- Szemérmes szerzet a Gigabyte lefrissebb csúcs-VGA-ja
- Egységesebb USB-s képességeket szeretne a notebookokon a Microsoft
- 3320 MHz-ig skálázódnak az XFX Radeon RX 9060 XT kártyái
- Elegáns és igen kompakt NVIDIA Blackwell VGA-t villantott az MSI
- Szinte megfizethetetlenül magas lesz a TSMC A14-es node-jának ára
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Egérpad topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- SSD kibeszélő
- Milyen joysticket vegyek?
- OLED TV topic
- Hisense LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Szinte megfizethetetlenül magas lesz a TSMC A14-es node-jának ára
Új hozzászólás Aktív témák
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Konflikt #147 üzenetére
Itt most arra gondoltam, hogy az angol nyelv valódi szépségeit értékelni csak az tudja, aki ilyen árnyalatokban is érti a szórend, esetenként a szóhasználat finomságait. Ilyen szinten megtanulni angolul nyilván egy fél élet kell, hiszen angol nyelvterületen élve sem találkozol sok kifejezéssel, vagy esetleg azok mögöttes tartalmát nem tudod úgy megérteni, mint azt a magyarban igen.
Sőt gyakorlatilag a magyar nyelv is folyamatosan szegényedik már, először csak tévében, majd mozikban, legújabban pedig könyvekben is találkozom az "ide" igekötő ignorálásával /csak hogy on is legyek/, egyszerűen az oda igekötőt használják helyette, holott a két igekötő világosan elkülönül a jelentésében. Mikor meghallom, hogy "odaadnád nekem?" azt a valamit/bármit, égnek áll a hajam, és eszembe jut a gyermekkori mondás: "Mondhassuk úgy is, de akkor hasogassa a fülünket"
-
bullseye
addikt
válasz
Konflikt #147 üzenetére
Jó kis adag, de azért van egy nagy elődje: [Édes, ékes apanyelvünk ]
Mellesleg szerintem a kulturált DVD kiadás az ideális. Lehet, hogy tudok angolul, már fordítottam is ezt azt, de nem árt az angol felirat (sőt, néhány "tájszólásosabb" angol sorozathoz kötelező), ha pedig csak szórakozni akarok, jobb a magyar felirat. És ha még fáradt is vagyok, vagy csak "háttértévézésre" van kedvem, ott a szinkron, ha nem zavaróan gügye...
Új hozzászólás Aktív témák
- Keresek ROG Ally X-et.
- Új Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -40% Ryzen 7 7735HS 8Mag 16/512 2,5K RadeonT 680M 2GB
- Eladó használt XIAOMI Vacuum MOP Pro robotporszívó!
- Bomba ár! Dell Precision M4700 i7 Extreme 3940XM I 24GB I 256SSD I 15,6" FHD I K2000M I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6540 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 15,6" FHD I HDMI I W10 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest