Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
DM-Fan
nagyúr
Így van, mindenki azt vesz, amit akar. Én személy szerint sokat szoktam adni mások véleményére, különösen, ha azok tapasztalati tényeken alapulnak. Ezért is kezdtem anno, az internet fénykorában fórumozni, és ezt tartom az internet egyik legfontosabb céljának: a kapcsolattartást másokkal és a tapasztalatcserét.
Mennyire jó dolog, hogy nem az eladóval kell megtárgyalnod a vásárlásod kiszemelt alanyát, mert mint tudjuk - tisztelet az elenyésző kivételnek - az ő céljuk az, hogy eladják a portékájukat és így nyilván kevéssé objektív információ szerehető be tőlük, mint amit mondjuk egy ilyen fórumon összeszedhetsz.
Akármilyen vásárlási szándék is fogalmazódik meg bennem, az az első, hogy körülnézek a neten, kinézem a szimpatikus termékeket és ezek után, a már leszűkült termékekről felkutatom a meglévő fórumokat és elolvasok mindent, amit lehet. Ezek után jön csak a saját tapasztalatgyűjtés, megnézzük, megfogdossuk, megnyomkodjuk, kipróbáljuk a terméket. A legvégén pedig levonjuk a konzekvenciát, hogy XY-terméket választjuk. Természetesen a többi termékről is megfogalmazódik ilyenkor egy vélemény, amit nem átall az ember megosztani olyanokkal, akik esetleg azt nézték ki, amit ő elvetett. Szerintem az a természetes, hogy felhívod mások figyelmét, hogy ''vigyázz b*zzeg, mert én ezt és ezt tapasztaltam...''. Aki meg olyan hiperérzékeny, hogy ezt rögtön úgy veszi, hogy leszólják az ő választottját, az meg is érdemli. Szerintem nem szégyen azt beismerni, hogy ''igen, ebben és ebben valóban gyengébb az enyém, majd legközelebb okosabb leszek''.
Mondandóm lényege: nem szoktam valótlanságokat beszélni, pusztán a fenti tapasztalási folyamat eredményét osztom meg veletek, mint ahogy a régi PH-s motrosok nagyrésze is. Ha ez nem megfelelő, akkor mindenki hallgasson az eladóra, vagy a suttyó haverokra, vagy vegyen kézbe egy terméket és rögtön vegye meg azt, anélkül, hogy szélesebb körben tajékozódna. Szíve joga. Természtesen minden ember más, mások az igényeik, és ha azt mondja, hogy nekem ez így is jó, akkor az az ő dolga. De az nem igazán szép dolog, hogy kétségbe vonunk olyasmit, amit más tapasztalt, mi pedig esetleg csak olvastunk, vagy hallottunk róla, vagy a haverunk mondta két sör között.
Ha pedig valaki mégegyszer azzal jön, hogy én anti-Sony-s vagyok, akkor örök harag. Mint ahogy már többször írtam a Sony-val semmi bajom, magam is jópár Sony terméken vagyok már túl. De ez a topic nem erről szól. Erre azt tudom mondani, hogy én is rohadtul kíváncsi vagyok már a Sony PS3-ra, meg szívesen fognék már végre a kezemben a Sony PSP-t is.
[Szerkesztve]Get Moded!
-
fotel
aktív tag
Magyarán mindenki vegyen azt, amit akar
Komment a témához: A sony nem szar, de mindenképp örvendetes, hogy próbálja összébbszedni magát, így a középmezőnyből már nem csak a design emelheti ki a jövőben. Azért figyelemre méltó az is, hogy bármilyen hír, amiben a Sonyról van szó, szinte mindenkit érdekel. Az meg hogy 11e embert elküldenek, nagy ügy, a Mercedes is leépít. -
DM-Fan
nagyúr
Egyetértek! Én is a fülemre hallgattam a vásárlásnál, ugyanis én meg kb. 15 éve Hi-Fi buzi vagyok. Tény, hogy a Sony discman-ek nagyon jól szóltak, nem véletlenül vettem én is azt, mégha jóval drágább is volt, mint az összes többi, de ha egyszer az szólt a legjobban. Sőt, fülesek terén körülbelül ma is Sony viszi a pálmát. De az mp3 terén bizony gáz. De nem erősködök tovább, mert nem vagyok hajlandó lealacsonyodni a korábban hozzászóló ''okoskák'' szintjére. (nem rád gondoltam)
Én sem tuc-tuc zenét hallgatok. Ha azt mondom, hogy nálam a Pink Floyd - The Division Bell lemez a fő tesztalany minden esetben, akkor azt hiszem kimerítjük a témát.
[Szerkesztve]Get Moded!
-
aDM|RaL^
őstag
LOL!
eddigi leghangosabb hordozható cuccom a sony discmanem volt, nem egy felsőkateges darab, de ez adta ki magából a legnagyobb hangot, úgy hogy a fülem gajdult majdnem bele...
és méghozzá ehhez jól is szólt.
egyébként sony buzi vagyok, és kurvajól néznek ki.
[MOD] beleolvastam még kicsit a topicba, megy itt a szapulás rendesen
szerintem megkell fogni, végighallgatni az összeset egymás után. nekem valahogy alapban a sony basszuskiemelése nagyon bejött, és eddig az volt a leghangosabb cuccom, és szintbeli különbségek vannak a régi szar cd-s discmanem, és azok közt a szarok közt amiket most kiprobaltam. lehet valakinek botfüle van, és tökmind1 hogy hogyan jön ki a hang abból a darabka mágnesből csak erős legyen... osztálytársaimnak pl. tökmind1 hogy milyen a lejátszó, nekik úgyis csak a tuc tuc megy, és hang-hang között nem hallják ki a különbséget.
véleményemet csak a fülemre alapozom, számomra eddig legjobban hordozható cuccok közül a sonyk szóltak a legjobban, a többi cucc amit kipróbáltam elbújhat.
[Szerkesztve]http://www.flickr.com/photos/dmrl - http://dmrl.hu - Spectrum ZX 48k
-
DM-Fan
nagyúr
Nem vártam semmi ilyet, pusztán azt, hogy vagy annyira intelligens, hogy elismerd azt, amit rajtam kívül jópáran is mondanak itt a fórumon, és amit a Sony is elismert, hogy ezen a téren bizony gyenge szinten áll.
Nem fogok vitatkozni egy olyannal, akit nem lehet meggyőzni, nem is ez a célom, majd akire lehet hatni ész érvekkel, az úgyis megfontolja a vásárlás előtt, hogy kell-e neki a Sony, vagy sem. Te meg vedd csak halomszámra a Sony-t, ha neked az tetszik, nem az én problémám. Sőt állj ki nyugodtan a Nyugati aluljáróba és osztogass szórólapot a Sony lejátszóiról, miközben az ''bömböl'' a füledben. Egészségedre váljék.
Én meg úgy vagyok vele, hogy egyéb gyártóknak is kell a támogatás, akik még nincsenek olyan szinten, mint a S., ahonnan egyébként most küldenek el 11.000 embert.
És ha feltűnt volna nem a Sony ellen ágálok, csak az mp3 lejátszói nem tetszenek, mert átverésnek tartom ennyi pénzért.
Az meg semmit nem jelent, hogy tag vagyok, csak azért nézd meg, hogy mikor regeltem, vesd össze a sajátoddal és gondolkodj el rajta. (úgymond íratlan etikai szabály az interneten és azon kívül is, hogy ha valahova jóval később érkezünk, mint az előttünk ott értekezők, akkor visszaveszünk az arcunkból. De nem magyarázom, szvsz felesleges)
Örültem!
[Szerkesztve]Get Moded!
-
d.hu
csendes tag
Szerintem nyugodj meg, Sony van-volt-lesz, ha 10 cigánykereket vetsz reggelente akkor is. Nem kell itt pattogni mint a pöttyöslabda. Elmondtad 10szer hogy szerinted milyen rossz a Sony. Nem kell csak ezt ismételni, mindenki olvasta már a véleményed. Minden terméknek van hátránya. A Sonynak is. Ez a hangerőmizria. De én sok embert ismerek akiknek bőven elég lenne az is amit egy Sony nyujt hangerőben, mert sokkal halkabban hallgatja a zenéit NEM sony lejátszoján mint ahogy azt Te gondolod. Nekik elég lenne pl a Sony(2*6mW)/Panasonic(2*5mW!)/MPIO is.
ui: Mit vársz, leboruljak a véleményed előtt azért mert Te már ''tag'' vagy egy internetes forumban....hű, de király vagy! -
VVoid
aktív tag
Hű gyerekek, mekkora vita lett ebből.
Én most már csak annyit mondok, hogy nagyon függ a körülményektől is, hogy mekkora hangerőn hallgatsz valamit. Az iAudio X5 2x20 mW-vel bír. Otthon, csendben, esetleg szundikálás közben akár 10/40-es hangerőn is megfelel. De van úgy is, hogy 30 fölé tekerem. Ehhez azért kevés lenne a 2x5 mW, főleg, mert 32 ohmos Sennheiser PX200-zal hallgatom.
Időközben meghallgattam egy Sony-t. Annyit mondanék a védelmében, hogy a 2x5 mW a 2x20 mW-nak nem negyedét jelenti, hanem többet. De akkor is, nekem kevés.
[Szerkesztve] -
vili13
őstag
''Fenttartom a jogot, hogy kételkedjek szavaidban''
Minden jogod megvan hozzá, hogy kételkedj a szavaimban - sőt remélem, hogy mindenki így tesz. Csak ne gondold azt közben, hogy amit a Sony mond, az mind szentírás!
''NEm tudom mi számítn em szólásnak''
Én ''nem szólásnak'', de legalábbis gyengének tartok minden olyat, ami nem képes kielégítő hangerőt (ez néha a máskor bántóan hangosat is jelentheti) biztosítani TETSZŐLEGES fej- vagy fülhallgatóval. Több típus kipróbálása után szvsz kb. 10-12mW / 16ohm körül kezdődik az elegendő teljesítmény.
''Ízlések és pofonok, EQ meg van.''
Nos, ha a hiányzó hangerőt az EQ-val kell pótólni az szvsz elég nagy gáz. Én pl. EQ-t nem használok, mert azzal lehet csak jól és szándékosan elcseszni a frekvenciamenetet. -
DM-Fan
nagyúr
Ha viszont már hozzászólsz, akkor máskor olvasd el azt is, hogy kinek szólt a válasz, ugyanis NEM NEKED, hanem a d.hu nevű user-nek.
Jah, bocs, akkor viszont magad ellen beszélsz: ha az MD lejátszód 16 mW-os, akkor jóhogy elég 30/17-en hallgatni. Csakhogy nem a rég Sony-król beszélünk, hanem a jelenlegi lejátszóikról. Régen nekem is Sony cuccaim voltak (Walkman, Discman), de ma eszembe nem jutna, és ha már találkoztál volna a mai Sony hordozható lejátszókkal, akkor biztos vagyok, hogy Te is úgy vélekednél, mint itt a hozzászólók többsége. A másik meg, hogy a mai lejátszók menüje, és remote-ja (már ha van egyáltalán remote, de egyre inkább nincs) abszolút nem is hajaz a régiekére. A Sony ugyanis állandóan újít, és rohadtul nem azt kapod, mint mondjuk 5 évvel ezelőtt.
Ha meg nem ismered az iAudio-t, akkor szvsz nincs viszonyítási alapod és nem értheted, hogy miről is beszélünk.
Amúgy peaceGet Moded!
-
fotel
aktív tag
Ez igaz, viszont ha megnézed az eBay-t, akkor 1 fontért vásárolhatsz leírást, hgoy hogyan kapcsold ki az idióta teljesítménylimitet a lejátszódban.
Megjegyzem, hogy az enyémben nincs ilyen limit, az még 16mW-os, de pipa lennék, ha nem tudnám hallgani, ez jogos igény, viszont még a 16mW-os teljesítménnyel is kibírja a 40 órát. -
fotel
aktív tag
Egyébként hallgatni arany... nézd meg mikor regisztráltam. Egyébként pont az általános és legtöbbször alaptalan fikázások miatt nem érzem értelmét annak, hogy hozzászóljak.
Márkaválasztás szempontjából sokat számít a megszokás is egyébként, nekem mindig sony volt a hordozható lejátszóm. Megszoktam a menüket, a designt, a hangzást, és a remote-ot. Legutóbbi nálam elég sokat számít, és eddig egy gyártó remote-ja sem tűnt olyan praktikusnak, mint a sony. Ezzel lehet vitatkozni, den em érdemes, mert egyéni preferencia.
Az iAudio teljesítményét nem ismerem és a hangzását sem, bár az elárul vamait róla még számomra is hogy a sony márkabolt iAudio-val is foglalkozik.
Viszont nem tudom ki ért egyet és ki nem, hiába nem túl innoovativ az elmúlt 3 évben a sony, még mindig jobb cuccokat csinálnak mint az Apple, de a divat az divat. -
vili13
őstag
Nem az a kérdés, hogy miért LENNE hulladékgyártó az apple, hanem hogy miért AZ (pl. Bővebben: link, Bővebben: link, Bővebben: link).
-
DM-Fan
nagyúr
Nem tudom milyen jogon feltételezed rólunk, hogy ''csak a saját mp3 lejátszónkról szól az életünk'', de felhívnám szíves figyelmed, hogy ez a topic erről szól és nem fogunk itt a szexuális életünkről, vagy a molylepkék párzásáról vitatkozni.
Nem a saját lejátszónkat istenítjük, csak szeretnénk felnyitni az olyanok szemét, akik márkahűségből, ill. az adott cég iránti elvakultságból hajlamosak belefutni nem igazán korrekt vásárlásokba. Beszélhetnék itt a G3 mellett a Samsungokról, iRiverekról, de még az Mpio-król is, ugyanis mind százszor jobb és kiforrottab lejátszók, mint a Sony termékei. Egyébként ha elolvasod a fölötted belinkelt cikket, maga a Sony is elismeri, hogy ezen a téren olyan gyenge, mint a harmatos libafos.
Na erről ennyit, és azt hiszem többek nevében mondhatom, hogy az alaptalan vádaskodást nem szeretjük a fórumban. (különösen egy kemény 4 db hozzászólással büszkélkedő újonctól)
[Szerkesztve]Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Kisebb adalék az általad belinkelt cikkhez, hogy a Sony tegnap hívott vissza egy rakás tápegységet, amiket a Playstation 2-höz gyártottak, mert kiderült, hogy huzamosabb használat esetén bizonyosan tüzet, vagy égési sérülést okozhatnak. Régen ilyen nem fordult elő velük. Sajnos ez a Sony már nem az a Sony. Nem hiszek benne, hogy ez a létszámleépítés, amit most hajtanak végre (11.000 ember mínusz) különösebb előnyére válna a cégnek. De az tény, hogy nem kell félteni, mert annyira szerteágazó profilú a cég. Sztem a Playstation 3 kijjebb fogja húzni a bajból.
[Szerkesztve]Get Moded!
-
d.hu
csendes tag
Srácok nyugi,nem kell itt bizonygatni... Különben nektek csak a saját mp3lejátszótokról szól az életetek? Mert az elég szomorú.
köszönjük a fikázást, egészségetekre -
vili13
őstag
Sokat szerencsére nem adnak el az ilyen hulladékból, különben nem a veszteséget termelnék ilyen nagy mértékben: Bővebben: link. Kár, hogy pont a másik nagy hulladékgyártó Apple méri rájuk az utolsó csapásokat...
-
DM-Fan
nagyúr
Én elárulom: kb. 40 dB-re! (De lehet, hogy sokat mondtam)
Személyes vélemény ON:
De ha már ilyen fafejű a Sony, akkor miért nem csinálja azt, mint régen: még az én Sony discman-em alján is volt egy kapcsoló, ami limitálta a hangerőt az egészségügyi határértéken belülire. Természetesen ha bekapcsoltad már használhatatlan is volt a lejátszó, mert már az utcazaj elnyomta. De ott legalább rád bízták és mindenkinek a saját felelőssége volt, hogy hogyan teszi/nem teszi tönkre a hallását. Ma simán azt mondja a Sony: szarik az egészre, nem fog a hülye amerikai tinédzserek halláskárosulása után kártérítési perek eredményeként fizetni, limitálja a hangerőt az összes mp3 lejátszóján, ami bevételtől meg ennek kapcsán elesik, azt majd behozza az epilepsziás rohamot okozó PSP-ken, a tizenévesek lelki világát és értékrendjét teljesen felborító PS3-on, meg a hozzájuk tartozó kiegészítőkön, TV-ken. Aztán ha rájön, hogy mégiscsak el kéne adni ezt a sok szemetet, ha má' legyártottuk, akkor meg bedob ilyen süket marketingdumákat, hogy ''veddmegeztarohadtjódizájnosfaszalejátszótmer'526ezerórásüzemidejevan''.
Személyes vélemény OFF.Get Moded!
-
vili13
őstag
''az EUban nem is szabad 6mw feletti lejátszókat árusítani''
Az EU verziós iRiver lejátszók kimenő teljesítményét - érdekes módon - csak 15mW-ra korlátozzák. A Sony ehhez képest mérhető 1/3 teljesítménye durva, és a vásárlókra nézve is erősen hátrányos önkorlátozásnak tűnik, amit leginkább az üzemidővel kapcsolatos marketing adatok indokolhatnak.
Az EU szabályozás (ami valójában a hülye franciák által hozott hülye törvény) valójában nem a kimenő teljesítményt korlátozza, hanem a hangnyomást, mégpedig 100dB-ben. Megnézném, ennek mekkora hányadára képes egy ilyen jó kis Sony lejátszó! -
DM-Fan
nagyúr
Ezt a hamubansült f*szságot meg honnan vetted? Akkor ezek szerint nem lehet Hi-fi cuccokat, meg autó hi-fiket, meg házimozi rendszereket sem árulni, mert arányosítva a 6mW-os mp3 lejátszókhoz azok még jobban rontják a hallásodat.
Elmondanám, hogy a Sony-n kívül nem sok olyan lejátszó van, ami 10 mW alatti teljesítményű lenne. Ami meg van az olyan is. Kalap sz*r.
Ilyen elven ne áruljunk gyorsasági motort sem, mert azzal tuti meghalsz. A hangos lejátszótól meg tuti megsüketülsz, a cigarettától meg tuti rákot kapsz, ha egész nap a monitor előtt ülsz meg tuti megvakulsz.
Maximum annyit tehet az EU, hogy EU-konform firmware-ket készíttet a lejátszókhoz, ami arra jó, hogy a user-ek 90%-a rögtön upgradeli a gyártó eredeti firm-jével. De még a korlátozott firmware-ek sem szabályozzák 10 mW alá a lejátszók teljesítményét. De ha már innen nézzük: ezekben a lejátszókban akkor is ott a kakaó és a firm-cserével kihozható belőle. A Sony-dra meg tölthetsz te föl akár SuSe Linux-ot is, akkor sem fog 5 mW-nál nagyobb teljesítményt leadni. BMW kasztnid van Trabi motorral.
A G3-at az mp3center-től vettem. De hogy jön most az ide, hogy hány ohm-ra jut a 13mW? Teljesen irreleváns. Nem az a lényeg, hanem az, hogy hallgasd meg a két lejátszót egymás után. Ha kipróbáltad a G3-at, eszed ágába sem lesz megvenni a Sony-t, még azt az időt is sajnálni fogod, amit arra fordítottál, hogy kivetted a dobozból és meghallgattad. Nem egy kategória és punktum.Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Namost elmondanám, hogy én zömmel 192 kbit/s-es mp3-akat töltök fel az iAudio G3-asomra, a 40-ből általában 30-33-as hangerőszinten hallgatom (ami már nem halk) és így több, mint 40 órát bír egy sima alkáli elemmel (tölthető aksival még többet kell bírnia). Jah és a teljesítménye nem sz*ros 2X5mW, hanem 2X13mW. Szal sztem a Sony az, aki elbujdokolhat szégyenében.
Ha 2X5mW-os teljesítményen járatnám a lejátszót, akkor az kb. 13-as hangerőszintet jelentene a 40-ből a G3-nál. Ráadásul a Sony ugye EQ-t nem használ az mp3-ak esetében, tehát ha azt is kikapcsolom, akkor marad kb. az a cincogás, mint amit a Sony-nál tapasztaltam full hangerőn. Nos, ílyen beállításokkal szerintem a G3-asból kb. 60 óra üzemidő is kijön, tehát no comment...
Egyébként meg ha csak 20 órát menne is a lejátszó egy elemmel, akkor is inkább azt választanám, minthogy menjen 100 órát, de satnyán szóljon.Get Moded!
-
bumper
senior tag
''ne utólag derüljön ki, hogy sz*r van a palacsintában.''
Viccet félretéve nekem sony lejátszóm van igaz nem pont ez, de nagyon klassz, jó hangú és elég kompakt. Mellesleg egy elemből egyedül a sony képes kihozni majd 50 órás lejátszási időket (320kbps mp3-al ''csak'' 35órákat) -
VVoid
aktív tag
Egyetértek, és vili13-mal is.
Summa summárum: mielőtt valaki elrohanna megvenni ezt a lejátszót, olvasson utána alaposan, hogy mit tud (és hogyan) és mit nem, és azután döntsön, ne utólag derüljön ki, hogy sz*r van a palacsintában.
Amúgy van egy több mint 6 éves kazettás Sony walkmanem, és tökéletesen működik azóta is, minden tekintetben meg vagyok vele elégedve. -
DM-Fan
nagyúr
Örülök, hogy nemcsak én érzem így ezt a dolgot.
Az a baj a Sony-val, hogy mindig is nagyon egyedi akart lenni mindenben (nézzük csak meg a Video8-at, a MemoryStick-et, az MD-t, az Atrac-ot stb.) és sajnos ez az mp3 lejátszók terén elég drasztikus vonásokat eredményez - a termék kárára. Elég sok ismerősömnek van mp3 lejátszója, de ők is és én is már jóval a vásárlás előtt elvetettük még a gondolatát is, hogy Sony-t vegyünk. Halkan jegyzem meg, hogy a mindennapos tömegközlekedés közben szoktam figyelni mások lejátszóját is és meg kell hogy mondjam, hogy nem sok Sony-t láttam. (kb. százból ha hármat, akkor sokat mondtam).
Én sem értem ezt az elvakult imádatot a Sony iránt. Nekem is voltak jó cuccaim tőlük, ez tény, de az már rég volt. Tovább kell lépni. Ez kb. olyan, minkor valaki megrögzött Ati- v. nVidia-párti, és az istennek sem lehet meggyőzni róla, hogy érdemes lehet váltani, mert a másik cég aktuálisan jobb terméket kínál jobb áron. Szvsz mindig azt kell venni, ami a legjobb a nekünk megengedhető anyagi keretek közt és nem azt, ami a ''legjobb név'' az adott áron, mert bizony néha a jól bevált dolog is tud rossz lenni. (ráadásul meg a Sony sztem aránytalanul drága is - mondjuk mindig is az volt)
Arról nem beszélve, hogy pl. vegyen az ember utólag egy Sony-hoz alkatrészt. Aha... majd megtudja mi az, amit rablásnak hívunk. Én a 15 éves Sony TV-mhez szerettem volna venni egy eredeti távirányítót, mert a gyári ennyi idő alatt elkerülhetetlenül elkopik (ez nem a Sony sara, of course). Semmi gond, a Sony-nál azt mondták kb. 2 hét alatt meghozzák. Nade bassza meg: 20.000 forintért???
Egy régi modellhez egy tök átlag távirányítót? Na neee! Mondom: ''Ez sok.'', mire ők: ''Igen, de elem is jár hozzá!''. Ja, bocs! Akkor mégis kell! Agyam megáll.
Gondolhatjátok mennyibe kerül egy komolyabb távvezérlő egy újabb TV-hez. (megsúgom: kb. a TV árának fele). Úgyhogy azóta a Panasonic videómhoz kapott programozható távirányító vezérli a TV-t. (Hasonló volt a helyzet anno a Sony Discman-em távvezérlőjével, de ezt a kalandot már nem írnám le, lényege: nem vettem meg.)
Szóval aki márkahű akar lenni az vegye, de előtte szerintem érdemes félretenni az elfogultságot egy kicsit és meghallgatni pár lejátszót, az teljesen ingyen van és sokat lehet okulni belőle és még az is lehet, hogy nem farag rá az ember.Get Moded!
-
vili13
őstag
Érdekes, hogy pl. az iRiver lejátszói az EU szabályozás miatt ''csak'' 15mW-ra lettek korlátozva. Nem hiszem, hogy a Sony-ra más szabály vonatkozna, mégis csupán a harmadát nyújtja. Az 5mW meg tényleg csak cincogásnak minősül, pl. ha egy jobb nagy fejhallgatóval próbálkozol! De akár kedvenc füldugóm (Sony MDR-EX71SL !) is nagyon igényli a kimenő teljesítményt, 8-10mW alatt nem elég hangos az utcazajhoz, szóval Sony lejátszóval nem sokra mennék vele. Szép dolog a felhasználók hallásának védelme, de szvsz inkább csak így tarthatóak az üzemidővel kapcsolatos marketing adatok, ellenben erősen sérül a szabad fejhallgató választás szabadsága. És ez csupán egy dolog azok közül, amiben a Sony önkényesen korlátozza az embert...
Az is érdekes, hogy akárhány hátrányos tulajdonsága derül ki egy Sony lejátszónak, az elvakult hívők mindjárt megmagyarázzák, miért jó ez nekik. Ha mondjuk kegyetlenül büdös lejátszók lennének, hamar kiderülne, hogy ettől lehet csukott szemmel is könnyen megtalálni, és egyébként a tulajok így ismerhetik meg egymást már messziről! A büdösség szerencsére a lejátszókat nem, csak - átvitt értelemben - a mögöttük álló üzletpolitikát jellemzi.
A mostani lejátszómból szerencsére nem muszáj készleteket begyűjtenem, mert - remélhetőleg - továbbra is lesznek a Sony és Apple bűnszövetkezetektől korrektebb, minőségi lejátszókat gyártó cégek. -
vili13
őstag
''a hírek szerint már decemberben kiadnak egy új firmware-t, amellyel a WMA kódolású audiofájlok is lejátszhatók lesznek''
Remek hír, végre bővül a Sony által is támogatott audio formátumok szűkös listája! Annyi rosszindulatot azért feltételezek róluk, hogy azt is csak erősen butítva fogja lejátszani, mint az mp3-at.
Gondolom, ha a Sony ma tervezné az első kazettás Walkmanokat, gyorsan kitalálnának hozzájuk egy semmi mással nem kompatibilis kazettát is... Ja, hogy úgy a kutya sem venné meg? De, sajnos igen, a vásárlóközönség jelentős hányada elég birka ahhoz, hogy megfelelő marketinggel bármit el lehessen adni.
Amúgy ez az új lejátszó remek kis készülék. Ha pár éven belül eljutnak az ogg(vorbis) támogatásig is, meg elfelejtik a hülye feltöltő programjukat, és a készülékek többet fognak tudni az 5mW-os cincogásnál, talán tőlük lesz a következő lejátszóm! -
WN31RD
addikt
Így van. Kár, hogy ezek a kütyük (ha jól értem) csak saját szoftverrel működnek. Ha nem így lenne, komolyan fontolóra venném a Sony mp3 lejátszóit, mert egyébként hardver szempontjából tényleg igen sok jó dolgot csinálnak.
Viszont a saját szoftver kötelező használata nálam kizáró ok, és nem csak azért, mert Linux alá nyilván nem készítik el, hanem azért is, mert nem akarom a telepítő CD-t mindig magamnál tartani, hátha szükség lesz rá valahol, továbbá mert az ilyen szoftverek jellemzően rendkívül körülményesen (és számomra idegen logikával) használhatóak, legalábbis az én parancssorból, mc-ből másolgatunk, scriptekkel átnevezünk, rendezgetünk stílusomhoz képest. Persze semmi baj nincs azzal, ha a sokak által igényelt csicsás szoftvert is mellékelik, csak az nem tetszik, hogy ennek a használata nem opcionális lehetőség.
____
ATRAC: Miért használnék egy zárt formátumot, ha van nagyjából ugyanolyan jó nyílt formátum is, amit sokkal több eszközzel kezelhetek (tehát kiválaszthatom a számomra legmegfelelőbbet), és amelynél nem kell tartani attól, hogy a zárt formátum tulajdonosa számomra kedvezőtlen feltételekhez köti a későbbi felhasználást? (Pl. az új operációs rendszeren csak az új szoftvere működik, és hiába tetszett jobban a régi, nem használhatom azt.)
____
Ami a leadott teljesítményt illeti: Én pl. olyan módon igyekszem csökkenteni a fülemnek a zenehallgatás általi terhelését, hogy nagy, zárt fejhallgatót használok. Ez a külső zajokat hatékonyan szűri, tehát semmit nem kell üvöltetnem ahhoz, hogy (akár metrón) élvezhető legyen a zene. Egy nagyobb fejhallgatóhoz viszont a 2*5mW (feltételezem) nem elég. (Persze ez sem tipikus használat, bár ésszerű lenne - csak éppen sokak szerint hülyén néz ki, pedig ez csupán divat kérdése.)''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''
-
DM-Fan
nagyúr
Üdv!
Nekem például a zenei anyagom egyre nagyobb része ogg, mert egyszerűen sokkal több lehetőséget látok benne, mint az mp3-ban és ráadásul teljesen ingyenes. Ezért választottam olyan lejátszót, ami q10-ig tudja az ogg-ot. Szóval sokkal szimpatikusabb formátum. De egyébként van wma-m is bőven (ezt már kevésbé tartom jónak, de nem árt, ha tudja a lejátszó).
Abban szerintem mindenesetre megegyezhetünk, hogy minél több formátumot ismer a lejátszód, annál jobb. Persze az sem mellékes, hogy a támogatott formátumokat azonosan jó minőségben tudja megszólaltatni a lejátszó (már amennyire ez a formátumbeli különbségek miatt lehetséges).
Az új Sony-t pedig sztem csak azért mertük itt páran már megjelenése előtt kritizálni, mert a megelőző mp3-player-eire mind jellemző volt az általam a #20-as HSZ-ben leírt probléma (mp3 gyéren szól) és félő, hogy ez ennél a modellnél sem lesz másképp a már szintén kifejtett ok(ok) miatt.
Egyébként én is elismerem, hogy a Sony desiger-ei tehetségesek, de valahogy mp3 lejátszók terén nálam még nem tudtak bizonyítani és az új termék sem nyerte el a tetszésemet a képek alapján.Get Moded!
-
<Adamsky>
nagyúr
Igazad lehet. Megjelenés előtt temetni egy lejátszót nem szép dolog. Abból azonban amit idáig megtudtam róla semmivel sem tűnik jobbnak a korábbi Sony lejátszóknál (mondjuk rosszabnak se. Az (MP3-on) és az Atrac-on kívül nem támogat semmit, nincs UMS támogatás. Mindazonáltal kíváncsi leszek az első tesztekre, hátha mégsincs igazam.
-
<Adamsky>
nagyúr
''...mivel ezek az mp3-at is lejátszák...''
A kérdés csak az, hogy milyen minőségben. Olvastad DM-Fan hsz.-ét (#20)? Vagy akár ezt Bővebben: link a tesztet? Nem tudom, hogy tényleg így van-e, de már több helyen is olvastam / hallottam, hogy a Sony hordozható lejátszói nem igazán ''szeretik'' az MP3-kat.
''A bmw-s példa nagyon béna...''
O.K. Látom, ez egy halva született ötlet volt... ...vagy Te nem akarod érteni a lényeget. Végülis mind1. -
Den
veterán
válasz <Adamsky> #39 üzenetére
Igen ebben a témában valóbban nehéz engem meggyőzni, ennek több oka van.
Egyrészt nem bírom a zajt és a túl nagy hangerejű dolgokat és ezzel az ismerettségi körömben sokan vannak így. tévét is kis hangerő mellett nézem zenét sem üvöltetem.
Persze ez még nem érv más ettől szeretheti a hangos zenét. Viszon mindig megdöbbenek ha belehallgatok óvatlanul pl öcsém mp3 lejátszójába és olyan hangerővel szólal meg hogy szinte a hallóidegem hasogat. Ez egyszerűen nem lehet egészséges, ekkora hangerőt semmi nem indokol. És sokszor jártam így másokkal is (''ezt hallgasd meg, milyen jó...''). Vagy említhetném amikor tőlem méterekre lévő emer fülhallgatójából tisztán hallom a zenét. Ennek a helyességéről és szükségességéről valóbban nem fogsz tudni meggyőzni. A környezezeti jaj elnyomása sem érv, mert már a környezeti zaj is_ártalmas_.
Ahhoz meg részvétem ha valakinek többet ér hogy a legnagyobb utcazaj közepette is tökéletes zenei élményben legyen része, mint a hallása.
A bmw-s példa nagyon béna de azért annyit reagálok rá, hogy ha az lenne az opció hogy a kocsi 120-al megy csak, de tankolás nélkül megtesz 1000 kilométert, vagy megy ugyan 250-el de 150 kilométerenként tankolni kell akkor én pl biztos a lassabbat választanám, és érzésem szerint sokan mások is.www.simson4t.hu
-
faster
nagyúr
Miért van az, hogy tisztességes designt szinte csak a Sony és az Apple tud csinálni, úgy általában?
-
VVoid
aktív tag
''egyébként sokaknak valszeg pont azért kell nagyobb teljesítmény mert már nem olyan jó a hallásuk mint azt hiszik.''
Ebben sajnos bizonyára igazad van. Ráadásul utcán akkora a zajszint, hogy egyszerű fülbedugóssal bizony meg kell nyomni a hangerőt, hogy a zene túlkiabálja a zajt, és ez egyenes út a halláskárosodáshoz.
De előfordulhat olyan eset, ahogy fentebb is írtam, hogy valóban szükség van a nagyobb teljesítményre, és nem azért, hogy szarrá bombázzuk szerencsétlen hallósejtjeinket. -
<Adamsky>
nagyúr
''...hanem arról hogy nem pocsékolják az energiát fölösleges dolgokra.''
Látom, hogy téged elég nehéz meggyőzni. Akkor álljon most itt egy kicsit más jellegű példa: Tegyük fel, hogy a BMW olyan autókat gyárt, amivel max. 120-al lehet csak menni, és a motorja is csak pont annyira erős, hogy ezt a sebességet gond nélkül elérje. Szerinted milyen irányba változna ezek után a BMW-t vásárlók száma?
[Szerkesztve] -
<Adamsky>
nagyúr
''...ráadásul a fraunhoffer m3 codec ugyanúgy nem ingyenes...''
Ez könnyen lehet, de legalább létezik ingyenes (és legalább olyan jó, ha nem jobb) encoder, mint a Fraunhofer. ATRAC-hoz van ilyen? Van egyáltalán ATRAC decoder PC-re?
Egyébként szvsz. ennek a vitának, hogy mi volt korábban, és ki mit eröltetet rá a kedves felhasználóra semmi értelme sincs. A lényeg -- szerintem -- hogy az ember olyan formátumba tárolja a zenét, ami a minőség és a kompatibilitás viszonyát figyelembe véve a legjobb. Annak ugye nem sok értelme van, hogy állandóan csak konvertálgassunk CD / MP3 -> ATRAC, vagy CD / ATRAC -> MP3. Arról már nem is beszélve, hogy én nem úgy ''készítem'' az MP3-aimat, hogy ezt most utcán fogom hallgatni, ezt pedig Hi-Fi-n. Ehelyett leszedem olyan minőségben, aminél én már nem érzek különbséget a tömörített anyag és az eredeti CD között még komolyabb fejhallgatón keresztül sem, és ezt használom minden célra. -
Den
veterán
nem arról van szó hogy a gyártó vigyáz a füledre helyetted , hanem arról hogy nem pocsékolják az energiát fölösleges dolgokra.
egyébként sokaknak valszeg pont azért kell nagyobb teljesítmény mert már nem olyan jó a hallásuk mint azt hiszik.
egy szó mint száz akinek hangosabb kell vegyen hangosabbatwww.simson4t.hu
-
Den
veterán
''Az ATRAC '92-ben jelent meg...''
...kereskedelmi forgalomban, konkrét termékben
''az mp3-ra '89-ben kapott szabadalmat a Fraunhofer.''
ha te mondod elhiszem, bár most volt hír hogy 10 éves az mp3.
Mindenesetre kereskedelmi foralomban lévő készülékben először a sony megoldása jelent meg, tehát nem lehet azt mndani hog a sony ráerúltet a piacra egy saját megoldást egy már bevállt helyet.
ráadásul a fraunhoffer m3 codec ugyanúgy nem ingyenes, szabadon felhasználható mint a sony attrac formátuma.www.simson4t.hu
-
VVoid
aktív tag
Hát a 2*5 mW igencsak kevés, főleg ha az ember egy otthoni, nagyméretű fülest szeretne meghajtani vele. És hadd ne a gyártó aggódjon a halláskárosodásomért, tudok én rá vigyázni. Ha egy lejátszó teljesítménye 2*20 mW, nyilván nem max. hangerőn kell hallgatni, de ha szükség van rá, egy kis plusz kakaó jól jön. Pl. ha egy halkra, gyengére sikerült mikrofonos felvételt próbál az ember visszahallgatni...
-
shtml
őstag
A Sony-féle test reportban közölt 1 kHz-es jel spektrumából kiindulva úgy tűnik, alapvető eltérések vannak az mp3/wma és az ATRAC kódolása között. Pl. az mp3-ra jellemző széles ''talp'' teljesen hiányzik az ATRAC-ból, ami elég lényegbeli különbségnek tűnik.
Az persze nem éppen fair húzás a Sonytól, hogy éppen a Music Match Jukeboxot használta az mp3-ba kódolásra, ui. az MM Jukebox egy lebutított Fraunhofer codecet használ, amelynek minősége finoman szólva is szerény. A MM Jukebox 7.5-ös verzióját nem ismerem ugyan, de a 6-osig több verziót teszteltem régebben és nagyon súlyos minőségi problémáik voltak.
Amúgy nekem is van MD walkmanem (MZ-R35), ami hordozható lévén biztos nem a legjobb minőség, de az optikai bemenetről nagyon jó felvételeket tud készíteni.A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)
-
dabadab
titán
Egyebkent a Sony HW reszlegeben igazan tehetseges csavok vannak, remek cuccokat csinalnak, amiket aztan a vezetoseg a maga nagy bolcsessegeben jol elkur.
DRM is theft
-
dabadab
titán
''érdekes, mert atrac már 15 éve létezett, mikor az mp3 tán még gondolat sem volt.''
Az ATRAC '92-ben jelent meg, az mp3-ra '89-ben kapott szabadalmat a Fraunhofer.
A konkret ATRAC3+ meg 2002-es fejlemeny (az ATRAC3 meg '99-es, az egy fuggetlen listening tesztben messze nem teljesitett olyan jol, mint a Sony kutatasai alapjan).
[Szerkesztve]DRM is theft
-
DM-Fan
nagyúr
Na én meg a TV témában vagyok elfogult a Sony mellett. Kb. 15 éve van egy Sony trinitron képcsöves TV-m és mind a mai napig gyönyörű képe van, pedig nagyon sokat ment. A színei sem romlottak és a képélessége sem. Még a mai mezőnyben is megállja a helyét, csak annyi a gáz vele, hogy még 50Hz-es. Akkoriban rohadt nagy szám volt.
De ha megnézed a mai katódsugaras TV-ket, akkor a szvsz a Sony-nak van a leg letisztultabb design-ja, és a Wega szériája valami pazarul el lett találva. Menj be egy Media Markt-ba és nézd meg egymás mellé téve a TV-ket. Messze a Sony-knak van a legélesebb képük és a legmelegebb színük. És ha egy Sony TV-t veszel, az tuti, hogy még 20 év múlva is megy.
Más kérdés, hogy ma már nem vennék TV-t, inkább spórolnék még egy évig és akkor már projektort vennék, ha oda jutnék.
De ha TV-t kéne venni, akkor csakis CRT-set és csakis Sony-t.Get Moded!
-
addicted
csendes tag
Peace.
LordX: Nem hallottam még AAC-HE-t. Eszik vagy isszák? Mondd, Te hallottál már audio cd-t? Nincs az az AAC-HE ami lenyomja Ergo vegyél cd lejátszót..
DM-Fan: Koss The Plugra, vagy a Sony hasonlo fülbedugosára gondoltam..tipusát most ne kérdezd
Én elhiszem, hogy nagyon jó hifi cucod van otthon és hallod a különbséget is rajta, de könyörgöm az utcára magaddal viszed az erősitőd meg a hangfalakat a kábelekkel?!? Ugye nem. Utcára pedig tökéletes az Atrac3..
Azt szeretném monadni,hogy ezek a hordozható gépek az utcára termettek, jó hangminőséggel, lejátszók között egyedülálló hosszú lejátszási idővel. Mi mást kell tudni egy LEJÁTSZÓNAK???? Nem tudnak felvenni, meg nincs 1000 szinű hátttérvilágitásuk, és telefonkönyv sincs bennük.. puffff.
Az hogy kinek mi a fontos/meg mi tetszik, ne firtassuk..pl a diktafon nekem kevésbé fontos mint a nyelvtanulás funkcio. Van egy XCLEF playerem is, azon van diktafon, de egyszer nem használtam. NEKEM a Sony 10x többet ér mint az xcleff, pedig csak kicsivel kerül többe. -
DM-Fan
nagyúr
Hát nem tudom. Én specziel pont egy ilyen lejátszót hallgattam, mielőtt megvettem az iAudio-t, és baromira nem tetszett (se a design, se a hangteljesítmény). Pedig volt rátöltve atrac is és mp3 is. Ha pedig akár 6 óra is ráfér 128 megára, khm... szóval ott valami nagyon bűzlik. Elég jó hi-fi cuccom van, a szó eredeti értelmében, ahol tisztán hallani a különbséget a formátumok között. Hidd el, hogy van difi és nem az atrac javára, pláne nem a 6 óra/128MB-oséra. Na ez a ''megaLOL''.
''Zárt rendszerű'' (?) (gondolom itt fejhallgatóra gondolsz) fülessel meg nem fogok az utcán mászkálni meglett, munkába járó fiatalember létemre. Én inkább szolidan bedugom a fülembe a fülit és így sem süketülök meg hidd el. (kb. 12 éve nyomom így és a legutóbbi kötelező hallásvizsgálatomon tavasszal azt mondta a doki, hogy átlagon felüli hallásom van a magas tartományban.) Csak jól illeszkedő füles kérdése és középmagas hangerő mellett is hallom a zenét, ami a Sonyból (a maga 2X5mW-os max. teljesítményével), már nen jön ki. Hangsúlyozom: 2X5mW! Szinte az összes egyéb lejátszó min. 2X10mW-ot nyom. Ezek szerint akik nem Sony-t használnak és középszintél magasabb hangerőn hallgatják a lejátszót, azok mind megsüketülnek? Na ez is ''megaLOL''
Felismeri a mondat végét. Na ja. Ez pozitív érv, csak nem tudom az átlag mp3-player használók közül hány százalék használja nyelvtanulásra. Én jobban örülök az intelligens diktafon funkciómnak, amit be lehet úgy állítani az iAudio-ban, hogy ha nem kap jelet, akkor megállítja a felvételt és csak újabb jel esetén indul újra. És az újraindítő jel erősségéhez mért mikrofon érzékenységet te tudod megadni egy 10-es skálán. Na, ezt melyik Sony tudja.
Amúgy peace! ÉS nem flame-nek szántam, csak úgy kikívánkozott.Get Moded!
-
addicted
csendes tag
Én biztos, hogy ismét Sonyt fogok venni.
Miért?
NW-E53 128Mb network walkmant használok már egy ideje, és állitom ez a legjobb mp3 lejátszó amit valaha használtam (volt már tulajdonomban Philips, Thomson, Grundig).
Ez a Sony egy csoda, 70 órán át nyomja egyetlen AAA aksirol. Eddig 3szor töltöttem a 950Mah akksim (4hónap alatt!!).
Atrac3plust használok, hülye is lennék mp3at hallgatni, a 128Mb-ra is kb 6 óra zene fér. Egyszerűen nem értem kinek mi a baja az ATRAC3plus-al. Hallották már szólni akik fikázzák?
Miért baj hogyha támogatja az Atrac3+t? Ha nem tetszik nem használod. Az is baj hogy dátum/óra is van rajta??
A hangerő meg sok is, ha zárt fülhallgatóval hallgatod. Jesszus, TE egy nyilt rendszerű fülessel probálod elnyomni a 30 éves metroszerelvény zaját????????? Ez Mega LOL!! Mi lesz igy a hallásoddal?
Nyelvtanulásra is kiváló a készülék, mert a player automatikusan felismeri a szövegekben a mondatok végét, és az egész mondatot annyiszor ismétli ahányszor akarod. Melyik player tudja még ezt?
Az árról pedig annyit hogy ez a lejátszóm 2004.06 hóban 200Euro volt. (A 256Megás változata pedig 300Euro volt==73800Ft). Most pedig az utóda a ph**o hallban 24990 Ft, pedig az már 512MBos!
A cikken szereplő uj Sony csúcskészülek tudása/kapacitása 12-15 hónap mulva széles körben elérhetőek lesznek, töredék áron.
[Szerkesztve] -
DM-Fan
nagyúr
Tudom, ha figyelmesen elolvasod a HSZ-em, leírtam, hogy lejátsza natívan is. Nem is ez a gond. Mindegy!
Egyébként nem is veszek (hülye lennék ennyit adni egy lejátszóért). Van egy csodás iAudio-m, amivel boldog és maximálisan elégedett vagyok. Hallgattam Sony-t is mielőtt választottam, és hát nagyon nem voltam tőle elszállva. (úgymond az iAudio ötször lenyomta tudásban is és hangzásban is) A Sony audio-ban már csak névleg Sony, sajnos. Pedig nekem is csupa Sony audio cuccaim voltak régen (Walkman, majd Discman), de ma már eszembe nem jutna, több dolog miatt is:
-ár/érték viszony
-teljesítmény
-minőség (tudásbeli, nem élettartami).
Ha TV-t kéne venni, akkor természetesen csak Sony-t. De mp3 terén le van maradva, mint a borravaló. (Nyilván ez betudható az mp3 korábbi bizonytalan jogi megítélésének is)
[Szerkesztve]Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Sokkal jobb lejátszót is kap az ember ennyi pénzért (meg ennek a feléért is). Véleményem szerint a 20GB teljesen fölösleges (mi a sz*rnak hurcoljak annyi zenét egyszerre). Még ha nem is lennék minden nap gép közelében, akkor is bőven elég az 1GB, ráadásul a memóriás lejátszóban nincs mozgó alkatrész sem, ergo kevesebbet fogyaszt, ergo nagyobb az üzemideje, jobb a sokktűrése.
Ez az atrac-dolog meg szép, szép, lehet isteníteni a Sony-t a szabványa miatt, csak ha megnézzük az eddigi Sony mp3 player-eket, akkor kiderül, hogy bizony az mp3-akra nem vonatkoztak a lejátszók equalizer beállításai és egyéb feature-ei, és így már elég satnyán szól az mp3. Márpedig ha valaki éveken keresztül mp3-ként gyűjtötte a zenéit (teszem azt így vásárolta meg a netes audio-boltokból), akkor nem hiszem, hogy örülne annak, hogy szarul fog szólni a lejátszóján. Mivel pedig nem járt nála az erdeti hanglemez, ezért nem tud varázslatosan szépen szóló atrac-ot készíteni, csak a már meglévő mp3-ból (konvertálással). Ezt meg hát hagyjuk...
MARKETING emberek, MARKETING - Vegyétek már észre, hogy a Sony lemezkiadó is. Vedd meg az eredeti lemezt, abból tudsz majd atrac-ot csinálni, ami ugyanolyan jól szól.
Szal eddig is tudta a Sony az mp3-at játszani, csak mondjuk úgy sz*rul. Ha ez ennél a lejátszónál is így van, akkor ez sem lesz egy sikertermék.
Egyébként a Sony-k hangereje tényleg gyalázatosan alacsony. Ok, hogy nem süketülsz meg, de azért ha kicsengetsz közel 100 k-t egy lejátszóért szerintem elvárható, hogy legyen benne annyi erőtartalék, hogy mondjuk a kiba metro-n is tudd élvezni a zenét és ne csak a lepkefingok szimfóniáját hallgasd.Get Moded!
-
Agostino
addikt
Annyira de annyira bírom gyűlölni, hogy megalkotnak ilyen meseszép lejátszókat, és mihelyst beleélem magam, felkeltenek, lepofoznak, hogy nemnem kisfiam, neked sosem lesz annyi pénzed, hogy vegyél egy ilyet. Most is nézegetem, hmm mondom 6gb elég kellemes, talán elkérnek érte 35-40k-t, üsse part ez a szépség megér ennyit, és akkor látom hogy 50król indul, mire meg idejut lesz vagy 70k. Na szép....
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
Xantomas
őstag
A Sony designja nagyon bejön. Már az első kazettás Walkmanem is Sony volt.
Kár hogy ezek a mostani szórakozóelektronika kütyük már nagyon drágák egy átlag pénztárcának, pláne hogy mire európába kerülnek, az áruk majdnem a kétszeresére növekszik.
Szóval: tetszik, tetszik, de max akkor lesz ilyenem, ha megynyerem.
Maradok a 20E FTos mp3 lejászós telefonomnál."Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
-
LordX
veterán
1. Atrac3+ != Atrac3.
2. 132kbps Atrac3 vs 128kbps MP3-at hasonlítottak, még jó hogy jobb, annyival, amennyi plussz pontot kapott.
3. Millió + 1 MP3 encoder van, és nem éppen a Nero coderje a legjobb.
Továbbra is állítom, hogy az MPEG 1 Audio Layer 3 szabvány a Sony Atrac3 formátuma, szinte egy-az-egyben beemelve. Médiainfósoknak tananyag a BME-n. -
L3zl13
nagyúr
Nem a minőségével van bajom, hanem azzal hogy erőltetik a háziszabványaikat. Gondolom a licencdíj miatt.
Béta is nagyon jó volt de akkor sem szeretnék bétás videómagnót magamnak. Ha nem sikerült elterjeszteni akkor felejtsék már el végre.
MP3-at hiába veri. Manapság már nem azzal kell versenyeznie.
Nem kell átkonvertálni. Ez jó. De így is kb annyit ér nekem és mindenkinek, mint egy csak MP3 lejátszására képes cucc.
Ha mellette tudná még az ogg-ot, wma-t vagy valamelyik veszteségmentes formátumot, akkor nem gáz, hogy támogatják még a saját háziformátumukat is, de extrának azért nem nevezhető szerintem.Aki hülye, haljon meg!
-
sidhe
tag
ez a szoftveres masolos-szinkronizalos dolog ugye azt jelenti, hogy nem tudok csak ugy ramasolni szamokat, es lejatszani, csakis a sony (c)(tm)(r) masolo programjaval? (termeszetesen csak windows alatt)
-
-
Den
veterán
-
L3zl13
nagyúr
Csak az Atrac-ot kellen már elfelejteni...
Aki hülye, haljon meg!
-
VVoid
aktív tag
''amiket leírtál mind érvényes az iPod-ra is, mégis eladtak belőle párat...''
Hát ez igaz, akinek ez kell, vegye.
Mondjuk nekem iPod sem kéne, főleg, miután járt már egy a kezemben, és összehasonlíthattam az iAudio X5-tel. Ég és föld.
A Sony-k audio teljesítménye kevés szokott lenni. Ha ennek is kevés lesz, akkor már érthetőbb az üzemidő, viszont újabb rossz pont.
[Szerkesztve] -
Den
veterán
ütős kis lejátszók, minden tekintetben.
www.simson4t.hu
-
Shim
őstag
büntet! kiváló design. de miért ilyen redva drága?! 6gigás lesz 80e mire bejön
30 óra lejátszás - nesze neked apple meg creative!Religion – causing genocides over differing imaginary friends
-
Peet
senior tag
Nagyon szép kis készülék, nekem tetszik!
Kár, hogy a SONY mindig is drágább volt a konkurenseknél, és mindig a saját feje után megy (kevés cumója kompatibilis más cégek termékeivel, lásd pl: Memorystick)!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest