Új hozzászólás Aktív témák
-
VIC20
őstag
A tanulmányi szerződés nem tiltott dolog, egyszerű polgári jogi ügylet.
A pógár szabad, mint a madár. Csak fizesse vissza a taníttatását.
Ha nem fizeti vissza, akkor vagy hajtsák be rajta, vagy tegyen eleget a szerződésben foglalt másik feltételnek (dolgozzon itthon), mert akkor az állam elengedi a tartozást.Így működhetNE a dolog, ha nem alanyi jogot csorbítana, hanem tisztán tandíjas lenne a felsőoktatási rendszer.
Egyébként az olyan gyöngyszemek miatt keseredtem így el, mint pl.
,,Uhh lopás lenne ha nem fizetem vissza a diplomámat? Ezt milyen jogalap mondja ki?"
,,Az államnak tartozni az nem bűncselekmény, és még csak nem is igazi tartozás." (Hát, akkor pl. az adócsalás, sikkasztás is csak dísznek van benne a Btk-ban, csak, hogy szélsőséges példát hozzak.)
,,Ha nem tud munkát adni, vagy csak olyat amilyennél nagyobb igényeim vannak, akkor az nem az én hibám, hanem az államé." (Maga az ős kádárizmus.)
,,Ehhez addig kell gürizzek amíg nyugdíjba megyek? Ez most komoly?'' (Nézz szét a világban: pl. Kínában mi is az, amiért güriznek százmilliók?)
De igazságtalan voltam, mert nem csak Neked szólt: whaler-nek is volt pár nagyon hozzáértő mondata.
,,magáncsőd soha nem lesz ebben biztos lehetsz. A magáncsőd egyenlő egy ember végleges ellehetetlenítésével és ezzel együtt lényegében a kivégzésével."
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Filmvilág
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Battlefield 4
- Horgász topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xbox One
- További aktív témák...
- Meta quest 2 128GB, KIWI akkumulátoros fejpánttal.
- Asus A15 FA507XU 15.6" FHD IPS Ryzen 9 7940HS RTX 4050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- 150 ezerrel ár alatt! bontatlan lenovo loq ! Ajándéknak tökéletes! Rtx 5050
- SAMSUNG LS32BG700EUXEN 32" Q-LED G7 144hz MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS55CG97WNUXUF) ODESSEY ARK GAMER 140CM MONITOR ! AKCIÓ!
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 Dock
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980 + eredeti doboz
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s G2 AL - i7-1185G7 I 16GB I 1TSSD I 14" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő