Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Don Vittorio

őstag

válasz BlackWoOd #44 üzenetére

Az a helyzet, hogy ha megnézel egy Compaq (vagy már HP) és Dell árlistát, elborult árakon fox látni ugyanilyen, szakmai szemmel furcsa, féloldalas gépeket, amelyekbe Te magad fox több memcsit, nagyobb videót beépíteni, és még a RAID-nek sem biztos, hogy lesz elég hely. (Egy Dellben pl. _biztos_, hogy nem lesz elég hely a RAID-nek.) Ez már csak egy ilyen furi műfaj. Egyébként kint az USA-ban teljesen átlagos dolog, hogy valakinek a munkahelyén vagy az iskolában Macek legyenek a kommersz átlag-gépek. Pl. az egyik ismerősöm feleségének otthoni gépe egy dual-G4-1.25. Megvette úgy, ahogy árulták (bár a kinti kereskedők rendre dupla memóriával kínálják a gépeket, ahogy láttam), és azt használja _mindenre_. Minden olyanra, amire itthon valaki egy PC-t. Internetez, filmet néz, chatel, fórumoz, megírja a leveleit, dokumentumait, scannel, megvágja a gyerek szülinapján készült videót, etc. Ezek az alapfunkciók minden Macen remekül mennek, és még csak csiszolgatni sem kell. _Ezt_ lehet a Macben szeretni.

Ps.: 2 vinyó: lásd mint fent. Nem ajánlják, mer' minek. Aki ért hozzá kéri, az igényes kereskedő meg - a dupla memória mintájára - eleve úgy javasolja a customernek. Nekem is így javasolták. Kérdezték, mi legyen, válaszoltam, úgy lett. Ennyi.

• Don Vittorio

őstag

válasz BlackWoOd #39 üzenetére

1. Az USB-s észrevétel jogos. Úgy ahogy van.

2. A RAID-es észrevétel nem jogos. Tudniillik marha régen tudja a Strippinget meg a Mirrort mindegyik, úgyhogy, ha kéred, és tesznek bele több vinyót, akkor egy kézmozdulattal van RAID-ed. Nekem a Dual-G4-866 házában 6 db vinyónak van gyárilag hely. Fogtam, oszt beletoltam a megfelelő mennyiségű és méretű vinyót, és máris ment a RAID. Ennyi. Az ''új'' G4-1.25-nél meg bevittem a DVD-írót, a megfelelő plusz vinyót és plusz memóriát, és megkértem a kereskedőt, hogy tegye bele, még a garanciális matrinya rányalása előtt. Még csak ki sem kellett fizetnem az ottani emelt listaárat, megvettem magam, és belerakattam. Ennyi. Mindkét gépben már a gyári memcsi soxorosa van, és mindkét gépben megy a RAID. Sőt, a szerverben már mirror+stripe van - csak szelíden. :)

• BlackWoOd

aktív tag

válasz BlackWoOd #41 üzenetére

Jó kis linkek, köszi! :C

Elég érdekes kütyü ez az ''elektrokinetikus szivattyú''.
    Tuti ötlet, ahogy írják is, hosszú távra (szivattyú, amiben nincs mozgó alkatrész...).

Kár, hogy a mi általunk használt alkatrészekből összerakott full-custom pc-k hűtésére elég nehéz lenne applikálni jelen szabványok mellett (ATX).
    Majd BTX és a fix procihely talán...
    (Azért önmagában egy ilyen hűtő-megoldásnak az árára kíváncsi lennék, nem tűnik túl régi technológiának és elég precízen kell megmunkálni a hőátvevő elemeket.)

Remélem Almáék nem rontják el, mert azért ez is igényel légmozgást a radiátornál...

• anaqer

veterán

válasz BlackWoOd #39 üzenetére

Ha nem tévedünk nagyot, akkor amit tanulhatsz az nem egészen az Appletől jön, hanem (közvetetten) ettől a cégtől : [L]http://www.cooligy.com/[/L]... (rövid összefoglaló itt:[L]http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleID=1476[/L] ) :U

Aktív témák