Új hozzászólás Aktív témák
-
IamMenyus
tag
Éppen ezt írtam; ami miatt leépül a 3d, az sehol sem felfedezhető a 4k körül.
A 4k lehet h lassan, de fel fog futni, a tárhelyigény mellett ez a felbontás az a határ amit egy átlagos méretű nappaliban még befogadható méretre kivetítve tud többet adni mint az elődje a 1080. A 8k már nem fog látható pluszt adni ekkora méretben, ezért szerintem a 4k-nál várható hogy megáll a felbontás növekedése mint trend.
A filmekre UK amazon árakat kell nézni, 10-20font egy film, mivel a story mellett a látvány-világ is el tud adni egy filmet, ahogy szaporodnak a jó 4k filmek, úgy fog terjedni a formátum is. Az idő legyen vele
-
törölt tag
"A 4k tv, és a film is drága."
Nem, nem feltétlenül az. Tavaly már 130-150 ezer forint között is egész sok 4K tévét lehetett kapni, az idei modellekkel pedig valószínű egy kicsit még jobban teret nyer a 4K felbontás. Ez teljesen analóg a FHD-val, ami szintén elterjedt, más kérdés, hogy hányan használják ki. Miből gondolod, hogy a 4K-val ellenkezőleg lesz? Ehelyett én megelőlegezem, hogy 6-8-10 év múlva a 8K-val kapcsolatban lesz ugyanez a téma, mert hogy valamikor jön majd az is, abban biztos vagyok. (És abban is, hogy monitorként, oprendszerből felskálázva baromi szép, éles képet ad majd egy ilyen tévé.)
Filmek meg előbb legyenek egyáltalán, mert 'normális' 4K filmekből egyelőre igencsak szűkös a választék.
-
IamMenyus
tag
A 3d teljesen más okból pusztul kifele, a 4k képes gopro és a koppincs akciókamerák rapid módon terjednek, ahogy a 4k képes lejátszók és megjelenítők is, a topik alapját képező cikk éppen erről szól.
A kiadók forgalmat akarnak, még ha most rétegtermék is a 4k, akkor is odatették a 4k mellé az Atmos-t meg a HDR-t, hogy újra vásárlásra tudják rávenni azokat akik egyszer már zsebbe nyúltak a 1080p-nél. Mivel egy jó 4k felvétel tényleg lenyűgöző tud lenni, ha normális ára lesz sok embert fog megmozdítani, a terjedéssel pedig csökkenni fog az ár; ezzel adott is a trend.
-
Ispy
veterán
Én vettem direkt egy Pio BD lejátszót, nos BD lemez nem volt benne soha, aztán eladtam 2 évesen. Arra vártam, hogy majd 1-2k-ért szórják majd pár év múlva a lemezeket ki, de aztán nem így lett. Persze tudom lehet innen-onnan külföldről vadászni, amin vagy van magyar hang, vagy nincsen. Meg persze van már szuperakciós 3-4k-ért, de egy 3DBD-ért meg elkérnek 10k, ami enyhén szólva is pofátlan ár.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A formátum minden várakozást felülmúlóan teljesített, aminek a következménye a sok-sok film lesz.
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- Samsung Galaxy Watch 5 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X3D 64GB DDR4 500GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus GIGABYTE 850W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest