Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Raspberry Pi
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple asztali gépek
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Findzs
addikt
ennek a cuccnak az árából veszek kb. 3 db wi-fis hd lejátszót és a pc ről lehet nyomatni a filmet
(már ahogy az intel és a vele kapcsolatos cuccok árát ismerjük)nem sok értelme van ennek a cuccnak
szerintem[ Szerkesztve ]
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
FefeeX
veterán
Ezt a sz@rt, már bocsánat... Vegyél Intel lapot intel kártyával intel pohártartóval intel lósz@rral, és akkor 100szoros áron elérheted azt, amit gyakorlatilag most egy WD TV Live nyújt neked töredéke áron (amire ugye már NAS-t is köthetsz, sőt, kezeli a WiFi-n az adattárolót, nem kell hozzá netgirbox etc, és ami kijön belőle az tuti úgy is van. Az intel dobozát is rá kell kötni a tévére, gyakorlatilag semmiben nem jobb mint az alternatív megoldás, csak az inteleshez gépet kell cserélned, és csavaronként az inteltől kell vásárolni...
Lesz piaca sajnos, mert sok a láma, akinek el lehet adni ezt a sok sz@rt a marketing szöveggel...Gyakorlatilag a már lassan 25féle processzortokozást ezzel próbálják eladni. Lassan névre emberfajtánként és étkezési/dohányzási stb szokásonként külön processzortokozás lesz, hogy minden funkcióra külön gépek kelljen venned, vagy csak cserélned. Undorító ez az egész, asszem a következő gépem megint AMD lesz, ha kinövöm a 775ös socketet...
[ Szerkesztve ]
-
Psych0
őstag
tudja valaki hogy lehet 64 bites win 7 alatt megoldani az mkv thumbnaileket? be van regisztrálva a matroskasplitter.ax(mpc hc változat), be vannak írva a .mkv shellexébe a megfelelő kulcsok, amikor megnyitok egy mappát mkv-kkal a dllhost tekeri a procit, de nem csinál thumbnaileket. Nincs kedvem feltenni a haalit, de lehet, hogy a splitterben külön kell egy feature, ami kiadja a thumbnaileket és ez az mpc változatban nincs meg?
"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."
-
kariad
senior tag
Jó a dolog, de ez is kell hozzá, meg amaz is..... szóval nem lesz 2 fillér!!!
-
8nemesis8
veterán
Elsőnek jónak tartottam, ahogyan viszont a hszeket olvasom és írjátok, hogy 720at visz át tömörítve meg stb, ami nem is meglepő ugye a wifi miatt, így nem valami nagy élmény, én is inkább egy nettop vagy htpc beszerzését tenném
-
proci985
MODERÁTOR
a WiFit fogja választani... aztán két hónap múlva jöhet a szegélyezés, a fúrás és a faragás, mert a rendszer instabil (vagy mert a youtube folyamatosan lecsapja a netet). vagy lehet bekonfigolni jelerősítőnek mégegy routert.
az ajtófélfával kapcsolatban pedig ne feledjük a rejtett szögeket, amire garantáltan ráfut az ember
az áramos megoldás egyébként jó lenne, csak drága még. átlag háziasszonynak nehéz megmagyarázni az ezzel járó kiadást.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
hétalvó
addikt
En is a powerline-ra szavaznek, ha mindenkeppen sok a kabel, csak kicsit huzosnak tartom 2x10k-ert amikor egy utp kabel 1000ft-ba kerul es gigabites, ahol nem szamit a della es eleg a 200mbit ott ok.
a wifi viszont remenytelen, pont azert amit mondasz, hogy meg-meg akad, en wav-kat nem tudok rendesen streamelni a squeezebox-omra, hogy ne akadjon. (nem tudom hol kell a pufferet feltolni)
foleg ha nem csak 1 ember hasznalja a wifi-t. csak a baj van vele, a kabel a biztos.https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
rudi
nagyúr
Ezek a "felcsavarozol egy dokkolót", "éretes lefolyócsövet a padlóba", "parkettaszegélyek is úgy vannak megcsinálva, hogy lehessen benne kábelt vezetni" dolgok meglehetősen idegenek az átlagjúzereknek. Állíts oda egy átlagos háziasszonyhoz, hogy akkor lesz számítógép a dolgozószobában, a gyereknél és a nappaliban, szóval behúzunk ide meg ide meg ide 50 méter szürke kábelt, lesz hozzá tartozó koszolás fúrás, szegélyfelszedés, és itt meg itt az ajtó előtt valahogy meg kell oldani. Vagy mondd neki, hogy Wi-Fi, bedugom, felkonfigurálom és néha azért kicsit szaggatni fog. Szerinted melyiket választja majd?
Még a PowerLine kapcsán. Notebookot Wi-Fi routerrel lazán rá lehet kötni az elektromos hálózatos Ethernetre.
[ Szerkesztve ]
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
lapa
veterán
igen is, nem is. tekintve, hogy noti bárhová elvihető. legrosszabb esetben felcsavarozok egy dokkolót a tv mögé / alá és kész. a desktop "korszakban" még reális lenne, mert jó esetben máshol van a PC. tápkábel úgyis kell.
egyébként meg a kábelekkel egész jól elvagyunk már egy ideje, szóval ez kicsit látens nekem. a parkettaszegélyek is úgy vannak megcsinálva, hogy lehessen benne kábelt vezetni, esetleg egy kábelcsatorna sem túl látványos, ha más nincs. ha jól láttam HDMI 20 m-ig van, szóval...
persze a legjobb, ha felújításkor berak az ember egy méretes lefolyócsövet a padlóba, amin átfér a D-SUB.
-
rudi
nagyúr
válasz fifi_addict #23 üzenetére
Jó a meglátásod és a kérdésed is. Válasz viszont egyelőre nincs rá, mert több részletet mi sem tudunk, csak találgatunk
-
fifi_addict
tag
ebben az (elvileg) a jó, hogy egy laptoppal, amit ide-oda hurcolász az ember, htpc-d is lesz. kérdésem: mit csinál a hálózat, miközben a gép streameli a filmet a tv-re? lehet közben másra is használni a (wifis) netet? vagy ki van sajátítva teljesen, és a gép nem müxik másra.
...........................???
-
rudi
nagyúr
Ha rendesen menne a HD video drót nélküli átvitele, akkor hidd el, hogy pillanatok alatt kiszorítaná a HDMI kábelt. Rengeteg olyan ember van, aki irtózik a kábelektől, mert rondák, a készülékei meg szét vannak szórva az egész lakásban (több tévé, több PC, konzol, stb.), szóval marha kényelmes nekik a mindenhol elérhető drót nélküliség.
Mondjuk azt nem értem, hogy a PowerLine (amikor a 230-as elektromos kábelen megy az Ethernet), miért nem bír elterjedni lakás szinten. Hiszen minden izét be kell szúrni az elektromos áramba, hogy működjön.
-
rudi
nagyúr
Folyamatosan van 3.4 MB/s-od mondjuk 1 órán keresztül, vagy csak néha ér el ennyit az átvitel? Nézd meg, a notebookos cikkeke, ott több n-es rendszert mértem. Azokban a táblázatokban csúcsértékek szerepelnek, ami 10 perces próba alatt is gyakran visszaesik akár a felére is. Nálam a korrektebb n-es rendszerek erre a 3-4 MB/s környékére esnek vissza, mikörben 6-7 MB/s-os csúcsokat érnek el. Egy ilyen drót nélküli HDMI rendszernél én valami pufferelést tudnék elképzelni. Hogy a TV-közeli lejátszó kvázi folyamatosan tölti a filmet lejátszás közben, így amikor kicsit megbicsaklik a Wi-Fi sávszélesség akkor van tartaléka, és nem akad meg a film. Nyilván a hálózat tesztjéből (mondjuk egy 5-10 perces próbamenet a film előtt) meg tudná becsülni a rendszer, hogy kb. mekkora pufferre lesz szüksége.
-
hétalvó
addikt
válasz fifi_addict #18 üzenetére
csak rajon mindenki, hogy ertelmetlen a gyakorlatban ez a kutyu.
wifi + HDvideo
aki probalta mar otthon az tudja, hogy vicc, aki meg nem annak elsore ez jonak tunhet.Viktor-nak adok en is igazat 10m-es hdmi kabel es jonapot, akinek ez nem tetszik WDTV live, akinek sok penze van htpc, de hogy ennek hol a helye.
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
proci985
MODERÁTOR
válasz fifi_addict #18 üzenetére
a DELLek egy részéhez biztosan van távirányító is, de más gyártók prémium laptopjainál is előfordul.
vész esetben vevőt lehet otthon eszkábálni is, nekem anno soros eszközöm volt pár éve, olyan 150 forintból megállt.
ezzel a megoldással csak annyi a baj, hogy ethernetes vezeték nélküli jeltovábbító már van, amin keresztül viszont videojelet is át lehetne küldeni (pl a mi settopunk csak ethernetet eszik meg), elvileg HDben is. kérdés az implementáció határa, de ugye ez sem tökéletes.
igazából nekem a csak adott eszközcsaládon működik dolgok mindig gyanúsak. az intel platformja azért még továbbra is x86os, ott meg némi kompatibilitás létezik...
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
fifi_addict
tag
N-es wifi, a képernyő jelét teszi ki a fogadóegységre, a TV-re, magában 100 dolcsi. most csak ezt a 720p-t tudja. későbbre igérik az 1080-t meg a DHCP-t is. spéci notebookok tudják csak, ahogy itt írják is... ez az a vonal, ami multifunkcióssá teszi a készüléket (laptopot). remélem, ha mér így igyekeznek, távírányítót is csomagolnak mellé. valamivel el kell adni az új csipcsaládot.
...........................???
-
[Anduriel]
aktív tag
Nem valami ilyesmi az Apple TV? Lehet kapni kb. 3-4 éve. Nekik se jött be, pedig nem arról híresek, hogy mellényúlnak egy-egy új termékükkel. Szóval szerintem az Intel nem ezzel fog bankot robbantani.
[ Szerkesztve ]
''Az egész világ félreáll az elől, aki tudja, hogy merre megy.''
-
nagyúr
Ha jól rémlik, az 1280x720 25p-vel ~550Mbps sávszélen döcög, ami azt jelenti, hogy csak tömörítve tudod átvinni. Ha tömörítesz, akkor vagy vesztesz minőséget, vagy nem. Aztán jön a késleltetés kérdése. Mi van a hanggal? Hozzáigazítják?
Vicc. Mehet a Larrabee után.#12: HDCP az nagy kérdés. Vajon ettől már visszaveszi a felbontást az eszköz? Vagy nem is érzékeli, hogy hová megy a kép? Még több értelme van, ha nincs HDCP és visszaskálázódik a képminőség.
[ Szerkesztve ]
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
DV
senior tag
Az Anandtech azt irja, hogy jelenleg tomoritve fel/le konvertalva max.720p felbontast visz at es a HDCP-t sem tamogatja.
-
rudi
nagyúr
Nálam konkrétan a Wi-Fi lenne a minden mert a notis teszekben látható környezetem van, 0 pontban a router (ott jön be a tetőről a WAN kábel), 3-as pontban a "tesztlabor" a 4-es és 5-ös pontot összekötő képzeletbeli szakaz közepén pedig a TV. Szóval dróttal fokozottan ronda lenne.
-
marcias
őstag
n-es Wi-Fi-vel is biztos az a 3-4MB/sec?
Amúgy egyetértek. Miben más ez attól, mintha a TV hálózaton keresztül (saját maga, ha tud olyat, vagy mondjuk WD TV Live-on keresztül) érné el a notebookon található médiát? A notebook simán wifin keresztül csatlakozik a routerhez, és ugyanezt megteheti WD TV Live is. De ott célszerűbb kábelt használni.
Vikthor: szinte biztos vagyok benne, hogy egy erősítőre is rákötheted azt a Netgear dobozt.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Nemcsak ez, a másik, hogy a HD anyagok, amik nagyátlagban a PCken szokott lenni, többhangcsatornás, namármost ez az eszköz, ha minden igaz akkor a TVre továbbít oda, meg felesleges, mert nincs ugye 5.1es TV. Mire is jó ez igazából? HTPC és egy 2000 forintos HDMI kábel, máris kiváltotta ezt a kütyüt. Jó ok, wireless, de ez még nem minden.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
Male
nagyúr
Az 1000Ft-os, garantáltan működö kábelre való dugás helyett vegyél drága cuccot a TV-hez pluszban, és akkor örülhetsz... ha már rá bírod dugni a tápot, akkor azon a plusz kábelen nem múlik semmi...
Persze, messziről, stb. lehet értelme, de pl kivetítőkkel eddig is ment Wifin a vetítés... igaz, amit használtam, az a filmet már nem bírta átvinni.
-
rudi
nagyúr
Nekem ez elég nagy kamunak tűnik. Mert mit is jelent a HD videolejátszás?
Fogom az adatfolyamot, ami az adattárolón van, és áttolom a lejátszó ezsközre, ami dekódolja, és megjeleníti. Ebbe a folyamatba az Intel lényegében semmit nem tett bele, csak talán átvariálta a dekódolás helyét, vagy még azt sem. Mert szerintem 2 lehetőség van:1. Arrandale GPU kikódolja, a kikódolt anyag megy a Wi-Fi-n és azt egyből (kódolás nélkül) küldi a túloldali vevő a tévére.
2. Notebook elküldi Wi-Fi-n, a másik oldalon a vevő kikódolja, és lejátssza.1. esetben óriási kérdés a kikódolt videoanyag sávszélessége és lejátszóra juttatása. A Wi-Fi marha jó esetben 3-4 MB/s-ot tud folyamatosba, szóval egy full kikódolt 1080i anyagot szerintem ott újra tömöríteni kell, ami eléggé "minekez" jellegűnek tűnik
2. esetben arról van szó, ami már régóta létezik. Nevezetesen a hálózati médialejátszóról, aminek köze nincs az Intelhez.
Szóval összefoglalva: nagyon homályos ez a dolog.
-
hétalvó
addikt
hagyjanak mar beken ezekkel a wifis eszkozokkel, kabel a biztos.
mintha valami ujdonsag lenne ez a hd video lejatszas tvn.vegyunk inkabb htpc-t azzal legalabb nincs gond.
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
FRENK1988
veterán
Hmmm nem szeg meg az Intel ezzel a technolófiával? Hogy csak az övén megy jól meg ilyesmi?
Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest