- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Huawei Ascend P6 szakmai topik
Mielőtt kérdeznél, kérlek olvasd el a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
racerx #20786 üzenetére
Megnéztem, nyomkodtam egy kicsit, fotózgattam is vele szerintem fotóban nem jobb a P6 nál, legalábbis nem meggyőzően . Aztán kipróbáltam G3-mat is na az valóban ott van, ha már csere akkor arra. Ha lejár a P6-os ideje akkor kb ilyen, de addig még bőven van idő és akkorra már az űrtechnika minden eszközét beleépítik a mobilokba.
-
iskir
csendes tag
válasz
racerx #20388 üzenetére
Hát ezt mond annak, akinek még nem volt dolga különböző GPS eszközökkel, telefonokkal. Az "A gps" nélkül több percbe telik a pozicionolás, még egy professzionális GPS készüléknek is. A pár másodperces pozicionálás az "A gps' nek, a wifinek és a mobilhálózatok adótornyainak háromszögelésének ( ami mondjuk több 100 métert is tévedhet) köszönhető. Egy hidegen indított telefon internet és az emlegetett hókusz -pókok nélkül, pusztán a gps vevőre támaszkodva, mire jelet talál, beletelik 15-20 percbe is kint a szabadban, nem pedig bent a lakásban. Ez, egy factory reset után, amikor is törlődnek az A gps és wifi pontok adatai bármelyik telefonnal jól demonstrálható.
No de tőlem mindenki hihet abban, amiben akar. De csak szólok, hogy a "tajgában", ahol se térerő, se internet, meglesz halva, ha a telefonjával akar kitalálni.
-
törölt tag
válasz
racerx #20388 üzenetére
Teljesen kikapcsolt állapot után is 4 másodperc alatt talál jelet az a régi telefon?? Mert ha én a P6-on elindítom a GPS-t igaz hogy az első alkalommal (lakásban) időbe telik amire mindent megtalál, de ha nem kapcsolom ki a telefont a következő GPS-kapcsolódás kb 4 másodperc, ok lehet hogy 6.
A probléma szerintem inkább az hogy valamiért szinte mindenkinél előbb utóbb szoftveresen behal, amin legtöbb esetben csak a factory reset segít. -
laverdadb
tag
válasz
racerx #20206 üzenetére
Nos, lassan 1hete nyúzom a készüléket. Fehér színben vettem (fekete színben nem olyan markáns) 32Gb-os verzió, ez ugye nem bővíthető (féltem ettől, de mindenre elég) független. GSMPalota a bolt neve ahol vettem. Nagyon jó áron. 101,980.- A használt készülékek igencsak túlárazottak, én is nézegettem online. Értelmesebbnek találtam, hogy újonnan vásároljam meg. A P6-ot mondjuk áron alul adtam el, mert már nagyon váltani akartam.
Tapasztalatok:
P6 után... Egyszerűen felfoghatatlan élményt nyújt. A kamerája 5*. A kijelzője lenyűgöz, igazán nagy élvezet videót nézni rajta, plusz a felvett videó minőség is fenomenális. A hardverre nem térnék ki, Snapdragon 800 + Adreno 330 ugye csúcspáros (801-es procik is ezt a grafikus kártyát használják) ezzel mindent elmondtam.
Tele van szolgáltatásokkal, kisebb nagyobb okosságokkal. Az akkumlátor bő máfél napot kihúz. Az első töltés után folyamatos nyúzással 16óra alatt sikerült lemerítenem (ugye ez az első napok hatása)
A G3-ban bemutatott új UI pedig hamarosan a G2-re is megérkezik, ami mégjobban feldobja majd a készüléket.Szerintem egy jó állapotú használt P6-os 45-50.- között mozog, én eközött passzoltam el.
-
gabancs
addikt
válasz
racerx #20163 üzenetére
Miután a családban van sony telefon, így követem azt a topicot is.
Valami botrányos a sony szoftvere. A saját kamera szenzorukat nem tudják normális működésre bírni, más gyártók akik a sony lapkáit veszik jobb eredményt érnek el.
A vasat ők is veszik mint a legtöbben, tehát csak a szoftver a sony. Ezt az egy dolgot kellene megcsinálni, de nem sikerül nekik.
Maradjunk annyiban, hogy soha többet sony-t.Ja! A vízálló telefonjuk olyan jól sikerült, hogy meg áll benne a víz.
-
satee76
aktív tag
válasz
racerx #19847 üzenetére
És még ne [általánosítsak.]
-
duvi
nagyúr
válasz
racerx #19807 üzenetére
SwiftKey érdekesen lagol
. Pl. Viberen szélvész gyorsan tudok írni vele. Viszont böngészőben csúnyán be tud lassulni (de nem mindig), ha egy commentet írok
Pedig mostanában nem jött hozzá frissítés... Lehet, hogy nem a SwiftKey a hunyó, hanem valamelyik rendszer alkalmazás szivat minket? Vagy az Android L miatt elkezdték patchelni a régebbi rendszereket, amiről nem is tudunk?
-
Tomacko
őstag
válasz
racerx #19374 üzenetére
A GPS egy olyan sarkalatos kérdés, hogy ha valaki napi szinten használ erre kialakított speciális eszközt, akkor tudja, hogy azoknál is lutri a pozícionálás. Ez nagyon sok tényezős történet. Tehát a céleszközök sem tökéletesen tudják mindig x másodperc alatt megfogni a műholdakat és berögzíteni a pozíciót, valamikor azokkal is percekig tart, vagy akár tizen percekig is.
-
marilllyo
veterán
válasz
racerx #19185 üzenetére
Igaz igaz...cwm azt akartam írni. Tehát ott mindenképp a yes-re kell menni ha azt akarod, hogy meghagyja a gyári recovery-t ugye? A no az mit csinál? Ami az összefoglalóban benne van annak elvileg nem kéne cserélnie a gyári recovery-t. Úgy olvastam csak az újabb verziói cserélik le.
-
törölt tag
válasz
racerx #18685 üzenetére
Az a helyzet hogy hagyni kell a beváltat.
KK ide vagy oda ahhoz képest hogy minimum félévet csúsztak vele a fórumot olvasva nagy szar az egész. Mintha még most is csak valami gyenge próbaverzió lenne, azt nem tudom mit csináltak eddig ha ennyi idő alatt sem sikerült normálisra faragni. B..szák meg marad a 4.2
-
marilllyo
veterán
válasz
racerx #18414 üzenetére
Egyébként ...én is úgy vettem észre, hogy miután kirútoltam és elkezdtem kütyüzni...ott történt valami...valami nemtommi. Azóta nem olyan "reszponzív".
Pedig csak az alap finomhangolásokat csináltam meg. Hangerő, Kamerahang. Amióta kiszórtam pár google-s progit. Talán azóta...
-
atiso01
csendes tag
válasz
racerx #18146 üzenetére
ha az óránál lehuzom a kezem és följön a kis lakat, akkor az órán át balra jobbra húzva lehet widgeteket kipakolni két záró képernyőre.
Ha akkor jobbra balra húzom az ujjammal akkor egy fehér tégalap elfordul jobbra és balra de widgetet nem ajánl fel és semmi nem jelzi hogy oda ki lehet rakni bármit.
akkor ez most hogy van?
-
racerx
őstag
válasz
racerx #18077 üzenetére
Na ez kell hozzá, és itt kell engedélyezni:
3.Startup Manager és értesítési kezelő funkciók:
Keresd meg a bulid.propp-ban ezt a bejegyzést:
ro.config.DelStartupManager = true
Változtasd meg így kell kinéznie: ro.config.StartupManager = true
tehát a Del szócskát kell törölni csak.
Az unlockert is (akinek van) -
icemad
nagyúr
válasz
racerx #17981 üzenetére
4.2 és 4.4 rendszeren is, csengőhangot a gyári zenelejátszóval is betudsz állítani. Ha megjelenik a csengőhang a lejátszási listában, csak nyomvatartod az ujjad a szám címén, és megjelenik egy kis menü, ahol betudod állítani csengőhangként.
A másik megoldás, ha felteszed playről a Zedge nevű programot, azon is van rengeteg csengőhang és üzenetjelző hang, a programon belül pedig betudod állítani, akár minden emberkének külön külön is. (Hozzáteszem, ezt a programot még nem próbáltam 4.4 alatt, de mindjárt letesztelem...) -
-
-
törölt tag
válasz
racerx #16656 üzenetére
Szerintem sok más típusú készüléktulaj örülne hacsak annyi gondja lenne a telefonjával amennyi nekünk a P6-tal van. Olvasva a fórumot legtöbbeknek a rom cserélgetések után kezdődnek a problémái, ahogy már sokszor volt róla szó nem takarítható ki teljesen a régi maradványa.Sokan csak kíváncsiságból cserélgetik utána meg jönnek a panaszok. Az a tény hogy stabil, szinte sosem fagy kevés készülékről mondható el.A fotóképességet már sokszor tárgyaltuk, ha jó a makró, jók a kültéri fotók akkor a kamera nem lehet rossz max a hozzá tartozó szoftver.
-
djbelo
senior tag
válasz
racerx #16642 üzenetére
Nem! Én is kitartok mellette! Nekem semmi bajom vele, nagyon jól teszi a dolgát! /bár játékra nem használom/ Szerintem is 1 év múlva még sok minden lehet a Huawei háza táján! Egy biztos nekem ez már a második Huawei készülékem, s nagyon szeretem, úgyhogy ha majd tehetem ismét ezt a márkát választom!
-
törölt tag
válasz
racerx #16642 üzenetére
Nem lehet tudni hogy 1 év múlva mivel jön majd elő a Huawei, lehet hogy tanulnak a hibákból és egész jó készülékeket hoznak majd ki, ha versenyben akarnak maradni minden képen ezt kell tenniük.
Végül is azért nem olyan rossz készülék ez, az összes többivel is vannak problémák némelyikkel ennél jóval több is. Ha belegondolsz a játékokat leszámítva, mire nem lesz jó 1 év múlva amire most jó? -
duvi
nagyúr
válasz
racerx #16284 üzenetére
Nálam most nyugszik a Google
. Szerintem ez nem a telefon hibája, hanem a Google a hunyó. Folyamatosan
fejlesztikvariálják a szoftvereiket, aminek ilyen tünetei vannak. Csinálj egy restartot és napközben néha nyomj rá az Energiakezelőben az Energiatakarékos gombra. Ez bezárja az összes nagyfogyasztót, ami/k engedély nélkül futnak (vagy beragadnak) a háttérben. Nálam ez be szokott jönni, konkrétan a Google+ esetében. Ezután minden visszaáll a normális kerékvágásba. -
TomWexX
addikt
válasz
racerx #15971 üzenetére
Igen, ez az "előbb mountol" dolog nekem is feltűnt. Most egyelőre elég volt a hack-kelésből, majd ha újra unatkozni fogok, kipróbálom.
(#15972) mati12: Annyival megnyugtattál, hogy nem nálam van a hiba.
Nálam is ugyanez volt mint nálad, CWM-nél kb 10 mp alatt lement a telepítés, ráadásul succesfull-t írt ki, de TWRP-nél kiírta az "unable to mount /system"-et. Valószínű ugyanez a hiba lehet CWM alatt is...
-
TomWexX
addikt
válasz
racerx #15965 üzenetére
Így néz ki a 3.11.22. Update Scriptje:
assert(getprop("ro.product.device") == "hwp6-u06" ||
getprop("ro.build.product") == "hwp6-u06" || "miui" == "miui" || getprop("ro.build.product") == "k3v2oem1");
show_progress(0.500000, 0);
mount("ext4", "EMMC", "/dev/block/mmcblk0p16", "/system");
mount("ext4", "EMMC", "/dev/block/mmcblk0p19", "/data");
ui_print("Formatting system...");
delete_recursive("/data/data/com.main.recoveryinstaller","/system/app","/system/bin","/system/delapp","/system/etc","/system/fonts","/system/framework","/system/lib","/system/media","/system/tts","/system/usr","/system/vendor","/system/themes","/system/recovery","/system/xbin");
delete("/data/app/com.main.recoveryinstaller-1.apk","/data/app/com.main.recoveryinstaller-2.apk","/system/build.prop","/system/isp.bin","/system/ons.bin");
ui_print("Installing system files...");
show_progress(0.100000, 0);
package_extract_dir("system", "/system");
ui_print("Creating system links...");
symlink("/system/bin/mksh", "/system/bin/sh");
symlink("/system/bin/toolbox", "/system/bin/cat", "/system/bin/chmod",
"/system/bin/chown", "/system/bin/cmp", "/system/bin/cp",
............
............Így pedig az új 4.3.21.-es módosított MIUI-é:
assert(getprop("ro.product.device") == "hwp6-u06" ||
getprop("ro.build.product") == "hwp6-u06" || "ry09iu" == "ry09iu");
show_progress(0.500000, 0);
ui_print("Formatting system...");
unmount("/system");
format("ext4", "EMMC", "/dev/block/platform/hi_mci.1/by-name/system", "0");
ui_print("Installing system files...");
mount("ext4", "EMMC", "/dev/block/platform/hi_mci.1/by-name/system", "/system");
package_extract_dir("system", "/system");
ui_print("Creating system links...");
symlink("/system/bin/mksh", "/system/bin/sh");
symlink("/system/bin/toolbox", "/system/bin/cat", "/system/bin/chmod",
"/system/bin/chown", "/system/bin/cmp", "/system/bin/cp",
.........
.........Persze nem az egész, hanem csak az eleje. Látszik, hogy nem ugyanott van az a bizonyos sor. Csak azt nem értem hogy más miért tudja telepíteni, vagy inkább én miért nem?
-
törölt tag
válasz
racerx #15802 üzenetére
Van különbség ha jó manuális beállítást sikerül produkálni. Vannak kimondottan kevés fényű, főleg beltéren fotózáshoz ajánlott kameraszoftverek, azokat is érdemes kipróbálni, én már próbálgattam és van különbség.
A google új app-jára kiváncsi lennék, jókat írnak róla, de béta 4.4-et nem rakok fel ezért. -
törölt tag
válasz
racerx #15730 üzenetére
Szerintem a fotózás hasonló téma mint a wi-fi, van akinél semmi gond vagy csak alig, másoknál állandó a probléma. Ahogy felrakott fotók is mutatják azért nem olyan rossz a P6 kamerája , nyilván nem profi fényképezőgéphez kell hasonlítani, én ennél sokkal gyengébb fotózásokat láttam jobbnak kikiáltott mobilokkal.
-
arminlok
senior tag
válasz
racerx #15728 üzenetére
Töltsd le a HD camera ultra-t nekem amikor a makrónál a gyári piros kerettel besült az simán ráélesített. Ettől még gondolom nem lesz jobb számodra a kamera de azért szeritnem egész jó program.
Engem a görgethető háttérnél való akadás irritál csak szerintem az egész telefonba
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged