Hirdetés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Aktív témák

• Belvaros

tag

Krhm... :)

Elnézést, de ez így ebben a formában nem teljesen fedi a valóságot :). Nekem is van egy külső HDD-m egy külső dobozban. Kb. 4 hónapja használom egyetlen szerényke USB-kábellel és soha - értsd SOHA - nem volt semmilyen leállásom, megakadásom. A HDD az átvitt file-ok méretétől függően 9-11.8MB/sec között tolja az adatokat és ez akkor sem változik egy dekát sem, ha felteszem rá a külön PS/2 kábelt.

Egy kis technikai részlet:
    Az USB maximálisan 500mA-rel tudja megtolni az eszközöket (legalábbis az USB 2.0 -nál így van), ezzel szemben az átlagos 4200-as HDD-k 100mA körül esznek alapjáraton. Hogy ez read/write esetében mekkorára kúszik fel azt nem tudom, de nyilván erre lehet adatot találni a neten. Mindenesetre szerintem a plussz kábel csak nagyobb forulatszám esetén szükséges, ha egy lassabb vinyó nem indul el az vagy nem elég jó minőség, vagy a rack eszi az energiát (ne nevess, nekem volt ilyen rack-em, a mostanival ugyanaz a vinyó ugyanarról a portról - szemben az előző megoldással - mint fentebb is írtam, egy kábelen megy).

Még valami:
    Ha valaki közelebbről is meg kívánja szemlélni, a következő PH Lanparty-n (okt. 2-3.) megteheti :).

[Szerkesztve]

Aktív témák