Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- SONY LCD és LED TV-k
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Home server / házi szerver építése
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ispy
veterán
Én vettem direkt egy Pio BD lejátszót, nos BD lemez nem volt benne soha, aztán eladtam 2 évesen. Arra vártam, hogy majd 1-2k-ért szórják majd pár év múlva a lemezeket ki, de aztán nem így lett. Persze tudom lehet innen-onnan külföldről vadászni, amin vagy van magyar hang, vagy nincsen. Meg persze van már szuperakciós 3-4k-ért, de egy 3DBD-ért meg elkérnek 10k, ami enyhén szólva is pofátlan ár.
-
Ispy
veterán
-
Ispy
veterán
válasz
#96349952 #123 üzenetére
Oké van 1458 dobozos lemezed, gondolom jó pár darab gyűjtő kiadás. Mennyi hely is kell fizikailag ennek a tárolására? Vagy lesz egy külön szoba a lemezeknek? És amikor meg akarsz nézni valamit, akkor 1 órán keresztül keresgéled, nézegeted, mint a tékában?
Mindennek van előnye is, meg hátránya. Én inkább onnan közelíteném meg a dolgot, hogy van aki GYŰJŐ, neki igenis kellenek a lemezek és ezért hajlandó fizetni is. De ők a kisebbség. Vannak a többiek, akik a filmek 95%-át 1x akarják megnézni és a maradékot is max. 1 évben 1-2x.
-
Ispy
veterán
válasz
Csabroncka #103 üzenetére
Mond ezt a nejemnek, aki 2 méterről már az Ariel 72-öt sem látja
-
Ispy
veterán
válasz
FollowTheORI #94 üzenetére
Sokan gond nélkül nézik boldogan a dvd ripet az 50 colos okostévén, sokszor olyan beállításokkal, hogy kifordul a gyomrom a szappanopera hatástól. És ezek nem légből kapott gondolatok, csak át kell mennem egy random rokonhoz.
A múltkor családi bulin ment a Karib tenger kalózai, olyan volt, mintha a Szulejmánt néztem volna. Broáf.
-
Ispy
veterán
Múltkor voltam dokinál jogsi miatt és a szememet tesztelte, az ajtóból el tudtam olvasni (ha nem is könnyen) a tábla legalsó sorát. Ekkor mondta, hogy ő az asztalánál ülve sem látja már a vonal alatti részt. Kb. egy idősek lehetünk. Szóval a látás egy igen szubjektív dolog, és akkor még nem is beszéltünk arról, hogy sokan igencsak távol vannak a 4k-hoz ideális nézési távolságtól.
Nagyot akar szólni ez a 4k-is, de lehet, hogy csak egy gyenge puki lesz belőle (lásd 3D).
-
Ispy
veterán
válasz
FollowTheORI #62 üzenetére
Én nem vagyok nagy szaki, de simán látom a különbséget egy dvd és egy bd anyag között egy 50 colos plazmán. Mondjuk egy bd és egy konvertált 1080 között már nem.
-
Ispy
veterán
Sőt én azt is lehúzásnak érzem, hogy aki megvette a kedvenceit annó DVD-n, az később vehette meg BD-n, most meg majd veheti meg UHD-n. Remek, 3x fizet ugyanazért a tartalomért, és nem is keveset, miközben csak a hordozó változott, ami biztosan van vagy 100 forint költség. Aki szerint ez nem pofátlanság, az csinálja nyugodtan.
-
Ispy
veterán
Nem is kell elengednie, csak kicsit nyitottabban kéne hozzáállni a digitális terjesztéshez. Mert, ha az online stream akkora királyság, akkor meg ne sírjanak, hogy mindenki torrentról lopja filmeket ők meg közben éheznek. CD, játékokat is lehet kapni mind a mai napig fizikai adathordozón, de úgy van kedved, akkor veszel egy letöltőkódot és 15 perc múlva már játszol is.
-
Ispy
veterán
Igen, ez a lényeg szerintem is, hogy nem akarják. A zeneipar is sokáig ellenállt, aztán ma már teljesen elfogadott, hogy 100 forintért megveszel 1 darab számot és ezért nem kell 5000 forintot fizetned egy teljes albumért és még a cd-vel is szórakozni.
Igaz ehhez is kellett egy Steve Jobs.
-
Ispy
veterán
-
Ispy
veterán
Én csak azt nem értem, hogy miért nem jutott még eszébe senkinek, hogy egy ncorehoz hasonló rendszert üzemeltessen? Akár úgy, hogy otthonra venni/bérelni kéne egy valamilyen hardware-t hozzá.
Aztán minden mehetne fel 5 formátumban, aztán mindenki azt veszi, amit akar, persze valami értelmes áron, nem 10k egy film, de 1-2-3-4 ezret én is fizetnék egy filmért, ha cserébe megkapom digitális formátumba és nem kell hozzá lemezekkel szenvednem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A formátum minden várakozást felülmúlóan teljesített, aminek a következménye a sok-sok film lesz.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest