Új hozzászólás Aktív témák
-
virkir
veterán
válasz
Jim Tonic #61 üzenetére
Az első gondolatodra, 2001 óta irgalmatlanul keveset fejlődött a Hi-Fi, gondolj bele pl. az átlag hangszórók ma is ugyan azt az elvet használják mint amikor kitalálták őket némi anyagbeli finomítással, arról nem beszélve, hogy a mai „költséghatékonyság miatt” sok esetben egyre silányabb minőség kerül a vevőkhöz, lásd a házimozi rendszereket.
Az erősítők valóban fejlődtek csak az a kérdés jó irányba-e nézz meg egy középkategóriás sztereó és egy házimozi erősítő árat kb ugyan ott van de abban csak kettő csatorna van akkor vajon melyiknek lehet jobb a hangminősége.
Zenéről pedig én az akusztikus művekre gondoltam amiben igazad van, hogy nem lehet 100%-osan visszaadni de nagyon jól meglehet közelíteni, csak hozzáértő hangmérnökök kellenének és minél kevésbé kéne összekutyulni a felvételnél és ezt nagyon jól meglehet hallani akár egy mai akár egy régebbi mondjuk egy kb. 10 éves közepes rendszeren.
Sajna aki szeretne zenét hallgatni annak ez elég szörnyű de nem tud mást tenni ha végesek a lehetőségei max. nem hallgatok zenét.
A kockásságra jó példa ha tudsz találni lehetőséget akkor hallgass meg egy analóg módon rögzített régebbi felvételt bakelit lemezről és a digitálisan felújított CD-s változatát.
Az első hozzászólásommal egyébként azt akartam elmondani, hogy átlag felhasználók ill. játékosok hangkártyáibó tök felesleges zene felé fejleszteni szvsz. ez csak a tipikus vakítás. -
virkir
veterán
Ahogy írtad, a windows hangok, pontosan ez lenne szerintem az átlag hangkártyák feladata minél kisebb zajjal lehetőségek szerint zavaró brummok nélkül, elfogadható processzorterhelés mellet megjeleníteni a játékok internetes adók stb. hangját lásd Audigy2 is kb a maximum, aminek PC-ben értelme van
Egy PC-s hangrendszer a büdös életben nem fogja megközelíteni az elvárható minimum zenehallgatási szintet, és most nem mp3 gépzenéről beszélek, habár ha van lehetőséged hallgasd meg ugyan azt PC-n és egy normálisabb erősítő hangfal /sztereó no mélynyomó/ CD játszó összeállításon
[Szerkesztve] -
virkir
veterán
Itt lehet sok érdekes dolgot olvasni mástól Bővebben: link
[Szerkesztve] -
virkir
veterán
Pont erről akartam beszélni, szvsz átlag hangkártyánál teljesen felesleges hangminőségről beszélni mivel nem a zene az elsődleges feladata szerintem hangs. átlag kártyánál.
A bakelitlemez pedi él és virul rengeteg jó lemezjátszót lehet kapni, + a szerzói jogvédő is nyugodtabban aludna mert nem igazán volt házi bakelit másolás -
virkir
veterán
válasz
Jim Tonic #48 üzenetére
Ez szvsz nem igaz ugyanis megfelelő minőségű cuccal azt is lehet hallani ha ugyan azt az anyagot különböző alapanyagra nyomták vagy írták emellett az AD-DA alakítások is rengeteg veszteséget okoznak a közbeiktatott szűrésekről nem is beszélve.
A legjobb bizonyíték, hogy a felsőb kategóriában él és virul az analóg tech. ''szerintem''. -
virkir
veterán
Igen elfogulatlan vagyok mivel foglalkoztam eleget hangtechnikával és hallottam sok jó analóg rendszert + sok rossz digitálist, ebből kevesebb volt a jónak mondható ill az árukból már egész jó autót lehetne venni.
Visszatérve az elfogultságra gondolj bele a digitális és az analóg hangrögzítés közötti alapvető külömbségre rögtön rájössz miért jobb hangminőségileg egy analó és most nem gépzenére gondoltam mert annak tök mindegy
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Formula-1
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Linux kezdőknek
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- Gigabyte B550M K épített PC Ryzen 5 5600G 64GB RAM
- Eladó egy Ezüst Macbook Pro M3 8Gb/500Gb, Francia bill,20Ciklus, 1év Apple garival
- Eladó egy Ezüst Macbook Pro M3 8Gb/500Gb, Arab bill, 3Ciklus, 1év Apple garival
- Intel Core i7 6700K / GTX 1660TI / 16GB DDR4 RAM / 500 GB SSD konfig eladó
- Eladó egy Macbook Pro M3 8Gb/1TB, Német bill, 2Ciklus, 1év Apple garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- Bomba ár! HP Elitebook 8570W - i7-QM I 16GB I 750GB I 15,6" HD+/FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest