- Hisense LCD és LED TV-k
- Közel húsz képkockát is tud generálni az új Lossless Scaling
- Objektívek topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali médialejátszót?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Male
nagyúr
A hangkártyáknál miért kell ezt mindig felhozni? OK, az analóg rögzítés jobb tud lenni, mint a digitális, de itt semmi értelme, mert PC+analóg hang? Új bakelit lemezes meghajtót is gyártasz hozzá, vagy mi? Akinek ilyen minőség kell (az emberek 90%-ának már a 128 kbit-es MP3 is bőven jó, akinek meg analóg kell, azok szerintem kb 0.1% lehet talán), az ne akarja ezt PC-ből kihozni szerintem.
-
virkir
veterán
válasz Jim Tonic #48 üzenetére
Ez szvsz nem igaz ugyanis megfelelő minőségű cuccal azt is lehet hallani ha ugyan azt az anyagot különböző alapanyagra nyomták vagy írták emellett az AD-DA alakítások is rengeteg veszteséget okoznak a közbeiktatott szűrésekről nem is beszélve.
A legjobb bizonyíték, hogy a felsőb kategóriában él és virul az analóg tech. ''szerintem''."Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
nagyúr
Ez teljesen igaz, csakhogy tudsz olyan szinten digitalizálni (mintavételezni, kvantálni), hogy azt Te soha sem fogod meghallani. Az régebbi technológiákra ez nem volt jellemző, de ma már tudsz olyan minőségben digitálisan rögzíteni, hogy nem halld a különbséget.
Ettől igazad van, de azért nem mondanám, hogy elfogulatlan vagy.Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
virkir
veterán
Igen elfogulatlan vagyok mivel foglalkoztam eleget hangtechnikával és hallottam sok jó analóg rendszert + sok rossz digitálist, ebből kevesebb volt a jónak mondható ill az árukból már egész jó autót lehetne venni.
Visszatérve az elfogultságra gondolj bele a digitális és az analóg hangrögzítés közötti alapvető külömbségre rögtön rájössz miért jobb hangminőségileg egy analó és most nem gépzenére gondoltam mert annak tök mindegy"Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
beeboy
addikt
egy másik hírben volt egy mondat amd vezérétől:
nem az a gond, hogy hány száz millió tranyó (kapu) legyen egy lapkán, hanem hogy mit kezdjünk vele!
HÁT TESSÉK!!Nem vagyok intelligens. Én AMDligens vagyok...
-
P.H.
senior tag
Lehet, hogy nem jól fejeztem ki magam, de többször visszaolvasva is egyértemlűnek tűnik (de nem ezzel akarom szaporítani hosszászólásaim számát).
Én csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy ez esetben (is) a hardware megelőzi a software-t. Főleg a régebbi, 100-200 MHZ-s időkben is a memória mennyisége volt a szűk keresztmetszet a rendszerben, most lehetséges, hogy a videokártyákon. Akkor ez nem jött ki, mert a programokat 8-16-32 MByte memóriára tervezték, de ahogy megjelentek a 128MByte+ rendszerek, a programok azonnal belakták azokat.
PIII és GeF4: a jelenlegi GPU-ok elérik a PIII chipek technikai szintjét, ezért nem értem, miért akadtok(-nak) fel azon, hogy 50M tranzisztor.
A Cell lényege szerintem, hogy a megnövekedett számítási kapacitás-igényt (integrált hálózati/audio-chip, amelyek a processzort (is) használják) ki tudja elégíten (pl. SIMD).
Az Intel saját dokumentumjai szerint (technikal overview-ok, optimization reference-ek) a Historical Overview-ben a Pentium Pro-t említik, mint az első IA32 architektúrájú rendszert (dinamikus futtatás, Out-Of-Order core, Branch Target subsystem), illetve a NetBurst ennek módosítása, illetve bővítése (főképp a Micro-Op Buffer-rel). A Pentium-ban csak a 486-os pipe volt megduplázva (u and v pipe), illetve az FPU-egység lett áttervezve (nyelvészektől elnézést).
[MOD]: helyesírás
[Szerkesztve]Arguing on the Internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you are still ... ˙˙˙ Real Eyes Realize Real Lies ˙˙˙
-
Male
nagyúr
Jó alaposan sikerült mindenfélét belekeverned ebbe a hsz-be...
Az 512MB-os VGA-val nem az a gond, hogy pillanatnyilag nincs értelme, hanem az, hogy azok a programok, amiknek kelleni fog majd az 512MB, azokhoz kevés lesz a VGA-n levő GPU teljesítménye. Szóval nem a pillanatnyilag kihasználatlan teljesítménnyel van a gond, hanem a kihasználhatatlan teljesítménnyel.
A P3 és a GeF4 GPU összehasonlításának meg pláne nem értem, hogy mi köze ehhez a hangchiphez.
A Cell-el minek is felvenni a versenyt? Másra van kitalálva.
A Pentium Pro-t nem igazán emlékszek, hogy szidták volna általánosságban, inkább csak a 16 bites teljesítménye miatt (bár ez már jó régen volt, így nem emlékszem teljesen az akkori cikkekre).
A Pentium Pro szerintem nem egyenlő az IA32-vel, tudtommal inkább a 386-ossal kezdődött az IA32. A Pentium Pro architektúrájának meg nem sok köze van szerintem pl a NetBurst architektúrához (P4). -
P.H.
senior tag
Egy picit más szemmel nézve: jó párszor végigjátszották a PC-piacon, hogy valamire hamarabb jelentkezett igény a software-es, mint a hardware-es szinten, gondolok itt natív floating-point támogatásra a 8086-80486 mellett, a SIMD feldolgozásra, a védett módra, a 3D-gyorsításra, jelenleg pl. a virtualizációs technológiákra. Most annak kell örülni, hogy elindult egy trend, hogy a hardware igyekszik megelőzni a software-es igényeket (ezért nem értettem, mi az oka, hogy sokan a ''minek ez, ha úgysem használjuk ki'' reakcót adják az 512MB-os videokártyákra). Ma elég rossz szemmel néznének egy olyan progira, amik megelőzik a a jelenlegi hardware-es adottságokat (lásd Longhorn, ami a fejlett 3D-kártyákra épít, de ez mégsem mindennapos, esetleg elterjedt, főleg a mai - főleg irodai - gépekben).
Számomra ott volt a basszus, amikor az rájöttem, hogy a dual PIII-rendszeremben a két processzorban kevesebb tranzisztor van, mint a 250 MHz-n működő Ti4200-as GPU-jában, ráadásul utóbbi kisebb csíkszélességgel készült. Majd akkor lesz itt kánaán, ha az ilyen specikfikus perifériák egységes programozási/technikai modellt kapnak (pl. SIMD), és magas fokon lesznek integrálva (mint pl. a memóriavezérlő az AMD-processzorokban, az Intel tervei, hogy a GPU a processzorral közös tokban van), és ez általánosítható lesz a PC-területen is, akkor fel lehet venni a verseny pl. a Cell-lel.
Azért kíváncsi leszek, milyen szemmel fognak visszatekinteni a mostani szkeptikusok 10 év múlva a ''minek ez?'' típusú kérdéseikre. Ezt már egyszer eljátszotta az IT-társadalom a Pentium Pro megjelenésekor, amikor a PCWorld-ben ''Kisiklás a Pentium-vonalon'' címmel jelent meg az első teszt róla, '95-ben; érdekes módon azóta is PPro (azaz IA32) architektúrára épülnek az x86-család tagjai.
p.s. (1): utólag elnézést, hogy több témát egy csokorba fontam, de ez így, összességében kikívánkozott belőlem.
p.s. (2): remélem, 10 év múlva is lesz PH!, és be lehet linkelni sokaknak a mostani hozzászólásaikat.Arguing on the Internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you are still ... ˙˙˙ Real Eyes Realize Real Lies ˙˙˙
-
Male
nagyúr
válasz Jim Tonic #40 üzenetére
Mégis mi mást tehetne? A sok SB kompatibilis kártya dolgot is csak úgy tudta kezelni, hogy elkezdte a több csatornás kártyákat (Meg kinyírta az Aurealt ). Az egyetlen út számára, ha jobbat árul, mint az alaplapi chipek. Mondjuk ha normális drivereket csinálna, talán az is jó húzás lenne
Gondolom azért ez a fejlesztés nem volt olyan nagyon költséges (ahogy őket ismerem, valamit jól lemásoltak), meg gondolom gyártani se lesz túl nehéz. -
nagyúr
Nade 11x több tranzisztor? 24x-es teljesítmény? Hová? Minek? Mekkora fejlesztés? Milyen áron?
Biztosan überfrankó lesz, de mint ahogy a videokártyáknál is a mainstream a fő bevételi forrás, itt sem hiszem, hogy a legszélesebb réteg annyit adna majd egy kártyáért, ha ''igyen'' is már relatív jót kap. Egyszer már szívott ezzel a Creative, a sok SB kompatibilis olcsók kártyák ellehetetlenítették az eladásait.Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
Male
nagyúr
válasz Jim Tonic #38 üzenetére
Pontosan azért kellett, mert valamivel el kell adni. Ha az alaplapi ríltek is kb annyit tud már (persze csak papíron...), akkor senki nem vesz külön kártyát. Így aztán kénytelenek valami pluszt nyújtani, ami lehet, hogy felesleges, de akkor is el kell valamivel adni a kártyát.
-
nagyúr
Lassan majd vízzel kell hűteni. Van egyébként értelme? Mire nem elég az előd, hogy ekkorát kellene ugrani?
Ki veszi meg? Ezt tutira nem lehet majd olcsón és gazdaságosan gyártani/eladni. Realtek majd nevet az egészen, és jó pénzeket zsebel az onboard audio-jával. A legtöbb ember úgysem hall különbséget.
[Szerkesztve]Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
Male
nagyúr
válasz benedekco #35 üzenetére
A figyelmes szemlélő: Tonynak alig látszik valami a fejéből, Dr Melfiből egy kicsit több, meg még Jun bácsi les ki a TaskManager mögül. Grat, hogy ennyiből rájöttél! (nekem a kedvenc sorozatom, a win kezdőhangja is ebből volt: ''Here we go, here comes the Prozac.'')
Amúgy azóta van egy másik Live!-om is, majd kipróbálom azon is ezt a tömörítgetést. Szerintem azon is menni fog. -
Male
nagyúr
Hitetlenkedőknek megtaláltam a régi kimentett képet: Bővebben: link
-
Male
nagyúr
Aha. 1-2 perccel tartott csak tovább, mintha önmagában a videot tömörítettem volna. Ez simán betudható a vinyónak. Amúgy ha Live-od van, próbáld csak ki, hogy elindítod a TaskManagert-t, majd a PlayCentert, és áttömörítesz vele egy WAV filet MP3-ba. 0-1% lesz a prociterhelés. Nem tudom, hogy valóban minden Live esetén így működik a dolog, nekem SB Live MP3+ 5.1-es karim van, ezzel így megy.
-
eXodus
őstag
És jól tuningolható?
-
Male
nagyúr
Hasznos tud az lenni. Pl én úgy használtam, hogy a film tömörítésénél amíg a proci tömörítette a videot, közben a hangkártya betömörítette a hangot MP3-ba. Így egy hosszú film esetén elég sok időt lehet nyerni. Persze HTT-s procival lehet, hogy manapság ennek már nincs értelme...
-
t-shirt
veterán
Az a bajuk hogy kezdenek használhatóak lenni az integrált hangkártyák és próbálnak valami újdonsággal előrukkolni, gondolván a buta júzer meg felkapja a fejét hogy ez több tarnyó meg MHz-ek meg minden azt jól megveszi.
LukE, vizes blokkot a hangkártyára is -
Hun'reeth
őstag
Sok értelmét nem látom ennek legalábbis egy átlag user/gamer esetén. Igazából mintha csak azért hoznák ki, hogy legyen valami új.
''Öregember nem gyorsvonat!''
-
AMD Power
titán
Ezt már szeretem! Végre egy kis Creative újdonság. Bár az én notimhoz elég összetett és drága egy külső hangkártya. De örülök az új fejlesztésnek!
-
rudi
nagyúr
Kaptunk egy Radeon 9600 Pro coret (0,13, SIMD, 400 MHz, 64 MB RAM, kb. 50 millió tranzisztor), programozási felülettel mindennel hangok birizgálására. Már csak azt kellene kiagyalni, hogy mire lesz ez jó...
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
Niquis
aktív tag
50M tranzisztor 400MHz-en... eljött az idő, amikor a hangkártyára is hűtés kell?
"És ha helyzet van, akkor mindig lépni kell. Ha olyan a helyzet."
-
neduddki
nagyúr
HI!
Es a sok varazslat mellet mit jelent ez fulileg????:- )))
udv
neduddkihttps://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
L3zl13
nagyúr
-
ciao
senior tag
most akkor mi is a gyakorlati haszna a 11szer több tranzisztornak?
Mindenkit felpofoztatok a bakterral!
-
veterán
A hangprocesszor számítási teljesítményének nagy részét (mintegy 70 százalékát) a mintavételezési frekvenciák átalakítására (sample rate conversion, SRC) fordítja.
Aha. Fixen? (ie. dedikált áramkörökkel?) Mert akkor gratula. :\And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
Új hozzászólás Aktív témák
- Hisense LCD és LED TV-k
- Nintendo Switch
- Launch trailert kapott a Honkai: Star Rail
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Minden ami hőszivattyú
- Közel húsz képkockát is tud generálni az új Lossless Scaling
- Tavaszi szél Slimet áraszt
- Objektívek topikja
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- További aktív témák...