Hirdetés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• erdoke

titán

válasz #65675776 #8 üzenetére

Déjliteken vagy valahol azt olvastam, hogy az új eljárás elsődleges célja idén a jelenlegi fogyasztás megtartásával növelni a teljesítményt. A szivárgási áram jelentős csökkenése a szokásos csíkszélesség-váltáson felüli órajelemelést tesz majd lehetővé, még akkor is, ha az L2 megint duplázódik (C2D 291 M, Penryn kétmagos 410 M tranzisztor), és vannak hírek a Hyper-Threading újbóli bevezetéséről is. Részemről egyáltalán nem elképzelhetetlen a 4 GHz-es órajel, ez jelenleg 33 %-os emelkedést jelent (3 GHz-es Woodcrest-hez képest).
    Szerintem az AMD ill. Intel kétmagos megoldások azonos órajelen 10 %-on belüli teljesítményre lesznek képesek, így jó eséllyel a nagyobb órajel dönt majd. Márpedig a 45 nm HKMG és a 65 nm SOI közül én technológiailag egyértelműen az elsőt saccolom magasabb órajel elérésére alkalmasabbnak (nyilván azonos architektúrán belül, de valamit azért sejtet eltérőekkel kapcsolatban is).

Ha 65 W lesz a 3,66 GHz-es Penryn TDP-je, és kb. azonos árban lesz a nála (talán) valamivel gyengébb 3,2 GHz körüli K8L alapú kétmagossal, akkor a meccs eldőlt. Engem nem zavar az, ha (hasonló fogyasztás mellett) magasabb órajellel nyomja le az egyik a másikat. Téged miért? :U

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák