Új hozzászólás Aktív témák
-
zetor2000
őstag
Egy mérnöki pult vmi kőkori számítógéphez...
[ Szerkesztve ]
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
zetor2000
őstag
Áh, mégse. Házi számítógép luxus kivtelben, a 60as évekből...
[ Szerkesztve ]
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
Pyzoo
aktív tag
Enterprise munkaállomás.
A teve egy olyan ló, amit a Microsoft tervezett.
-
zarayg
aktív tag
rákerestem, meglepődtem, nem akarom lelőni a poént!
#zetor2000: miért spamelsz? legalább raknád az url-t rejtetté...
[ Szerkesztve ]
Telefonszámom: 36-30/935-51-87! || Szépen kérlek! Ha írok PM-et, akkor legyél hajlandó válaszolni rá! Köszönöm.
-
-
Igorovics
csendes tag
Én is rákerestem, sosem találtam volna ki. A google translator alapján az ára (meg a mérete, bonyolultsága) miatt bukott meg. Gondolom a Star Trek űrhajó legénységén kívül nem kellett senkinek.
[ Szerkesztve ]
-
iguana
őstag
én csaltam, rákerestem.
egyébként imádom a 70-es, 80-as évek eszközeit. ezek a gombok, ezek a kapcsolók...a formaterv. oh. teljesen oda vagyok értük. távol áll tőlem a hipszterség, de az ilyen(ek) még design bútornak is tökéletes(ek).
14 pár márkás bokazokni. (fícsör:antistatic, 100% pamut, jól szellőző, húzva térdig ér)
-
oriic
HÁZIGAZDA
Ok, ok tudjuk már mi ez, linkeltétek, de én várom az első hsz-t, aki leírja hogy van neki otthon ilyen.
Btw utánakerestem én is, több mint érdekes cucc.
[ Szerkesztve ]
Live-Die-Respawn
-
pomorski
őstag
A régi Star Trek-ben William Shatner nem ilyennel vezeti az űrhajót?
-
Soybex
őstag
Spot kapitány játékszere
Az információ nem egyenlő a tudással. A tudás egyedüli forrása a tapasztalás.
-
mikej95
aktív tag
Első cucc amiről nem tudom megmondani közelítőleg sem, hogy micsoda. Sajnos itt már volt egy spoileres link, de megéri a reverse image search-et!
[ Szerkesztve ]
Azt viszont nem tudják, hogy mi nem tudjuk azt, amiről ők úgy tudják, hogy tudjuk.'
-
törölt tag
Szerintem ötletes, vágódeszka, mérleg, számológép, lyukkártyán a recept. Oda vissza kiszámolja-elellenőrzi hogy a hozzávalók jó arányban kerüljenek a fazékba. HACCP v0.1
[ Szerkesztve ]
-
Qkackca
őstag
Virágtartóval kombinált puff, írógéppel.
Amúgy passz, ilyet még nem láttam
http://www.hwbot.org/user.do?userId=8629 | 'hét lakatlan faluban nincsen párja'
-
apatyas
Korrektor
Formájára kb mint a Hunor számológépek. Egyébként egy elrugaszkodott ötlet: dobgép, amin állíthatod az effekteket hogy hogy szóljon, amikor püfölöd.
pezo77 #5 2017.12.14. 13:29 Hmm. És ez az e-hajó akkor hol is tud kikötni? Az e-bay -ben? ;)
-
Lacok
őstag
Varnus Xavér első orgonája.
"Errare humanum est, sed in errare perseverare diabolicum"
-
energy4ever
addikt
Basszus, szerintem a forumon en lepodtem meg most a legjobban. Ha ez a retek nem letezett volna anno, most nem lenne munkam...
A cegnel ahol dolgozok, ott gyartjuk ennek a mai megfelelojehez(TM5) az alkatreszt...Szerk: Bar mas marka, de akkor is ez adta meg a valodi alapokat.
[ Szerkesztve ]
-
Redneck
nagyúr
Valami egészségügyben használatos gép kezelőpultja?
[ Szerkesztve ]
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
ddekany
veterán
válasz energy4ever #21 üzenetére
Ez amúgy csak egy sima általános célú mini számítógépnek tűnik... Kb. mint a ZX Spectrum vagy a C64, csak korábbi, meg persze sokkal drágább. Hogy nincs rajta billentyűzet meg monitor, az ne zavarjon meg senkit. Ez kb olyan, mint a PC gépház... rá kell dugni még lyukkártya olvasót/írót, nyomtatót, meg efféle úri huncutságokat...
-
Ez az első olyan képrejtvény, aminél konkrétan tippem sincs. Ez vagy valami, vagy megy valahova.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
ddekany
veterán
Már látom mikor 40-50 év múlva megmutatod az unokádnak (aki ráadásul programozó, illetve annak valami távoli megfelelője) a mostani számítógépedet, az meg néz rá, vakarja a fejét... Ez valami ipari sütő? Nem... akkor masszőr gép? Azok miatt a kiálló bütykök miatt gondolom... hmmm, az sem...
-
Horbal
őstag
"All you needed was space for this 100-pound machine. And about $10,000. And a teletype. And a paper tape reader. And some serious engineering skills."
Nagy ötlet volt
Balett cipőm nincsen nekem, de ha lesz én fő nem veszem!
-
alevan
őstag
Egy Falloutba illő gép
"Ezért lovagol a pokolba a konzumer IT piac. A hülye igények... . Azt sem tudod, hogy mit akarsz de az jöjjon havonta frissités formájában."
-
SunMount3r
nagyúr
Én valami mérnöki, gépkezelői, gyári vezérlőpultra gondoltam először. Ennél az igazi megfejtés sokkal súlyosabb... Bár még mindig nem tiszta 100%-ra, hogy végül is hogyan és mit is csinált a konyhában. Egy videó kellene róla, működés közben (vagy az eredeti reklámja). (Vagy egy mostani poén "retro" reklám egy olyan háziszonnyal ami a plakátján is volt anno ).
Szerk.: Bocs, még mindig nincs spoiler gomb az ilyen megfejtős Topic-okban...
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
Így van, teljesen jó, mindent tud amit kell. Sőt, ha szigorúan vesszük, ezeknél (értsd ebben a korszakban - adott típust egyáltalán nem ismerem mondjuk) nem voltak kötelezők az ilyen perifériák sem, szóval tényleg úgy önmagában, ahogy a képen van is használható volt. Mivel az elején lévő gombokkal lehetett írni és olvasni a memóriát (binárisan a kapcsolók fel-le állításával adható meg a memória cím és a beírni kívánt érték, illetve az olvasásnál a lámák mutatták binárisan a kiolvasott értéket), felvihettél bármilyen programot, és az eredményt is kiolvashattad. Kicsit kényelmetlen, de amúgy teljes értékű megoldás. Ja, és ha volt is mondjuk papírszalag olvasód, akkor is lehet, hogy így kellett felvinni azt a kis programot, ami papírszalagról a hosszabb programot aztán beolvassa. (Ezen adott típusnál nem tudom mi volt a módi, pl. hogy esetleg benne volt az ilyesmi ROM-ban, de annak indításához is kell egy kicsit kattintgatni valószínűleg az elülső panelen, hogy adott címen kezdje meg a futtatást.)
[ Szerkesztve ]
-
arelim
tag
nekem pont ilyen márkájú a komplett hvac a házban. megbízható márka, érdekes látni, hogy miből nőtte ki magát a cég.
(ノಠ益ಠ)ノ彡┻━┻
-
vilmose33
őstag
Piszok jól néz ki.
A jövő most van
-
Gdi
senior tag
A Sztár Trekkben volt ilyen, Szkotti egyik konzolja.
Továbbá ilyet szállítanak Paks2-be az oroszok... igazi űrtech. Jetson családban is mutogatták.
Mézeskutas konyhaszámítógép
H316[ Szerkesztve ]
''Milliárdnyi meggyilkolt csillag sikolya elhal az éj békéjében, és a kétségbeesésnek csak néhány, törékeny, kőbevésett szó áll ellen.''
-
Horbal
őstag
Asszem ua cikket olvastuk el.
https://www.google.hu/amp/s/www.wired.com/2012/11/kitchen-computer/ampÁllati életszerű, hogy a háziasszony beüti binárisan, hogy répa, mire a masina némi gondolkodás után kivillogja szintén binárisan, hogy milyen további összetevőkkel lesz abból kaja Sok helyet se foglal, nem úgy mint egy szakács könyv...
Ahogy a cikk is írta inkább arra szánták, hogy barátkozzanak az emberek technikával, amolyan tech geg.
[ Szerkesztve ]
Balett cipőm nincsen nekem, de ha lesz én fő nem veszem!
-
Elektromos Gordon Ramsay.
Ez szép feladvány volt, ha nem keresek rá, soha nem találom ki!
-
tecsu
addikt
válasz antikomcsi #36 üzenetére
Mondjuk az angolszász konyha kibontakozásához tényleg elég néhány billentyűt lenyomni.
https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw
-
alvaro
senior tag
Űrhajó vezérlőpult valami NDK sci-fiből
-
Televan74
nagyúr
Kalória számláló! Vagy digitális óra tojás főzéshez! Esetleg korai konyhai személyi asszisztens.
[ Szerkesztve ]
Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!
-
macilaci78
nagyúr
Csillagkapu vezérlő, ami a szereplőválogatáson elhasalt.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
troviko
senior tag
Star Trek - Enterprise irányítópult.
https://www.oldtech.hu/
-
Aki még keresgéli, hogy mi ez az ne olvassa el a következő sorokat és ne kattintson a linkre!!
-
-
-
-
-
-
[link]The Honeywell Kitchen Computer, or H316 pedestal model, of 1969 was a short-lived product offered by Neiman Marcus as one of a continuing series of extravagant gift ideas.[10] It sold for $10,000 ($77,804 in 2016 dollars), weighed over 100 pounds (over 45 kg) and was advertised as useful for storing recipes. The imagined uses of the Honeywell Kitchen Computer also included assistance with meal planning and balancing the family checkbook – the marketing of which included highly traditional and patronizing representations of housewives.[11] Reading or entering these recipes would have been nearly impossible for the average housewife or cook, since the user interface required the user to complete a two-week course just to learn how to program the device, using only toggle-switch input and binary-light output. It had a built-in cutting board and had a few recipes built in. No evidence has been found that any Honeywell Kitchen Computers were ever sold.[12]
The full text of the Neiman-Marcus Advertisement reads:
If she can only cook as well as Honeywell can compute.
Her souffles are supreme, her meal planning a challenge? She's what the Honeywell people had in mind when they devised our Kitchen Computer. She'll learn to program it with a cross-reference to her favorite recipes by N-M's own Helen Corbitt. Then by simply pushing a few buttons obtain a complete menu organized around the entree. And if she pales at reckoning her lunch tabs, she can program it to balance the family checkbook. 84A 10,600.00 complete with two week programming course. 84B Fed with Corbitt data: the original Helen Corbitt cookbook with over 1,000 recipes $100 (.75) 84C Her Potluck, 375 of our famed Zodiac restaurant's best kept secret recipes 3.95 (.75) Corbitt Epicure 84D Her Labaird Apron, one-size, ours alone by Clairdon House, multi-pastel provincial cotton 26.00 (.90) Trophy Room -
Freiherr
őstag
Egyértelmű, retro didzsé pult.
XXX
-
Rickazoid
addikt
Valaki tervezett egy Darth Vader páncélt Dodó Kacsának?
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
ddekany
veterán
válasz antikomcsi #47 üzenetére
Feltételezem, aki magától akarja kitalálni, az eleve nem néz a fórumra. Vagy ha igen, akkor megérdemli.
Amúgy meg... gondolom ez egy korai media hack, vagy valami hasonló trollkodás. Nyilván, ezt az alkalmazáskőrt soha senki nem gondolhatta komolyan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SEGA - MEGADRIVE 2 /// +196 játék // +3 eredeti vezérlő / antenna és A/V vezeték / használatra kész!
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB - független, 91%, Apple garancia
- Apple iPhone 14 256GB - független, 87%, Apple garancia, doboz
- Zephyrus G GU502DU 15.6" FHD IPS Ryzen 7 3750H GTX 1660 Ti 16GB 512GB magyar vbill gar
- Apple Iphone 13 Mini 128GB Starlight 3 Hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest