Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Akciókamerák
- Házimozi belépő szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Symbio
senior tag
Hát ha valaki csendet akar, biztosan nem ezek között kell keresgélnie hűtőt
A jó öreg Hyper TX2 még mindig a legjobb ebben a kategóriában, ha meg kevés és csend kell, jöhet egy Mugen2
-
N-vidi-A
őstag
Durva ez a Cooler Master Hyper TX2, már évek óta ha úgy van csak azt veszem, még mindig az egyik legjobb a kategóriájában, pedig már egy jó ideje a piacon van!
-
proci985
MODERÁTOR
ejh
igazából papíron 125öt írt az intel TDPre (aminél ők nem elméleti maximumot adnak meg, tehát mehet följebb is) g0ánál meg 95Wt. q6700ak lehet ugyanúgy esznek papíron. gyakorlatban azért van eltérés, enyém 3.0án is megáll 80Wnál.
csirkés11: nem alapórajelen és nem mind, de pár alacsony VIDes darab 3.6 környékén iszonyatos kazánba ment át, hiába kellett nekik ott 1.30, amikor egy B3nak 1.35-1.45, ha az alapból melegebb B3 3.6on már hidegebb volt.
220Wos ATXszabványt pedig pár darab át tudja lépni nagy órajel és feszemelés hatására. 1.45 fölött jöhet elő ilyen, de ott én már a villanyszámla miatt kezdenék inkább aggódni a hő mellett
-
rudi
nagyúr
válasz
CsíkosMókus #81 üzenetére
Azt a TR bordát venti nélkül használod, vagy azt ingyen adták hozzá?
-
djyuri
őstag
Szia
Én csak azt tudom,amit az everest kiír és az intel specifikációiban látni. Bár az intel honlapján 105W-ot írnak,de az kétséges infó,mert haver fele akkora és másik haver Q6700-ára is annyit ír. Pedig az övé G0-ás...tehát eleve nem jó
Ezt tényleg nem lehet húzni. Heteket töltöttem el a proci tuning topicban és senki nem tudott segíteni. A gépemnek biztos nincs semmi baja,mert haverét fesz emelés nélkül rátettem 3,2Ghz-re....ez meg 2700 fölé nem megy...se fesszel,se anélkül.
proof88 nem próbáltam rá még a V8-at,mert túl macerás le és felszerelni. De haver procija volt már itt és laza 9 fokkal hűvösebb volt 3,2Ghz-en az enyémhez képest,ami akkor éppen alapon járt 2,4Ghz-en. Már itt szerintem megvan,hogy elég sokkal több hőt termel a B3-as.
Meg itt valahol olvastam,hogy már 200W-ot sem képtelenség kiharcolni egy Q6600-ból. Talán a saját topicjában vagy hasonló hűtős topicban.
-
Aprósólyom
addikt
Szerintem is Hyper TX2-nek erősen ajánlott plecsnit kellett volna adni, hiába csak régi vendég. Asus és Gigabyte rendre 6,4 és 7 körül ha jól emlékszem , a TX2 meg most néztem meg 4,5-5 között van. Kár hogy ez így nincs megemlítve, csak egy két sorban a végszóban. Igaz HTPC-het gigabyte ot venném. A ventit leszedném és egy egyedi fanduct-tal szvítnám a levegőt házon kívülről és fujatnám ki oldalt, így ugynolyan alacsony lehetne mint az orb, de sokkal jobb hűtésű és halkabb is. De ez még csak elmélet, egyenlőre nincs pénzem HTPC-t építeni... de ami késik nem múlik.
-
proci985
MODERÁTOR
q6600b3 az csak 125W... az se kevés, de a gyakorlatban még azért bőven lehet légen is húzni. és a b3masok furcsa módon még kevésbé is melegedtek tuningnál az esetek nagy részében, mint a g0ások (volt pár anomália, VID=1.200 alattiak 3.5 fölé eszméletlen hűtást kívántak). az antituning darabokkal is minimum 3.0-3.2 stabilizálható 24/7re légen (két kivétel volt itt ph!n, egy 2.7nél egy pedig 3.0ánál állt meg 1.45ös fesz mellett, de ezek kivételével mind ment min 3.2őt), és 10ből 8 azért viszi a 3.6ot is megfelelő hűtővel. próbálkozni kell, nekem is ez az első húzott proccom...
min bukott meg a tuning?
-
ThaBoss
senior tag
Nekem TX2-őm van, 1880rpm a max fordulat amit a ventiből ki lehetett hozni, és abszolút elviselhető (szvsz) a hangja, bár én nem ajánlom 4 magra, és a tesztben szereplők közül egyiket sem tenném 95W-nál nagyobb 2 magosra sem...
-
proci985
MODERÁTOR
hm, az érdekes, én angol oldalakon 40usd körüli árakról olvastam (amazonon is kb annyi), szóval picit olcsóbbra számítottam. annyiért se rossz (figyelembe véve h mennyire elszállt a TRUEk ára), de azért már annyira nem olcsó.
CsíkosMókus:szigszalag a sárkány szemére?
sajnos ez a rossz tulajdonságuk megvan, hála égnek nekem zárt a házam. a TRek közül a Tied még a "kisebb" és olcsóbb modellek közé tartozik, a 15-20k a TRUk pályája. a levett oldallap néha nem játszik, nekünk van egy kutyánk meg két macskánk, aztán a 2000rpmes ventiknek nem örülnék ha nekidörgölőznének
, a szőrmennyiségről nem is beszélve. úgy meg az oldallapot nem lehet felrakni, hogy a hűtő vagy négy centivel lóg ki a házból
-
KMT
addikt
Igen, igazad van, én csak első sort olvastam, abból azt hittem, hogy általánosan írja le a PWM-et. Tovább nem olvastam, mert van egy halvány lila fingom, hogy mi is az a PWM. (:
Szóval a szöveg tényleg csak arról szól, hogy ventiknél mi a helyzet, de az is biztos, hogy nem csak erre használják.
Találtam valamit neked:
"A PWM a Pulse Width Modulation kifejezés rövidítése melynek magyar jelentése impulzussszélesség moduláció. Alapvetően két fajta ilyen áramkör használatos a számítógépeknél. Az egyik kifejezetten videokártyákhoz készül, mely egy bizonyos feszültség előállítására gyárilag fix alkatrészekkel beállítva működik. A másik, amely a processzorok tápfeszültségét hivatott beállítani és ún. VID-es szabályzással működik."
A lényeg a lényeg, hogy TomBoy1986 hozzászólásába kár volt belekötnöd.
-
proof88
addikt
válasz
CsíkosMókus #81 üzenetére
én is ezt mondtam, hogy a Thermalright jobb kategória... ezek meg drágábbak a kelleténél, mármint a Gigabyte Pro... 8-ért már elég jó hűtőt lehet kapni, olyan a Tiéd is.
ez olyan, hogy 3 évvel ezelőtt volt 20-ért Thermaltake táp, túlterhelés elleni védelem nélkül, kék leddel... és volt egyéb márka, olcsóbban, mindenféle védelemmel, jobb hatásfokkal...
múltkor is itt PH!-n hír volt egy moduláris TT táp, sokszínű ledes ventivel, nos aki félti a gépét, az tudja, hogy az a horror árú TT táp kevésbé jó, mint egy minőségi FSP/Corsair/stb... -
Face8814
őstag
"illetve ott a mugen2, arról azt olvastam eszméletlenül olcsó és valami brutális teljesítménye van, csak kérdés, hogy Magyarországon végül mennyiért lehet beszerezni."
Az eszméletlenül olcsó kifejezés nem pontos (sajnos). Webáruházakban olyan 12-13k körül mozog. Ahogy korábban írták itt a PH-n is be lehet szerezni talán egy picivel olcsóbban, de még így sem az a szint amit Rudiék most teszteltek.
Bár ettől függetlenül szívesen vennék egy felső kategóriás CPU hűtő tesztet a PH tollából!
-
CsíkosMókus
aktív tag
Te miről beszélsz?
8000ft volt a Thermalright bordám boltban februárban. Egy 4500ft-os (táp nélkül) nem zörgő noname fekete levett oldalú kocka házban van.. Semmi Coolermaster.
Ezek az itteni csodahűtők 5000-6000-7000ft közötti összegbe kerülnek.
Mitől lenne az enyém Schumacher kategóriás? Az 1500ft árkülönbözettől?
Konklúzió: irány TTS úr hűtőboltja. -
BemAnyó
senior tag
biztos ciki lett volna odaírni hogy ezek közül még mindig a TX2 es a legjobb, pedig annak sincs egy csúcs kategóriás teljesítménye, quadra egyik se jó,
-
BiP
nagyúr
válasz
csatahajós #23 üzenetére
Pont 2 napja rendeltem is magamnak TX3-at 4400-ért. Szerintem nagyon nem lövök vele mellé.
-
proci985
MODERÁTOR
nekem AC freezer 7 prom van, az kb a TX2vel megy egy szinten. és megállt 4.5kból 3 hónappal ezelőtt (bementem az első boltba és megvettem, szóval lehet olcsóbban is megkapható, nekem nem volt időm utánnajárni). egy quadot elbír bizonyos szintig.
más:
a Thermalright termékeket meg ne keverjük ide... az kb olyan lenne, mintha a fast&furious következő részében egyszercsak megjelenne a Schumacher egy Porsche 911gt2vel, és kihívná a gyári új Mustangban ülő főhőst egy versenyre... a TR IFX14 3-4V közé húzott 2000rpmes ventikkel veri hőmérségletben az AC7prot. ja és ekkor már hangja sincs. de, az a hűtő magában 15-20k, amire még nem árt némi rendes venti is (ultra kaze/sunon/sflex/papst/noctua felhasználásfüggően, namármost ezek árából már majdnem megáll az AC), és akkor még kéne valami ház is amibe belefér... értsd, a CM690 ben felül oldalt és hátul is 2-4mm volt a szabad hely. ja meg polírozni se ártana, mert az a TRnél sose jön összehameg 6-8k, akkor annyiért már ott az Xigma S123, ill kicsivel drágábban az S124, és azok a low/midflow ventikkel szerelt TRU(E) hűtőkkel még bírják az iramot (mivel nem cserélhető a ventijük, értelemszerleg nem lehet rájukdobni egy ipari papst/sunon 120x38ast 200-300m3/h légszállítással... azok se forognak 3-4knál többet
).
illetve ott a mugen2, arról azt olvastam eszméletlenül olcsó és valami brutális teljesítménye van, csak kérdés, hogy Magyarországon végül mennyiért lehet beszerezni.
szal szépek meg jók ezek, speciális esetekben pedig akár még értelmük is lehet (alacsony ház), csak általánosságban van ezeknél jobb.
tesztért mindenesetre nagy köszönet, már hiányoltam a hűtőteszteket
-
proof88
addikt
válasz
CsíkosMókus #71 üzenetére
jó az, csak legyen jó is, ne csak csillogó-villogó
-
tome.jr
addikt
A normális BIOS-ban van ilyen opció.
Valószínű pont úgy van beállítva, hogy annál a hőfoknál emeli meg a venti fordulatot amin általában dolgozik a procid. Ezért csinálja hogy folyamatosan hol felkapcsol hol lekapcsol. Pár fokkal feljebb kellene emelni BIOS-ban azt a hőmérsékletet ahol magasabbra kell kapcsoljon a venti. Így az átlag hőmérséklet esetén nem fog ingadozni a vezérlés csak ha a fölé emelkedik.
-
rhonin
senior tag
-
proof88
addikt
válasz
CsíkosMókus #56 üzenetére
Mindegy, én személy szerint drágállom azt a Gigabyte Pro-t, persze ha valakinek ez jön be kinézetre meg hogy világít, annak biztos jó... de olcsóbban lehet jobbhoz is jutni, vagy hasonló áron jobbhoz, ha a hűtés teljesítményét nézzük...
-
JuliusCaesar
tag
"Tesztelésben a hűtők mellett – vagyis alatt – ismét a Core 2 Extreme QX6700 volt..."
Pár sorral lejjebb:
"Intel Core 2 Extreme QX9700 @ 3,00 GHz, 1,45 V"
csak ezt vettem észre. -
Andre1234
aktív tag
AZ enyém jelenleg 1000en megy.bios beállításoknál lehet százalék arányosan beállítani. hőmérséklet határ elérésénél vált át 100%-ra akkor kezd el pörögni legalapabb frekin visszatekert pontinál.Próbáltam már 600on de 800on halkabb volt.jelenleg sem hallom főleg h megy most a cnq is.
-
tome.jr
addikt
válasz
TomBoy1986 #1 üzenetére
A PWM nem áramkört hanem ventillátorvezérlést jelent. A PWM csatlakozó a hagyományos 3 pines alaplapi venti csatlakozóval ellentétben 4 pines és lehetővé teszi, hogy a BIOS-ban megadott értékek alapján emelje vagy növelje a ventillátor fordulatszámát.
Pulse Width Modulation (PWM) refers to the method of applying a signal to the fan that will vary the width of the fan's pulse. An 80% duty cycle means that the fan is "on" 80% of the time and "off" 20% of the time. A 50% duty cycle signal means that the fan is "on" 50% of the time and "off" 50% of the time (similar to a perfect square wave). On a PWM fan, the 4th wire consists of the PWM line and will be directly proportional to the speed of the fan. That is to say, a high duty cycle will produce high speeds and a low duty cycle will produce idle speeds..
-
csirkés11
tag
Nekem sem nagyon tetszettek ezek a hűtők, az én Silent Knight-om, 3,3ghz-en 58fokos maghőmérsékletet, biztosít a q6600-omnak
-
csirkés11
tag
van egy elírás, a tesztkonfighoz az van írva hogy qx9700, a qx6700 helyett
-
Badman 4ever
őstag
nagyobb légáramlathoz igazított G-Powernek be kellett érnie a harmadik hellyel, mögötte pedig ismét a jelentéktelennek tűnő Asus csípte el a harmadik helyet
Mintha hiba csúszott volna a mátrixba, a listán is második a G-Power, ami számomra a legszimpatikusabb hűtő a felhozatalból.
Szerk.: Jah látom #43-ban kircipeti már észrevette. -
rhonin
senior tag
A cikkbe beleírhatnátok a g-power pro-hoz a ventilátorja kéken világít.
Egy kérdés is megfogalmazódott bennem. A cikkben azt írjátok, hogy a g-power pro ventije 1700-as fordulaton járatható minimumon. Ez nálam is így van. De a tesztben pedig van ahol 1200-as fordulaton megy. Ezt, hogy értétek el?Esetleg valaki tud rá megoldást, hogy mégis mitől van nálam az a probléma, hogy beállítom mondjuk 1700ra a szabályzóját a g-power pro-nak akkor miért ingadozik ventilátor fordulat. Kb 5 másodpercenként gyorsul vagy lassul pár másodpercre. Szerintem a szabályzójával lehet valami, de még nem tudtam rájönni, hogy mégis mi lehet a bibi.
Ha valaki tudna segíteni akkor azt nagyon megköszönném.üdv.
-
total90
veterán
A címet látva örültem, mert hiányoltam már CPU hűtő tesztet... de ez elég gyenge lett. Nem minőségileg, hanem a felhozatal. Számos más új hűtő van a piacon, amit érdemes lenne nyúzni.
-
proof88
addikt
válasz
CsíkosMókus #53 üzenetére
februárban 6000 volt a TX2? Én anno 4-5 körül vettem... azért mondtam, hogy 3-4 ezer ft számít!
-
CsíkosMókus
aktív tag
8000 vagy 6000ft, nehogymár ez legyen az a nagy különbség, ami egy nagyságrendet jelent ezekhez a hűtőkhöz képest
Nem tükröződik az alja, de tényleg sima volt. A cpu viszont polírozva van, bár külön a polír nem jelentett semmit, mint utóbb kiderült.
Iszonyú sokat szívtam a felrakásával.
Állandóan ferdén állt. Végül leszedtem a műanyag pöcköket, és négy átmenőcsavarral rárobbantottam a foglalatra. Eléggé görbül az alaplap, de végre jól érintkezik a cpu-val a hűtő. -
proof88
addikt
válasz
CsíkosMókus #51 üzenetére
Azért ez a SI-128 más kategória, a Thermalrightok általában jól hűtenek és gondolom alapból tükörsima a procival érintkező felülete. Mondjuk annál a Gigabyte Pro-nál megnézném, mit tud tükörsimára polírozva... mert 8 ezerbe kerül és azért 3300-at pörögni, nos az elég hangos lehet... közepesen és halkan pedig az olcsóbb TX2-vel van párban... A SI128-ad azért egy jó borda... gondolom erősebb is, mint a TX2, de nem is egy kategória...
de a TX3 sem rossz 4 ezer ft körül, mondjuk ez alapján a Gelid Silent Spirittel van párban, ami azt mutatja, hogy a TX3 a TX2-höz képest csupán pár foknyi előrelépés, igaz az új foglalat miatt volt indokolt elsősorban a kiadása gondolom, meg nem ártott lecserélni azt a könnyen repedős ventilátort, ami a TX2-höz járt, na az rengeteg embernek megrepedt és kijött belőle a kenőanyag...
-
proof88
addikt
Ezért mondtam, hogy esetleg kis húzással jó a TX2 is 4 magra, de szerintem a TX2 már 1,36V körül túl hangos lenne, felette meg már nem tudna hűteni eléggé...
nem tudom mennyi most egy TX2, de aki ilyet akar, annak lehet már érdemesebb egy TX3-ba fektetni, 4000 körül van. A következő szint a Hyper212-nél van, igaz az múltkoriban is még 2x annyiba került.CsíkosMókus: mondjuk akkor azért az fűthet rendesen
-
Móci
addikt
Azt hiszem marad a gépben a Silent Knight...
Ha meg olcsó, akkor ezek közül egy sem, nem nagyon jöttek be. -
devast
addikt
No de ennyire uborkaszezon van srácok?
-
^Clown
addikt
Ha olcsó hűtő kéne, én a Cooler Master Hyper TX2-n gondolkodnék.
-
zoo8800
veterán
Ezekhez képest mit tudhat hűtésben egy AC Freezer Extreme? (ilyenem van)
-
dragonfx
veterán
nekem 4 éve a g-power van akkor is tesztgyőztes most is.no komment.jó ár.jó teljesítmény, designos.megbízható kell több???
akinek megvan hozzá a 775ös keret dobjon egy privit.
-
kircipeti
senior tag
Rudi!
"Itt már a régi jó Hyper TX2 állt az élre, a nagyobb légáramlathoz igazított G-Powernek be kellett érnie a harmadik hellyel, mögötte pedig ismét a jelentéktelennek tűnő Asus csípte el a harmadik helyet."
Itt a G-Power lett a harmadik es ot kovette a harmadik helyen az Asus?
Inkabb holtversenyben 2-ik hely nekik, nem?
-
CsíkosMókus
aktív tag
65nm-es proccnál a plafon Intelbácsi szerint 1.5V.
Azt hiszem a tesztben a maximális hőtermelés miatt ilyen van.
de tuningnál nem biztos, hogy adsz 1.45V-ot 24/7-re a procinak...
Egy ilyen értékűnek nem adnék, de szegény enyém 1.525V-on megy. Nem nagy kár ha tönkremegy, nem egy túl jó darab. -
LackoMester
addikt
grat a teszthez,nagyon kellett 1 ilyen teszt az olcsóbb hütökröl...ha lehetne egy teszt a 10 feletti hütökröl az is nagyon jó lenne...
egyébként nálam q9450-en a Tt MaxOrb(1800-as fordulaton) hütö van általában 2,8 Ghz a CPU sosem melegszik 48 fölé.. -
Dany007
veterán
Hát ez nemigazán tetszik.
Mármint a hűtől maguk. A tuning hagyjam. Nekem a max. és min. hűtési teljesítmény közti különbség nem tetszik.Elvégre ahogy megnéztem az átlagokat, maximális hűtésnél, szellőztetett házban 59,5 fokos átlagot hoztak. Tehát vehetjük durván 60 foknak az átlagot. Minimális hűtés esetén pedig 70 fok volt az átlag. A procimagra gondolok.
Vagy is össz-vissz 10 fokot jelent ezeknél a maximális fordulat + szellőztetett ház kombó? =/ Azért ez elég kevéske... Szerintem.
Régi kis C2D-nál 13 fokot nyertem csak azon, hogy megfordítottam a légkeringetést, vagyis kialakítottam egy légkeringetésnek nevezett valamit : ) sima gyári hűtővel. Tehát egy jobb hűtővel talán nyerhetnék 5-8 fokot. És akkor összeségében talán 20 fokot is nyernék, mint az alap légbeállítás plusz az alap hűtő. -
Ismét kiderült, hogy marad a CM hyper TX2
Lehet hogy nem egy mai darab, de az én procimra tökéletesen megfelel, sőt. Ezek szerint egy ennél jóval erősebb procira is kényelmesen felrakható ( Hozzáteszem nem tervezek ilyen merényletet a pénztárcám ellen ) -
AMD_ok
őstag
-
proof88
addikt
válasz
CsíkosMókus #33 üzenetére
Egy szóval nem mondtam, hogy nem alkalmasak tuningra. Alkalmasak kétmagosok tuningjára, úgyhogy ezek nem csak dizájnban jobbak. Viszont 1.45V az elég sok nekik... de tuningnál nem biztos, hogy adsz 1.45V-ot 24/7-re a procinak... bár még mindig nem tudom, hogy milyen prociról van szó, mert megint el lett írva.
Sőt négy magosra is jók kis húzással, amihez nem feltétlenül van szükség 1.45V-ra. -
madgie
titán
válasz
CsíkosMókus #33 üzenetére
Fene tudja, a Hyper TX2 röhögve elég a 3600MHz/1.5V négymagos Phenom II-höz...
-
opera11
tag
Szerintem akkor marad a CM Hyper Z600 + englide venti
-
CsíkosMókus
aktív tag
Egy ok van, ami miatt az ember kidobja a gépből a gyári hűtőt, a tuning..
Ha arra nem alkalmasak ezek, akkor mire?
Én értem, hogy nem lehet összevetni a 2 és 4 magot melegedés szempontjából (bár nálam valami miatt ugyanannyi fokos volt ugyanannyi MHz-en és feszültségen a duo, mint a quad), de akkor is, egy aftermarket hűtő ne a dizájnban legyen már jobb a gyárinál.. (jelzem a gyári hűtő ezerszer szebb, mint ezek a szörnyek) -
proof88
addikt
válasz
CsíkosMókus #26 üzenetére
Két magra, nem négyre... a HyperTX2 sem javallott négy magra, inkább Hyper 212... illetve már van HyperTX3, az nem tudom, mennyivel jobb a TX2-nél.
Az órajel nem is számít annyira, a feszültség már annál inkább, az órajellel lineárisan nő a hő, viszont a feszültséggel asszem exponenciálisan, és gondolom nem 1.45V az alap fesze ennek a Q procinak... ezt gyári hűtő nem sűrűn tudná kezelni.szerk.: gyári hűtőt nem sok értelme lenne szerintem berakni, megmondom mi történne: felmenne a hőmérséklet 90 fok fölé, azt tartaná, mert a proci 10-szer elaltatja magát közben... thermal throttling, Thermal Monitor 1: várakozó állapotok beiktatása; Thermal Monitor 2: szorzó csökkentése, ezek erre vannak kitalálva, így védi magát a proci.
-
John_Doe
senior tag
Na most meg "Intel Core 2 Extreme QX9700 @ 3,00 GHz, 1,45 V" -ra sikeredett átírni.
-
(Darkwood)
őstag
Ezt a 9300-asat a Zalman-nak nagyon kár volt kidobni a piacra! Szörnyű!
-
rudi
nagyúr
válasz
csatahajós #23 üzenetére
Tudod mit tud ilyen beállítással a gyári hűtő?! Kékhalált, marha gyorsan! Legközelebb majd beteszem azt is a tesztbe. Egy 65 nm-es quad 1,45 fokon már elég komoly fűtőtest.
-
csatahajós
senior tag
Hát nem tudom, hogy sírjak-e vagy nevessek...a Hyper TX3 4.5k körül kapható és feltételezem, hogy jobb mint a TX2. (Ha meg a maximum összeghatárt nézzük ott a CM N520, két ventivel gyárilag.)
A többi hűtő hang-arányos teljesítményben mérföldekkel le van maradva ebből a felhozatalból...szánalom. Ilyen hőfokokat a gyári hűtő is tud kis túlzással -
Érdekes hogy Zalman bácsi inkább kicsinyít. Simán elképzelnék egy 9700/9500/9300-as formatervet 12cm-es ventivel (nem, a 9900-as nekem nem tetszik).
Jelenleg egy 9700-as om van minimumra tekerve. Nagyon jól hűt, 1 óra quadprime után 45 fok-ra sikerült csak felvinni a x4 9550-et miközben kapott + 600mhz tuningot. Idle-ben teljesen jól használható passzívban netezésre, zenére vagy akár filmre is ha a videókari besegít. Még elődjét egy s939-es 4200+ X2-t is sikerült felhúzni ugyanezzel a zalmival majdnem 3ghz-re (2950mhz) vele miközben 1,65v-ot kapott. (így persze volt is nyáron 60-70 fokos, így ment közel másfél évig aztán nyugdíjaztattam és anyám gépében van gyári értékeken) -
dudika10
veterán
Így már teljesen világos.
Volt is egy olyan sejtésem, hogy a régebbit használtátok mert eddigi hűtőteszteknél is az szerepelt.TomBoy1986: elhiszem én, hogy fűteni kell annak, de szerintem senki nem akarja kinyírni a jó drága cpu-ját ilyen magas feszültséggel. Aki meg extrém eredményeket akar elérni az nem ilyen hűtőket fog használni. Nem extrém hűtőket, nem extrém körülmények közt kell szerintem tesztelni.
Persze így, hogy 65nm-es proci volt alatta így már nem extrém körülmény.szerk: CsíkosMókus: nem azt mondtam, hogy nem bírhatja felette, hanem azt, hogy az már nem ajánlott folyamatosan. Könnyen lehet, hogy előbb fog meghalni a procid a kelleténél. Persze ez lehet, hogy csak annyit jelent, hogy 10 év helyett csak 7-et fog bírni, kitudja.
-
djyuri
őstag
Jézusom
51 fok a minimum....akkor még mindig marad a watercooling a lanozásra is.
Mindenesetre 10k-s árkategóriában.Még mindig a V8 és V10 ért a legjobbat köreimben....csak hát az áruk
-
Tituka
senior tag
eleg nekem a jo öreg TX2!
-
rudi
nagyúr
válasz
K21_overlord #12 üzenetére
Bőven fölöttük. Szerintem anno a Ninjat mértük Hyper TX2-höz (vagy a vele azonos TX-hez) viszonyítva. Vagy anno a coolink U8-92 volt a refhűtő és ahhoz tuti mértük később a TX2-t. De valami nagy Scythe lesz a következő körben, tán Mugen.
-
BloodRay
veterán
Ez a kis Zalman elég gyenge lett így.
Én is ezek közül nézegettem nemrég, nekem a G-Power Pro sajnos már a kinézete alapján kiesett, végül a Zalman CNPS8000 mellett döntöttem, a célnak tökéletesen megfelel. -
rudi
nagyúr
Áh, ez még semmi. Láttad volna anno a 875 chipsetes MSI-t! Az a végefelé már brutálisan meg volt hajolva, úgy 1 centivel voltak megemelkedve a szélei, ha asztalra tettem. Itt sok esetbe a hátsó szerelvények torzítanak a képen, meg talán a fényképező is egy kicsit. Majd legközelebb lefotózom a lapot natúrban, hűtő nélkül
-
K21_overlord
tag
Ezekhez a hütőkhöz képest hol lehet a 2 éves Scythe Ninja (SCNJ-1000) -em?
-
F_Zolee
nagyúr
Az nem tűnt fel, hogy az alaplapos képeken jól látszik, hogy meg van hajolva kicsit az alaplap.
Valamit nem bír már el úgy tűnik.
[link] -
Warpig
aktív tag
Cooler Master Hyper TX2! Jó az öreg a háznál
Jobb választás még most sincs nála, ez megint csak bebizonyosodott! -
Atis707
tag
válasz
CsíkosMókus #3 üzenetére
Tud ilyen hőfokot való igaz, de hangban az messze felül (alul?) múlja ezeket...
Cikkhez: Tesztek-Nagy teljesítménnyel c. rész: ,,...ismét a Core 2 Extreme QX6700 volt..."
Lentebb: ,,Intel Core 2 Extreme QX9650 @ 3,00 GHz, 1,45 V"
Sztem nem stimmel valami.
Attila
Szerk: dudika: Sztem (ahogy feljebb írtam) QX6700-at használtak, az 65nm-es.
-
dudika10
veterán
1,45V egy 45nm-es procinak? Minek annyi?
Ha emlékezetem nem csal az 1,45V volt a legmagasabb feszültség, amit még folyamatos tuninghoz ajánlottak a 65nm-es Core2-k esetében. -
törölt tag
Nővéremnek egyszer akartam venni AC Freezert, de megláttam a Golden Orb-ot. Húúh, oylan adatokat írtak róla, ez biztos jobb, mint az AC... Meg is vettem. Hát az adatlapjából sem volt semmi igaz.. Egy szégyen volt az a hűtő! HAngos volt és rosszul is hűtött. Aztán egy évre rá lecseréltem freezerre (7 pro).
Nah az már egész jó.
Amúgy meg wótörkúling powaa!
-
nesa
veterán
válasz
CsíkosMókus #3 üzenetére
Ez a kategoria nem nyugozott le marad az 1000 eves cnps 9500
-
CsíkosMókus
aktív tag
Gyakorlatilag elmondhatjuk, hogy ezek a hűtők nem alkalmasak quad cpu-k tuningolására.
Alapon meg jó a gyári is.. Ilyen hőfokokat az is tud. -
S4ND3R
tag
Elég gyenguszok...
Mondjuk a proci feszültségét is emelték, szóval...
-
TomBoy1986
veterán
Ez a Gelid nagyon tetszik, végre készített egy cég olyan hűtőt, amely a CPU PWM áramkörét is hívatott hűteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Ezúttal a közepesen drága, 6-8000 forint körüli processzorhűtőkből próbáltunk ki fél tucatot.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Politika
- Akciókamerák
- Nők, nőügyek (18+)
- sziku69: Szólánc.
- Musk szerint bajban van a Tesla humanoid robotja
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Apple iPad Mini 16GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest