kérdés.
Nem a lényeg a fontos.
-
nagyúr
válasz dreamdancer #91 üzenetére
Ezt kétlem. Ha ez a pletyka igaz, valószínűleg a WP8 lenne bővítve tabletekre. Azt ugyanis védeniük kell, a piac nem viselne el még egy WP7-hez hasonló szívatást. Az RT meg szépen menne a levesbe.
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
-
Воланд
titán
onnantol, hogy az esetek nagyobb reszeben ket kezzel hasznalod az eszkozt, kellene az orientation lock (jo, mondjuk ez a legkisebb gond), a windows rt-ben megismert alkalmazasvaltas, osztott kepernyo, charm bar. plusz a beepitett alkalmazasokat nezve a wp-sek max 5-6 colig jok, onnantol mar tobb tartalmat lehet megjeleniteni es arra meg mar a jelenlegi tabletes alkalmazasok jok.
[ Szerkesztve ]
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
vm93hun
aktív tag
Az a 900 milliós veszteség amiről te beszélsz az mind a Windows RT-ből származik, nem azért mert csempés felület. És Miért?
Mert RT
Mert ARM
Mert az elérhető Windows-os alkalmazásoknak csak a tizede kompatibilis vele.
Hát így persze hogy nem fogja megvenni egyetlen egészséges ember sem.És akkor ott van az igaz Windows, a 8-as, ami szintén csempés és hivatalosan is túlnőtt a Vista piaci részesedésén, ami fél év alatt eléggé bravúrosnak mondhato ahhoz képest, hogy a Vista hol kullogott 6 éven keresztül.
Nekem életem van, nem fészbúkom, ezért a telefonom is 6 napig bírja egy töltéssel.
-
NGA
addikt
Rájöttem mire gondolsz. A flat értesitésekre a jobb fölső sarokban. Ezzel mi a gond? Nem dob ki metro felületre, hanem csak dob egy üzenetet. Nekem ez még tetszik is. Azt hittem valami hatalmas dolog van, ami a desktopról visszadob metrora, és ott kell kattingatni. A metro felület pl az alkalmazásbolt, ami kitölti a képernyőt pl, nem ez a kicsi üzenet.
Az alkalmazásbolt meg azért nem azonos, mert csak a kernel azonos. A runtime nem (RT)
-
Glenda
addikt
WP7 telefonom van, szerintem az NT kernel a világ legjobb kernele most, de szerintem butaság volt (az átjárhatóságon kívül más okból) a WP-t NT kernel fölé rakni. Többen panaszkodnak, hogy a WP8 instabil, ez CE kernelen nem történhetett meg.
from r in rings where r.Owner == "Sauron" select r
-
azopi74
addikt
Hát aki azt szajkózta, hogy alapjaiban újraírták, az minden volt, csak nem hozzáértő.
Csak annyi történt, hogy a régi, elavult, fenntarthatlan csontvázra csak ráhúztak egy olyan bőrt, ami nyomokban előrevetítette az akkor már rég fejlesztés alatt álló WP8 GUI koncepcióit.Azt remélték ennek az eleve zsákutcának/holtágnak tervezett terméktől, hogy sikerül elérni azt, hogy ne tűnjön el teljesen a MS a mobilpiacról még időlegesen sem, mert tudták, hogy a WP8 érkezéséig még hosszú az út. És abban bíztak, hogy ennek révén sikerül előzetesen is megszerettetni a Metro UI-t a közönséggel.
Hát egyik sem jött össze, a wp7 pályafutása során a MS gyakorlatilag teljesen eltűnt a mobilpiacról, a WP7 sose ért el bűvüs 0,5%-nál nagyobb részesedést, a fejlesztőket, OEM partnereket, retailereket, hozzáértő fogyasztókat ellenben sikerült cserébe teljesen összezavarni jól. És sikerült megelőlegezni a platform iránti gyűlöletet
A WP7 egy epic fail volt, a legrosszabb, ami történhetett a WP8 platformmal, az az, hogy nevében viseli a csúfos WP7 első két karakterét
-
Johnny194
aktív tag
GDR 3, igen, bocsi, este van
ha a kettőn ugyanazt akarják futtatni, akkor akkor a design is lehetne hasonló, vagy akár ugyanaz. de az igaz, hogy a jelenlegi WP-t nem lehet tabletre rakni. (lefele görgetős homescreen érdekes lenne egy vízszintesre tervezett tabon )Hogy kell az aláírást szerkeszteni?
-
-
Воланд
titán
"Főképp, hogy akkor lett alapjaiban újraírva a platform."
nem lett ujrairva, csak a wm alol megorokolt ce kernel-re epitkezve kihoztak egy agyonkorlatozott rendszert. tabletre ratolni kicsitt tobb melo lett volna, feleslegesen.
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
sz.balazs.95
veterán
némileg off:
A Win8-as, de Atomos és a Tegrás, WinRT-s tabok között teljesítményben és üzemidőben mik a különbségek?Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
leviske
veterán
"Azonos az alapja az RT-nek a WP8-nak és a Win8-nak."
És akkor most ez miről szól? Miért nem volt eddig egységes az alkalmazásbolt?"nekem még 1 db metro-s figyelmeztetés sem jött elő"
Felteszem, sose dugtál akkor a gépre telefont, tabletet, pendrive-ot vagy bármilyen USB-s eszközt, optikai lemezről már tényleg nem is beszélve.(#48) woland_y2k: Ennyi erővel sok értelme volt a WP7-el kijönni, ha tudták, hogy kukázzák az alapját. Főképp, hogy akkor lett alapjaiban újraírva a platform.
(#74) pzstm: Na így már azért máris más.
[ Szerkesztve ]
-
pzstm
titán
Win RT és WP összevonása azért még nem a Surface2-vel fog megvalósulni...eléggé félresikerült a cikk szerintem ilyen szempontból...bár lehet csak nekem szúrja a szemem
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
moleculez
veterán
En gondolkodom egy win8 tabon... Kohozhatnanak mar ebbol is egy eresztest Microsoftek, de bar sztem a wp8-t kene tabletre portolni, az teljesen jo lenne.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
azopi74
addikt
válasz dreamdancer #64 üzenetére
Ja, és igen, wp8-nak is 4%-os részesedése van az okostelefon piacon egy év után. A globális piacon, amibe az egyre nagyobb hányados kitevő fejlődő piacok is benne vannak, ahol az okosnak csak nagy jóindulattal nevezhető 50 dodó körüli kínai androidos fostalicskák adják az eladások 99%-át wp és ios sehol nincs. (Bár lumia 520 kezd felkapaszkodni, de ezt még a q2 számok nem tükrözik.
-
azopi74
addikt
http://www.idc.com/getdoc.jsp?containerId=prUS24253413
-
NGA
addikt
-
dreamdancer
őstag
Linkeld már be, honnan van ez a 4%-os részesedés infó pls, én úgy tudom, még a WP-nek sincs 4%-a 3 év után az okostelefonok között, nem hogy a tableteken szűk egy év vesszőfutást követően.
Amúgy meg végre leesett a MS-nak, hogy talán követni kellene a bevált receptet, és a sokkal kevésbé hely- és erőforrásigényes telefonos OS-t kellene tabletes funkciókkal és UI-jal felruházni. Ha jól oldják meg és árban is pariban lesznek, akkor szerintem sikeresek lehetnek.
Nem a lényeg a fontos.
-
Dave™
nagyúr
Erről az összevonásról lehetne valami forrás, mert így eléggé hatásvadász és kamu szagú...
-
azopi74
addikt
válasz sz.balazs.95 #56 üzenetére
Azért a teljes egységesítésre legalább 2015-ig várni kell.
Nem biztos, hogy minden mai készülék megkapja majd a frissítést, csak amelyik megüti majd a minimális hw követelményt. De ez szerintem teljesen normális. Appok meg valszleg futni fognak, vagy minimális portolást /testre(kijelzőre)szabást igényelnek majd. -
NGA
addikt
A w8 memóriakezelését szerintem módositották, mert tényleg stabilabb, mint a 7. Ps-ben sokszor dolgozok fel gigás fotóanyagot, és a 7 sokkal gyengébben teljesitett, volt, hogy összeomlott. A frissitések után sokszor volt meglepetés meg döbbenet, pl amikor elszúrtak valamit a betűkezelésnél. 2 napig szivtam folyamatosan vele. A 8 valahogy jobban kezeli az erőforrásokat. Ez szubjektiv vélemény.
-
sz.balazs.95
veterán
Ha mégis kiadnak egy egységes ARM-os Windows-t, akkor az kompatibilis fog maradni a WP7/8 illetve WinRT appokkal?
és vajon megint el fogják játszani azt, mint a WP7/WP8 váltásnál, hogy a mostani készülékek nem kapják majd meg?Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
LordX
veterán
válasz errorcode06 #4 üzenetére
"SZVSZ ha ARM, akkor tuti bukta."
Végül is a jelenleg eladott tabletek (összes létező oprendszerrel) 99.99%-a ARM (a maradék 0.01% meg a Surface Pro).
-
joey04
titán
Nekem a w7 is teljesen stabil. Több eszközt felismer kérdést én passzolom, de ismerősnek valami szarját csak a w7 ismeri fel, a w8 nem. Mondjuk nekem egy bajom van vele: ronda (mondjuk ablakok, vagy nincs aero glass). persze ki lehet pofozni de az ilyen gányolásnak nem vagyok a híve, meg csak nyűg, ha egyszer ott a w7, így aztán ahogy írtad is, fegyver nincs a fejemnél, nem váltok. de egyszer muszáj lesz. addigra talán kikopik ez az egész csempés, flat őrület. vagy gányolok.
-
joey04
titán
válasz Quasi_modo #1 üzenetére
Na és? Legfeljebb a nokia megint rossz lóra tesz.
-
leslie_smith
aktív tag
Én konkrétan erre gondoltam
http://www.android-x86.org/
Ehhez kell ügyeskedés
Nem csak intel procik vannak x86ban
De a lényeget gondolom értettétek mire gondoltam nem?A mobilarena nem kötelező,de "ajánlott". | Xiaomi Redmi 4X
-
nagyúr
Hát fura. október óta használom, de nekem még 1 db metro-s figyelmeztetés sem jött elő. Valamit rosszul csinálok szerintem
Esetleg tegyél be egy CD-t és meg fogod látni
Egyébként így, hogy száműzni lehet a metrót szinte teljesen, egész jó ez a Win8, csak néha vannak fura "kékhalálok" (a windovs problémát észlelt és újra indítja a rendszert szöveg...), amik Win7 alatt soha nem voltak. Ja, meg néha bekapcsolás után nem látja a nyomtatókat, nem lehet nyomtatni, mert azt hiszi, hogy nincs telepítve egy sem. De egy restart megoldja...
Aki él és nem boldog, az téved!
-
Воланд
titán
"Anno a Windows Phone 7 esetében ezt meg akarták lépni a gyártók, míg még értelme is volt belépni a tablet piacra."
igen, valoban sok ertelme lett volna kijonni a piacra meg wp-s tabletekkel is, mikor mar akkor eldontott teny volt, hogy a ce vonalat kukazzak...
"Így mi lesz a Xbox One-al? Windows Phone 8-at kap? Vagy megkapja az asztali Windows 8-at?"
ez mar tul van targyalva, modositott nt kernel van a rendszer azon resze alatt, ami az appok futtatasaert felel.
-
NGA
addikt
A WP7 még Windows CE alapokon futott, mint a Windows Mobile. A WP8-ra pont azért volt fontos a váltás, mert a kernel megváltozott. Azonos az alapja az RT-nek a WP8-nak és a Win8-nak.
"és meg is lep, mikor előugrik egy metro stílusú figyelmeztetés."
Hát fura. október óta használom, de nekem még 1 db metro-s figyelmeztetés sem jött elő. Valamit rosszul csinálok szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
w333
félisten
Nekem valahogy kényelmetlen én nem így szoktam meg sajnos
Majd ha a Win 8.1 -ben kikapcsolható lesz a "Metro" majd akkor váltok én is !
Én az asztal -hoz nagyon hozzá vagyok szokva ! a Win 7 több mint tökéletes(#45) leviske
Most már megvárom a Win 8.1 és kipróbálok egy 30 napos próba verziót és ha az igényeimhez megfelelő lesz, akkor természetesen meg is fogom vásárolni
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
leviske
veterán
"a Windows Phone és a szintén ARM processzorokra szánt Windows RT platformjait teljes egészében össze fogja vonni"
Anno a Windows Phone 7 esetében ezt meg akarták lépni a gyártók, míg még értelme is volt belépni a tablet piacra. A Microsoft kigáncsolta a dolgot. Most meg nagy okosan megcsinálják durván 3 évvel később? Hülyék ezek? Remélem ezzel a lépéssel megint sikerül kukázniuk az összes készüléket, ami megjelent bármelyik érintett platformra.
MOD: Így mi lesz a Xbox One-al? Windows Phone 8-at kap? Vagy megkapja az asztali Windows 8-at?
(#46) w333: Én is így voltam, de végül váltottam. Pont annyit találkozok így is a Start képernyővel, amennyit akarok. Sokszor nem is érzem kezelés szempontjából, hogy nem Windows 7 és meg is lep, mikor előugrik egy metro stílusú figyelmeztetés. De persze semmit nem vesztesz, ha bevárod a 8.1-et a vásárlással.
[ Szerkesztve ]
-
NGA
addikt
Mi a bajod a Win8-al?
A csempét nem kell nézni, Amikor elindul nyomok egy Win D-t, és máris a desktopon vagyok. Mivel csak pár programot használok, igy ezek kint vannak a taskbaron, és eddig is igy inditottam el őket 7 alatt, ugyanigy teszek 8 alatt. Semmire nem használtam a Start menüt. Sokkal gyorsabb volt a vezérlőpultot is elérni a Win gomb és elkezdtem beirni, hogy vez és már ott is volt. Én még DOS-on kezdtem 1985-ben, ott nem volt egér, csak parancssor. -
satz18
őstag
"Várhatóan „RT” jelzés nélkül, összevont táblagépes és telefonos operációs rendszerrel érkezik a Microsoft ARM processzorral szerelt új táblagépe"
Ha valóban kukázzák az RT-t és csak wp8 lesz, akkor csak beteljesülni látszik a jóslat. Végre belátták hibájukat. Ez esetben viszont a Nokiás tablet fogalma új értelmet nyerhet. Bár én még nem vagyok benne biztos, hogy ez valóban be fog teljesedni. Majd ha kijön a tablet meglátjuk.Asus G513QY, Samsung A52s 5G
-
NGA
addikt
Én senkinek nem magyarázok el semmit. Én senkit nem kivánok meggyőzni.
Nekem tökéletesen működik a Win8, sokkal gyorsabb, stabilabb mint a win7, sokkal több eszközt felismer, atomstabilan fut. Eszembe nem jutna visszarakni a régi win7-et. A céges gépen is Win8 fut, szintén sokkal stabilabb, mint a Win7.
Ha neked nem jön be a Win8, akkor ne használd, szerintem nem szoritanak pisztolyt a fejedhez. Csak szánalmas vagy ezzel a brekegéssel, amit itt előadsz, Nem tudom mióta használsz Windows-t, hogy ekkaora tapasztalatod van, de megsúgom, hogy amikor én kezdtem ezzel foglalkozni, akkor még volt konkurenciája a Windowsnak, úgy hivták, hogy GEM. Az 1.16-os verzióval kezdtem, és több Windows hivatalos bétatesztelője voltam. Többek között az XP-nek is.
-
w333
félisten
válasz leslie_smith #37 üzenetére
Nem kell hozzá sok ügyeskedés, mert "Android" -nál pl. ott a ZTE Grand X IN ami X86 -os Intel Atom procis, igaz hogy az alkalmazások 30% nem működik tökéletesen
Viszont az 1 mag / HT -vel bika erős !iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
leslie_smith
aktív tag
Nem trollkodni akarod,de...
A lényeg nem az lenne mint az Androidnál ha összevonnák?
A droid is fut telón táblán és kis ütyködéssel x86-on
Mert ha igen érne valamit a szememben a win 8A mobilarena nem kötelező,de "ajánlott". | Xiaomi Redmi 4X
-
Glenda
addikt
válasz wertigo1984 #33 üzenetére
Örömbódottád. Ez lett volna a leglogikusabb döntés sokak szerint, bár mivel Redmondban sem dolgoznak hülyék, nyilván nekik is volt ésszerű ötletük. Vagy csak így akarták kiszűrni a rossz minőséget, ami sima upscale-nél bennmaradt volna.
from r in rings where r.Owner == "Sauron" select r
-
wertigo1984
őstag
Mi lett volna, ha a Microsoft mar a kezdetektol osszevonja a WP es Windows RT platformjat?
(((d(^_~)b))) "Milyen kegyes is az élet, ha az embernek megfelelő helyen vannak barátai."
-
w333
félisten
10.000 emberből te vagy az 1 akinek bejön és tetszik !
Majd kérlek magyarázd el a többi 9999 embernek hogy miért is jó ez !(#29) Glenda
Nem vagyok "troll" ez az én véleményem ! nem véletlen az a 900 milliós bukás, ha annyira jó lenne akkor ez nem történt volna meg ! persze szeretem a Windowst, de ez a 8 és 8.1 valami rémálom !
A következő verzió a Win 9 majd jó lesz ! egy kis történelem :
Win 95 = sz@r / Win 98 = jóWin ME = sz@r / Win Xp = jó
Win Vista = sz@r / Win 7 = jó
Win 8 = sz@r / ... ? = jó
Valahogy ez így működik a "Microsoftnál"
[ Szerkesztve ]
-
NGA
addikt
Én egy beteg valaki lehetek, mert nekem bejön a win8 és a wp8 is. Bejön a csempe is, és ki is tudom használni. A nekem fontos appok megvannak, nekem ez a lényeg. A driodos táblákon meg csak röhögni tudok. Volt nekem is komolyabb neves, de egy hulladék mind. Ami még használható, az ipad.
-
nagyúr
válasz BlackSoft #22 üzenetére
Az ARM tablet nincs halálra ítélve. Ahogy a Win Phone egész jól terjed, van ráció egy ilyen tabletben is. Talán több is, mint a tabletre (jelenleg) alkalmatlan X86/64-ben.
#23: De, itt sok a műszaki ember. Azért nem is értik, mi a poén egy felületben, ami úgy néz ki, mint az egyéves kisfiam kirakója.
[ Szerkesztve ]
-
WinPho
senior tag
Senki sem egy műszaki ember itt a fórumban, hogy ennyire utálják a csempéket? Mert nekem nagyon bejövős..
I don't believe in the moon, I think it's just the back of the sun.
-
BlackSoft
addikt
válasz Jim Tonic #21 üzenetére
Az akksi az más kérdés, de másképp az egész cucc halálra van ítálve, ezt te is tudod, és itt mindenki.
Amúgy magamból kiindulva, ha 140 lenne az ára, és lenne rajta Win 8, akkor megvenném. RT-vel meg ilyen marhaságokkal 250-ért vicc.---------> Számítógép szerviz III.Kerület | https://hardverguru.com <---------
-
nagyúr
válasz BlackSoft #19 üzenetére
Van Win8-as X64-es tablet. Most nem azokról van szó. A cikk lényege, hogy a Win8 RT helyett kiterjesztik a Win Phone 8-at tabletekre, a la Android. Egy OS tabletre és telefonra. Így oké?
Az általad megálmodott tabletbe mégis mekkora akkumulátor lenne? Vagy ebbe is beleraknád a 1,5kW-os tápodat?
[ Szerkesztve ]
-
w333
félisten
válasz blade zte #15 üzenetére
De láttam, és mi értelme ? Win 8 vs Win 8.1 szerintem 1 kutya !
Csempe kinézet = Nagy Bukás !
Senkinek sem tetszik már több mint 1 éve próbálják az emberekre ráerőltetni !
Ennyire beteg "mentalitást" mint ami a "Microsoftnak" van ez mindent túl szárnyal ! pl. ott a Surface 900 milliós bukás, miért nem adták inkább 200$ -ért így talán tudták volna népszerűsíteni a terméküket !
Normális cégek mint pl. a "Google" szerintem nagyon jól csinálják : ott az "Android" a világ legnépszerűbb Op. rendszere, ott a Nexus 4 és a Nexus 7 amik csúcsgépek és fillérekért meglehet kapni, ott a ChromeCast szintén egy okos találmány és csak 30$ !A Microsoft mivel tud villantani ? a fürdő szóba csempékkel
-
BlackSoft
addikt
válasz Jim Tonic #16 üzenetére
64bites Win8-nak 20GB kell. Egy 64GB-os SSD-re simán jó lenne, mert legtöbben nem használnák ki a maradék helyet. Aki meg igen, az vagy vegyen nagyobbat, vagy laptopot.
Többiről részéről, hardware-ről nem írtam. De ha azt is javasolhatnám, akkor legyen benne 4 magos proci, ami nemhogy a Win8-at, de azon belül egy Cinema 4D-t is elvisz.---------> Számítógép szerviz III.Kerület | https://hardverguru.com <---------
-
cairojack
aktív tag
(#1) Quasi_modo + WinPho
Én úgy tudom, csak az RT név megy a levesbe, nem maga az OS. Ettől még a Nokia kiadhatja a saját RT-s tebletjét, csak nem az lesz a neve, hogy "Valami RT". RT-t kihagyják belőle.
Amúgy az RT abszolút bukó. Az X86-os progik nem mennek rajta, így minden előnye elvész a konkurenciához képest, amik (mint IOS mind Android) jóval ergonomikusabbak, könnyebben, jobban használhatóak az RT-nél. Jah és az RT-s tabik eddig drágábbak voltak az Atomosoknál, aminek abszolút semmi értelme. Speciel mélyen 80 rugó alatt látnék egy minimális létjogosultságot az RT-nek (azon vevők körében, akik szeretnek sz**ni), de nekem személy szerint még akkor sem kéne, annyira negatív tapasztalataim vannak vele. Teljesen használhatatlan.
Ez így konkrétan BUKÓ!
[ Szerkesztve ]
4 col fölött minden phablet... nekem 4 colnál nagyobb telefon, soha az életben nem kellene. Ha fizetnének se...
-
nagyúr
Microsoft a Windows Phone és a szintén ARM processzorokra szánt Windows RT platformjait teljes egészében össze fogja vonni, Ballmer nyugdíjba megy, és már meg is jelenik egy értelmes ötlet a cégtől.
-
w333
félisten
válasz BlackSoft #12 üzenetére
Pedig szerintem ez is ugyan úgy meg fog bukni mint az első "Surface" !
Ez a Win 8 csempés kinézet senkinek sem tetszik, így semmi értelme nincs a "Surface 2 -nek, előbb egy normális operációs rendszert kéne kitalálni ami felhasználóbarát és kényelmes aztán jöhet az új "hardver" !
"Microsoft" ennyire h*lye ? nem veszi azt észre hogy a Win 8 -al van a baj ?iPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
BlackSoft
addikt
válasz errorcode06 #8 üzenetére
De most ha egy Win 8 Pro menne rájuk, ami tegyük fel 32GB-ot elhasznál (nem annyit) akkor is maradnak 32GB ami mint tablet elég tárhely a pár programnak, meg az internetezéshez.
Az meg már más kérdés, hogy mondjuk 64GB-tól 512GB-os méretig lehetne venni...
(#11) w333: Én azt mondtam, hogy milyen feltételek mellet nem bukna meg a dolog. Tudom, hogy 250volt az előző szemét.
[ Szerkesztve ]
---------> Számítógép szerviz III.Kerület | https://hardverguru.com <---------
-
w333
félisten
"Álmodj királylány" ! a Media M. -ben az első "Surface" 250 ezer az ára
Miből gondolod hogy ez olcsóbb lenne ? de ha még olcsóbb is lesz, a kutya nem fogja venni
Ennyi pénzért 2db. csúcs Android tablet -et lehet venni ! ami sokkal felhasználóbarát és sokkal több lehetőség + szolgáltatás van benne ! így nincs miről beszélni[ Szerkesztve ]
-
babkukta
senior tag
"Készül az új Surface sorozat" - De minek?????
Üdvözlettel, Tibi
-
Ádám16
addikt
Na erre a fúzióra nagyon kíváncsi leszek.
-
BlackSoft
addikt
Bukta Csak úgy menthető, hogy Win 8 Pro lesz rajta, és 140-nél nem drágább, leaglább 64GB-os SSD-vel lesz ellátva.
---------> Számítógép szerviz III.Kerület | https://hardverguru.com <---------
-
errorcode06
őstag
SZVSZ ha ARM, akkor tuti bukta. Vagy nagyon jól megkülönböztethetőnek kell lennie ahhoz, hogy eladható legyen a pl a legnagyobb nyugati (amerikai) piacon.
"Well, Blizzard is dead. It is a corpse being puppeteered by Activision and Bobby Kotick" DesignerDave
-
nagyúr
Eleve halva született ötlet volt egy harmadik oprendszer kiadása. Vagy legyen mobil, vagy x86. De legjobb lenne egy féle, és akkor minden kompatibilis lehetne mindennel...
Aki él és nem boldog, az téved!
-
WinPho
senior tag
És a Nokiával mi lesz? És hogy tervezik, hogy metróval utaztatják tovább a WP-t? Ez lesz majd a GDR4?
I don't believe in the moon, I think it's just the back of the sun.
-
Quasi_modo
nagyúr
rövidesen nyugdíjba vonul a nem túl jól csengő „RT” márkajelzés
A Nokia meg épp olyat akar kihozni? Vagy rosszul tudom ?valami
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- Nintendo Wii U
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PlayStation 5
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Sparkle grafikus kártyák Intel Battlemage architektúrával
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Apple iPad mini 7th Gen. (2024) 8.3" WIFI 128GB Space Gray, Bontatlan, Új, 1 Év Apple Garancia
- IPAD PRO 11" 1. GEN 256GB WIFI+CELL, HÁNYATTATOTT ÁLLAPOTBAN, OLCSÓN, ÜZLETBŐL
- Apple Ipad 7-8-9, 10.5 Pro, Air 3 gyári billentyűzet, magyar, fekete, új ( IPAD SMART KEYBOARD )
- Új Honor Pad X8A 64/4GB Wi-fi
- Honor Pad X9 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest