Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Milyen széket vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kompakt vízhűtés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hobby elektronika
- Azonnali VGA-s kérdések órája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
spidersoft
senior tag
Üdv! Hátha jár erre valaki így erős négy év távlatában is... Szóval a kérdés a következő lenne azokhoz, akik láttak már testközelből HR550-es rögzítőt: valóban tud DVB-C-t? A kézikönyve nem említi, csak a DVB-T-t. Másik dolog: egyik webshopon akciósan árulják, de HR550S néven, míg a hazai LG oldalán csak a HR550C van fent (az S-es a német LG-n volt csak). Utóbbi dokumentációja se említi a DVB-C-t.
Köszönöm a segítséget, további szép estét!
-
grc999
tag
Szép, szép ez a sok lapostévé, de az igazi akkor is a jó kis öreg Videoton Multicolor
-
v.tom
őstag
2,9 mm??? Ezzel már elég rendesen el tudod vágni a kezed, miközben törölgeted a port
-
Ijk
nagyúr
"Hagyd már azt a Panát , mikor az Lcd-met vettem a Panasonic-tól nem lehetett venni normális tv-t.. pcit leragadtak.. vagy ha lehetett is volna ugyanolyan tudásut mint pl LG-nél kb 2x es áron..kicsit el vannak szálva..mert ugye még régről mindenkinek be van rögződve a "nagy" márkanevek Sony Panasonik"
Gondolom képletesen értetted, de akkor is mutasd már nekem azokat a modelleket, amelyek sokkal olcsóbban nyújtják ugyanazt a minőséget. Csak hogy ne a vak világba beszéljünk már.
BloodRay: 3 plazma gyártó van, közülük technológiában a pana a legfejlettebb, így nem értem miért problémás a legjobb kifejezés? Nyilván értelemszerűen egy középkategóriás panánál jobb minőségű egy felsőkategóriás samsung. De igazából már nem értem mire megy ki ez a vita kettőnk között. Bármikor megvennék adott esetben egy jobb samsung modellt is.
-
BloodRay
veterán
válasz
#09634560 #68 üzenetére
Aláírom, hogy sokan emiatt vesznek tévét(bár nem egészen eladó vagyok
), de attól még, hogy sok modellben ezek benne vannak még nem feltétlenül gyengébb képminőségűek.
Sony-val pedig nagyon sokan vannak még úgy, hogy csakis az lehet a tv.
Ami viszont igaz, hogy idén már vannak jó tv-ik is versenyképes áron.
Viszont sajnos kriminálisan szarokat is látok tőlük.(#67) Ijk -> Én meg pont úgy vettem ki, hogy te úgy érzed a Panát semmi sem közelítheti meg plazmában.
Aláírom, hogy vezető gyártó, de épp azért amiket te is írtál nem lehet általánosságokat kijelenteni. Maximum azt, hogy általánosságban jó minőségű termékeket gyárt, de hogy általánosságban a legjobbat az már erős.
Idén náluk sem kell nagyon a márkát megfizetni egyébként, elég jó áraik lettek.
(#74) Ijk -> Ezt a félárú modellezést abbahagyhatnád már, megint szó sem volt ilyenről... -
Zso2
őstag
Pedig ez a tény azonos tudáson nagy többségben a Sony ,vagyis a "nagy" márkák a drágábbak.Ebből következik,hogy csak a címkét fizeted pluszban..mi mást?Mert nem romlik el hamarabb egy Lg ,legalábbis nekem ez a tapasztalatom.. az hogy mennyi év a gari az mind1,mert azt túléli mindegyik tv általánosságban..
-
Zso2
őstag
válasz
#09634560 #62 üzenetére
Szerinted ,ha valaki vesz a 100-200k-s tv-je mellé egy kb 8-16k s lejátszót az kőgazdag (mert ennyibe kerűl egy lejátszó,ami viszi a divx-etl) Ne haragudj,de te élsz a Marson,ha azt hiszed aki vesz egy Lcd-t vagy Plazmát annak nincs alatta egy lejátszó és azért vesz olyan tv-t ami lejátsza a kis xvidijét..... mivel a hangrendszerhez álltalában vesznek is az emberek.Sztem kb az eberek 5-10% nincs lejátaszó a tv alatt, de lehet sokat mondtam.
-
kpal
nagyúr
Mégis csak tudnak az Lg-nél de én arra a hangfalszettre lennék kivácsi. Ha ennyire nyomják a 3D-t akkor igen nagy árzuhanás lesz a normál plazma árakban.
-
törölt tag
Én is arra értettem,azonos árkategóriákra. Tényleg sokan azért vesznek LG vagy Samu tévét,mert az emlitett feature benne van. Ha tévék között forgolódsz és eladó vagy netalán egy nagyobb boltban,akkkor pont neked nem kell ezt magyaráznom
Az előtte levő hozzászólásban épp ezt fejtettem ki,épp a srácnak,hogy a Sony nem attól Sony,mert rá van irva...És vannak belépő,tulárazott és jó termékei is. Csak azt próbáltam neki megmagyarázni hogy nem azért kerül annyiba amennyibe mert a felirat rajta van, hanem a beépitett vagy épp a be nem épitett minőség vagy feature miatt és azért sajna nem utolsósorban az image miatt.
Az Oled se lesz olcsó először,akár LG,akár más adja ki. -
Ijk
nagyúr
Sehol nem írtam, hogy minden esetben a pana a legjobb vétel, és azt sem hogy minden típusnál a legjobb képminőségű. Csak általánosan lehet kijelenteni hogy a plazma piacon vezető gyártó.
Ezért hülyeség az amikor jön valaki és kijelenti, hogy presztízstermékek, és nem jobb minőséget, hanem a címkét kell megfizetni. -
BloodRay
veterán
"Ha utánanézel akkor tudod, hogy legtöbb árszegmensben a panasonic a legjobb vétel a képminőség tekintetében."
Utána:
"Nem lehet semmire kijelenteni kategorikusan, hogy jobb vétel mert ugyanazt tudja mint a drágább vagy többet, mert nem igaz."-> Ahaa értem. Csak akkor lehet kijelenteni, hogy az egyik tv jobb a másiknál, ha a jobbik Pana.
Mellesleg folyamatosan tv-k között vagyok és pont nem mondtam, hogy a Samu, LG mennyivel jobb mint a Pana, csak annyit írtam, hogy egyáltalán nem mindig jobb a képminősége sem mint az azonos kategóriás másik márkáé. És ez tény mert látom...
Ugyanakkor aláírom, hogy pl G20-as rettentő jó ajánlat. -
Ijk
nagyúr
Ha utánanézel akkor tudod, hogy legtöbb árszegmensben a panasonic a legjobb vétel a képminőség tekintetében. Persze van akinek adott esetben az igényeihez a samsung felel meg jobban. Megveszi a nagyobbat, hazaviszi és úgysem veszi észre hogy esetleg másiknak jobb képe lett volna, mert manapság mindegyiknek jó képe van. Viszont az LG-ket nem kifejezetten szokták sehol sem ajánlani.
Eleve csak 3 gyártó foglalkozik plazmával. Nem lehet semmire kijelenteni kategorikusan, hogy jobb vétel mert ugyanazt tudja mint a drágább vagy többet, mert nem igaz. Adott áron kapsz panát, ami csak HD-ready, viszont jobbak a panel tulajdonságai (kontraszt, színek, foszforlag, ghosting, pulldown), vagy kapsz egy fullHD-s samsungot, médialejátszással, ami viszont minden másban gyengébb. Van akinek az előbbi fontos, van akinek a fullHD.
Igazából meg abból van a vita, hogy vett valaki egy LG-t, aztán próbálja mindenhol bebizonyítani, hogy annál jobb vétel nincs. Felőlem bárki elhiheti ezt magának, csak a fórumokon ne terjessze a hülyeséget. -
BloodRay
veterán
válasz
#09634560 #62 üzenetére
Mondjuk már vagy ötször leírta a srác, hogy azonos árkategóriákról beszélt, de semmi gond...
Én csak ettől a "márkásabbat veszi" dologtól dőlök mindig.Én általában megnézem mi a legjobb és azt veszem. Több olyan márka is van amivel elégedett vagyok, de soha nem fizetnék a feliratért egy terméken, mert, hogy az a "legjobb".
-
törölt tag
"én még ilyenről nem hallottam,hogy valaki azért veszi meg az Lg-t,mert nincs pénze lejátszóra "
Miért nem hallottál róla?Nem jársz boltba?Nem vett előtted a boltban vagy a környezetedben senki tévét?Vagy ha jársz akkor mindenki kőgazdag felétek és te vagy a csóró??Nézz be a topikokba,olvass beléjük,megláthatod,sokan választják az LG-t meg a Samsungot épp az emlitett képességei miatt. De vannak olyanok is,akik a Panát is a szebb képéért,még csak nem is a drágább szegmensből, és inkább vesz mellé lejátszót.Kinek mi jön be jobban.
Ne vedd megbántásnak soraim de mondd,hol élsz? Mars? Vagy afrika?Vagy édenkert?? Legolcsóbb cuccokért szállsz síkra,ami önmagában nem baj.De ugyanakkor megveted azt aki a drágábbat,"márkásabbat" veszi.Ráadásul be akarod bizonyitani hogy az olcsó készülékek tökazonosak minőségileg a drágább szegmenssel.Ráadásul eléggé ex catedra módon. Utána meg a fent emlitett mondattal jössz.
Részemről off. -
Ijk
nagyúr
Akkor próbálj meg szöveget értelmezni. "Akinek meg kevesebb pénze van, nem akar külön médialejátszóra költeni" ugyanis ott van a vessző.
A panáknak pedig árkategórián belül is jobb képük van a konkurenseknél, főleg az LG-nél. Az más kérdés, hogy esetleg lg-ből vagy samsungból x összegért megkapod a nagyobb panelt, vagy alsóbb szegmensben a fullHD-t. De képminőségben rosszabbak. Azt meg mindenki el tudja dönteni, hogy neki a jobb panel a fontosabb vagy a nagyobb képátló. Mindkét döntés ésszerű. -
Zso2
őstag
Éppen erről beszélek, hogy az egy árban lévő termékeknél tuti,hogy nem jobb a Pana...
Akinek meg kevesebb pénze van, nem akar külön médialejátszóra költeni, stb. megveszik az olcsóbb LG-t... én még ilyenről nem halottam,hogy valaki azért veszi meg az Lg-t,mert nincs pénze lejátszóra. Az csak egy plussz ami néha jól jön,hogy rádugom az USB-t és esetleg megnézek róla egy divx-et.. vagy képet, akármit.
-
Zso2
őstag
válasz
#06658560 #54 üzenetére
Idejét múlt állapottal? Minnél közelebbi állapotot nézünk annál igazabb az én állításom, ugyanis ezek a "hulladék" márkák sokkal gyorsabban fejlődnek...
.....és nem az én pénztárcámhoz igazítottam ,csak pl.-nak mondtam az én esetem..Ez jó
: De nem kellene folyton azt bizonygatni, hogy de igenis van olyan jó pl. a 200k-s LG, mint a 300k-s Pana, mert nem. nem is várnám el hogy jobb legyen
-
plus44
veterán
Uhh azt a kis Oled-es LG-t megnézném.
-
Peat;)
veterán
Ez az oled tv azért tényleg figyelemre méltó, tavaly óta berobbant az oled fejlődése. Kár hogy az ezt megelőző években szinte stagnált, talán a mobiltelefonok miatt indult be, a kis méretű fejlesztéseknél jöttek rá a titok nyitjára a nagyobb méretekhez
-
Ijk
nagyúr
Elolvashatsz bármilyen tesztet, a plazmáknál jelenleg a panasonic az élenjáró. Vannak náluk olcsó modellek, és vannak amelyek bizony drágábbak a konkurenseknél, de jobbak is. Akinek meg kevesebb pénze van, nem akar külön médialejátszóra költeni, stb. megveszik az olcsóbb LG-t. Ettől még nem lesz senki kevesebb és azok a készülékek sem rosszak. De nem kellene folyton azt bizonygatni, hogy de igenis van olyan jó pl. a 200k-s LG, mint a 300k-s Pana, mert nem.
-
Hát az LG egyre jobb dolgokat csinál.Másoghegedüsként kullogott a Samsung mögött,de mostanra utolérte öket talán egy két dologban már le is körözte öket.Még Gold Star korban szemetet csináltak,de most már felveszik a versenyt a legjobb japán márkákkal
-
törölt tag
Mire gondoltál,mit mondjak el neked? Sneider, Technika, Benco vagy Funai tévét tegyünk össze egy Sony,Samsung Panasonic,LG vagy hasonlóval?Annyiban jobbak biztos za utóbb emlitett cégek hogy vagy maguk fejlesztenek,vagy kooperációban más cégekkel,pl sharp,philips mig a kissebbek megvesznek tavalyi licenceket és azt pakolják a tévéikbe.Mindezt pl Kinában,legalábbis a távol keleten teszik,míg egy Panasonic vagy Samsung az összeszerelést nem bizza másokra és Európában is vannak gyáraik,hazájukban pedig fejlesztőmérnökök és marketingesek vannak,nem spekulánsok.Ahol termékeket árulnak,ott kiépitett hálózat értékesitésre és szervizre,nem csak Tesco,MM és társaikban lehet kapni.
-
Zso2
őstag
Akkor elhiszem,hogy jobb nála,ha egyforma ársávban 2 egymás mellé rakott tv-n meglátod,hogy jobb a Pana..,mert én nem láttam még ilyet, sőt azt mondom hogy ezek a kis márkák (igen kicsi miközben átveszik a piaci vezetést a "nagy"-kal szemben .Biztos mert szarok
) több mindent tudnak.Egyszónak is .....
a lényeg ezek a régi nagy márkák el vannak szálva árban, miközben közel sem érnek annyival többet. -
törölt tag
Jól irta dfdfdf: a szöveg az megy neked.De legalább akkor írni is megtanulhatnál.
GYK azaz Gyengébbek Kedvéért: A Sony nem attól jobb hogy Sony van ráírva és a Panasonic sem: nem a ráhelyezett betükön múlik és nem a kűlcsínen: hanem a belehelyezett technikában, tudásban, tartósságban és a kidolgozás milyenségén,már ha mond ez neked valamit. És nekik is vannak belépőszintű modelljeik, készülékeik.Ezt még alapszintű müveltséggel is fel lehet fogni. -
Zso2
őstag
-
BloodRay
veterán
-
madgie
titán
Lehet, hogy tényleg így van, mondom, én nem tagadom látatlanban, nem fizet nekem a Samsung, hogy megvédjem
Mondjuk olcsó plazmának mindig híg a leve, az enyémen például meglepő módon a feketével nem vagyok kibékülve, jó, ha annyit tud, mint egy jobb LCD monitor (kábé 0.14 cd/m2). Mondjuk a színei meg alapvetően a mozgókép megjelenítése így is brutálisan jó az otthoni LCD monitor/családnak lévő LCD tévéhez képest ( pedig a pulldown-t is elb*ssza a lelkem
)
-
madgie
titán
Az otthoni LG plazmám is képes rózsaszín fehéreket csinálni, kicsit visszább kell húzni rajta a kontrasztot és egyből jó lesz. Jellemzően a sport és egyéb fantázianevű témamódokban van gyárilag sz*rráhúzva minden, én eleve Haladó opciót szoktam keresni, mert rendszerint ott lehet csak mondjuk fehéregyensúlyt belőni (LG-nél legalábbis). Feketeszint, gamma és egyéb értékeknél sem mindegy, mire állítódnak.
Szerk: persze ettől nincs kizárva, hogy az általad próbált Samuk javíthatatlanul rózsaszínek voltak a csúcsfényekben, csak szerintem ennek elég nagy visszhangja lenne.
-
BloodRay
veterán
Egy normális plazma mellé raknád valószínűleg észrevennéd a különbséget.
Nem cikizésből írom, de tényleg rettentő gáz rózsaszín rajtuk a "fehér". Mi eddig jópárat próbáltunk beállítani, de az erős beütés megmaradt(természetesen nem shop módban voltak).
Mondjuk ha nincs másik tv mellette akkor nem olyan feltűnő. -
-
BloodRay
veterán
Azt csak megjegyezném, hogy az LG-nek is volt idén 5 év garanciás akciója.
Egyébként minőségben tényleg jó a Pana még mindig. Bár az alsóbb kategóriás plazmái pl nem sok semmivel jobbak egy hasonló kategóriás LG-nél mondjuk. A Samu plazmákat meg szerintem hanyagoljuk az összehasonlítási alapok közül. Aki nem teljesen színvak nézzen már meg egyet(csúcskategóriásoknál jobb a helyzet) és árulja el hogy lehet fehér színt kicsikarni belőlük... -
lapa
veterán
lehet, hogy hülyeséget írok, de ez nem fényesebb? jó, egy pár millával odébb van árban...
-
Ijk
nagyúr
Igaz, közben a pana "örökölte" a pioneer plazma technológiáit, amelyeket most apránként (jó üzleti érzékkel) bepakol a saját plazmáiba, a legjobb paneleket gyártja. Ráadásul csak idén kétszer volt 5 éves garancia akciójuk, ami már önmagában mond valamit a minőségről.
Nincs semmi baj az LG-vel, csak van jobb nála, ennyi. -
RaveForce
veterán
-
madgie
titán
válasz
RaveForce #22 üzenetére
Valóban erős a Trabi hasonlat, de a lényege szerintem nem ez, hanem az, hogy ha valami X összegért tud csak venni egy cuccot, akkor miért kell önigazolást keresni, hogy az bizony jobb a 2X-be kerülő más márkájútól? Nekem is olcsó LG plazmám van, de tisztában vagyok vele, hogy mit tud (teljesen logikusan képileg kevesebbet, mint a kicsit drágább Samu/Panák), nem próbálom bebizonyítani (magamnak), hogy ez bizony egy 50X10 szintjét hozza (direkt írtam régebbi és egyszerűbb példát).
-
dfdfdf
őstag
-
most már csak azt kell elérni-kivárni, hogy mondjuk egy mezei TV ami 60-65 inches az elérhető áron legyen... szép lehet ez a 72 inches TV..
-
madgie
titán
Nemtom, feltűnt-e, hogy plazmáról beszéltem. Ennek fényében kábé olyan szintű a kijelentésed, mintha a Lamborghini-t fikáznád, tuti sz*r a sportautójuk is, mert amikor traktort vettél, négyszer annyiba került, mint az az aranyos kis piros Zetor.
LCD, plazma, érted, csak annyi a közös pont, hogy mindkettőt nézed és hasonló a formája. Technikailag semmi közük egymáshoz.
Szerk: és nem, nem védem a Panát, ők is kurvulnak elfele, mint ahogy a többiek. Bár mondjuk az LG-nek pont nem kell lejjebb csúsznia, soha nem volt presztízsmárka (míg mondjuk a Technics/Pana egy időben jelentett valamit)
-
törölt tag
1100W, mi?
Total Power
1100W
Front speaker sound output (Initial Max Power)
180W x 2
Centre speaker sound output (Initial Max Power)
180W
Surround
180W x 2
Subwoofer sound output (Initial Max Power)
200W(Passive)
Power consumption
150W -
orbano
félisten
válasz
Bathory Peti #12 üzenetére
az LG-t? én is
A 31" oledet sunáznám, hálószobába ággyal szemben jó lenne, technomán p*namágnes
-
Bathory Peti
aktív tag
nekem tetszik,én ha megtehetném megvenném.
-
Zso2
őstag
Hagyd már azt a Panát , mikor az Lcd-met vettem a Panasonic-tól nem lehetett venni normális tv-t.. pcit leragadtak.. vagy ha lehetett is volna ugyanolyan tudásut mint pl LG-nél kb 2x es áron..kicsit el vannak szálva..mert ugye még régről mindenkinek be van rögződve a "nagy" márkanevek Sony Panasonik (a VHS-ek korából
) és ezt használják ki. Itt ülök a TV-m előtt (42lh7000)és nem hiszem ,hogy jobbat tudott volna a Panasonik felmutatni Pl 1 éve 200k körüli áron..
-
lujó55
addikt
Amikor egy ilyen bemutatón az LG kitesz egy ilyen hatalmas TV-t, hogy az övéké a leglegleg, akkor vajon mit szól a konkurencia? Lefényképezik, vagy csak köpködnek, hogy "úgyis hamarabb romlik el, mint a miénk", vagy mi? Egyszer elmennék egy ilyen kiállításra, vagy expo-ra.
-
Jaeger
tag
"Blu-ray fronton a vállalat a legkomolyabbat a HR550-nel gurította..."
Hááát, ha ebben sem lesz dekóder kártya olvasó (mint a két tuneres elődjében), akkor mehet a levesbe...
-
14adam
addikt
Vajon mennyi w-ot ehet egy ilyen böszme nagy tv
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen széket vegyek?
- Parfüm topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Gumi és felni topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Horgász topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- Xbox Ultimate előfizetések
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max