- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Steam Deck
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Egér probléma
- Akciókamerák
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
zso73
veterán
első I/O csatlakozók:
4 x USB csatlakozók support additional 8 USB ports
1 x IDE csatlakozó
1 x COM csatlakozó
2 x SATA 6.0Gb/s csatlakozó
6 x SATA 3.0Gb/s csatlakozó
1 x CPU ventilátor csatlakozó
2 x Ház ventilátor csatlakozó (1x4-pin, 1x3-pin)
1 x Tápegység ventilátor csatlakozó
1 x IEEE1394a csatlakozó
Előlapi hang csatlakozó
1 x S/PDIF kimeneti Header
1x 24 érintkezős ATX tápcsatlakozó
1 x 8 érintkezős ATX 12V-os tápcsatlakozó
Rendszer panel(Q-Connector)
1 x MemOK! gomb -
zso73
veterán
A megoldás a ram volt. Nem Low Voltage ramom volt.
Kicseréltem egy Kingston 1600-asra, és hátradőlve élvezem az Asus kényelmet. Bármit, bárhova állítok, stabil a rendszer.
A Proci 2800/3500-is stabil. A ram hozzá húzva még I7 is lemarad....... Asus HD 5770-et is kezeli az Epu. Greeen felső fokon !!
Jó vétel volt a lap!!Meg kellene szerkeszteni rendesen a topicot....Cím....képek.....
-
zso73
veterán
Akkor kezdem a tanulságok sorával.
1. probléma.Régi win, gép műxik. Új 64 bites, gép kikapcsol.
Az alaplaphoz adott programok közül az EPU 6 engine beállítója volt a ludas. Performance módban annyit tuningolt a lapon, hgy nem birta a ram, és a CPU. A biosz beállításait felülbírálja. Nekem az ideális az auto beállítás lett. 4 slot, 4 modul. OCZ Platinium.Bioszban két helyen van Processzor Turbó mód állítási lehetőség !! Ugyanazt állítja, ezért felülírja az egyik a másikat. Bárhol elállítja az ember az utolsó állítás marad.
-
zso73
veterán
Ma vettem egy Asus P7H55-öt.
Eddig jól műxik. Elsőre indult egy kis ram bénázással.
Biosz egyszerű, és jó. Felszereltség alap. Bővítő hely 0! Az egy szem PCI slot a vidkártya mellett van. -
zso73
veterán
Felejtsd el a Creative szarokat. Nekem X-Fi Gamer van, de még a megjelenése óta sem csináltak hozzá JÓ Vista drájvert sem. A Win 7 alatt meg katasztrófa volt. Már az XP netes drájvere sem jó..
Az ALC meg hasít, és nem szól rosszabbul annyival. A Giga EP 45T hangja meg egyenesen X-Fi szoftemus.És 3Ft-ot nem költöttem rá. A Windózok alapon kezelik.....
-
lapa
veterán
"SDFID csatlakozó"
-
dezz
nagyúr
Az SBLive! fő problémája, ha zenéről van szó, hogy (az AC97 szabványú hangrendszerekhez illően) 48kHz mintavételezési frekin végzi a belső műveleteit és így működnek az A/D és D/A konverterei is, így ha 44.1kHz-es hangot kell megszólaltatnia (ami az audio CD-k mintavételezési frekije), azt először át kell konvertálnia (SRC, sample-rate conversion) 48kHz-re. (Mindez vonatkozik az SPDIF be- és kimenetére is. Sőt, ha azt 44.1kHz-re állítjuk, akkor 2x is megtörténik az SRC [44.1->48->44.1].) Ez megvalósítható viszonylag jó minőségben is, de az igencsak erőforrásigényes. A Live! esetén viszont egy egyszerű algoritmust alkalmaztak, ami nem terheli túlzottan a kártyán lévő, egyéb feladatokkal amúgy is leterhelt DSP chipet (de legalább elmondhatták, hogy az egyéb, AC97 szabványú kártyákhoz képest [amiknél jellemzően a proci végezte az SRC-t és mixelést] alacsonyabb a CPU terhelés). Lényeg, emiatt közel sem szól olyan jól, mint akár egy közepes CD-játszó. Annó születtek is szoftveres SRC WinAMP pluginek, kimondottan a Live!-hoz, magam is használtam őket, persze úgy sem volt tökéletes a dolog. Egyébként az Audigyk is ilyenek, csak egy fokkal jobb algoritmus dolgozik bennük. A Creative első natív 44.1kHz-et ismerő, kommersz kártyája az X-Fi [kiv. azt is kisebb, butított kártyát, nevét nem tudom], tudomásom szerint, de alapértelmezésben itt is bejátszik az SRC.
-
proci985
MODERÁTOR
jelentem Win7 alatt az XFInek már nincs semmi baja, tehát nincs az, ami volt a Vista x64 alatt jó egy évig.
viszont a frontend, az még mindig az xp alatt volt a legjobb.
két és fél éves az XFIm, a mai napig nem tudom, hogy jó vásárt csináltam e vele (40kért finoman szólva is drága volt). amikor szól, akkor nagyon szépen szól, de amennyi baromságot el kellett viselni tőle... driverparák, szabványokkal való szívás (jack kivezetés digitális RCA helyett, persze a 10forintos átalakítót nem rakják mellé, had találja ki a user hogyan lehet használni -fórumán eléggé hosszú ideig sokan szívtunk ezzel, páran el is adták a fenébe-), gyenge frontend (decemberben két éve váltottam el xpről), halvány füleserősítés, egyszerre nem használható digitális és mikrofon, európában nem kapható kiegészítők (előlapi panel), gyakorlatilag nem létező support.
-
szuper-t
őstag
hát akkor mondok 1 nagy dolgot
az van és win 7 alatt használom
nagyon sokat mondták h így szar úgy szar és h jobb is van nála ezért érdekelt
eddig scak sp2 alatt nem ment a kártya (típikus driver hiba)
házimozi... felejtős számomra mert annak a hangminősége nagyon gyér:S
inkább kihagynám az stk/st/intesrsil/maxim icket
Orion hs288 ak vannak meg hozzá egy tranyós erősítő
de kipróbálom akor a xonart
üsse kő -
nyunyu
félisten
Live sosem volt egy hudejo kartya, plane, hogy most mar nem is tamogatjak, szoval Win7-rol ne nagyon almodj.
Au szeria ugy ahogy elmegy, csak Creative nem kepes egy epkezlab drivert osszerakni hozza (Hivatalos Win7-es drivere a 11. bugfixnel tart, de meg mindig hasznalhatatlan), XFi-k meg tudasukhoz kepest tul vannak arazva, plusz driver gondok.
Ha most kene vennem, akkor valamelyik Asus Xonar-ra voksolnek, valoszinuleg a D1-re, mert az mar PCI-E 1x slotos, igy talan belemegy 5 ev mulva az akkori gepekbe is, mig a PCI-s DX nem biztos.
(Esetleg az olcsobb DS is megtenne, ha nem nagyon akarsz hazimozierositot kergetni vele.) -
szuper-t
őstag
jövök vitatkozni
akinek minőség kell az am se nézi h miylen hangkáryta van benne rögtön szúrja befelé a saját jól megszokott SB live digital kariját vagy épp ki mit használ
Van tapasztalatod h miylen kártyát érdemes használni? szép dinamikus és tisztát eresek vagy maradjak a pci os Sb Live Digital 5.1 nél? -
nyunyu
félisten
válasz
#19617792 #17 üzenetére
Ja és nem mellesleg az Asus AMD lapokon szutyok VIA hangkarik vannak... Inkább Gigabyte, MSI, szerintem.
Meg se neztem, hogy ezen az olcso Asrockon milyen hangkartya van, szurtam bele az Au4-et.
Driverileg az is egy kalap sz@r, de legalabb valahogy szol.Elozo lapomon levo ALC889A sem volt a szivem csucske, fejhallgatos zenehallgatasra tokeletesen alkalmatlan.
[szerk:]Asrockomon is Via zajgenerator van.
-
nyunyu
félisten
válasz
#19617792 #19 üzenetére
Akkor az E-ATX, vagy WTX méretű lenne.
Az kimaradt, hogy a honapokkal elotte nagy elannal beharangozott megjelenesi hatarido UTAN 2 honappal kerdezi meg a ruszki fejleszto, hogy megis mi a feladat, aminek neki kene allni.
Exmelohelyemen konkretan ez tortent, ott is hagytam oket, mint a szart, stresszelje magat mas a balf@sz fejlesztok miatt.
-
nyunyu
félisten
Ugyanezt a tudast Amd fronton brutto 20-ert merik.
Ebben mar benne van az Asus felara is...
Szoval nem tudom kit hoz lazba ez a lap 30+sarcert.
-
szuper-t
őstag
Asus féle jól néz ki semmit nem ér hűtés ááá:S
Chaser
Ha mégse bírná szóljatok és cserélem erősebb fetekre a gagyikat -
mmdms
addikt
Semmi felesleges cullang, normális elrendezés, szerintem tök jó kis lap. És még jól is néz ki, legalábbis nekem bejön. Csak ahogy már sokan írták, asus=drága.
-
Chaser
legenda
"Az 4+2 fázisos tápellátás támogatja a 45 és az újabb, 32 nm-es gyártástechnológiával készült központi egységeket, tehát a Clarkdale processzorcsalád sem okoz majd akadályt az újdonságnak."
-
Pete83
csendes tag
Nem rossz, nekem bejön!
-
aram01
nagyúr
ennyiért nem egy best buy
-
Geönczy
aktív tag
Írja, hogy 1333-ig "szereti" a ramokat de ha kell 2133-mal is elbír.
Gondolom itt is úgy van mint az x58-nál, hogy beteszed a ramokat és xmp-t állítasz majd már megy is a rendszer. -
atti_2010
nagyúr
Hát ahhoz képest hogy nincs rajta északi híd megkérik az árát rendesen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy ruhás topik
- BestBuy topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Gitáros topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Építő/felújító topik
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally Z1 Extreme 512GB SSD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G / 8/ 256 GB / Gyári független / 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest