Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabroncka
addikt
Egy kis szösszenet az árnyékoláshoz, a tesztet majd megírom, nagyon pozitív a vélemény. Ráadásul a mediterrán UV kevésbé gyilkolja a szövetet:
-
Csabroncka
addikt
Erre tényleg csak azt tudom mondani, hogy ki kell próbálni, mi a kényelmes. Szerintem az önfelfújónál kényelmesebb a felfújható, de tény, hogy a mocorgás érezhető, főleg ha nem páros
Két átlagos személynek a 137-140 cm széles matracoktól kényelmes.
Mi most az air basic helyett vettünk Coleman Extra Durable matracot. Hát nem tudom, vastagabb és könnyebb mint a Decás, de annyival nem kényelmesebb. -
Kalandor
HÁZIGAZDA
Ez nagyon egyéni dolog, hogy kit mennyire zavar a másik mocorgása. Ha igen, akkor a közös matrac nem jó ötlet, mert a levegős matrac sokkal jobban mozog mint az otthoni ágyban levő.
A 120 cm szvsz keskeny, én mindig inkább lábhoz teszek mindent, de legyen hely oldalt. A sátrazás eleve nem valami kényelmes dolog, akkor meg már ne vigyázzállásban kelljen aludni, főleg mert a matrac közepe felé tendál mindkét ember (az oldalfala ellentart a felfújható matracnak). Ha 2 matrac van, akkor inkább mindenki a sajátja közepén fekszik.Az önfelfújódók szerintem olyanoknak valók, akik bírják a nomadizmust.
-
chubii
senior tag
Sziasztok!
Páros kempingezést tervezek sátorral, 3-4 nap. Autóval mennénk, emiatt a hely/súly nem kritikus.
Egyedül viszonylag gyakran megyek, a cucc nagyrésze megvan. Matrac ügyben viszont kicsit meg vagyok lőve.
A opció: Quechua Air Comfort (120cm)
B opció: két külön önfelfújódó (pl. Zulu Ulundi, Orwell Sleepin Single 3.0cm, Regatta Napa 5)
C opció: önfelfújódó kétszemélyes (Zulu Cézár Double, Out well Sleepin Double)
Árban nem szeretnék elszállni, mivel kérdéses mennyire lesz sikeres páromat megbarátkoztatni ezzel a nyaralási formával.
A opcióban kérdés, hogy nem zavarjuk-e egymást a mozgolódással alvás közben.
B és C mondjuk majdnem mindegy melyik. Ott nincs tapasztalatom ilyen 2-3cm vékony matrac mennyire érződik úgy, mintha a földön aludnék. Pozitív lenne, hogy napközben félbe lehet hajtani és kevesebb helyet foglal el a sátorban. Plusz talán a másik mozgását se érezni annyira.
Kb 120cm-nél meg szeretnék állni szélességben, hogy legyen elég hely a cuccoknak.Egyedül sátrazva egy Pinguin Skyline XL-t használok, nagy megelégedéssel. Viszont úgy érzem az ide nem lenne célszerű duplán.
Sátor: 3 személyes Zulu Dome 3.
Egyelőre csak nyári felhasználásról van szó, évente egyszer-kétszer.
Bármilyen kommentet szívesen fogadok, illetve ha bármi jó tanács van a páros részéhez, azt se tartsátok magatokban -
Redneck
nagyúr
válasz
Csabroncka #133 üzenetére
Nem teraszra, vagy egy kiépített helyre vinném, így a szúnyogdiszkó kilőve. Amúgy is borzasztó idegesítő az állandó sistergés, égett molylepke szaggal.
Évi pár használatnál bevállaljuk a kockázatot.
-
Csabroncka
addikt
Több fontos dolog, de a leginkább fontos, hogy ne vegyél ilyet!
Az ilyen párologtatós, aeroszolos írtók/riasztók mind károsak az egészségre és a környezetre is.
A Thermacellt tulajdonképpen be lehetne perelni, mert környezetbarátnak állítja be a termékét holott rohadtul nem az:
Biztonsági adatlapA levegő munkacsoport jajveszékelése
Én részben vegyész vagyok, a d-alletrin hormonmoduláns piretroid-ot már rég, be kellett volna tiltani háztartási használatra.
Na de a lényeg, mi legyen a szúnyogokkal, én vettem egy UV-s Somogyi IKM-50 et, olcsó, jó és a maga módján valóban környezetkímélő...
-
Redneck
nagyúr
Használ valaki Thermacell szúnyogriasztót?
A gyári patron és lapka, nagyon drága, így tölteni fogom, és más gyártó termékével használom majd.Milyen lapkát ajánlotok hozzá?
-
Redneck
nagyúr
Hétfőn jönnek hozzá palackok, akkor megnézem milyen.
A régi sátrunkat extra szívás felállítani. Legalább 3 emberes móka, de általában csak ketten megyünk, és nem akarok vele tovább szívni.
4.1 Air sátort rendeltem helyette, Ultim comfort matraccal. Már tavaly kinéztem, és mindig halogattam, de most akciós volt. -
chubii
senior tag
-
Csabroncka
addikt
válasz
haromegesz14 #117 üzenetére
Itt biztosan tudnak segíteni!
-
haromegesz14
aktív tag
Sziasztok!
Szlovéniában kemping / glamping ajánlások Bled és Ljubljana közötti környékén? Illetve szeptember még mondhatni szezonnak számít még a környékén? Első sorban fapadosabb glamping opciókat keresgéltünk, de nem találunk szabad helyet szeptember közepére.
-
Csabroncka
addikt
Én fémet vettem, ezzel nem volt gond kemény talajban sem, meg homokban viszont a kavicsos part és műanyag...hát nem tudom, elsőre masszívnak tűnik...
-
zsola32
őstag
Sziasztok
Gyakorlati kérdésem lenne...
Ez a napernyő leszúró, szerintetek alkalmas erre a partszakaszra?
[link]
Köszi a segítséget...
-
válasz
Csabroncka #112 üzenetére
es mikor kezdodik az elet itt?
ha barkinek van jol bevalt satrazos kemping tippje horvatorszagba, akkor ne tartsa magaban.
-
meglepődtem volna, ha pont sátrazós, kempingezős topik nincs a ph-n, és az is egy jel, hogy az utolsó hsz pont a szülinapomon volt
nem vagyok egy nagy sátrazós, a nyáron hirtelen felindulásból vettem egy sátrat, mert egy hegyi buliban már nem kaptunk szállást a hüttében, és valahol aludnunk kellett. a sátor ilyen háromszemélyes, de igazából két személynek volt kényelmes a hátizsákokkal: [link] rögtön belefutottunk vele egy egész éjszakás esőbe, de szerencsére átázás nélkül bírta.
ezen élményen fellendülve jövőre elkezdtem tervezgetni egy kis road-tripet észak-spanyolországba, vegyesen kempingben és hotelekben alvással. a csajom még sosem sátrazott, így ez neki remélhetőleg nagy élmény lesz. az első megálló valószínűleg majd valahol chamonix és/vagy a gran paradiso környéke lesz a nyáron. a sátoron kívül van pár alap decathlonos cuccom (kétféle hálózsák, egy felfújható matrac), ami nekem megfelel, de neki a black friday keretein belül most rendeltem épp egy kicsit komolyabb exped matracot [link] illetve kemping párnát.
mivel nyárra tervezzük a túrát remélhetőleg a dekás zsákok elegek lesznek (esetleg némi ruhával megtámogatva) a 20 és 15 fokos komforthőmérsékletükkel. ezen felül talán tervezek majd még beszerezni 1-2 kempingszéket, lámpát, stb.
szuper, hogy van ilyen topik, hátha sikerül kicsit pörgősebbé tenni
szerk:most látom, hogy ez nem is egy topik, hanem egy logout bejegyzéshez kapcsolódik. olvasom is.
-
Bennyboy
őstag
Dekásból nekem nagyon bevált a black and fresh. Sötét és viszonylag hűvös is, egész jól szellőzik. Annyi van vele, h ezt nem alkalmas gyalogos túrákhoz.
-
csodavas
tag
válasz
Csabroncka #107 üzenetére
Szia!
Szuper, köszi a véleményt. A régi sátort még 20 évvel ezelőtt a tescoban vásároltuk, kibírt egy pár kempingezést aztán az alsó réteg ami a talajjal érintkezik az megmakacsolta magát és jól kilyukadt, ez orvosolva lett akkor, de utána meg valamelyik tartóoszlop tört el, szóval kicsit hiányos, viszont egy előtetőt lehet hogy csinálok a megmaradt anyagokból. Amin még agyalok hogy lehet egy kempingasztal és kempingszék is jó volna, de egy kicsit sokallom a decathlonos árát, bár ahogy nézem máshol sem olcsóbb. -
-
csodavas
tag
Sziasztok!
Idén tervezünk a nejemmel a Balatonon egy pár napos sátrazást, ehhez szeretnék egy-két bátorító szót kapni. Szóval a sátrazás annyira nem áll távol tőlem, viszont utoljára gyerekként kempingeztem, azóta nem. Ahogy nézem változott a technika is, megvan még itthon a 20 évvel ezelőtti sátor, de nyugodt szívvel azzal már nem mernék elindulni ezért kinéztünk a decathlonba egy ilyen sátrat és egy ilyen matracot. A többi felszerelés nagyjából megvan. Ezekkel a kellékekkel esetleg van e tapasztalatotok? Őszintén szólva ennél többet nem szeretnék áldozni rá, legalábbis egyelőre. Először jó volna megtapasztalni hogy mennyire is jön be nekünk ez a fajta "nyaralás", az pedig úgy gondolom ekkora összeg ráfordításával is megtudható. Előre is köszi nektek, ha válaszoltok.
-
Endless
aktív tag
válasz
Csabroncka #104 üzenetére
Hehe az igaz
-
Endless
aktív tag
válasz
Csabroncka #102 üzenetére
Igen olvastam, hogy ez a pumpa való hozzá de ez brutálisan nagy meg az ára sem valami kedvező :/
De köszönöm akkor szerintem marad a kézi... -
Csabroncka
addikt
válasz
Csabroncka #99 üzenetére
7PSI-it ír a sátor leírás, tehát jó lesz, a decás is, hamar feltolja.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen processzort vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Battlefield 6
- Home server / házi szerver építése
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Kerékpárosok, bringások ide!
- LEGO klub
- Könyvajánló
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: i5-14400F (10mag/16szál) +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 7 8700F/9800X3D +RTX 3060Ti/3080/3090/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Honor Magic5 Pro garanciális
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest