Új hozzászólás Aktív témák
-
Pubszon
veterán
Nagyon jó kis hűtő, nekem tetszik.
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Devid_81
félisten
Kompatibilitás lista csak nekem nem érhető el?
Szerk.: mire meg írtam addigra meggyógyult[ Szerkesztve ]
...
-
Hemi 426/RT
aktív tag
válasz Jim Tonic #67 üzenetére
osztom!
a dizájn lassan többe kerül mint hogy még is mennyire hüt jól!
elég sok hütö van piacon amijól néz ki de emiatt drága is!Csere érdekel komoly cucokra? Mik azok a Cucok?? "a cucoknak két alfaja van. Az egyik komolytalan mindenhol megtalálható. a másik alfaja a komoly(cucokusz komolyikusz) na ez van neki ez sokkal ritkább" By:5teve
-
törölt tag
Minden konfighoz lehet olcsó és jó kiegészítőket venni. Ez így van.
És az is igaz, hogy jó lenne, ha csak a tuning, illetve felszereltési szempontok lennének az alsó, és felső kategóriák közötti különbségek. Jó volna, ha alapvető funkció lenne végre egy normális ventivezérlés.A következő HSZ-re reagálva, lehet VGA hűtőventit kötni alaplapra, csak akkor ugrott sajnos a hőfokfüggő vezérlés. CPU függő vezérlésre állítva pedig nem biztos, hogy megfelelő hűtőteljesítményt kap a VGA. A régebbi videókártyákon, ahol kettő, illetve háromeres venticsatlakozás van, ott nem probléma, a rácsatlakozás. (legfeljebb építeni, vagy párszáz forintért venni kell átalakítót) De a mostani új kártyákon is megjelent a négyvezetékes PWM szabályozott ventilátor, arra csak szintén PWM vezérelt venti köthető rá. ellenkező esetben mindig maximális fordulat lesz az eredmény.
-
ddekany
veterán
válasz #96302336 #59 üzenetére
"Ezért nincs egy alaplapon sem olyan vezérlés, ami képes a VGA-t érzékelni, és hozzá igazítani a venti fordulatot. Elég rendesen megbonyolítaná, ha tudna ilyen opciót, mivel kismillió-féle VGA létezik, más és más belső megoldásokkal."
De én azt nem mondtam, hogy ilyen legyen/lehetne, csak itt vki mondta, hogy alaplapról hajtja a VGA hűtőt, stb.
-
ddekany
veterán
válasz #96302336 #59 üzenetére
"Most őszintén... Mit vársz egy budget kategóriás alaplaptól? Hogy ugyanazokat a funkciókat tudja, mint egy premium, vagy hi-end modell?"
Nem várok semmit, mivel tudom mi a helyzet... Csak szeretném, ha a különbség a budget és a high-end közt maradna a teljesítmény/tuningolhatóság/csatlakozók-száma területén, nem pedig "ergonómiában" (érts: hangerő) büntetnék az alsóbb kategóriákat.
"ha valaki olcsó CPU-t vesz bele, akkor az tuti, hogy nem vesz hozzá 10k feletti CPU hűtést, hanem a gyári bordát fogja venni"
Attól függ kire bizza az illető a gépösszerakást... ha rám, akkor gyári hűtő az szinte megfontolás nélkül kuka, és pl. ott van helyette egy Arctic Cooling Freezer 64 Pro- vagy hasonló, ami 5e Ft körül van, és nem-bika CPU-val nagyon halk fix(!) fordulaton is minden körülmények közt jó, és remélhetőleg nem kezd el néhány év múlva berregni sem. Csak kell hozzá a potméter is, hogy beállítsd... pl. Fanmate (kb 1e Ft azt hiszem). Szerintem +6e-t simán megérnek ezek irodai gépeknél is.
-
törölt tag
Nem szóltam le senkit,és semmit. Csak a tényeket írtam le. Ha ez jött le, akkor bocs. Csak arra szerettem volna rávilágítani, hogy nem véletlen nincs az alapmodellekben benne, az, ami a komolyabb kategóriákban alap. Bár az igaz, hogy illene legalább egy alapszintű manuális vezérlés az összes alaplapra, de ez sajnos csak kevés lapra igaz. Devan kivétel, pl. Abit Ip35-e. 19k körüli ár, és van vezérelhető venti. Igaz, csak kettő. Olcsóbb lapoknál, szintén Abit lap: il9pro 11k és ha jól tudom, ebben is van ventivezérlés manuális lehetőséggel.
A VGA hűtés sajnos komolyabb baj, hogy ócska a legtöbb kártyán. Még a csúcsmodelleken is sajnos.
-
törölt tag
Most őszintén... Mit vársz egy budget kategóriás alaplaptól? Hogy ugyanazokat a funkciókat tudja, mint egy premium, vagy hi-end modell? A 16 ezres kategóriás lap bőven kimeríti az irodába való, "dógozni épp jó" kategóriát. De semmiképpen sem egy minőségi gépalap. Mivel a chipset adott, csak ott tudnak egyszerűsíteni, ahol lehet. Így nincs tuning, nincs állítható venti, nincs semmi plusz, esetleg egy integrált VGA. De az olcsó alaplapok pl. egyszerű passzív bordával vannak ellátva, ha valaki olcsó CPU-t vesz bele, akkor az tuti, hogy nem vesz hozzá 10k feletti CPU hűtést, hanem a gyári bordát fogja venni, esetleg tálcás CPU-hoz egy low-end 1000 forintos hűtőt, ami bármekkora fordulaton dolgozik, zajos. A gyári Intel kivétel, az egész halk.
A VGA hűtés pedig egy egészen más jelleg. A gyártó ott spórol a hűtéssel, ahol csak tud. ezért jön ki az ipari hulladék hűtés a videókártyákra. Amelyik gyártó nem referencia modellt épít a kártyára, az feláras VGA lesz. Így marad az egyetlen megoldás, VGA hűtő csere. Ekkor jön el a kérdés, hogy alaplapra csatlakoztatott, vagy a VGA-ra csatlakoztatott ventilátor legyen a hűtőn. A VGA-ra csatolt hűtő a jó megoldás, mivel az független bármilyen venti vezérléstől, eyedül a VGA bios-tól függ. az Alaplapnak pedig nem kell tudnia, hogy mekkora hőfokon megy egy periféria. Ezért nincs egy alaplapon sem olyan vezérlés, ami képes a VGA-t érzékelni, és hozzá igazítani a venti fordulatot. Elég rendesen megbonyolítaná, ha tudna ilyen opciót, mivel kismillió-féle VGA létezik, más és más belső megoldásokkal.
Továbbá, az szintén nem fog 5-10 ezer forintos VGA hűtést venni, akinek maga a VGA került ennyibe. Ezek a holmik premium kategóriás cuccok. De az árukon látszik is. -
FlasH-BacK
senior tag
Az nem feltétlen rossz hogy a kártyára fújja a levegőt, mert az még így is hidegebb mint pl a memória vagy tápalkatrészek.
Gondolj bele: mire a hő eljut a gpu-ról a hőleadó felületig, már jóval hűvösebb lesz mint maga a gpu. Aztán ugye a levegő amit a ventik szívnak be, az még jóval hidegebb, és nem veszi át az összes hőt a bordákról, kisebb lesz a hőfoka, tehát a "kijövő" levegő szerintem 70 fokos gpu esetén kb. 40-45 fok lehet max, ami a 70-80 fokos ram-stabIC-kondi-stb.-nek nem tesz rosszat, inkább csak használ. Szóval jól ki van ez találva. -
veterán
Amint lesz teszt róla, kiderül az á/érték aránya, de így elsőre egyáltalán nem rossz. Még a végén kidobom a gyári hűtőmet egy ilyenért
-
Dzs3ko
tag
Nekem is nagyon tetszik ez a hűtő, biztos hogy sokkal halkabb lehet így a gép és sok embernek csak ez számít.
Tuningra viszont szerintem alkalmatlan mert a hőcső elviszi a hőt a bordákhoz > a borda átadja a levegőnek > a venti pedig a VGA-ra nyomja vissza tehát pl a ramokat fűtheti. De lehet én látom rosszul...
[ Szerkesztve ]
-
rup1u5
nagyúr
vicces ez a szlenges név.
"csila"Why don't you knock it off with them negative waves!
-
Stargun!
tag
Lehet, hogy nem hiszel nekem, de azért már egy pár éve foglalkozgatok gépcsendesítéssel.
A lakásban háttérzaj nincs, az ablakok hangszigetelők és csukottak, csendes környék van kint amúgy is.A gépház rezgéséről azért azt el kell mondanom, hogy nem voltam fair, és csaltam: mivel a jó kis Seagate 250-es SATA vinyótól tényleg rezonált a ház, így hát nem volt mit tenni, nem csavaroztam bele, hanem az aljára betettem egy szivacsrétegre úgy, hogy sehol ne érintkezhessen a ház falával. A hűtése így is tökéletes, és a gép nem csak "relatív" módon halk, hanem abszolut értelemben is (Nem viccből vagy nagyzolásból írtam hanem azért, mert még engem is meglepett, hogy ezek a ventik ilyen konfigban TÉNYLEG ennyire halkak tudnak lenni. Hátha valakinek segít.)
-
ddekany
veterán
"A dolog szépsége, hogy teljes terhelés mellett is a gép hangja NULLA."
Haha... ezek relatív dolgok (mondhatnám: nem hiszek neked ). Ez a halknak mondható gépeknél már eléggé attól függ, hogy hol laksz (háttérzaj), meg akusztikailag hova kerül a gép a lakásban. (Meg hogy mennyire van mákod a gépházzal... pl. Antec Sonata-k pl. csomó HDD-től rezegnek mint állat... ki tud ilyenekkel előre számolni? Nem ér...). Volt pl. egy gép, amit itthon szereltem össze, és csendes akart lenni, de hát nem volt az. Elvittem a klienshez, és mondtam hogy hááát szép meg jó, de nem lett túl halk. Bekapcsoltam, és erre volt a pislogás, hogy de hát ez néma, miről beszélek én. Pedig nem is volt zajos környék! Mondjuk komoly szerepe volt annak a batár fiókos asztalnak is, ami alá bekerült.
-
ddekany
veterán
válasz #96302336 #45 üzenetére
"Asus sem olcsóbb"
Meglehet, csak itt arról van szó, hogy én sokkal inkább 16 körül szoktam alaplapot venni mint 35 körül (már mostanában)... Mert hát nem csak a gamer/egyéb-burtál konfigoknak kellene kussban lenniük, sőt. Na persze azokra a VGA hűtő probléma nem vonatkozik.
[ Szerkesztve ]
-
Stargun!
tag
Az Arctic Cooling PWM-es ventijeinek nagy előnye, hogy kaszkádosítható vele a PWM jel. A mai alaplapokon a CPU-nak úgyis négytűs PWM-es a csatlakozója, ha a többi alaplapi ventilátcsatlakozóé nem ilyen, akkor az AC ventiből lehet továbbküldeni ezt a PWM jelet több ventilátorhoz is.
Ilyen módon a VGA is akkor hűl jobban, ha a procit jobban kell hűteni, a kettő úgyis egyszerre terhelődik jobb esetben.
[ Szerkesztve ]
-
Stargun!
tag
Én a magam részéről egy Arctic Cooling S1-et használok egy hete az Inno3D 8800 GT-n, ventinek meg egy 92 mm-es AC PWM van rajta (nem volt 12 cm-es ). A CPU hűtő szintén AC Freezer 7 Pro (PWM-es ez is).
A házból egy 8 cm-es Sharkoon SilentEagle 1000 tolja kifelé a levegőt, egy ugyanilyen pedig befelé. A 350-es FSP tápomban a gyári 12 cm-es ventit szintén Sharkoon SilentEagle 1000-es 12 cm-re cseréltem.
Ilyen konfigban egy 3 GHz-en járó Core2Duo E4300-assal intenzív játék után a CPU magok és a VGA hőmérséklete is 50 C maximum.
A dolog szépsége, hogy teljes terhelés mellett is a gép hangja NULLA. Értsd: zárt ház asztal alatt, kb. 20 cm távolságból lehet esetleg valami hang féleséget hallani, távolabbról süket csend.
Az S1-nek mivel jóval ritkább a bordázata, mint ennek az újdonságnak, így a PWM-es venti pl. üresjáratban beáll 800-900-as fordulatra. Egy 12 cm-essel ez még alacsonyabb lenne.
Az üresjárati hőfokok: CPU - 38 C, VGA - 44 C
[ Szerkesztve ]
-
engusz
veterán
Pontosan nem tudom, hogy miként szabályozza a VGA-n lévő ventilátor fordulatszámát, de hosszas játék után bizony magasabb fordulaton forog. Ahogy a CPU hűtő is, de az egyébként is logikus. A házhűtők valamiért mindig fix fordulaton járnak.
Amúgy én is szeretném, ha részletesebben lehetne konfigurálni ezt a felületet is.
Nézzék meg közelebbről! Mert minél közelebb hiszik magukat, annál kevesebbet fognak látni.
-
Hedgehanter
őstag
ugy nez ki a hr-03 trendvonal fog menni egy darabig... (amig ki nem jon egy jobb a schyte-tol)
-
törölt tag
Az Asus sem olcsóbb, sőt, vannak jóval drágább lapjai, amin nincs venti szabályzási lehetőség. Csak monitoring. Sőt tovább megyek, az Abit lapnál win alatt lehet állítani a ventiket.
Hogy témába is vágjak azért, Ez a hűtő kettő, vagy három Slot helyet foglal?
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
válasz #96302336 #37 üzenetére
"A titok nyitja a normális alaplap. Pl. Abit IP35Pro."
Na igen, Abit-nál szokott még talán leg normálisabb lenni a BIOS-os ventilátor szabályozás... az anyázás az alaplapok ama 97%-ának szolt, ahol erre nem képesek, hogy rohadjanak ketté élve. Másfelől viszont egy IP35 Pro 35e Ft, szóval akkor már inkább vesz az ember fanmate-et. Csak már milyen idegesítő, hogy ott az alaplapokon a szabályozó, de azért vegyen az ember külön még, mert beállítani azt már nem lehet...
[ Szerkesztve ]
-
R3plica70
aktív tag
Már van nagykerben , Kelly hőseinél
Kisker ára kb br 6300-6800 Ft körül várható.
És van ChipChila is... -
kovy79
őstag
Akkor adj nekem svéd fizetést!
Nem szoktam filléreskedni, de nem fogom kiadni a termék árának 50%-át házhozszállításra.
Főleg nem úgy, h egy nyamvadt 230ezres városban élek, ahol illendő lenne kapni...Hebry, érdekel egy AC X2 a VGA-dra?
[ Szerkesztve ]
''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
-
törölt tag
A titok nyitja a normális alaplap. Pl. Abit IP35Pro. Van 6db venticsatlakozó, mindegyik szabályozható 6-12 volt között, és akármelyik hőfokhoz rendelheted, megválasztható hőfoktartománnyal. Az Asus ilyen alapvető dogokat kihagy az alaplapjaikról, nem is beszélve a kritikán aluli, integrált hangkártyának csúfolt fehérzaj-generátorról.
-
Yutani
nagyúr
Na végre! Nekem kifejezetten tetszik ez a hűtő. Sem az AC S sorozat, sem a HR3 nem tetszik. Ez olyan kis filigrán, pofás hűtő. 30 EUR pedig nem rossz ár érte, bár azért nem két forint.
[ Szerkesztve ]
#tarcsad
-
Ste
addikt
pistike matricás albumába pdig több mint 50 féle matricár lehet ragasztani a mellékeletlen ragasztóval
-
ddekany
veterán
"Asus M2N-E. Ez egész jól szabályozza a ventilátorokat, amiből négy van. Lehet nekik Silent, Optimal és Performance beállításokat adni."
Na pont ettől szoktam rosszul lenni... naná hogy nem fogjék eltrafálni, hogy a nem-gyári hűtőt hogy kell hajtani. És nehogy ám betegyenek akár csak egy nyamvadt 2 pontos szabályzó görbét BIOS Setup-ba, aminek te adod meg a két pontjának a 2-2 adatát... áááh, de bonyolult is lenne, megint hívhatnák a NASA-t. És, akkor azzal ne adj isten még akár egy fix feszültséget is beállíthatna a felhasználó, és akkor nem kell fanmate-t venni, és akkor mi lesz??? Húha! Vigyázzunk tisztelt alaplapgyártók! A fos az fontos!
Igen, van SpeedFan is földön, szerencsére. Sajnos az alaplapgyártók annyit nem tesznek meg, hogy legalább azt támogassák (közel sem minden lappal működik, főleg nem teljeskörűen); inkább írnak saját csiricsáré szabályozót, ami legalább jó bugos is meg helyből béna. A másik meg, hogy azért a BIOS Setup-os beállítás sokkal de sokkal megbízhatóbb lenne. Különösen gondoljunk itt olyan gépekre, ami nem a tieid, csak te rakod össze. Ja, és az menne Linux alatt is, stb.
De ezek ilyen "SmartFan" vagy "Q-Fan" beállítások amiket mondasz, azaz azok valamilyen hőmérséklet függvényében választják a fordulatszámot. És nehogy már ki lehessen választanai a GPU hőmérsékletet, mert nem tudom mit csinálok. Na most akkor hogy van ez nálad?
[ Szerkesztve ]
-
Hebry
senior tag
Az eredeti nekem jobban tetszik.
Kovy igazad van itt ebben a faluban sokszor tényleg nagyon sokat kell menni egy-egy tisztességes hardware után. -
Stalker-2572
veterán
HR-03 még mindig jobb, de ha kell a hely, akkor ez is jó lehet SLI-ben
All Black...
-
.mf
veterán
Ránézésre 8mm-es hőcsövek vannak rajta? Akkor külön plusszpontot kap azért is, valamint az alacsony felépítésért, sok bordáért és cserélhető ventikért is. A ventik színe és fordulatszáma (meg a Chilla név) már kevésbé tetszik, bár a másodikat egy szabályzó vagy 5V-ra kötés is megoldhatja.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
-
-
engusz
veterán
Asus M2N-E. Ez egész jól szabályozza a ventilátorokat, amiből négy van. Lehet nekik Silent, Optimal és Performance beállításokat adni. Viszont az Abit lapok ilyen szempontból köröket vernek társaikra. Azokban eszméletlen mennyiségű beállítás van, sokszor külön-külön az összes ventilátor csatlakozóra.
[ Szerkesztve ]
Nézzék meg közelebbről! Mert minél közelebb hiszik magukat, annál kevesebbet fognak látni.
-
kovy79
őstag
Kössz!
Nálatok biztosan, de itt Debrecen nevű faluban NEM (van amelyik nagykerben azt sem tudják, h mi az ) !
Egy 4000 forintos hűtőt pedig nincs kedvem innen-onnan rendelgetni.engusz, az S2 lenne nekem az ideális, vagy nagyon jó áron az S1, de mint fentebb írtam, nem beszerezhető.
[ Szerkesztve ]
''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
-
engusz
veterán
-
old gray
addikt
Szerintem teljesen rendben van a cucc, bár tiszta S1 kinézete van. 4 izmos heat-pipe, nagy kiterjedésű hőleadó felület, tetszés szerint fel lehet rá pattintatni ventiket, mi kell még? Bár a bordázat sűrűbbnek tűnik mint az S1-é.
Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream
-
TomBoy1986
veterán
Megy az utánzás ezerrel...
Először a Zalman koppint, most meg a Coolink.Én maradok az eredetinél
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
Skizz
addikt
-
Szlovi
senior tag
Azért mondtam,hogy AC koppincs,mert látszik,hogy ésszel csinálta, jobb ár/érték mutatója van a hozzádott plusz kiegészítőkkel...és tetszik ez is meg az AC féle is!
Pl. a TT féle TMG sorozatú VGA/CPU coolereken is látszik,hogy AC koppintás... ami meg ész nélküli,szerintem... és nem is tetszik! -
engusz
veterán
Lehet, hogy AC koppintás, de a Coolink ésszel csinálta. Minden olyan plusz dolgot adott a hűtő mellé, amivel egy teljes értékű VGA hűtéssé avanzsált: normálisan rögzíthető ventilátor(ok), teljes ram, pwn bordázat, ésszerű fizikai méretek.
[ Szerkesztve ]
-
Szlovi
senior tag
Jó kis hűtő ez,de lasabb fordulatú venti kéne hozzá.Pofás is, meg AC koppincs is, meg sok kiegészítő jár hozzá... PH!-s tesztet kérünk!!!!
-
FireKeeper
nagyúr
ac-nál abból a szempontból jobb hogy (hivatalosan) nem csak a saját ventije rakható fel, mint ac-nál a turbo module vagy mi, hanem bármilyen mezei 8as venti...
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
engusz
veterán
A Coolink viszont üthet ezzel a VGA hűtővel. Viszonylag alacsony, ránézésre nem bóvli, és jár hozzá mindenféle borda. Memóriára, PWN-re, mindenre. Egyedül a 2000 RPM-es ventilátor sebesség tűnik mókásnak...
S1 tényleg nincs (bár nálunk a 3. héten lesz), ám - legjobb tudomásom szerint - S2-ből nincs hiány.
-
tihs
tag
nekem tetszik
-
kovy79
őstag
Szép/jó, de ha az AC S1/S2-t sem lehet (nálunk) kapni, akkor inkább nem is "álmodozok" róla.
Apropó, hogyhogy ezen nincs valami világító bizbasz?''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Ukrajnai háború
- Mobil flották
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Futás, futópályák
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...