- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
armand254
csendes tag
válasz
petya220 #5699 üzenetére
Bocsi véletlenül válaszra nyomtam, nem tudom hogy kell törölni szóval csak itt hagyom ezt, bocsi
Én nem tudom, hogy hogy csináljátok, de nekem 1napnál tovább nem bírja az akksi.
Mivel 2 max 3 óra alatt feltölt így délután szoktam rátenni. Mivel fórumtársak mondták hogy ne töltsem tovább nagyon 80%-nál, így 85%-nál leveszem.
Este még használom egy kicsit aztán reggelre jó esetben 70% rossz esetben 60%.
Mire hazajövök suliból 30% max 40%. Mobilnetem még nem jött meg így egyáltalán nem netezek suliban és csak a szünetekbe használom szóval max 2órát.Most pillanatnyilag 40%-on áll még nem töltöttem fel.
Mit javasoltok? Este töltsem? Úgytudom nem tetszik ennek a li-po akksiknak a full 100% és környéke. És nem akarom úgy bedugva tartani több órát, hogy nem is kell már tölteni.
Esetleg valaki tud valami megoldást? -
petya220
senior tag
CM13-ra fel tudom mókolni az alap huawei-s kamera app-ot? ._. Mert ettől függ,hogy felrakom-e vagy sem
-
dualcore
őstag
Én valamit nagyon elcsesztem.
Kidobtam az egyik simet, megycsináltam az FR-t, és kilőttem a számomra felesleges cuccokat. Hozzáteszem nincs rajta facebook és többi hasonló sallang, Chrome böngésző és csak Email miatt megy a net 4G-n, és megszűnt a viszhang és a térerő ingadozás.
És az akksim ereje is megnőtt( irónikusan)
-
evo87
őstag
Egyébként a P9 Lite-ra is várható a nagy testvérhez hasonlóan a felhasználók számára is elérhetővé tett 7.0 Béta verzió vagy erre majd csak a végleges jön?
-
Fall-N
veterán
válasz
borkerag #5684 üzenetére
Nem tűnt az el, hanem alapból nincs is. Ez ilyen. EMUI/MIUI/iOS stb. nem használ app drawert hanem minden ikon és widget a képernyőn van. Persze, hogy ne legyen káosz mappázni érdemes valamilyen tematika szerint. Ha nem jön be a dolog, akkor fel kell tenni Apex/Nova/Google indító launchert és akkor lesz alkalmazástár.
Viszont a jövőre érkező EMUI 5-benn már lesz.
-
ANDROID???
addikt
Ezremek
Az tök jó, hogy mi tudjuk ezt, de akkor sem két gb, és akkor sem nyithatsz egyszerre 30 böngésző pédalt , ráadásul nem mehet egyszerre 70 app a háttérben, szóval ez nem elég
Ja mellesleg nem jó rájönni az okostelefon okos használatára, egyszerűbb mondani azt, hogy nem jó (mint ahogy teszik páran p8l is). -
bubus66
nagyúr
válasz
ANDROID??? #5687 üzenetére
(#5687) ANDROID???
Teljesen felesleges koptatni a billentyűzetet a "Kereső" szó leírásáért mert süket fülekre talál. Egyszerűbb leírni egy regényt kérdésként mint egy szót beírni a keresőbe.. Ez van ezt kell szeretni..
-
petya220
senior tag
válasz
SamiCsillag #5683 üzenetére
Miért?
-
bedibazsa
senior tag
válasz
SamiCsillag #5683 üzenetére
Nekem a plusz 1gb ram nagyon jól jönne, hamar újratöltögeti a dolgokat, cserében gyorsan helyre állnak. Nexus 5x után a képek nekem gyengék, viszont átlagos felhasználásra megfelelőek.
-
borkerag
csendes tag
Sziasztok ! Eltűnt az " alkalmazások " ikon a telefonról. Hogyan lehetne visszahozni ?
-
sniper112
aktív tag
válasz
SamiCsillag #5675 üzenetére
Ha vissza olvasnál akkor már tudnád hogy itthon 2gb os a hivatalos, küföldön 3gb os . Persze jobb a több ram de ígyis jó a teló és jó képeket készít.
-
SamiCsillag
senior tag
válasz
SamiCsillag #5675 üzenetére
Erre valaki!?
-
Istuu15
senior tag
Üdv! A nővérem panaszkodott, hogy ha bezàrja a messengert akkor nem jönnek meg az értesítések. Van erre valamilyen beàllítàsi lehetőség?
-
OldMike
őstag
A 160-as changelogjában írtak Google biztonsági frissítést is, azt nem biztos hogy jó ötlet kihagyni. Az egyéb dolgok olyanok lehetnek, amiket nem használok (pl. nyomtatás), esetleg használok, csak nem veszem észre hogy változott. Nekem úgy tűnik hogy rosszabb nem lett, de én meglehetősen amatőr felhasználó vagyok.
-
ANDROID???
addikt
válasz
feldheimer #5672 üzenetére
Keress rá tempered glass, szerintem találsz olcsóbbat is ami szintén nem fos..
-
SamiCsillag
senior tag
Sziasztok! A nejemnek szeretnék telefont venni. Ezen a telón megakadt a szemem, gyönyörű. Egy kérdés, van egy ukrán oldal, ahol 3GB RAM-mal árulják, de az arénás tesztben meg külön ki van emelve, hogy karcsú lehet a 2GB RAM. Most akkor mi van? Már van frissített változata? Valamint milyen képeket csinál a teló? Ez fontos lenne a munkája miatt. Előre is köszönöm!
[link] -
bedibazsa
senior tag
válasz
feldheimer #5672 üzenetére
Szia! Igen, vedd le a gyári fóliát, közvetlenül a kijelzőre rakd az edzett üveget. Az általad említett márkával nekem nem volt eddig még bajom.
-
feldheimer
újonc
Sziasztok!
Nem olyan régen vettem egy ilyen készüléket. Szeretnék tenni rá tempered glass fóliát és azt szeretném kérdezni, hogy ilyenkor le kell-e szedni azt ami rajta van vagy rá lehet tenni arra. Nem vagyok biztos benne de elöl a kameránál és a hangszórónál fent látok valami kivágás félét ezért gondolom van rajta alapból valamilyen fólia. Még szeretném megkérdezni azt is hogy számít-e a fólia gyártója mert az Xprotectort kinéztem magamnak de szívesebben vinném be egy szakihoz, hogy tegyen rá ilyet csak nem tudom ő milyet tenne rá.
-
-
alfagyuri
tag
Sziasztok!
Péntek óta én is tulaja lettem eme készüléknek win640-ről váltottam.Tetszik.Az lenne a kérdésem ha videót csinálok lassított módban akkor lehet e külső eszközön is úgy nézni? -
válasz
armand254 #5667 üzenetére
Nem zavar, csak nem tudom mivel teszek jot. Irtam mar tobbszor is, hogy nem ertek hozza, ezert kerdezek inkabb. A rendszerfrissitest is kidobta, hogy van 160-as, de azt nem frissitem, majd csak a 7-re, mivel ez is tokeletesen mukodik.
Azt gondoltam amugy, hogy rakerdez majd erre es nem frissit magatol.
-
armand254
csendes tag
-
Hu koszonom, ismet megtudtam egy okos dolgot a telefonrol!
Amugy elkepeszto ez az android. Par ev windows mobile utan most ugy erzem, hogy a windows mobilenel neked kell megszokni a telefont amilyen, androidnal pedig olyanra szabod a telefont, ahogy neked a legmegfelelobb.
Apropo delutan wifin volt a telo es most irja, hogy 26 alkalmazast frissitett. Ez jo nekem igy, vagy tiltsam le, hogy ne tudjon frissiteni?
-
Fall-N
veterán
Az csak arra jó hogyha lezárod a kijelzőt akkor ne lője ki a memóriából az alkalmazás(oka)t. Ez kell ugyebár a messenger appoknak, launchernek, lockscreen cuccoknak, vágólap figyelőnek, RSS olvasónak stb hogy fusson a háttérben is a szolgáltatásunk (app service folyamat). Gyakorlatilag ugyanaz, mint az akku optimalizálás mellőzése. Ott is érdemes beállítani ugyanúgy.
Lockolni úgy tudsz, hogy az alkalmazásváltóban lefelé húzod a kártyát. (Felfelé húzva kilövi, az ellentettje). Akkor megjelenik egy lakat a neve mellett, hogy le van zárva. Persze ha túl kevés lesz a memória, akkor ki kell, hogy lője a dolgot, hogy ne legyen instabilitás vagy fagyás. Szóval nem érdemes lockolni a Chromeot 20 lappal, majd indítani egy GTA-t. 😀
-
törölt tag
Reklám blokkolásra évek óta ezt használom:adfree
http://adfree.odiousapps.com/
Tökéletesen bevált, root kell hozzá, host file-ba teszi emlékeim szerint a frissítéseket. Viszont igy az alkalmazásokban sem jönnek a reklámok és szinte 0 erőforrást eszik. -
armand254
csendes tag
-
válasz
ANDROID??? #5655 üzenetére
Azert kerdezek meg minden aprosagot, mert abszolute nem ertek hozza. Ha meg elrontom, sokkal nehezebb lesz visszaallitani es tizszer ennyi kerdes lesz.
-
gianone
őstag
Tanácsot kértél, kaptál. Tőlem azt csinálsz, amit akarsz. Amúgy ez szerintem alapból teljesen OFF. van alkalmazások topik. Nyilván azért sem részleteztem, mert így is kisregény volt. Ha nem hiszed, hogy szar, akkor próbáld ki, és meglátod. Közben meg szépen telepítgesd mindennel tele a rendszert. Majd a végén nyomj egy FR-t és kezd elölről.
-
ANDROID???
addikt
NE érts félre!, de használod a keresőt is, vagy csak automatikusan kérdezel?
Annyi dologot megkérdezel amit kereséssel simán megtalálhatsz.
Amikor először Androidos telefon volt a kezemben nem kérdezősködtem, nyomkodtam lelkesen, örültem, hogy mindig találok újdonságot, szerintem ülj le nyugodtan böngészgesd a tel rejtelmes dolgait.Azért érdekességképp megjegyezném, hogy pl. a beállításokban is van felül egy kereső ott is ha elkezdesz gépelni máris be fogja dobni a telefon is a lehetőségeket, szóval nem csak itt hasznos a kereső
-
gianone
őstag
Droidon kicsit máshogy megy ez. Vannak a roothoz kötött megoldások, és a rootot nem igénylőek. És/vagy vannak az összes alkalmazásban szűrőek és vannak reklámblokkolós böngészők.
Gondolom, nem rootoltad a vadiúj telót, és a nem rootos VPN-alapú szűrés nekem, hangsúlyozom nekem annyira nem jött be, reklámblokkolós böngészőt ajánlok. Na ebből aztán van millióféle. Előre szólok, egyik sem olyan jó megoldás, mint Windowson amit használsz vagy az Adblock Plus. Általában nem lehet saját listát csinálni vagy importálni. Ha igen, akkor maga a böngésző szar...
Vannak buherált Chrome-ok blokkolóval, de azok meg a RAM-ból zabálnak ki, P9-Lite-on kifejezetten nem ajánlom.
Szóval akkor mit mondok. Ha fontos a szinkronizáció: Pl. pár kevésbé ismert mini böngésző, mint a Trim Browser, vagy jó az UC Browser, Dolphin stb..
Ha nem akarsz szinkelni, inkább erőforrást spórolni, akkor én Ghosteryt használok. Keresni Google appal keresek, de ezzel nyitom meg a weboldalakat. Fapados, de eszméletlen gyors. "Tracker"-alapon működik, csomó mindent nem tölt be, nem zabálja a RAM-ot. Nem sok mindent tud, de Gugli appal kombinálva, könyvjelzőkkel nekem tökéletes élményt nyújt. Egyedül belakásnál szopás mindent újra beállítani. -
A chrome-ra hasznaltok reklamblokkolot? Jo lenne ha nem enne a mobilnetet a reklam. Pc-n az ublock origint hasznalom. Fel lehet ezt telepiteni a mobilra is?
-
armand254
csendes tag
válasz
petarda92 #5645 üzenetére
Miközbe írtam a szerkesztéseket dobott egy hibaüzit..
Szóval egy kis teszt után nyugodtan mondhatom hogy nem fogja refreshelni. Próbálgattam még, és 4appig bírta, chrome, fb, messenger, twitter. Szóval sokkal jobb mint amire számítottam, bár szerintem időtől is függ. Ha 2appot futtatsz akkor tuti jó lesz(hacsak nem játék).
Azután meg rájöttem hogy be lehet állítani hogy mit ne lőjjőn ki a háttérben. Telefonkezelő->Védet alkalmazások. Itt beállítod akkor tutira mész hogy nem refreshel. Bár figyelj mit védsz le, mert van pár "nagy fogyasztó" app. Nem tudom mennyire szívja az akksit, mert az olyanokat direkt nem védtem le, de szerintem nem éri meg.
-
armand254
csendes tag
-
Rakeresve mar tobben kerdeztek, viszont ugy latom valasz nem erkezett ra.
Ez a hivoice allandoan zaklat az engedelyeivel. Azt sem tudom ez micsoda, ezert nem tudom adjak-e neki vagy sem, vagy toroljem le ahogy van?
-
qltsar
veterán
válasz
egabi71 #5622 üzenetére
Már vannak is nézz rá XDA-ra, ezért is tanácsoltam, hogy ne rakjátok fel még.
Mondjuk "szép" látni, hogy többféle módon is brickelődnek a telefonok. Valakinek nincs fastboot mode, valahol engedi felrakni 3 gombossal, de nincs hálózat, valahogy failed folyamatosan a manuális flashelés fastbootból.
Elég cifra dolgok ezek
.
Valaki írta fentebb a LMK-t. Hát eléggé rossz sajnos, de mivel nálam nincs root, ezért nem babráltam vele, de ahogy olvasom akkor ez nem is lesz jobb gyári kernellel, még ha állítva is van rajta... Kisség szokatlan ez a folyamatos újratöltögetsé az S4-em után...Mondjuk még keddig visszaadhatom a telekomnak a telót
.
-
törölt tag
válasz
bubus66 #5634 üzenetére
Hát akkor átbasztak.kb 10 év után újra. akkor egy laptop vinyóval jártam meg ;(
(A mostani egy telt csajszi hasonló pár évvel idősebb pasijával (23-28 közötti kor) totál hihető dumával és személyit mindent mutatva arról irva adásvételit)
N*m h1v4t4l0s4n meg lehez az ilyet oldani, vagy itt még kérdezni sem szabad ilyet? -
törölt tag
Azt hiszem, megvan a gond
Olyantól vettem aki azóta ki van tilva, megkaptam mindent, vatta új volt 1-2 órát ment a készülék. Személyesen vettem át és mondta hogy elküldi a számlát mailen, már emlékszem nem küldte el.
Félek le van tilva a készülék, bár ilyenbe még nem futottam bele sosem, még adásvételit is irtunk amit azóta ki is dobtam mivel 3-4 hónapig semmi gond nem volt vele, megnézem talán a csütörtöki szortirozásba nem került bele.
Pedig még a személyit is elkértem és abból hasonlítottam össze az adásvételin az adatokat.
Azt sem tudom mit csinál egy készülék ami le van tiltva egyáltalán lehet ezt valahol ellenőrizni? -
egabi71
aktív tag
Sziasztok,aki szeretnè fel tenni az emui 5 t,várjon vele a hivatalos kiadásig.ami itt kering az a p9 lite l31 re való,teljessen más a block kiosztása. Valoszinüleg lesznek nemsoká tègla telok.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
Balathruin #5618 üzenetére
És mennyivel lett neked amúgy EMUI 5-el és droid 7-el jobb a droid 6-tól és az EMUI 4.1.1-től?
-
ahnaelei
tag
Sziasztok! Tegnap vettem birtokba ezt a telót és nagyon tetszik.Egy gondom van vele: az előző telefonomra megvettem a Call Recorder programot, ami szépen dolgozott, erre is feltelepítettem, de sűrün eldobja a telefon. Eltűnik az értesítési sávból a jele és nem vesz fel semmit. Mindig újra kell indítani a programot. A segítséget előre is köszönöm!
-
törölt tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem, P9 lite telefonomon elment a térerő 11 óra körül, azóta a következőt csinálja:
- Van térerő jelzés, de hivás indításra azonnal szétkapcsolja a vonalat.
- eltűnik a térerő jelzés
- Automatikus hálózatkeresésést kikapcsolom, de nem talál hálózatot.
-Telefon újraindít rögtön be megyek a hálózatokba megpróbálok hálózatokat keresni, megtalálja az összes lehetőséget, kézzel beállítom 3g-t, de nem tud regisztrálni és utána már automatikusan se választ hálózatot.
-Restart, nincs hálózat beállítom kézi keresésre 2G-t megtalálja Vodát Telenort és a T-t"Ahálózat regisztrálása sikertelen" üzenetet kapom, ha kiválasztom a Vodát (az a szolgáltatóm)
- 4G-n ugyanezHardver reset után ugyanez.
Szoftver frissítés B161-re ugyanez a tünet. Előtte B131 volt rajta.
Nyáron vettem 2 nap után rootolt telefon, mindig fix 3G-n használva.
Ötlet, vagy mehet vissza garba, ha igen, számla nélkül tudom e gariztatni?
Hogy tudom róla levenni TWRP-t? (kicsit feszült vagyok és bár olvasom, de nem értem)
Szeretem és nincs kedvem másikat venni így karácson előtt.Sim kártyát Huawei modemben kipróbálva forgalmaz, vagyis nem kártya hiba.
-
Balathruin
veterán
válasz
Wiz Khalifa #5617 üzenetére
Kell hozzá nyitott bootloader, felrakni a twrp-t és rootolni. Utána kell a Meticulus TWRP, felrakod majd újraindítasz recoverybe. Teljes wipe kell, dalvik, cache, data, system, cust, csak a memória kártya maradjon meg. Utána az alap update.zip-et kell felrakni, majd dalvik és cache wipe, végül a data update. Kamera fix nálam nem kellett, nem is tudom mikor kell felrakni. Miután mindent felraktál mehet a reboot systembe és türelem.
-
Wiz Khalifa
veterán
Sziasztok!
Felszeretném dobni a P9 lite telómra a Nougat-ot Emui 5-el. [link]
Nagyon rég mélyedtem bele droidba így formában (Galaxy S3-al még akkor) így kicsit berozsdásodtam.
Csak ezt az update fájlt és kamera fixet kell leszedni igaz? update_data_full_VNS-L31_hw_eu.zip
Vagy kell a sima update is ami 1.3GB? Illetve gondolom sd kártyára fölrakom őket, recovery felrakom őket, aztán wipe cash meg data és újraindítás igaz?
Amúgy nekem független (Telekomba vettem de független) VNS-L21-em van és a build számom: VNS-L21C432B161
-
Dori.na
újonc
Sziasztok, szeretnék segítséget kérni.
Tavaly ilyenkor állítottam single-ről dualra a P8 lite-m a fórum segítségével ami azóta is szuperül müködik. Most gondoltam és a P9 lite-nál is ügyeskedek egy kicsit, hiszen nem tünt nagyon bonyolultnak a művelet.
VNS_L21-ről van szó, független, és a bootloader unlock sikerült. B131 volt rajta ekkor.
Majd a 3 gombos módszerrel rátettem a B130 teljes verziót, de úgy láttam hogy a két kártyás menü nem jelent meg, azt hittem hogy ha beleteszem mind2 kártyát akkor majd megjelenik, de nem így lett.
Ezután elkövettem azt, hogy OTA-ról frissítettem a B160- ra
lehet hogy ez baj volt, de továbbra sem kezeli a két kártyát.
elképzelhető hogy eleve kihagytam vmilyen lépést, és nem ilyen egyszerűen működik a dolog?
Köszi
-
sharkypeti
aktív tag
Gmail, azon belül címtár. Ott mindent beállíthatsz.
-
bubus66
nagyúr
válasz
petya220 #5605 üzenetére
Valami nem jó az állítólagos 7.0.val, ami szerintem egy mokolt B161 nem lehet visszaállni a 6.0.ra.
Mivel amikor a P9 megkapta volt egy RollBack amivel vissza lehetett állni tehát itt nincs, és valószínű, hogy az eredetit se fogja meg kapni akinek fenn van.
Tehát az a véleményem, egyenlőre tegyük tallonba és ha kiforta magát vissza kerülhet a Téma Összefoglalóba..
-
HAGYMAFA
tag
Hogy lehet egy névjegyhez fényképet beállítani? Használati utasítás írja, hogy a névjegyben menjek a szerkesztésre, majd érintse meg a névjegyhez tartozó fényképet. Hát olyat nem tudok
-
feri19
csendes tag
Sziasztok, szeretnék kamera programot tölteni a telefonomra melyik a legjobb általános fényképezéshez, az eredeti beltéren elég szemcsés képeket készít! Köszi.
-
petya220
senior tag
válasz
Balathruin #5600 üzenetére
Ki kellene próbálni,hogy egy kernel app-al mennyire lehetne változtatni az aggresszivitásán. Majd ha sikerül rootolni a 7.0-at akkor én megnézem
-
sharkypeti
aktív tag
válasz
Oké, rendben van, ez így igaz, csak arra akartam utalni, hogy ilyen felhasználói körülmények mellett sem észrevehető se lassulás, se akadás. És ez az EMUI érdeme. A páromnál ugyanilyen használat mellett már rég megfőtt a Doogee, a Cubot, a Lenovo, sőt a 2 GB RAM-os HTC is. Mióta Huaweit használ, egyszer sem volt ilyen problémája, régebben P7 tulajként sem.
-
válasz
Igen en is ezt tapasztalom. Nincs vele semmi gond, viszont azt latni, hogy amiket utoljara hasznalsz azokat onnan tolti vissza. Eltelik kis ido, mar ugy tolti be ujra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen házat vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ingatlanos topic!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Reklámblokkolók topikja
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest