- 15+ Windows TIPP, amit eddig SENKI nem mutatott meg!
- Milyen széket vegyek?
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Milyen egeret válasszak?
- Projektor topic
- SSD kibeszélő
- Kódolás Qwen3-mal saját gépen, Cline AI-alapú autonóm kódolási ágenssel
- Androidos tablet topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
Eltelt lassan 8 év, és most kezd az I7 4770K már kevés lenni ...
-
Burki
aktív tag
Sziasztok,
Tavaly beszereztem egy 4770K-t, amin jelenleg még az előző i5-ös procimmal használt hűtő van, egy CM Hyper 103. Jelenleg gyári értékeken üzemel a proci, így stabilan tudja hűteni a hűtő, de bármilyen emelt órajel mellett már küzködik vele.
Szeretnék valami combosabb hűtőt venni rá, ami bírja esetleg az emelt órajelet is. Nem extrém tuningra gondoltam, de azért szeretném kipróbálni,hogy mit bír, ha nem az alapon jár.
Tudtok ajánlani hozzá olyan hűtőt, ami elboldogul a feladattal, és elfér egy Cooler Master N300 házban?
Használt is szóba jöhet.
Esetleg érdemes vizes blokkban gondolkodni? Ha igen, abból mi az ami ajánlott?Előre is köszi!
-
szabog4
aktív tag
100 fok az nagyon sok. Szellőzik rendesen a ház? Az alap hűtőt tapasztalataim szerint mindenki lecseréli, annyira semmit nem érnek.
Nekem 4770k 4,1ghz van felhúzva vízhűtéssel, de volt közel 90 fokon 1x, a nyári nagy forróságba. (Plusz direkt stresszteszteltem.) Tényleg, csak 1x tudtam ezt megcsinálni.
-
tisn
addikt
sziasztok
i7-4770 , cpu mining, 80% koruli terheles, gyari huto, 90 fok koruli cpu homerseklet
ez igy normalis?
vegyek ra jobb hutot?koszi
-
ttt1
őstag
I7-3770-ról (teljesen alap órajel) érdemes I7-4770K-ra váltani? 1060-as vga mellé sztem kevés a 3,9-es turbó órajel, azaz nem hajtja ki a vgat. A váltás közel 50 e lenne, így nem tudom megéri-e vagy akokr már inkább egy 5.-6. generációsat nézzek.
-
szabog4
aktív tag
válasz
h_benjamin #1220 üzenetére
4,1-ig felhúztam, egy másik csoportba fogták a kezem a folyamat során!
(Elnézést a kései reagálásért, de nem mostanában néztem fel ide.) -
szabog4
aktív tag
Sziasztok!
Adott a gépembe egy i7 4770k és mellé egy Corsair H100i kompakt vízhűtés.
Asus Z87 Deluxe Dual az alaplap. (Többi adat, ha kell leírom, de ott van a profilomon.)A kérdésem az lenne, hogy mi a maximumom, amit kitudok belőle hozni tuningal illetve, hogy ezt miként is tegyem?!
VGA-hoz volt afterburner, de CPU-hoz nem tudom van-e ilyesfajta lehetőség, vagy Biosban kellene erőlködnöm.
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
frostitualt
tag
Van egy i7-4770 procim egy ga-b85-hd3 lapban. kb 3 hónapig használtam és lap tönkrement, tegnap kaptam meg cserelapot. a lényeg: a proci terheléskor akár 102C-ig is felmelegszik, de az idle se nagyon akor 30 alámenni. gyárihűtő van rajta, ami régebben is és akkor 70C volt max. semmi tuning nincs, nem k proci, alap beállítások a hűtőt többször ujrapasztáztam, fixen áll nem mozog, stb...mi lehet a gond?
-
steel55
újonc
A processzorral kapcsolatban szeretnék kérdezni.
3.5ghz az alap órajele, turbo boostal max 3.9ghz. Nálam ez a proci úgy működik, hogy az alap órajele 800mhz turbo boostal max terhelés alatt akár 4.5ghz-re is felugrik.
Biosban csak a ramok vannak 1600mhz-re húzva, minden más alap.
alaplap- z97 pro gamer.
Néztem másoknál alap órajel 3.5ghz boostal pedig max 3.9ghz. Mért működik így a proci? Erre magyarázat létezik?
-
csibuka85
őstag
Koszi szepen Ueda most olvastam at. Akkor igy marad stabil 4,6 ghz-en.
-
Ueda
senior tag
válasz
csibuka85 #1210 üzenetére
Nem lehet ... nézd meg a többieket is : http://prohardver.hu/tema/intel_core_i3_i5_i7_4xxx_haswell_lga1150/friss.html .
-
csibuka85
őstag
Sziasztok nekem egy I7 4790K procim van és jelenleg 4,6 ghz-en megy egy Scythe Ashura hűtővel. Szerintetek érdemes vagy lehet 5 ghz-ig húzni ?
Nem tudom hogy léghűtéssel bírná e.
-
davidsone
addikt
válasz
Charli Firpo #1208 üzenetére
Nekem 59-69közt burntesztel 94et is eléri...
...rekordKicsi zárt ház ez a bitfenix phenom, pedig 2gyári venti is van körülötte 1oldalt 1 alul. Lehet víz kéne neki a melegségit
-
davidsone
addikt
Hali!
Tudom sokmindentől függ de kb hogy alakul a hőmérséklete (Nektek) pl. crysis3 alatt vagy hasonló igénybevételnél? ((jobb léggel hűtve, alapon))
-
Charli Firpo
csendes tag
válasz
headhunter86 #1205 üzenetére
http://www.thermaltake.com/products-model.aspx?id=C_00001720 thermaltake bp29. De az előttem szóló kollégának lesz igaza. 30 fokon megy, aztán 100% terhelésen hirtelen 83 ra felugrik, és nem igazán akar alább menni, hiába a fél kilónyi alu. Amúgy az is hozzá tartozik, hogy az intel burn testen kívül, más normális mindennapi program nálam még nem tudta 100%-kon folyamatosan használni a procit. Tehát ez egy szélsőséges eset.
A tunignak én nem látom értelmét. Aki munkára használja, annak a megbízhatóság a lényeg és nem fogja 4500-ig tolni, mert gáz ha emiatt egy 1,5 órás renderelés közepén lefagy. Aki otthon használja és fizet villanyszámlát az se fogja tuningolniJátéknál baromi mindegy egy ekkora procinál, hogy 3,9-en vagy 4,5-ön megy. Ettől függetlenül lehet egy jó benchmarkot csinálni a K val. Én is szeretem látni, hogy mennyire bivaly a pc, de ezenkívül még nem jöttem rá mire jó. Na jó egy 100mhz gyorsabb az alapórajel
http://www.cpu-world.com/Compare/516/Intel_Core_i7_i7-4770_vs_Intel_Core_i7_i7-4770K.html -
headhunter86
senior tag
válasz
Charli Firpo #1203 üzenetére
Én is pont ilyen procit tervezek venni. Milyen hűtőd van, nekem egy Artic Freezer 13 Pro lenne felette. Az hány fokra elég teljes terhelésre? Nem K-sat akarok, hanem simát. Nem vagyok nagy tunning őrült. Bár ahogy elnézem eléggé népszerű a K, akármilyen tesztet vagy fórumot nézek, mindenki azt emlegeti.
-
Ueda
senior tag
válasz
Charli Firpo #1203 üzenetére
Igen és a legtöbb embernek nem is tetszik ez. Sokan le is veszik a kupakot emiatt : [link] .
-
Charli Firpo
csendes tag
Sziasztok
az intel burntest alatt, kinek mennyire melegszik a proci? Léghűtés melett persze. Szereztem egy 4770-et és igencsak meglepődtem, hogy 83 C-ot is elért teljes terhelés melett. Idle állapotban gyorsan visszakúszik 29-30 fokra. Csak arra vagyok kiványcsi, hogy ez másnál is hasonló?
-
Lipton
őstag
Az mitől lehet, hogy nem veszi le eléggé a szorzót?
3700-3800 körül emgy folyamatosan. -
Lipton
őstag
Megoldódott.
-
Toni12
csendes tag
Sziasztok !
Segítséget kérnék:Senkit nincs a környezetemben aki 4770K processzort használ.
Most szeretnék venni egy 4770K processzort.
Alaplap: Gigabyte Z87X-D3H lenne.
A tuningolást majd csak később szeretném kipróbálni.A 4770-4670 processzorok közül a 4670 nem tudja a Hyper-Threadinget.
Kb. tudom mit jelent ez, de
Mennyire fontos ez a funkció ?
Miben lehet észrevenni a hiányát, egyáltalán 4 magnál számít a hiánya ?4770K-4770 processzorok közül a 4770k pár funkciót nem tud.
pl: Intel® Virtualization Technology for Directed I/O (VT-d)
Pontosan mit takar ez ?
Esetleg azt jelenti, hogy virtuálisan másik oprendszert nem tud futtatni ?
Mennyire fontos ez a funkció ?
Miben lehet észrevenni a hiányát ?Van esetleg bármi ami a 4770k-ból hiányzik és ami miatt jobb vétel lenne a 4770k-val szemben a másik két processzor ?
Aki 4770K procit használ mi a tapasztalata ?
Kérem írja le nekem, akár priviben is.4670 : http://ark.intel.com/products/75047/Intel-Core-i5-4670-Processor-6M-Cache-up-to-3_80-GHz
4770 : http://ark.intel.com/products/75122/Intel-Core-i7-4770-Processor-8M-Cache-up-to-3_90-GHz
4770k: http://ark.intel.com/products/75123/Intel-Core-i7-4770K-Processor-8M-Cache-up-to-3_90-GHzKöszönöm.
-
ST05
őstag
nekem a 4770k 27-30w idle, egy ssd, no vga.3venti..... C-state- ek kikapcsolva,és fixálva az orajelet ilyesmi 50w körül, szóval ennyit számítanak a C-state-ek manapság konkrétan dupla fogyi !!
Én innen lestem, kis gryphonom elég alacsony idle fogy értékekkel bír, wattra pontosan ök is 27w ot mértek..
persze ebben nagy szerepet játszik, az optimized vrm fáziskezelés és egyéb apróságok... -
arn
félisten
nalam 4770+h87+270x (no tuning) lett a befuto verfrissites gyanant. neztem par reviewt alaplap es kartyavalasztas elott, hogy alakulnak a fogyasztasok. xbitlabson es computerbasen feltunt, hogy az msi valamiert alacsonyabb ertekeket produkal.
ez ugy latszik be is jott, mert a korabbi 2600+p67+560ti (szinten tuning nelkul) konfigbol a tesztben is szereplo 53 watt jott ki idleben (ekkorul mernek a legtobb tesztben az i7esekre), itt viszont 39 watt. ezen kicsit meglepodtem, mert alig magasabb, mint a kartya nelkuli igps fogyasztas.
-
válasz
#40935168 #1189 üzenetére
Vedd ki az elemet is az alaplapból és ott is zárd rövidre.
Utána csinálj CMOS resetet,lehet cska nem tudja törölni az agyát a biosnak,vagy ha dual biosodban próbálhatod másikat inditani.Meg lehet még nézni másik alaplapban is,de mielőtt belerakjátok ugyanazt el kell játszani amit leirtam.
-
törölt tag
válasz
akoska07 #1187 üzenetére
Semmi. Táp kattan power gombra, indulnak a ventik de 1mp múlva (még fel sem pörögnek teljesen) már kapcsol is le a táp megint. Aztán újraindulna magától, kattan ismét.. 1mp múlva katt és kikapcs. Be, ki, be, ki .. ezzel szenved. Szóval ennek RIP. Drága tanulópénz volt, de én hibám. Azért még lehet megpróbálom valahogy, valakinél, de nem hiszem, hogy..
-
törölt tag
válasz
akoska07 #1187 üzenetére
Nincs nagy durva sérülés, pici felszíni. A Giga lapom amúgy elég idióta, mert tudom, hogy háklis az ilyen CPU kivételekre, imádkozni kell neki, hogy beröffenjen.. vagy ha pl. úgy húzom ki a tápból a 220-at, hogy utána egy indítást rányomok, picit felvillannak a ledek, a tápból kikerül a maradék kakaó (a kondikból gondolom) de utána ha visszadugom az áramot, ima megint, hogy sokadjára végre kapcsoljon már be
A tippet köszi, resetelek egyet és jelentkezem.
-
válasz
#40935168 #1185 üzenetére
Nem biztos,hogy meghalt.
A nyák megsérülése még nem akadály,hogy elinduljon a proci!
Igazából a 3770K-t nem könnyü kinyirni,ahhoz vmi nagy bakit kell csinálni,hogy meghaljon.
Az egyik videómon konkrétan le vannak törve a 3770K-ból darabok,úgy került már hozzám.Csinálj teljes bios resetet az alaplapon.
Az én 4770K-m sem indult el elsőre,és másodikra és harmadikra sem,aztán csak nyomtam egy bios resetet és azóta megy.
-
törölt tag
válasz
kromatika #1183 üzenetére
Hasonló motivációból váltottam 3770K-ról 4770K-ra. Arctic Freezer istennyila vadbarom hűtő rajta, Gigabyte Z87X-D3H alaplappal, stb.
3.8-on (stabilan) idle 37 fok, load alatt 70 fok 1mp alatt. Nem ma kezdem és a hűtőt természetesen tisztességesen tettem fel, még igazítottam is rajta, ne legyen légrés, ilyesmi tehát kizárt.
Na mondom.. megnézve pár youtube video-t, lekupakolom. Már csináltam ezt korábban más procival, bejött.
Csak most türelmetlen voltam, idegesített, hogy annyira sem lehetett húzni, mint a 3770K-t. A sietség meghozta örömét, a pengével felsértettem a mag körüli zöld nyákfelszínt, persze csak éppenhogy, de egy icipici ponton kilátszik a réz (ha nagyon közel mész, látod, vagy nagyítóval). Bíztam benne, hogy a nyák legfelső rétegét még nem használja a CPU, de lehet, tévedtem.Cseszik beindulni. Megmakk.
Úgyhogy senki ne csinálja utánam (így legalábbis ne, és ne kapkodjon), a Haswell meg jelentem, egy ipari hulladék
-
kromatika
veterán
Sziasztok.Váltottam i5 3550-ről ,i5 4570-re.Előtte utána jártam a témának,és tudtam hogy sebesség növekedés nem igazán várható,de mivel nullába volt a csere megtettem mert "más architektúra, más felépítés, jobb memória kezelés, erősebb igp,pattogósabb rendszer,stb.." Óriási csalódás eddig a Hasvell.Kezdem ott hogy Z-s lapban 3570-nél simán emelni lehet a szorzót 4-el,ami álltal el is éri teljestményben a 4570-et amivel ugye ezt nem lehet megcsinálni mert Haswellnél ez nem működik.Iwy is melegebb mint a másik gépemben lévő Sandy,de hogy 4570,gyári hűtővel Linx AVX,és prime 95 alatt,83 fok
egy jól szellőző házban,18 fokos szobában ez vicc.Próba képpen ráraktam egy AC freeazer 13 at,avval 80 fok,Noctua D14-el !, 76 fok egy K-nélküli tuning mentes procinál?Ezek a hőfokok, IWy nél 10 fokkal lejebb voltak.Az hogy a fesz szabályzót belerakták a prociba,többet ártot ilyen pasztázásnál,mint hasznot hoz,energia takarékosság címén.Spórolsz vele évi 2000ft-ot,de venned kell min 12-ért komolyabb hűtőt.
Szinte a gyári hűtő netezéshez,zenehalgatáshoz,böngészéshez jó(arra meg minek ilyen proci).És akkor nyáron mi várható a 40 fokban?Alap járaton sem éreztem egyébként semilyen szintű rendszer gyorsulást a két proci között.Szerintem aki ezt akar,sokkal jobban jár proci csere helyett SSD beépítésével.Tulajdon képpen lett egy újabb
rendszerem,úgyan annyi pénzből,ami szerintem nem jobb.Miért is?A jövöben nincs semilyen előnye fejleszthetőség szempontjából az Ivy vagy akár a Sandy val szemben,mert a következő 1150-es procik,nem lesznek jók a mostani lapokba.Sokkal melegebb a rendszer,és az a szomorú hogy nem csak K procik,tuning esetén,hanem teljesen alapon is K nélküli procik esetében is.Azt a pársz %-ot amit azonos áron lévő procinál nyer az ember teljesítményben,azt simán el lehet érni 4-es x-zó emeléssel Iwy és Sandy nél.Cserébe sokkal hűvősebb rendszer az eredmény.Számomra az 1150-es rendszer újabb,de nem jobb mint az 1155 .
-
ST05
őstag
ha jol emlkészem itt kint az egyszerüsitett részben ,
ha asus optimized- ra téve , kezded el állitgatni, akkro már
100 feletti lesz, egyébként még a spread sceptrum esetleg veheti 100 alá
de fixálhatsz magad is plegy 100,1 et ha zavar, egyébként
ugytudom épp a stabilitásvégett van sok lapnál a base clock 99.77 féle .. -
djxp01
senior tag
Üdv!
Sabertooth Z87 + 4770k @ 4.3Ghz, a bus speedet hogyan lehetne lefixálni 100-ra? Mert pl.: CPU-Z alatt nézegetem, és 99.7, 99.9-re szokott ugrálgatni, és állítólag nem túl egészséges az amúgy is tuningolt processzornak, hogy ugráljon a Bus Speed. Mit kapcsoljak át, vagy ki? Azt hiszem az összes C1, stb. energiatakarékossági beállítást kikapcsoltam. Ezeken kívül mit kellene még átállítani? Köszi!
-
ST05
őstag
válasz
kromatika #1177 üzenetére
memóriakezelés jobb, gyorsabb, és kicsit talán az ssd-t is jobban ki tudja használni
a modernebb chipset ,emiatt igen érezhető a rendszer gyorsulása ivy után is,
a 4 plussz szórzó viszont nem fog menni, tehát a proci gyári órajeleit fogja tudni,
esetleg 1-2 Mhz BCLK emeléssel pl 102 re emelve ( 102x36) azaz 3672Mhz a 3600 helyett,
de ez nem tul javallott mert kihat a többi komponensre, szóval instabilitást okozhat,
emiatt nem ér annyit, hogy 70 vagy 100 mhz pluszt kicsikarjunk .
mert ezzel a pl 102MHz bclk-va szorzódik a ram, is a pcie sáv is stb.... -
kromatika
veterán
sziasztok segítséget szeretnék kérni haswell ügyben.most készülök venni procit és lapot.Az lenne a kérdésem hogy alap órajel,ill korlátozott tuningnál mennyivel melegedik jobban a Hasvell mint az Iwy?Konkrétan I5 4570 hez vennék Asrock Z87Pro4-et.Ugye itt is állítható a szorzó plusz 4-el mint az iwy nél?Előző konfigom i5 3550 volt szintén Z77-es lapban,és ott simán tutam emelni a szorzót 4-el,és a hőfokok is rendben voltak a Noctua NH-U12 hűtőmmel megállt aida fpu tesztnél 65 foknál úgy hogy a venti 1000rpm-en forgott. i5 4570 nél mi lenne a helyzet hasonló 4szeres szorzó emelésnél hőfokban?Második kérdésem igaz e a hir hogy a következő generációs 1150-es procik nem lesznek jók a mostani lapokba?Váltot valaki itt iwy i5 ről haswell i5 re,és érzett e sebesség növekedést?előre is köszi.
-
fLeSs
nagyúr
Engem az érdekelne, hogy egy ilyen procc mit tud egy Core 2 Quadhoz képest.
Meg az, hogy a proci pontosan mennyit fogyaszt, szóval nem a teljes rendszer fogyasztása... -
ericc
csendes tag
Hali
meg tudnátok mondani van-e nagy különbség és mi a sima 4770 és a 4770K között?
Köszi üdv -
jasmin
csendes tag
Sziasztok!
A Haswell kapcsán is elérhető a Lucid Virtu MVP? Az új 4. generációs intel procikhoz készült alaplapok is tudnak hasonló szolgáltatást mint az előző generációs alaplapok Lucid logix Virtu MVP tulajdonsága? Vagy ezt funkciót most már a proci tudja? Csak mert ehhez hasonló funkció most nincs feltüntetve az alaplapok leírásában, és jó lenne tudni, hogy ugyanúgy együtt tud e dolgozni a VGA és IGPU, és leáll-e a VGA, ha nincs rá szükség. Eltűnt volna a Virtu MVP, pedig ez nagyon hasznos volt energiatakarékosság szempontjából is, hiszen kikapcsolta a VGA-t.
Köszi
-
balintka
addikt
Sziasztok!
Most akarok gépet venni az LGA 775-ös rendszerem helyett. Eddig Intel 1155 alapút terveztem.
Érdemesebb már 1150-es foglalat köré építenem az új gépet? -
ST05
őstag
el lehe lenni a gyárival, én még tuningolgattam is óvatosan ,
de játékok, vagy terhelésnél megjön a hangja,
ellátni ellátja a feladatát, de hang miatt ha másért nem is, én néznék majd idövel valami hütést
és ha már veszel rendeset vegyél ne hyper és barátai-t , hanem valami márkásat,
alpen, vagy schthe vagy hasonló nevesetszerintem
-
fermacht1994
aktív tag
Internetezésre és alap műveletekre jó a gyári, de ha tervezel fotó illetve videoszerkesztés, illetve játékokkal játszol, igen érdemes beszerezni egy jobb hűtőt. Bár saját magamat megcáfolnám, mert apukám i7 2600-as procija, közel 2 évig ment a gyári hűtővel és avchd-t vágott rajta éjjel nappal, és nem halt bele, utána kapott egy nagyobb hűtőt mert rábeszéltem. Szerintem jó választás lehet a cooler master hyper 212 evo, olcsó és jó minőség, saját tapasztalat. Örülök, hogy segíthettem
-
*Tata*
senior tag
Sziasztok!
Tervezek venni egy 4570 procit, és kérdezném a gyári hűtője mennyire hatékony?
Kell esetleg venni rá valami komolyabbat, vagy elég neki a gyári is? -
JóGeri.
tag
Jó írás volt..de sztem nem üt olyan nagyot ez a generációjú intel cpu az előtte lévő gen-hez képest...
-
ST05
őstag
másfél órája megy a gép, netezés HD yutub, IGP-vel 4ghz körül
26 fok van a szobában, ülve folyik rólam a víz , no légkondi
antec h2o 920 nagyon jól dolgozik 600rpm ventivel
44 fok a legmelegebb magom !! mésfél óra idle alatt..., víz 36-37 fok ,azt hittem ninja után
nem lesz oly nagy különbség, nem a frászt...igy hogy paszta is jó ( prolima)
nagyon örül a fejem, nem bántam meg, nagyon féltem a kompakt-tól, de nagyon durva -
subaruwrc
félisten
válasz
HoReSz1975 #1160 üzenetére
ezeket az okosságokat ki mondta?
más architektúra, más felépítés, jobb memória kezelés, erősebb igp, valamint visszatértek a bclk strapek ami igaz más mint az ivy esetén de pont hogy fejlődés mert precízebben lehet bizonyos memória órajel területeket lefedni. -
Gróf...
aktív tag
válasz
HoReSz1975 #1157 üzenetére
Eszedbe ne jusson!
Hacsak nem vagy számhuszár, aki együtt hál az édesanyjával 0.01 százalék plusz eredményért, vagy valamelyik kétes tudású mérőprogram fél pontjáért. -
ST05
őstag
válasz
HoReSz1975 #1155 üzenetére
Mekkora órajelen operálsz jelenleg?
mert ha 4.5-5.0 akkor haswellel nem valoszinú hogy kihozod,
de ha beéred 4.2-4.5 el ,ami 4.4-4.7 Ivy teljesitményét hozza, /egyesek szerint többet/
de ha valami nagyon jó példány Ivy-d van ,akkor érhet csalódás,
ez már egyénfüggőakkor már megérheti, hogy picivel pattanósabb a rendszer, és felkészültebb vagy
újabb alkatrészek stb.
persze gondolom Te sem nullába hoznád ki a cserét,
de ez ilyen popszakma, sose befektetésre vannak a gamer gépek .
elöbb utobb ugy is cserél vagy lép az ember, számolgass hogy jössz ki abbol ...Sokkal nem leszel beljebb lényegében ,de gondolom nem is ezért
cserélnél mert kevés, ha már felmerült benned gondolom a kiváncsiság hajt inkább,
akkor viszont gyere -
HoReSz1975
őstag
Z77 + 3770K -ról van értelme átállni Z87 + 4770K -ra
-
törölt tag
F3-as BIOS-al bontottam ki és F6e van rajta már, a legújabb.
2x újratelepítés, semmi.De rájöttem, miért nincs ebből nagyobb balhé: van itt erre a Microsoft-nak egy hotfixe. Amit akkor kell feltenni, ha az eddigi update-ek nem mentek még fel a gépre.
Ergo, ha be lett volna kapcsolva előző Win7-em alatt minden frissítés (nem pedig a pucér SP1), illetve a tegnapi két újratelepítés után, VGA driver install előtt felfrissítettem volna a Windows-t, nem jött volna elő a hiba.
Most is ki van kapcsolva auto update, de lehet ráveretem mindet a rendszerre akkor, ki tudja mi van még itt a fű alatt..
SP2 még nincs, és az SP1 óta úgy tűnik, elég sokminden változott.
A külön erre a célra kitalált, fentebb belinkelt MS Hotfix megoldottta a nyűgöm.
Ismét tanultunk vmit.
-
ST05
őstag
válasz
#40935168 #1150 üzenetére
azért a bios-ra is nézz rá, aki eddig asust vett ,azonnal van egy új bios,
nekem gryphon-ra is tehettem fel a FIRST realase-t ( bizonyára zero realase volt rajta)
látszólag nulla különbség, lehet akkor épp ezt javitották, mert én nem találkoztam
egyszer se ilyen gpu eldobással -
törölt tag
Na, újrahúztam a gépet.
Eddig tartott.
Nem kellett volna amúgy (sztem), de .. csak jobb így, sok volt ez már neki.Egyfolytában fagyogatott, elszállt a VGA-m (nVidia 640-es) és a Windows helyreállt bla bla szöveg.. random puff, eltűnik a kép, 3-4 mp semmi, aztán visszajön és közli a Windows hogy a VGA lefagyott, bla bla: Display driver NVIDIA Windows Kernel Mode Driver, Version 320.18 stopped responding and has successfully recovered
Rágugliztam, kiderült, hogy a fél világ ezzel szenved, a Microsoft meg csinált rá egy hotfixet, OS hibának tűnik, ugyanis harmadjára húzom teljesen újra a gépet és a legújabb, 320.49-es driverrel is csinálja.
Terhelés nélkül is, szimplán csak Windows alatt.
Hogy száradna le a töke annak aki ezt összerakta..Nevertheless, új nVidia driver + a Microsoft patch felment, azóta még 1x sem indult újra. Mindjárt megnyúzom egy Futuremark-al és egy kis játékkal..
Jó ez a Haswell, de mire elér Magyarországra és kapható, ÉS MÉG MINDIG BUGOS ez-az, el kéne gondolkodnia a gyártóknak és a Microsoftnak, egészséges-e ez így, mert én oké, hogy múlt héten összeraktam a rendszert, de Amerika és azok akik még hamarabb tesznek szert ilyenre, háát szerintem a hajuk hullott az idegtől, mire erre Hotfix jött ki..
Idióták..
Most jó(nak tűnik). Ahogy olvastam, a jelenség megvan ATI-nál is, Intel beépített VGA-nál is.. az MS lépett. De ilyet..
-
fjanos
csendes tag
Sziasztok,
egy Core i7-4770 nem K-s procira milyen cpu hűtőt ajánlotok ami elfér egy zalman z11plus házban? Minél ócsobb annál jobb
-
ST05
őstag
tény hogy 90% marketing
de azért most is sok történt, 3000mhz ramokat cibálnak haswellben ,
energiagazdálkodás is durva lett, zero-core "féleség"
tehát csak arra utalok, mindezeknek kell rendes felhasználói tesztidőszak,
hogy kibukjon a dolog ha valami nem stimmel
tehát ebbe is van igazság szerintem ,nem szabad minden újitást egyszerre,
mert ha valami nem válik be, kukázhatják ki az egészet a többivel együtt -
Rick4
félisten
A Larrabee kapcsán megtanulták, hogy mindent egyben bevetni nem lehetséges, mivel ehhez komoly, akár több évtizedes tapasztalat kell, amit pénzért nem lehet megvásárolni.
Aki ezt elhiszi... Véletlenül sem arról van szó, hogy évente kell újítani, és akkor folyamatosan lehet eladni? Hehe, mégis miért pakolnának egyszerre mindent bele egy prociba? Jövőre is kell valami, amiért ácsingózik a nép..
-
törölt tag
-
ST05
őstag
válasz
#40935168 #1144 üzenetére
hát gratula, nekem nem menne ilyesmi
persze ha tudod mit csinálsz, hát tedd
Én az évek során megszoktam, ha átkapcsolok a tévén rtl-re, már újrahúzom a wint
és mivel olyan marhasok progit nem használok, nem nyügös.
Mindenesetre még párszor elolvasom amit irtál, hátha meg is ragad a fejembe ez+az, ami még jól jöhet -
törölt tag
Annyira
Teljes PS, szénné configolva + fine tune-olva, stb.
Ha elszáll, backup-ból játszom vissza rá a havi mentést, nem újrahúzom, mint régen.De nálam SEMMI anomália, AMD -> Intel tranzíciónál volt elég anno, de most itt kvázi semmi, pedig ez egy szimpla Win7 Ulti 64 bit SP1. Még restore point-om sincs, dupla vagy semmi
Ez most dupla lett.
De mondok jobbat, elődjében (ami most NAS lett) ugyanez a rendszer megélte már a Sandy Bridge 2500K-t, aztán egy i7 2600-at, Sandy 2600 ment, Ivy 3770K jött, mindez úgy, hogy az Ivy 3770K csúszott pár napot pont húsvét körül és nekem kellett a gép - vettem egy Celeron G440-et, amit múlt héten adtam el (1 mag, 1600MHz)
és most komplett lapcsere után vagyok egy Haswell 4770K-n, nVidia VGA-n, mert az előző egy ATi volt csak meghalt. A rendszer amúgy HDD-n kezdte, a BIX után a 3db 500-as WD-ből az egyik rendszer lett, a másik kettő maradt annak, ami, egy darabig. Aztán a HDD-ről átmigráltam egy Samsung 60GB-s 830-as SSD-re, ezen vagyok most is.
Kérdés ?
(Nem, ez nem kamu). Paragon Partition Manager 11 SE-vel backup-olok és restore-olok, teszi a dolgát, igazít partició méreteket, mindent gyönyörűen.
Szóval tök jó a kicsike lelkivilága, nincs ennek semmi nyűgje. Annyi, hogy a Haswell Giga lap F3-as BIOS-szal érkezett és már F6d van a honlapon, beletettem, 0 változás. Hát jó. Pont. Nyugodtan alszunk, pszichéfaktor.
Tehát újra leírom, mit élt túl ez a Windows eddig újratelepítés és anomáliák nélkül:
- Gigabyte GA-P67A-UD3-B3
- 2500K
- 2600
- 3770K
- Celeron G440
- nVidia 7200LE 128MB
- ATi 4670
- HDD-ről SSD-re migrálás
- Gigabyte GA-Z87X-D3H
- 4770K
- nVidia GeForce GT640 2GB OC (Gigabyte)Eddig itt járok és folytatom a havi backup-okat. A diszkeket HD Sentinel felügyeli, TRIM oké, aktiválva, SATA HDD és SSD sebességek jók, mit mondjak még ?
Szerintem a Windows bár csecsemőbiztos rendszernek tűnik, akkor produkálhat anomáliákat, ha összevissza csinálunk benne dolgokat. Pl. nvidia után ATi-ra váltáskor alap, hogy zúztam azonnal az nv drivereket még az ATi kártyával, majd kikapcs, kártya ki, másik be és ollé. (ATi után visszaváltáskor az ATi-kat ugyanígy gyaktam). SSD-re váltáskor Paragon Partition Manager 11 SE -> átméretezte a HDD 100 Gigás rendszerparticióját 60-asra (az SSD-re) + hozta a Rendszerparticiót is, szépen átírt ezt-azt az SSD-n a restore végén boot.ini és hasonlókban, aztán reboot. A Windows töltött mint állat, új hardvert talált, újraindítást kért, újraindítottam - és már volt TRIM és minden. Procik egyetlen újraindításba kerültek, új hardver címszóval, semmi életveszély, pedig i7 -> Celeron esetében cidriztem, mert 1 mag, és HT sincs, ú mondom mi lesz. Hát semmi (csak tetű volt).
A mostani chipset cserénél is cidriztem, de mondom rápróbálok. Mindig SATA0-ra kötöm az SSD-t, most is arra kötöttem, AHCI mint eddig BIOS-ban, bla bla, boot -> rahedli új hardver, számtalan reboot és végül itt vagyok és írok.
Részlet a systeminfo-ból:
OS Manufacturer: Microsoft Corporation
OS Configuration: Standalone Workstation
OS Build Type: Multiprocessor Free
Original Install Date: 2012.12.22., 21:08:34
System Boot Time: 2013.07.10., 0:08:05
System Manufacturer: Gigabyte Technology Co., Ltd.
System Model: Z87X-D3H
System Type: x64-based PC
Processor(s): 1 Processor(s) Installed.
[01]: Intel64 Family 6 Model 60 Stepping 3 GenuineIntel ~1995 Mhz
BIOS Version: American Megatrends Inc. F6e, 2013.06.19.
Windows Directory: C:\Windows
System Directory: C:\Windows\system32 -
törölt tag
Ma jött meg a 4770k, szintén semmi hűtő, csak a csinos kis lapos kék színű Intel dobozka. Ilyet még nem láttam, de hát nekem 8, úgysem a gyárival hűtöm..
Sandy-s konfigom 1:1 átállt erre, semmi kékhalál vagy egyéb crash, most szedegetem alá a drivereket (INF stb).
Egyelőre annyi, hogy 800MHz órajel idle-ben, terhelésen pedig 4G-re feldobja úgy, hogy BIOS-ban egyedül csak a szorzót tettem minden mag-konfigurációnál 40x-re, de feszkóktól kezdve minden egyéb AUTO-n. Le se tojja a 4G-t, ebben lehet az alaplapnak is része van..
-
Landon
addikt
Na ma meg vettem a lapot meg 4770K-t viszont valamit csúnyán benéztek szerintem. Én box-os 4770k-ért fizettem (ami valamiért jóval olcsóbb mint az oem) és kaptam egy, ugyan dobozos, de stock cooler nélküli 4770K-t. Újabban nem adnak hűtőt vagy véletlen oem kiszerelést adtak?
Engem nem érdekel mert semmire nem kell a stock cooler csak furcsa. OEM kiszerelésnek viszont elég csinos, van doboz meg minden csak a cooler hiányzik.
-
Wheeler8
csendes tag
HD 4600-on Minecraft játszható 1080p-n max beállításokkal? Valakinek tapasztalat? Neten csak dVGA-s teszteket találtam eddig.
-
Landon
addikt
4770K-ra van valami kulon javaslat paszta teren vagy mx4 megfelel?
Koszonom!
-
Landon
addikt
Np. Ha még találok akkor linkelem.
Hülye kérdés de OEM és BOX 4770K között a csomag tartalmán kívül nem kéne, hogy más külömbség legyen, igaz? Iponban az OEM 4770K durván 15K-val drágább. Ez nem fakadhat abból, hogy az a CPU egy újabb darab és ezért valószínűleg "jobb minőségű" (OC értelemben)? Én csak arra tudok gondolni, hogy drágább nagykerből lett véve régebben és rájuk maradt mert más nem magyarázhatja ezt a teljesen irreális és nagy árkülömbséget. De azért gondoltam rákérdezek, nehogy az legyen, hogy az OEM darabok a tuning császárok lol.
-
ST05
őstag
usb3 hiba
hirtelen csak angolt találtam ,de abu vmelyik fórumban összefoglalva leírta( persze magyarul )
lényeg, hogy usb3 as eszközön altatást követöen ébresztve a gépet ,
a pdf nem tér magához, valamint a videolejátszás megfagy,
de erre viccesen és jogosan irta egy tag, hogy ugye marhasokan sleepeltetjük le a gépet
film közbe usb3 rólhát igen az i7 ára, megtehetik hogy még picit probálják magasan tartani az ujdonság erejével
hatva eladjanak még drágán párat, de össze kell vetni a dollár árával, és akkor lehet tudni
nagyjábol hol fog megfeküdni az áraTermészetesen azt érdemes azért megvárni hogy be-essen
nem feltétlen kell hülye kapkodósnak lenni mint én, de sztem hónapokat sem érdemes várni max 1 et -
ST05
őstag
válasz
#97716736 #1122 üzenetére
én reménykedni nem szeretek ,annál rosszabb csak 1dolog van :várni
, igy eladtam majdnem mindenemm
és azonnal lecsaptam rá, igaz egy hónap sem telt el, gyakrolatlag 10 et már buktam amit
esett az ára lappal együtt, de számitottam rá, nem bánom, és majd 1 hnapja élvezkedek rajta .ennyi -
Landon
addikt
Köszi, az valóban nem érdekel.
Azt hittem olyasmi mint SB-nél volt a B3. A C3-as stepping is az usb3 miatt jön? Csak én vagyok ultra béna, hogy nem találok erről sehol hírt, honnan lehet ezt tudni? :S Utálok mindíg mindenre rákérdezni, de erről a stepping váltásról semmit nem találok.
ZeroDK: Hidd el 4 hete töröm a fejem nem csak e miatt. De őszinte leszek, egyszerűen türelmetlen vagyok. Tudom, hogy nem kéne és jobban is kijöhetnék de akkor is türelmetlen vagyok.
Van egy eléggé antituning 2600K-m ami AVX-es játékok alatt 1.356V mellett is van, hogy eldobja magát. Itt lenne egy csomó játék még tavalyról is amelyekkel szívesen játszanék de egy éve nem volt már időm foglalkozni géppel. Most itthon vagyok és tudok egy kis időt szakítani rá. Nem akarok tovább várni.
-
ST05
őstag
válasz
#97716736 #1120 üzenetére
nézz már meg egy árdiaagrammot a 3570k nak ,de leginkább nyugaton
ahol nem ugrál aforintvalutájuk mint a bakkecske ,
persze a 3570k ra is mondták na majd kijön a haswell leesik az ára mert az is szar ugye
ahhoz képest másfél éve 60 volt, most 57k
haswell 4670k pédul 240 dollár 55k ra jön ki, plusz a kellemes kis adónk külömbözetét
beleszűmolod, nagyon soká lesz 55nél olcsóbb esetleg karácsony fele de akk is majd majd visszamegy -
Landon
addikt
válasz
daneeeeee #1058 üzenetére
Valamiről lemaradt úgy tűnik.
Mi az, hogy Augusztus végén jön C3-as stepping, meg hogy minden 1150-es lap hibás?! Én is most készülök váltani, de ha valóban Augusztus végén jön egy újabb vérfrissítés akkor hagyom a francba az egész gép újítást és akkor már kivárom az új VGA-kat, lapostul mindenestül lol...
-
válasz
fermacht1994 #1115 üzenetére
Megnézem, mert egy i5-ös 4430-as van kinézve aztán örülne a gazda neki ha lehetne
-
non-K-s Haswell-t lehet ugyanúgy húzni, mint a Sandy/Ivy esetében? szorzó emeléssel maxig?
-
válasz
J.J. András #1107 üzenetére
radi8tor1 kolléga eléggé rám szállt....
Sosem szóltam hozzá,boldoggá tenne,ha ő se tenné!....Oka az nem sok van rá.
Egyetlen hirdetést sem linkeltem ide.Mindegy,nem foglalkozom vele.
Amugy meg tiszta off az egész topic.
Az senkinek nem tünik fel!Csak ami esetleg hozzátartozik a proci műtétjéhez,na az kőkeményen off!
Ide már nem kell irnom többet,
további jó fórumozást mindenkinek aki használja ezt a topicot. -
ST05
őstag
Ja offtopic elnézést, mindig azthiszem ivy topicban vagyunk
Cloud Gate- ben ennyire elég volt az i3 a 200w tdp-s 660Ti -nek
nekem akkor is földtől elrugaszkodottnak tűnik.... i3 mellé betegyek egy 100+eft-os vga-t,
vicces, de egy 20k-s i3 nagyon közel áll, hogy tökéletesen kihajtson egy 70-80k-s keplert, csak egy gyors pelda tomb raider hajával teszteltem sokat 1440x900 ba is elfogyott a 660Ti 38fps alá be esve,
kicserélve a procit 3770-re .. jelenet újra lejátszás, és detto 38fps-t kapsz
aláírom ,van az a többszálas "helyzet ahol meg lehetne fektetni, de nagyon nagfy vga- kell és crysys3 ultra vagy tudomisén -
Jim76
aktív tag
Én sem mondom, hogy értek hozzá, csak olvasgatok ezekről a dolgokról azért, és ez jött le.
Ez is egy érdekes elmélet, hogy abban a rendszerben a 7970 lenne a bottleneck, ha így lenne, valamelyest magyarázná a nagyon hasonló eredményeket, de akkor megintcsak minek ez a teszt, ha a cpu összehasonlításra alkalmatlan, mert más periféria lekorlátozza.
Annyi értelme lenne, ha egy olyan tesztet is mellétettek volna, ahol ugyanezek mondjuk crossfire-ben 2db. 7970-el mit csinálnak, és látszana belőle, hogy tényleg vga limit van 1 db-al.
De nekem akkor is földtől elrugaszkodottnak tűnik, hogy pl. a céges hp6200 desktop-ba az i3 mellé (ami egy winrar bench-en alulról súrolja az 1700-at) betegyek egy 100+eft-os vga-t, és a vga legyen a limit... (persze elméletben, mert SFF, nem is férne bele, csak ennek ismerem a teljesítményét, és tudom, hogy harmatgyenge, ha egy komolyabb autocad rajzot megnyitok - néha megmozgatom az egeret, nem fagyott-e le)
-
válasz
J.J. András #1099 üzenetére
Én ebay-en vettem 1-2 fontért,asszem 10 db volt benne.
De nagyon jó,nagyon durván hasít.Akár a kondikat is le tudod vágni vele !!!
Szóval csak óvatosan.Ha akarod küldök haza holnap 2db-ot.
Akkor megy haza egy csomag,onnantól kezdve kb 1 hét mire megkapod.
Ha érdekel irj privit.Illetve ha más is szeretne belőle akkor irjatok,mert én itt tudok venni másikat.
[ Módosította: radi8tor ]
-
ST05
őstag
i3-3225 szinte azonos teljesítményt nyújtson, mint az i7-3960X
én nem értek ilyen mélységben hozzá mint Te , de
szerintem ez kicsit sem lehetetlen , ( normális vga limit esetén)
pont 3220-am volt legutóbb 660Ti-t szépen vitte,
majd egy 3770k-t ra cserélve az i3-at, semmi különbséget nem tapasztaltam ,igaz nem vagyok
nagy játékos, pár játékon probáltuk csak, de szemmel látható különbséget,
csak is 3d markban lehetett tapasztalni!
Tehát ugy gondolom a nagy fx-ek előnye, hogy kijöjjön, ahhoz kell vagy két disznó,
de ott abban a tesztben azzal a 7970-el ugyanugy elvan az i3 is, látod mint a nagyok!
amd-ket pedig nem ismerem sajna, de amit irsz az alapján nyilvánvaló ,hogy ez a teszt sem
tökéletes, de szerintem azért elég sokatmondó kis összehasonlítás
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Megérkezett az Ivy Bridge processzorokat leváltó utód; cikkünkben részletesen taglaljuk, mire elég a Haswell.
- Autós topik
- 15+ Windows TIPP, amit eddig SENKI nem mutatott meg!
- Milyen széket vegyek?
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Spórolós topik
- Mégsem lesz divat az atomerőműre kötött adatközpont?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen egeret válasszak?
- BestBuy ruhás topik
- Projektor topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Razer Blade 18 QHD+ 300Hz mini-LED i9-14900HX 32GB DDR5 RTX 4090 2TB SSD (ELKELT)
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest