- Asztrofotózás
- Projektor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen széket vegyek?
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Milyen videókártyát?
- OLED monitor topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
idioty
tag
Az OSx-es témához: vannak olyan területek, amelyhez tényleg nincsenek alkalmazások OSx-re. Pontosabban vagy nincsenek vagy nem olyan jó minőségűek. Egyébként nem az alkalmazások mennyisége számít, hanem a minősége. De elég kevés ilyen terület van és általában ezek a területek cél hardveres alkalmazások (amikhez elengedhetetlen egy hardver). Ezen kívül van egy pár cég, aki egyszerűen nem hajlandó figyelembe venni az OSx platformot. (ugyanaz a helyzet a linux-szal). Én már több, mint 8 éve használok csak és kizárólag OSx-et, és összesen kétszer fordult elő, hogy valamit nem tudtam megoldani OSx alatt közvetlenül: az egyik az, hogy a váltáskor volt egy Sony mp3 lejátszóm, és nem lehetett csak Windows-szal feltenni rá zenét. Úgy tudom, hogy a Sony a mai napig nem készíti el a szoftvereit Windowson kívül másra (bár nem figyelem a szoftvereit már évek óta). A másik gondom az volt, amikor kifejezetten Windows-ra kellett egy alkalmazást fejlesztenem. Nem Windows Phone-ra. Már a Windows Phone-ra való fejlesztés is megoldódni látszik OSx-en (és linuxon egyaránt).
A másik témához pedig, hogy mennyi az esélye annak, hogy architectúrát vált: Meglépte ezt több, mint 8 évvel ezelőtt is, amikor is az OSx piac tényleg teljesen elenyésző volt a maihoz képest. Akkoriban majdhogynem 5 éves átállást biztosítottak. Tehát nem egyik pillanatról a másikra vezették be az Intel processzorokat. Azt sem szabad elfelejteni, hogy az ARM processzorok sokkal kevesebb áramot fogyasztanak mindamellett, hogy már lassan kezdik utolérni teljesítményben az asztali processzorokat. És ha belepakolnának egy gépbe annyi ARM processzort, ami fogyasztásban megközelíti az x86-ot, akkor lehet, hogy már a teljesítmény ott is van mindamellett, hogy valószínűleg több szál jut a processzoroknak.
Szóval én is valószínűnek tartom, hogy előbb-utóbb át fog állni ARM-re, mert van még egy fontos oka: jelenleg két különböző API-t kell támogatniuk. Sokkal többet érhetnének el, ha minden fejlesztő az Apple-nél egyetlen egy API-t fejlesztene. Ja és még egy ok: az Intel fejlesztéseibe nem tud teljesen belefolyni, míg a mobil processzorait teljesen maga fejleszti, így bármilyen irányba el tudna indulni, ezáltal akár óriási előnyre is szert tehetne más operációs rendszerekkel szemben. -
idioty
tag
Szerintem most az a cél, hogy minél több alkalmazás legyen elérhető a Windows-ra, hogy ne legyen gond a váltás, főleg Androidos oldalról, ha megcsinálják az Androidos alkalmazások futtatását. Szerintem ez a lépés a lehető legjobb, amit ki tudtak találni, függetlenül attól, hogy lehet, hogy nem lesznek eleinte minőségi Windowsra portolt alkalmazások. Aztán ha majd jobban elterjed a platform, akkor a fejlesztők is jobban figyelnek arra, hogy Windows-on is jól jelenjen meg, és ha már nagyon elterjedt, akkor lehet, hogy annyi natív alkalmzás lesz, hogy már szinte kevés lesz a más platformról portolt alkalmazás.
-
idioty
tag
iOS fejlesztőként nézve ez eléggé érdekes dolog. Eddig nem nagyon érdekelt a Windows platform, de így mar érdekes lesz. Bár az is igaz, hogy az új projekteket már teljesen Swiftben írom, szóval jó lenne, ha azt is tudná importálni.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A vállalatnak csak a Windows 10 terjedésére kell fókuszálni, a fejlesztők garantáltan jönni fognak.
- Legion 5 15ACH6H 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- BONTATLAN! HP E24m G4 (40Z32AA) / 23,8 hüvelykes Full HD (1920x1080) IPS panellel rendelkező monitor
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 7 . generáció i7-8650U / 16GB RAM / 500GB SSD
- ÁFÁS SZÁMLÁVAL! Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 9 i7-1165G7 / 16GB / 500GB SSD / Intel Iris Xe
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 7. generáció i5-8365U / 8GB RAM / 256GB SSD
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- BANKMENTES , KAMATMENTES részletfizetés ACER PREDATOR HELIOS 18
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest