- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
Első értelmes monitorom egy 21"-os CRT volt nyilván 4:3-as 1600*1200, nagyon menő volt.
Ez cseréltem egy 32"-es TV-re FHD, majd jött a 27"-os WQHD Dell. Kb. 6-8éves ciklusokban cserélem. Majd 7év 32" után azt tudom mondai, hogy túl nagy és az abszolút ideális méret számomra a 28".
A Dell-lel két bajom volt(van mert ez a másodlagosom). 16:9 és ez a munkámhoz kevésbé ideális, és a fényerő, ami 350-nel gyenge, mert igen fényes szoba. Fontos még az értelmes színtér és színhűség, a Dell kalibrált volt, de egyáltalán nem túl jó a kontrasztja szerintem.
Elkezdtem a 16:10-eket hajkurászni, vagy nézni bármi magasabb felbontást. Amik kijöttek olyan brutál árak voltak, hogy teljesen megfizethetetlen. 1év home office után kezdtem el keresni a megoldásokat erre, de tényleg semmi nem volt, ami vagy megfizethető, vagy egyáltalán elérhető, aztán jött a Huvi.
Pl. AxBattler felhozott monitorok kb. vicc igazából, az Eizo 2x ennyibe kerül, a DualUp meg még nem kapható, de szintén iszonyat drága lesz mint minden Ergo.Mivel 400GBP-ért vettem ezért egyáltalán nem olyan rossz a Huawei ára ha azt nézzük, hogy ennyiért tök esélytelen még a 16:9-es 32" is 500nit-tel, értelmes színtérrel.
Sokszor írtam nyilván elve csak annak jó aki együtt tud élni, az igen erős kompromisszumokkal.
-
félisten
Főleg nem annyira fontos mint ahogy a gyártók intézték és rádobtak sokszor 50% felárat 16:9 helyett 16:10 vagy 5:4-re is.
...
Brutálisan célirányos esetben tudom csak elképzelni, hogy semmi más nem jöhet szóba mint egy adott képarány.Egyetértek.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
sb
veterán
válasz AxBattler #35 üzenetére
Amit írtam annak az lett volna a lényege, hogy szerintem a képarány nem annyira releváns paraméter mint sokan gondolják. A felület, felbontás a döntő. Onnan visszafelé könnyebben lehet lépkedni.
Főleg nem annyira fontos mint ahogy a gyártók intézték és rádobtak sokszor 50% felárat 16:9 helyett 16:10 vagy 5:4-re is.
A "maradék" helyre kiteszel mást. Vagy 10mp alatt küldesz ki rá 5:4 képet scaling nélkül, fekete csíkokkal.
Értelmetlen megoldás? Persze... de sokkal több rációt nem látok a 2x áron sem csak azért, hogy pár centivel keskenyebb legyen. Brutálisan célirányos esetben tudom csak elképzelni, hogy semmi más nem jöhet szóba mint egy adott képarány. -
félisten
Ha profi munkában nagy munkafelületre lenne szükségem, akkor biztosan nem ezeket a dizájnmonitorokat venném, hanem pl. a következőket:
EIZO FlexScan EV2730Q
LG DualUp 28MQ780"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
sb
veterán
"Nincsen az egész piacon másik 3:2-es monitor"
A 3:2-es arány egzotikumnak számít.
Előnye is van papíron, hiszen a felület marha nagy a(z átló)mérethez képest.Innen nézve, mivel nincs mivel versenyeznie, érthető az ár.
De azért ez mégiscsak egy kijelző ami más, nem ilyen arányú kijelzőkkel azért összevethető.Innen nézve viszont ez magasságra egy "kommersz" 32"-ossal egyezik. Szélességre a 32-es nagyobb, de kis túlzással, "ha nem tetszik nem nézek oda" elven lefedi a 3:2 arányt is.
Ezen felül pedig kicsit nagyobb a ppi, 140 vs 160.Gyakorlatilag ezt, minimálisan nagyobb ppi és, ha nincs szükség rá akkor némi oldalméret-spórolás amit meg kell fizetni ha egyéb feature-ökben hasonló monitort talál is az ember.
Ebből nyilván utóbbi is kérdéses, mivel a plusz felület általában hasznos, 10-ből 9-szer akkor is, ha elrontja a valami miatt musthave 3:2 arányt.Amikor először megláttam és is lelkes voltam az arány miatt de később a prózai okok meggyőztek, hogy speciális arány igénye nélkül gyakorlatilag ennek nem sok előnye lehet.
A talp egyfelől praktikus a sok feature-rel de az állíthatóság ott is elég nagy negatívum.Általánosítani is lehet a fenti méret-arány problémát. Talán érdekes lehet ez is mert nálam pl. megfordult a saját preferenciám is eszerint. Anno hasonló arányt kerestem mindig, 5:4, 3:2 de még a 16:10 is praktikusabbnak tűnt a felület és arány miatt. A "csíkmonitorokat" ki nem állhattam. Aztán ahogy nőttek a monitorok, nálam 32"-nál eljött a fordulópont.
Felületből minél több jobb. Viszont függőlegesen egyszerűen elfogyott a hely ha még - nekem - ergonómikus megoldást szeretnék. Így most pont ez a magasság van belőve ami még nálam extra kényelmetlenség nélkül használható. Innen már csak vízszintes méretnövelés felé mennék. 16:9. Esetleg dupla monitor vagy még elnyújtottabb arányok.
Ha extra felület igény van akkor szerintem megoldható ezekre is a megfelelő setup.
(Nálam mondjuk ott indul, hogy a taskbar évek óta a jobb oldalon van. Ha még mindig rossz az arány akkor a toolbarok is munkában pl. Vagy akár egy böngésző tab felület.)szerk: Kis méretben viszont marad a felület preferencia miatt a kevésbé elnyújtott arány.
14"-os notiban pl. 16:10-est kerestem, ott aranyat ér az is 16:9 helyett szvsz. A Huawei-nek pedig vannak 3:2-es gépei amiknél igazán ütős ez a képarány.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz tibcsi0407 #30 üzenetére
igazából bármi. forrasztások, alulméretezett hűtés (oké, ez pont a ledet is tudja ölni), táp... a led önmagában örök élet, ha megfelelően hajtják és hűtik
ettől persze még reális esély van rá, hogy húsz év múlva is kiválóan fog működni, csak az egy tévhit, hogy a ledes cuccok nem romlanak el.[ Szerkesztve ]
hanyas vagy, te disznó?
-
félisten
válasz tibcsi0407 #28 üzenetére
Hmm... jogos. És amúgy is csak 12 hónap lenne rá.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
veterán
-
félisten
Nekem a 4:3 képarány is bejön 1600:1200-as felbontású monitoroknál (pl. EIZO S21 széria), csak a támogatottságuk az, ami fáj. Ennyi pénzért nincs kedvem szívni, ha 250k HUF körül kiadok egy minőségi kijelzőre, az legyen jó nekem mindenre IS.
Pl. egy Sony Bravia KD-43X85J TV-t simán elfogadnék monitornak, mindenes kijelzőnek.Persze speciális igényeknél/felhasználásnál ez nem feltétlenül gond.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz tibcsi0407 #24 üzenetére
Nem rossz, csak onnan nem tudok rendelni, és a gariztatás problémásabb.
-
félisten
válasz zozomester #22 üzenetére
Az jó cucc, de sajnos nekem pöppet drága.
-
félisten
válasz zozomester #20 üzenetére
Szép setup, és jó a LED világítás is!
Baxus, egy ilyet beszerzek a Xiamiaútól!"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
zozomester
csendes tag
Nekem van kettö is. Az extra wireless funkciók és az NFC valóban csak Huawei termékekkel müködnek, de egyébként ezeket a dolgokat mindehol leírják. A 60W-os töltés nálam müködik (Macbook Pro). Valóban van ilyen tudású monitor olcsóbban, de akinek számít a design és a 3:2-es képarány, annak megéri, ahogy nekem is. Imádom!
[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
Mert nagyon nagyon kicsi esélyt látok rá, hogy így van.
Amúgy ha megnézed HP-kal nagyok sok probélma van USB-C alt mode-dal és sokszor SW/FW frissítés kell hogy működjön.Amúgy nagyon sok mainstreamebb kevésbé hozzáértő tech oldalon ugyan úgy rengeteg wireless kapcsolódási probléma volt, mert Huawei csak saját termékeire írja a támogatást és képzelen odaírni, hogy sima Miracast, me marketing BS.
-
vicze
félisten
"van legalább egy példány a monitorból, amin ezek nem működtek?"
Magán vélemény alapján elég esélytelen, amennyiben a csatlakozó nem sérült. Ha pedig hibás a termék akkor pedig értesíteni kell a gyártót hogy küldjön egy működő teszt példányt és nem valótlanságokat állítani a tesztben. Ugye ez elég alap dolog. (Na meg ha első eset lenne tesztekben...)Lehet olyan laptop ami nem támogatja lehet olyan telefon ami nem támogatja stb. Ezeket a tesztlő kell tudja, ez a munkája.
És itt hozzátenném, hogy Huaweit mint gyártót ki nem álhatom ezért soha nem is fogom netre engedni, és ahogy leírtam borzasztó sok negatívuma van, de nem azok amik említve vannak.
Aki pedig a vásárláson gondolkodik és az ár a problémája, várjon mert egyre olcsóbb hisz egy kifejezetten népszerűtlen termék, így egyre több akció lessz rá.
-
veterán
komolyan nem értem, miért akarsz mindenkit meggyőzni arról, hogy nálad ezek a dolgok működnek, amikor senki nem kételkedett ebben.
és vajon az usb-c-t lehet rosszul használni, hogy ne töltse a laptopot, vagy mint olvasó elfogadhatom a tényt, hogy van legalább egy példány a monitorból, amin ezek nem működtek? nekem pl tetszik ez a képarány, de ha megvan a kockázat, hogy mondjuk egy későbbi gépemmel nem fog menni, akkor nagyon kell figyelni, honnan veszem.hanyas vagy, te disznó?
-
vicze
félisten
válasz AxBattler #13 üzenetére
Ez annak a függvénye mire kell. Nincsen az egész piacon másik 3:2-es monitor, így ha ez a munkádhoz jobb, akkor lehet bármennyivel jobb a ProArt (az, egyedül 350nit vs. 500nit ebben jobb a Huawei, így a kamu HDR is jobb.) egyszerűen nem alternatíva.
Jelenleg ez a monitor a saját kategóriájában játszik, pusztán a felbontása miatt.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Nem mondom, tetszetős darab, de a hátrányait és az árát figyelembe véve senki nem tudná beadni nekem, hogy ezt vegyem pl. egy ASUS ProArt PA279CV helyett.
-
veterán
Hát ennyi pénzért nem egy nagy szám.
duree54
-
vicze
félisten
válasz eszterencs #8 üzenetére
Nekem meg itt van előttem és működik hónapok óta, minden nemű frissítés vagy internetes kapcsolat nélkül. Mind a töltés megy gond nélkül, mind a Miracast olyan eszközökkel amik támogatják. S10, S22, Tab S5e, Tab S8, Windows 10, minddel ment gond nélkül.
Ez épp egy S10, ha már említve volt.Nem mondom Miracast egy elég szar protocol(pontosabban a WiFi Direct az amire épül) alapból és lehetnek vele gondok, de resetartok általában megoldják.
"totál dilettáns nálunk"
Ha valaki számára valami új és nem ért hozzá, akkor elég könnyen lehet dilettáns hozzá, így nem zárnám ki.
Pl. Realme GT 2-n Android 12-vel már nincs Miracast support, csak Android 11-en. (Ez lassan tűnik el minden androidból, mivel Google nem támogatja.) Valamint Realme GT 2-nek nincs MHL támogatás, így hiába dugdostok bármit is rá.
Mindenki maga eldöntheti, hogy ez dilettantizmus vagy sem, a puszta tudatlanság nem feltétlen az.Az NFC-s "párosítás" valóban csak is kizárólag Huawei készülékekkel fog működni, de ezt tiszta volt a specifikációkból nekem.
Az USB-C-t meg még csak felfogni se tudom, hogy ne működne kb. bármivel, ami támogatja is. S10-et rádugva egyből jön is a DeX.
gyakorlatilag végig screenshotolhatom az összes említett esetet. -
Neurotoxin
őstag
válasz Acélfarkas #5 üzenetére
"modell maximális képfrissítési rátája 60 Hz, és nem támogatja se a FreeSync-et, se a G-Sycnet"
Jó, hát teljesen nyílvánvaló, hogy nem egy gamer monitor, de a 60 Hz-et továbbra is gyengének tartom már manapság. Az ára pedig tudjuk, hogy miért ennyi, de a design valóban pazar.19 éve a PH! lapcsaláddal!
-
eszterencs
HÁZIGAZDA
Konkrétan szemtanúja voltam, hogy két tesztelőnk plusz egy mobilarénás kolléga próbálkozott vele a tesztlaborban mindenféle eszközzel, és nem mentek a Type-C-s meg a vezeték nélküli fícsörök. Most vagy mindenki totál dilettáns nálunk (ezt légyszi zárjuk ki a 10+ éves tesztelői tapasztalatokkal rendelkező kollégáknál), vagy lehet, hogy csak az a példány volt problémás, amit mi kaptunk, de úgy gondoljuk, ha egy vevő megveszi a boltban, simán tapasztalhatja ugyanazokat a dolgokat, amiket mi. Jó hír, hogy ezek szerint van esély arra is, hogy minden működik rajta rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
prolad
addikt
Jó ötlet ez a képarány, még a viszonylag kis képátló ellenére is szép nagy lesz a felület. Nagyon szép a képek alapján, de ha már fix a talp, akkor legyen rendesen állítható.
-
vicze
félisten
válasz Acélfarkas #5 üzenetére
Nyilván nem az ennyimét használták. De a tesztben borzasztó ostobaságok vannak állítva.
USB-C kimenet pontosan úgy működik ahogy kell minden gond nélkül, DP Alt és USB-PD-vel.Még egyszer a Wireless rész egy mezei Miracast, ami elég sok TV-ben megtalálható és gond nélkül működött minden eszközzel ami támogatja a Miracastot, köztük pl. a cikkben említett S10-zel is.
Igen az 10bit az 8bit+FRC ennél sajnos, mint a kamu HDR-ek általában.
[ Szerkesztve ]
-
Acélfarkas
senior tag
Nem gondoltam volna, hogy a te monitorodat tesztelték. Ezek szerint rosszul is, ha általad használva nem volt probléma vele.
A cucc nem rossz, habár a 8 ms g2g IPS esetében rohadt sok. Átlagos VA panelnek van 5 ms.
A 10 bit valós vagy 8bit+FRC-ből tevődik össze? A fix állvány meg kapufa, kár volt oda rakni az elektronikát.[ Szerkesztve ]
"Nem kérdőjeleztem meg, hogy hülyeséget mondasz!"
-
mad823
őstag
VESA mount nem játszik, ha jól gondolom.
-
vicze
félisten
Lassan 3 hónapja használom. Képarány és felbontás miatt, ugye csak ez van a piacon.
Nem tökéletes de se képminőséggel se mással túl sok probléma nincs. A termék általános összeszerelési minősége több mint kiváló.
Amik negatívumok:
- A beállítási lehetőségek borzasztó korlátozottak. (mondjuk direkt nem raktam netre vagy frissíttetem le)
- Miracast reklámozás nem kikapcsolható, így állandóan ott egy +hostspot értelmetlenül.
- BT nem kikapcsolható.
- Az USB hub sávszélessége igen korlátozott sajnos (Gbit Ethernetből 150MBit marad sajna)
- Nincs MST ami ezért az árért illene azért.
- Nincs VESA opció, és az állványa túlságosan "fix". Ezzel tisztában kell legyen mindenki aki gondolkodik rajta, mert ahogy a teszt is írja egy óriási hátrány és kizáró ok sokaknak.Jelenleg egy második beszerzésén gondolkodok annyira bejött.
"Az USB Type-C porton keresztül nem sikerült rá képet és hangot eljuttatni"
Most erre mit mondjak? Nem a terméket jellemzi...
Így használom 2 hónapja 65W-vel gond nélkül tölti a laptopot."Vezeték nélküli adatátvitel is csak egy Huawei eszköz esetében valósult meg"
Ez konkrétan nem igaz, megy bármi Miracast gond nélkül, használtam, még Windows-ban is Wireless displaynek is."Elméletben ez egy nagyon elegáns megoldás, de egyszerűen (még) nem működik elég jól."
Konkrétan 0 problémám volt vele, és messze a legjobb leggyorsabb kezelőszer monitoron amivel találkoztam. Nyugodtan másolhatja bárki.[ Szerkesztve ]
-
tibcsi0407
félisten
Jó cucc lett.
Nekem két Mateview GT 34 van, nagyon szeretem őket.utdetailing.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest