- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Egérpad topik
- Házimozi belépő szinten
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Egyedi rögzítőt kínál pár hűtőjéhez a Noctua
Új hozzászólás Aktív témák
-
CYBERIA
őstag
Ha a paramétereket nézzük, akkor nagy gagyi az egész csöves banda. Hangminőségben meg elszégyelli magát az ember.
Szerintem minden rendszernek van egyedi hangzásvilága, másképp nem is lenne ekkora választék. Aztán kinek milyen hangzás jön be.
A színezés egy másik dolog, azt én sem szeretem.
-
tdd587
őstag
Közben lemaradtam a szerkesztés gombról...
Szigorúan nem flame-t generálva azt akartam még kérdezni, hogy mi tetszik a csövesek hangjában? Illetve ha tetszik benne valami, akkor miért nem arra törekszel, hogy ne legyen a rendszernek saját hangja, amit szeretni/utálni kellene?
Engem pl. nagyon zavart, hogy a már említett WB hangfalaknak annyi saját hangjuk van, hogy azonnal feltűnik, pedig anno is csak évente 1 órát hallottam a HES-en a hangjukat. Szerintem ekkora mértékű színezés nagyon zavaró.
Mondjuk ez már erősen nem PH-ra való téma, ennyire lehet téged sem érdekel a dolog...
-
tdd587
őstag
-
CYBERIA
őstag
A presztízsértéke nem rajtam múlik. Én nem vagyok a D osztály ellen, nem kell meggyőzni
.
A csöves olyan, amilyen, nekem tetszik a karaktere, azt nem tudod más osztállyal utánozni. De annyira nem vagyok egyik osztály irányában sem elfogult (B, C kivételével, természetesen).
Hi-Fi és audiofil fórumokon annyira nem felkapott téma a D osztályú erősítőké. Attól még, hogy durván 500 000 Forintos kategóriában jó vételnek számít valamelyik (már aki szereti, van ellentábora a rá jellemző hangzásnak), egy Gryphon-nak nem ellenfele, csak, hogy egy példát felhozzak.
Nem vitatkozni akarok, de nekem ez a meglátásom.
-
tdd587
őstag
...gondolom már kitaláltad.
Csövesről (szigorúan magánvélemény) gyorsan mondj le, a legnagyobbak is lassúak. Egy akusztikus gitár viszont nem az. Az egy kegyetlen jószág. Már CD-ről is.
-
CYBERIA
őstag
Sejtem mi a probléma.
Abból adódik a keveredés, hogy a digitális meg a D-osztályú nem ugyanazt jelenti. Előbbit arra IS szokták mondani, ha az erősítő digitális bemeneten fogadja a jelet, de utána (tipikusan) AB osztályú erősítő van, utóbbi pedig a kapcsoló üzemű erősítő, aminek nem kell DAC. -
CYBERIA
őstag
"El sem tudom képzelni, hogy újra AB tranyós erősítőt hallgassak, csöves, meg tiszta A meg főleg..."
Miért, mid van? Minden álmom egy jó kis csöves, de piszok drágák.
D osztálynak felsőbb kategóriákban nincs túl nagy presztízse, ennek ellenére akad egy-két darab.
Azzal egyet tudok érteni, hogy a legszarabb A, AB , B, D osztályú erősítőket nézve, a legsz*rabb D osztályú sokkal jobb, mint a többiből a legsz*rabb.Házimozi és Hi-Fi bemutatóra jön valaki?
-
dqdb
nagyúr
Csak gyártott. Most már nincsen a kínálatában, 1-2 éve futottak ki a DPR sorozat modelljei.
-
tdd587
őstag
"Uses Existing ATX PC Power Supply"
Na ez tűnik nagyon nagy bajnak. Persze a költség így optimális. Egyébként érdemes pl. [ide] ellátogatni (ha valakit érdekel persze), mivel ők az egyik legjobb gyártó a témában (bár kategórikusan tagadják, hogy digitális erősítőket gyártanak...) és az egész csúcs végfokjuk 2 kis lapka (pont mint itt), ami ugye ellentmond minden vadhifista prekoncepciónak, ami 100 kiló öntöttvas hűtőbordákat feltételez oldalanként...
Viszont a táp kérdését nagggyon komolyan taglalják. Egy végfoknál ez persze nem is csoda. A hangja viszont igen.
-
tdd587
őstag
Juj, kevered a dolgokat. Én digitális végfokról beszéltem, nem arról, hogy van benne DAC. Most néztem, a H/K továbbra is AB osztályú tranyós erősítőket gyárt.
Ezen az AMD-s lapon viszont digitális végfok van, erre írtam a hozzászólásomat, hogy na, ezt érdemes lenne megnézni közelebbről.
(Ja és a jel mindig analóg, de ez csak szóhasználat.)
-
tdd587
őstag
H/K gyárt digitális erősítőket? Ezt nem is tudtam...
Az árkülönbség egyébként érdekes ezeknél a cuccoknál, érdemes összevetni. Ötödáron szoktak menni ezek a kis dögök és lenyomják a nagyokat. El sem tudom képzelni, hogy újra AB tranyós erősítőt hallgassak, csöves, meg tiszta A meg főleg...
A boltokban persze még ez van, 5x-ös áron lassú, elkent hang. De ne elégedetlenkedjünk, 20 év alatt sok minden változhat még.
-
dqdb
nagyúr
Természetesen igazad van, a dekódolás számításigénye 720p és 1080p esetén tényleg nem egy kategória, csak 1080p-s videó nem volt nálam kéznél, azért példálóztam 720p-vel.
Mindössze azt szerettem volna érzékeltetni, hogy egy nem elszúrt kódolású HD videónál lejátszás közben a DXVA működése miatt a processzoron még a ventillátor sem fog felpörögni, nemhogy diafilm lenne belőle
-
Sanyix
őstag
minek adnak mellé procit? Főleg 3 meg 4 magosat. 2 mag is bőven sok erre. Jól látom ezen a lapon nincs sima jack kimenet?, meg mikrofonbemenet? Az a durva, hogy ebből is lehet egy high end gépet építeni, ez a jó az amd-ben. Ugyan azok a cuccok nagyon széles körben variálhatók. Jó lenne ez, ha lemondanának a hozzáadott proci hülyeségről. Hadd lehessen válogatni, mert van választék.
-
tdd587
őstag
Digitális erősítő van benne, szóval ha normálisan megcsinálták (amit nem hiszek...), akár le is nyomhat egy hagyományos receiver-t, egy próbát biztosan megérne. A spórolás miatt persze aligha. A nyereség inkább ott van, hogy ha még 50e van a költségvetésben, akkor nem valami szupergagyi "fadobozos" PC-s szettet kell venni mindent alulmúló beépített "erősítéssel", hanem csak a passzív dobozokat, amik picit minőségibbek lehetnek. Akkor pedig nem is feltétlen buktunk az erősítővel, hanem akár (némi szerencsével) nagy is lehet a nyereség.
Meghallgatás hiányában persze mindez csak elmélet...
A teljesítmény viszont bőven megvan (lehet), kb. 1-15W-ot kell leadnia (5x15W már mozihangerő egy átlagos lakószobában...), az ilyen cuccoknak a brutális hatásfok miatt nem kell a fűtéstől tartaniuk. Ez viszont tapasztalat.
-
dqdb
nagyúr
Ha meg működik a DXVA, akkor főleg nem lesz diafilm a lejátszás, mert nálam egy 4850e + 790GX kombináció 5-6% CPU használat mellett viszi a 720p-s filmeket (1080p-vel még nincsen tapasztalatom e téren) ... A 790GX-nél ilyen téren pedig ez nem sokkal gyengébb HD lejátszásban, ha egyáltalán gyengébb.
Még egy eSATA csatlakozó kellene rá, és tényleg tökéletes lenne.
-
FefeeX
veterán
Nekem csak filmezős PC-nek kellene (azért a phaenom ritkán fogyaszt kevesebbet mint az x2 lsd: 65W vs. 95W TDP), játszani nem akarok rajt, arra ott az erőmű, torrentezni is kiváló lenne a kisebb, X2@2000 sem diafilmben viszi az 1080p-t...
Egyébként valóban frankó hogy kompakt, kicsit olcsóbb lenne már venném is, nem árt az asszonynak egy gép netezésre, ne engem pakoljon el állandóan, mikor lenne más dolgom is...
Második gépnek szerintem ideális.
-
csongi
veterán
Hmm.. Szerintem igazából ez a cucc a totálisan hétköznapi felhazsálóknak készült. Nem kell agyalni mit hogyan, csak összekötni és megy. A processzor vitatható, hogy minek ekkora? De a kétmagos generáció a végéhez ér, vagy fog hamarosan . A K10 energia gazdálkodása elég feljlett hogy ne zabáljon terhlés nélkül többet mint egy K8-as. Ha meg számolni kell a procinak akkor számoljon egy erősebb mint egy gyengébb
. A diafilmes HD filmet nézni csak akkor jó az ember retros fílinget szeretne
Az ára mikor mérséklődik akkor jó vétel lehet. És Hybrid CF-be használva nem csak filmet, lehet nézni rajta, hanem azal párhuzamba mehet a net vagy egyszerűbb programok is . Pl a gyerek megírhatja a házit. Összeségében van létjugosúltsága a cuccnak.
-
FefeeX
veterán
Szerintem sima SPDIF-en sincs többcsatornás PCM, a hangkarinak külön támogatnia kell a kódolást. A H/K-m sajna nem támogatja a TrueHD-t és a DTSHD-t, de azért kíváncsi lennék mennyivel másabb, mint egy 1500kbps-es DTS (nem hinném hogy érezhető lenne a különbség, az 1500as DTS egy jó rendszeren már szakítja a falat - IronMan pl atom jó rajt
)
Szerintem egyébként hülyeség a jelet egy kábelen vinni, mert szétbontásnál a jel is romolhat, mert +1 eszközön megy keresztül (tévén keresztül a hang az erősítőbe, vagy erősítőn keresztül a kép a tévébe - szerintem mindennek megvan a maga helye és módja
)
-
FefeeX
veterán
Azért szerintem egy x2-es 2ghz-en is böffen elég az 1080p lejátszáshoz...
Azért hogy a hangfalakat már csipeszelni lehet a géphez (csak hogy mindenkinek tényleg tiszta legyen), egész nagy ötlet, lehet venni hozzá csak hangfalakat, elég nagy spórolást jelenthet, komolyabb cuccot olcsóbban (Persze a H/K erősítőmet semmi pénzért nem cserélném le)
-
PCM 2.0, Dolby Digital, DTS
(sima spdif over HDMI)tehát nincs többcsatornás PCM, TrueHD, DTSHD(MA), stb - sajnos. azt csak az nvidiák(8200 és felette) és az intel tudja.
---
1080p h264 MKV simán megy a Phenom X3/X4-eken, 3/4 mag azért elég ffdshow alá is. csak nem tul effektiv ...
-
CYBERIA
őstag
válasz
VaniliásRönk #33 üzenetére
A maximális áramfelvétel 7,9 A, illetve egy kicsit több is lehet. Más kérdés, hogy teljesen senki nem vezérli ki, másfelől 5 csatornán sosem szól tuttiban, meg aztán szinusz hullámnál az effektív érték sem annyi, mint a max. Szerintem már 1-2 A esetén is piszok hangos, az két 86 dB-es érzékenységű hangszórónál is (hogy ne mondjak sokat) 110 dB körül van.
Elméletileg. -
^Clown
addikt
Nekem tetszik, de a szerintem sem kell ennyire bika gép HTPC-nek. Nálam inkább a 780G a nyerő.
-
bambano
titán
válasz
VaniliásRönk #29 üzenetére
Hehe, idiótacsalogató...
neked jobban sikerült megfogalmazni.
-
CYBERIA
őstag
válasz
VaniliásRönk #29 üzenetére
A teljesítményerősítő 5×100 wattot tud 8 ohmon, 93% a hatásfoka. Legalábbis a gyártó szerint. Lövésem sincs, hogy honnan veszi a kraftot.
-
Integra
titán
miért is több/más/jobb ez mint a 790gx?
-
VaniliásRönk
nagyúr
Mielőtt még folytatnánk ezt az értelmetlen vitát, azalatt a kis passzív borda alatt nem szunnyadhat egy több 10W-os szörny, az az "erősítő" egy vicc, nem fogja érezhetően terhelni a tápot. Olyan idiótacsalogató extra, mint a PCI-E kártya, amit a VGA és a hangkari közé kell dugni, hogy "szűrje a digitális zajt". Inkább a hülyeséget szűri, de azt nagyon hatékonyan...
-
bambano
titán
válasz
VaniliásRönk #19 üzenetére
Viszont ha egy gyártó be akar törni a sportkocsik piacára, akkor muszáj, hogy ne 18 kerekűeket gyártson, mert vannak dolgok, amik fogalmilag kizárják egymást akkor is, ha én meg tudom oldani egyéb módon magamnak...
-
törölt tag
Azt írja VR, hogy a HD anyagok kódolásától függ, hogy a DXVA működik-e. Ahol működik, ott az IGP jóval alacsonyabb fogyasztás mellett dekódolja azt, mint a CPU. Ahol nem, ott bizony a CPU izomból kell megoldja a dolgot. Hogy mekkora erőforrásfelhasználással, az függ a kódolás pontos paramétereitől. Ehhez kellhet procierő bőven. Számomra igazából az az érthetetlen, hogy miért van egyáltalán lehetőség olyan kódolásra, ami nem DXVA kompatibilis.
"mkv (-ba csomagolt HD)" De miért teszed zárójelbe? Az mkv önmagában csak egy konténer, a kibontása minimális, szinte kimutathatatlan, erőforrást igényel. Az erőforrásigényt csak a benne levő stream-ek kódolása befolyásolja. Ha sima SD video van benne, akkor semmi extra. A hangsúly nem az mkv-n van, hanem a HD tartalmon.
-
shtml
őstag
válasz
#65675776 #23 üzenetére
Igen, vagy legalábbis azt hiszem, Vaníliás Rönk arra gondolt.
De akkor most nem értem. Szertintem az mkv (-ba csomagolt HD) lejátszásához elég egy megfelelő órajelű kétmagos CPU és egy elég okos videókártya, mert a gyorsítást hatékonyabban végzi a videókártya. Vaníliás Rönk azt írja, hogy ennyi nem elég, kell hozzá egy 3-4 magos CPU is. (#21) Gyuri27 szerint is az utóbbi az igaz.
Szerinted?
-
joi29
őstag
-Lehet hogy csak én vagyok igényes de lát ezen valaki optikai S-Pdif kimenetet?
-
shtml
őstag
válasz
Azt mondod, hogy normális órajrlű kétmagos processzor nem bír el egy mkv-val, ha amúgy a grafikus kártya megfelelő?
-
Gyuri27
félisten
válasz
Igazad van mint mindig.
Különben azt hittem elvittek már az ufók oly rég jártál erre. Ezért most: Szia VR. -
twollah
nagyúr
Korrekt kis alaplap.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Aztán Pistike megpróbálja lejátszani a mkv-ba csomagolt HD anyagot és csodálkozik, hogy alig bírja a masina, mert azzal nincs hardware-es gyorsítás. Egyébként az int. VGA-ban is van UVD, nem kell bele "okosabb".
#11 bambano: Akinek speciális igényei vannak, az fogja magát és összerak egy HTPC-t magának, és nem akarja, hogy hozzá alkalmazkodjanak a gyártók.
-
shtml
őstag
-
cizoe
őstag
Jájj de rossz minőségűek a képek. De a cucc maga fasza!
-
bambano
titán
Milyen nagy ötlet... ember küzd, hogy csendes htpc-t rakjon a házba, erre okosan az erősítőt is beletervezik, plusz amper a tápnak, plusz zaj a szellőzésnek...
-
Kobaljov
senior tag
A HDMI itt milyen hangot tud átvinni?
+ egy-két kondi érdekes szögben áll az alaplapon
-
Egzee
őstag
Hála az égnek, az AMD nem maradt le az otthonok számítógépesítéséről.
-
Depression
veterán
Berakják egy HTPC házba, és csomagolják hozzá a hangfalakat, akár egy házimozinál.
-
as_Rock
őstag
750-es délihíddal, és eSATA kimenettel ütősebb lenne, de így se rossz
Kérdés persze, hogy mennyire elterjedt az erősítő nélküli hangrendszer, mert különben értelmetlen az erősítőkártya, anélkül pedig már olcsóbb külön megvenni egy hasonló lapot és a felsorolt procik valamelyikét. -
marcias
őstag
Kövezzetek meg, de nekem tetszik. Ennyi erővel a Centrino is marketing, hiszen külön-külön is bele lehet tenni a komponenseket. Ez csak egy összefoglaló elnevezése valaminek, jelezvén, hogy komplett egységről van szó (ami laikusoknak segítség és biztosíték a jó működésre).
-
s200
tag
melyhez mellékelnek egy Intersil D2Audio DAE-3 chipre épülő speciális előerősítő kártyát, melynek segítségével a felhasználó az 5.1-es hangfalrendszert közvetlenül az alaplap kimeneteire csatlakoztathatja.
Előerősítő kimenetére nem igazán lehet hangszórókat akasztani, merthogy azok vonalszintűek.
Még jó hogy a DAE-3 egy végerősítő IC, tehát a chipre épülő digitális teljesítményerősítő kártya így legalább elbírja. -
radírfej
senior tag
valahogy nem tűnik különösebb áttörésnek...
inkább marketing szaga van.
na meg minek phenom ebbe a kategóriába? a fogyasztás/teljesítmény arány inkább mérvadó...
-
pip
aktív tag
Jol ertem hogy ez egy 780g laphoz kepest annyival tobb, hogy van rajta egy eloerosito a hangszoroknak illetve adnak hozza egy phenom procit is? Es nem is lehet mas CPU-val megvenni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Profi házimozi-PC építhető a vállalat új elképzeléséből.
- Elite: Dangerous
- Napelem
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Formula-1
- Elmondta a Nintendo, hogy mennyi Switch 2-t vihetnek haza az emberek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Starlink
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest