Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Otthoni időjárás-állomás
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Hobby elektronika
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Apple MacBook
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
espista
senior tag
Hát nekem a telepítő pendrive sem akar elkészülni. "A file kicsomagolása nem sikerült. Próbálja újra." Állandóan ezt a hibaüzenetet dobja fel.
-
válasz
Stauffenberg #12 üzenetére
Pont ezt akartam írni
-
SmikOne
tag
Ennyi hisztit egy elavult op.rendszer miatt még nemláttam
Nekem a mai napig a fő gépem egy P4-es gép kis o.c. a procinak 1,5giga ram 2giga swap és full hibátlanul fut a lubuntu
xine még a full hd filmekkel is megbírkózik
-
-
Gusztáv
addikt
Én gyorsan feldobtam egy elfekvő D420-ra az irodában, azt kell mondjam, hogy nagyon szépen muzsikál. Netezős gépnek tökéletes, reszponzív a felület, nem gondolkodik a viszonylag gyenge vason sem. A bővítmények telepítése is pofon egyszerű. Ehhez képest a linux disztribúciók baromi komplikáltak.
Délután megy is fel anyám gépére, mert azon még XP-van (bár nem nagyon van használva). Neki ez tökéletes lesz, van egy androidos tabletje, azzal úgy ahogy elboldogul, de már az XP-nél is gondjai vannak. -
sztanozs
veterán
Ha nincs net akkor (jószerével) nincs vírus, de ennyi erővel egy w98 is jó lehet...
Helytelen az az elgondolás, hogy a vírusok csak letöltéssel és indítással terjednek. Egy sima lapbetöltés is tud vírus telepíteni, ha sebezhető a böngésző, vagy annak bármely komponense. Itt van pl ez: MS15-124
-
hcl
titán
"Te szerencsecsomag, ha a többiben is ugyanúgy ott vannak a biztonsági rések akkor " azokat kijavítják (mivel van support), ami outdated, abban meg nem.
Ennyi erővel miért nem mindjárt Win95? 2000?" JA még mindíg ott vannak a third party biztonségi szoftverek amik a többire nincsenek,"
He? Win8-ra nincs vírusirtó?
Linuxra is vannak védelmi cuccok, ember. -
hcl
titán
"Minden más potenciális hátsókapus szoftver frissítve van"
Az oprendszer egy potenciális hátsókapus szoftver. Nincs frissítve, mert nem frissíti már a gyártó."Akárcsak az összes cikkben hasonló rendszerben lévő hátsókapukról mint az android, vagy az IOS-ről is mindíg kiderül, hogy mindenféle hátskapukat tartalmaznak amiket ki is használnak, nem beszélve a linuxről és az általa képzelt álbiztonságról, ugyanmár."
És a Windowsokól se feledkezzünk meg, ugye. Mert az XP, az biztonságos hallod(Nézd meg a Linux vírusok és kártevők listáját amúgy. Aztán nézd meg a windózra létezőket.)
-
jacint78
addikt
Például az öreg böngészőt, a flash playert és az összes többit, amik valóban veszélyesek és vissza is élnek velük. Akárcsak az összes cikkben hasonló rendszerben lévő hátsókapukról mint az android, vagy az IOS-ről is mindíg kiderül, hogy mindenféle hátskapukat tartalmaznak amiket ki is használnak, nem beszélve a linuxről és az általa képzelt álbiztonságról, ugyanmár..
-
djgeg
őstag
"Minden más potenciális hátsókapus szoftver frissítve van "
A hozzászólásaidból meg leír rólad, hogy fingod nincs semmihez. Milyen "Hátsókapus szoftver"-t frissítesz te?
Szerintem gondolkodj mielőtt még több baromságot írogatsz. Egy xp nem támogatottsága óta felderített hátsókapu ellen mi véd meg téged? Semmi... Frissítsd a ""Hátsókapus szoftver"-edet csak tovább...
Én sem egy "pistike hülyegyerek "-vagyok, a hozzászólásaidból, viszont csak a hülyeség ömlik.... -
jacint78
addikt
Semmiféle vírusok nem tanyáznak sem az én gépemen, szerveremen, sem apám XP-s gépén, sem az XP-s műhelygépen... A vírusokat az esetek 99%-ban magad indítod el, vagy töltöd le, ez itt nincs. Minden más potenciális hátsókapus szoftver frissítve van így nincs semmi gond (ellentétben a nem frissítgetett, de támogatott rendszereket futtatókkal). Süt a szövegetekről, hogy a szokásos bullshit-et nyomjátok, de fingotok sincs az egészről, én nem egy pistike hülyegyerek vagyok....
-
-
tlac
nagyúr
még egy core 2 előtti, athlon 64 x2-es gépet is sikerült felélesztenem egy ssd-vel
2 giga ram volt benne, ment rá a 32 bites win10 (64 bites már elvileg nem ment volna, mert nem tud valamilyen utasítást a cpu)
sőt integrált nvidia-s igp volt benne, amihez már nincs is win10-es támogatás, de az utolsó win8.1-es driverrel még működik -
hcl
titán
válasz
#51736960 #67 üzenetére
"Piratebay-ről töltöttem le valamit megbízható (skull) uploader-től,"
Megbízható és Piratebay egy mondatban?"Persze az Avast nem fogta meg..."
Ennyi.
Mindenen be lehet szívni, csak az esélyét növeled egy nem támogatott cuccal."Na jó, de ez régen volt, kíváncsi lennék, hogy egy xp sp3-mal is meg lehet-e ezt csinálni?"
Most gondolom mást lehet vele. -
netpeti98
addikt
válasz
#51736960 #67 üzenetére
Az XP támogatás lejárta előtt befoltozott réseket kihasználó támadásokban szemben védett vagy, de a támogatás után felfedezett réseket kihasználó támadásokkal már nem. Nyilván a frissen tartott felhasználói programok sokat dobnak a biztonságon, de az idő teltével egyre több fejlesztő hanyagolni fogja.
A példád pedig rossz, mert a nem megbízható forrásból letöltéssel bármilyen rendszert meg lehet fertőzni.
-
törölt tag
Na jó, de ez régen volt, kíváncsi lennék, hogy egy xp sp3-mal is meg lehet-e ezt csinálni?
Amúgy nem vagyok xp hívő, sőt a fejlődés ellensége sem vagyok. Xp-t is csak addig használok, amíg össze nem áll az új gépem.
Egyébként hiába modern a win7, szívtam be rá vírust arra is. Piratebay-ről töltöttem le valamit megbízható (skull) uploader-től, ennek ellenére bitcoin miner volt benne. Később nem győzött elnézést kérni a fórumon, de a fertőzés már megvolt. Persze az Avast nem fogta meg... -
hcl
titán
válasz
#51736960 #60 üzenetére
Használtál XP-t még amikor elterjedt? Volt egy Blaster nevű worm, ha megfelelő frissítéseket nem tetted fel offline, vagy vírusirtót, ami ismerte, akkor kiengedted a gépet netre, és pár órán belül elkezdte a kártevő lekapcsolgatni a géped. Régen volt, de... ha akkor lehetett, akkor most is.
Meg bármi lehet, amiről nem tudod biztosra, hogy nem lehet. -
törölt tag
válasz
#33253120 #59 üzenetére
Kíváncsi lennék egy szakember véleményére, hogy mondjuk egy frissen installált, alapbeállításokon futó xp-re lehet-e kívülről valamilyen vírust juttatni, "meghekkelni" a rendszert a neten keresztül?
Szerintem nem, de ha bárki hozzá tud szólni ehhez a kérdéshez, szívesen venném. -
törölt tag
válasz
#51736960 #57 üzenetére
Igen. Kb erről beszélek:
Azaz hiába raksz rá vírusirtót, ha nem vírus alapon jut be a támadó, hanem akár egy operációs rendszer hibát kihasználva.
Írtad:
#49: csak úgy a netről nem fog senki betörni egy xp-s rendszerbe, ahhoz kell valamilyen felhasználói beavatkozás is: telepíteni valami szart, megnyitni egy vírusos email csatolmányt, stb...
Pont az van, hogy XP esetén nem is kell. Egy fórumtársunk, aryes mondta (Szerk.: pár éve) egy személyes beszélgetésnél, hogy rakott egy xp-t, rakott rá ezt-azt (igaz ami igaz, nem tudom mit) kirakta a netre, az update miatt, és pár óra alatt összeszedett egy jó adag kártevőt. Ezek egy részét fogta a vírusírtó, a többivel meg nem foglalkozott, mert nem ismerte. Ezek kézzel lettek felderítve. -
hcl
titán
válasz
#51736960 #57 üzenetére
"de a fontos programok legújabb verziói még mindig mennek rajta:"
MÉG.És nincs rá support, de ha találnak rajta valami biztonsági rést, akkor javítva se lesz.
A törrent meg különösen aggályos biztonsági szempontból.
És az egyik alapvető biztonsági szabály : az, hogy nem találtál kártevőt, nem jelenti azt, hogy nincs a gépen. -
törölt tag
válasz
#33253120 #42 üzenetére
Mi az, hogy "nem biztonságos" az xp? Nálam karácsony óta van fenn egy régi p4-es gépen, ezen netezek és filmeket nézek, torrentezek. A Malwarebytes víruskeresőjét használom, soha nem volt vírus vagy malware a gépemen.
Ezzel szemben anyám win7-es laptopja tele van minden szarral, 17 találat volt, mikor legutóbb lefutattam a víruskeresőt. Persze ez nem a win7 hibája, hanem a user-é, aki minden szarra rákattint.Szerintem kellő odafigyeléssel még ma is lehet xp-t használni, ha rá van kényszerítve az ember. És lehet, hogy nincs support, de a fontos programok legújabb verziói még mindig mennek rajta: java, flash, office, videolejátszó, böngésző.
#49: csak úgy a netről nem fog senki betörni egy xp-s rendszerbe, ahhoz kell valamilyen felhasználói beavatkozás is: telepíteni valami szart, megnyitni egy vírusos email csatolmányt, stb...
-
-szp-
aktív tag
válasz
petipetya #28 üzenetére
Pendrive-ról is tökéletesen működik, tesztelve.
Bár a blogbejegyzésben a régi gépeket említettem, a Chromebook egy elég népszerű dolog lett azokon a piacokon ahol elérhető, ebből adódóan elképzelhetőnek tartom, hogy - ha nem is önállóan, hanem dualboot alapon - van létjogosultsága ennek az egyszerű, ingyenes operációs rendszernek a modernebb gépeken is.
A mai gyorstesztem alapján hiába fut egy régi, gyengébb laptopon elfogadhatóan mondjuk az XP, vagy akár a Windows 7, a YouTube és társai, a többlapos böngészés a CloudReady használata esetén szignifikánsan kellemesebb, gördülékenyebb felhasználói élményt jelent. -
oszi666
őstag
egyébként egy régi samsung laptopra milyen linuxot ajánlanátok egy bölcsész csajnak? Tudjátok, word kell kb meg böngésző, semmi extra. Húgomnak lehet jól jönne. Van erre valami összefoglaló cikk vagy topic itt?
-
törölt tag
-
-
-
törölt tag
Kenyeret se dobod ki ha már penészes? El van avulva.
Nincs lakossági support az xp-re. Nem kap biztonsági frissítéseket. A vasnak lehet jó, de a felhasználók szívni fognak vele, mert nem biztonságos. Max akkor van létjogosultsága ha soha nem raksz bele pendrive-ot, cd-t, vagy bármilyen külső adathordozót, és soha nem kap netet, és semmi máson nem fut az adott program.
Ha ez a 3 dolog fennáll, akkor mehet az xp, ha csak 2 van meg belőle, akkor alternatívát kell keresni.És köszönöm jóleső érdeklődésed, de nem vagyok beteg.
-
jacint78
addikt
válasz
#33253120 #40 üzenetére
Te beteg vagy... Épp a vérpistike megoldás tenni egy ilyen biztos nagyon jól sikerült és optimalizált rendszert és várni a csodát, hogy majd gyorsabb lessz... Az XP bőven aktív volt amikor a gép készült, van rá mindenhez driver, minden rendesen működik, fel kell rá rakni az össze frissítést és kalap kabát. Ez nem vérpistike, hanem ésszerű megoldás.
-
edward2
addikt
válasz
Stauffenberg #12 üzenetére
Annak meg biztos meg van az oka.
Pl én már rég kikukáztam volna a windowst Chromebookokat is néztem de végül kicsit drágábban lehet venni jó windowsos laptopot akkor meg minek szenvedjek chromebookon.
És a ritka alkalmakkor azért szívesen felteszek egy játékot a gog galaxyből... azt meg mindenféle gondolkodás és trükközés nélkül szeretném tenni.
-
hcl
titán
"A CloudReady egy operációs rendszer, ami szinte pont olyan mint a ChromeOS, viszont a"z meg egy Linux, tehát miért ne tegyenek fel Linuxot?
Amúgy egy 2007-es gép Linuxszal se nagyon jó sok mindenre, csak az legalább up to date lehet rajta, nem régen support nélküli, mint egy WinXP.Max. azoknak jó ez, akiknek a Linux azért nem jó, mert nem windóz, de mondjuk ez sem az.
@Dezsike : A 10 éves gépeket is a winyó lassúsága fogja igazán meg, tapasztalat
@jacint78 : Aztán engedd ki netre. A botnet-gazdák előre fognak köszönni!
-
Dezsike
tag
Ez aztán a hír... A munkahelyemen 13 éves vasak is futnak a 2-3évesek mellett. Korábban Win 7 ment rajtuk, ha a Windows Update teljesen ki volt lőve viszonylag használhatók voltak (ha a WU elkezdett frissítéseket keresni szó szerint lefagytak, az egér is alig mozdult, így a frissítéseket havonta egyszer, patchkedd utáni szerdán kézzel oldottam meg). Most Ubuntu 14.04 van rajtuk, a bootidő is kicsit jobb lett és ha egyszer elindult egy alkalmazás az tökéletesen megy, sokkal reszponzívabb mint Win alatt volt. Amiben nem történt javulás az az alkalmazások indulási ideje, valószínűleg a lassú IDE-s HDD miatt. Nem utolsó sorban a frissítések is 1-2 perc alatt fent vannak amit SSH-val a háttérben végzek úgy, hogy közben dolgoznak a gépen. Ha nincs épp induló alkalmazás észre se venni.
-
djgeg
őstag
Valahogy nem értem, hogy ez miért itcafeés hír...
-
jacint78
addikt
-
-szp-
aktív tag
-
petipetya
nagyúr
Nálam lesz a hiba, és egy lassú gépen (Eee PC) nincs türelmem ezzel foglalkozni. A teló driverei, toolkit, hard bricked állapotból való felélesztő eszközök vannak rajta. Kismillió sorozat epizód és olvasnivaló van így is, melyek mellett a kettőt kattintok - telepítem - kipróbálom fért volna bele.
-
törölt tag
Mert kernel bajok vannak.
Azaz amikor nagyon ment pl a P4, akkor simán fel tudtad rakni az aktuális linuxot akár egy 486-ra is, de rohadt lassú volt.
Ma már sok disztrónál nincs meg az a kompatibilitás ami kellene.
Nem túl rég kaptam egy Asus M6B00N-t, arra a 15.10-es ubuntu nem igazán akart felmenni. Át kellett írni valami kernelopciót a telepítésnél, akkor bár felment, de a frissítések megdöglöttek elég hamar.
Ha meg nem frissíted, akkor sechole van. -
-szp-
aktív tag
válasz
petipetya #21 üzenetére
T_chris ötlete nem rossz, a hivatalos support is ezt mondja
-
petipetya
nagyúr
1. Linux alatt nem hozható létre az indító pendrive. Mi ebben a logika? Mert szerintem pont egy linux használó az, aki ki akarja próbálni, és nem egy vaskalapos windowsos, aki nem is olvas ilyen jellegű híreket.
2. Az USB indító létrehozása során nem tudtam kiválasztani az Acer V5-131 gépet, holott a támogatási listában benne van. Így érzésre az AOpen Chromebase Commercial telepítése történik a pendrivera. Remélem, lesz live mód.
-
Analog303
tag
...ennél idegesítőbb zenével (ráadásul ordít a későbbi narrátor hangerejéhez képest) tutorial introban még nem találkoztam
-
jety91
őstag
Mennyire esélyes egy ilyen felrakása pl egy Rasberry-re? Gugli nem dobott rá ki semmit.
-
jacint78
addikt
Erre találták fel a windows XP-t.
-
azbest
félisten
7 éves t61 ssd és 8GB ram, nemrég még munkára is használtam, csak kevés lett oda a ram.
A win10 is jól futna, futólag próbáltam, de valsz ubuntu lesz rajta, mert sok hiba van még emebben (másik notin az van... még) -
celafat
tag
Viszont aki linuxra sem akart átállni, az erre se nagyon fog.
-
Stauffenberg
nagyúr
Nekem az egyik céges gépem egy kb 6 éves laptop. Eredetileg 2 GB RAM volt benne, most 4 GB, HDD kukázva, helyére ment egy 256 GB-os SSD és HDMI-vel csatlakozik a 24"-es FHD monitoromhoz.
Teljesen átlagos irodai/számviteli szoftverek futnak rajta meg böngésző sokszor 15+ megnyitott füllel.
Ja és W10.
Nem mondom, hogy hibátlan a teljesítménye, de simán használható. Videót már nem ezen vágok.
-
satz18
őstag
A lenovo x60-asom is van ennyi idős és úgy hasít rajta win10 hogy öröm nézni.
-
anulu
félisten
6-7 éves gépen ha van benne 2 giga ram, egy ssd-vel megtámogatva simán megy rajta a w8.1/10.
-
törölt tag
Faternak is ilyen régi vasa van. Cserélni nem akarja. Az istenért nem tudtam átszoktatni a linuxra. Pedig anno a családi, közös használatú gépre is feltettem, de mindig ment a sírás.
-
Bembee12
aktív tag
Ez mind szép és jó, de régi gépekre miért nem jobb egy linux (Xubuntu, Lubuntu), amik akár 512mb rammal is mennek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Óvodások homokozója
- Óra topik
- Autós topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- HP ProBook 440 G7, 14" HD, I5-10210U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, Garancia ( OLVASD VÉGIG)
- Dell Latitude 7490, 14" FHD Érintőkijelző, I7-8650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, Számla, Garan
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- HP ProBook 450 G7, 15,6" FHD IPS, I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, Számla, Garancia ( ol
- Aki kapja marja Asus C201p Chromebook
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés