Hirdetés
- Szívesen használsz Samsung böngészőt? Most már PC-n is megteheted
- A klasszikus átnevezős trükkhöz nyúl az AMD a mobil Ryzeneknél
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Az AI miatt biztonságosabb az Android, mint az iPhone
- Hirtelen rájött az AMD, hogy mégsem szűnt meg egy funkció az egyes Radeonokon
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen TV-t vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Egérpad topik
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
- 

poci76 aktív tag válasz  #65675776

üzenetére #65675776

üzenetéreA DRAM cellák minden DRAM-ban egyformák. A cellamátrixból egyszerre egy sornyi kerül kiolvasásra egy átmeneti regiszterbe. Az SDR/DDR/DDR2/DDR3 stb. tulajdonságot az dönti el, hogy a regiszterből milyen ütemezés szerint olvassa ki a logika az adatokat, és küldi a memóriabuszra. 
 [Szerkesztve]
- 

#65675776 törölt tag válasz  somodisoma

üzenetére somodisoma

üzenetéreÉs ennek mégis mi a bánat köze van a gyártási technológiához?  Megmondom: semmi! Csak a chipek sűrűségéhez és szervezéséhez. Az meg termékcsaládon belűl is eltérhet. Megmondom: semmi! Csak a chipek sűrűségéhez és szervezéséhez. Az meg termékcsaládon belűl is eltérhet.
 Larry303: Szabvány szerint a DDR2 névleges feszültsége 1,8V. Függetlenül a gyártási csíkszélességtől. Ahogy azt k.t.a. is mondta.
 poci76: A DDR2 is SDRAM. Az interface önmagában nem teszi az SDR RAM-ot DDR-ré. Ahhoz a celláknak is különböznie kell, máskülönben az életben nem lesz képes mind a két élre adatot átvinni.
- 

djtoomi addikt Ez jó ötlet de ebből legyen 1 giga 15k és megveszem.Mármintha valami értelmes gyártó értelmes cuccal ruházza fel(hűtőborda,gari).  
- 

k.t.a. senior tag Azért a DDR2 egy szabvány ám, tehát a feszültségeknek egyezniük kell. Lehet hogy tuningolva kell neki a több fesz, de alapon mindegyik modulnak hiba nélkül kell teljesítenie azonos, szabványos fesz értékeken. A modulok száma az ami számít (legtöbb esetben). Kétoldalas mellé csak kétoldalast, ha duálban akarod hajtani. 
 Kicsit más: A ma kapható 2G-ás DDR2 800-as ramok egy-, vagy kétoldalasak? És ezek az új chip-ek milyen memóriákat jelentenek? Gondolom 16db csak két oldalra fog elférni, vagy nem?
- 

poci76 aktív tag válasz  FehérHolló

üzenetére FehérHolló

üzenetéreHa arra célzol, hogy a DDR2 RAM-ot többe kerül gyártani, mint mondjuk a sima SDRAM-ot, akkor tévedsz. A kettő között mindössze az interfész a különbség, az pedig a chip töredékét foglalja el. 
- 

somodisoma senior tag Hát nekem nem ment együtt két DDR 400-as Twinmos RAM, mert az egyik kétolalas volt. Együtt csak 333-ban mentek. Kicseréltem a régit egyoldalasra, és lőn, most 440-en megy. Ugyanez lesz itt is. most megvettek a fasza RAM-ot, örülsz, hogy mellé raksz majd később egy másik csíkot, aztán rájössz, hogy ló**sz a seggedbe, mert nem mennek együtt. Na ezért nem örülök ezeknek a változtatásoknak. 
- 

Larry303 addikt válasz  somodisoma

üzenetére somodisoma

üzenetéreSztem nem fog menni együtt....eleve ha más a ''csík''  más a feszültség is szvsz más a feszültség is szvsz
- 

FehérHolló veterán Amennyiben az ember nem tud rájönni, hogy annak ellenére, hogy jobban fáj a lábad, ha belerúgsz, a hardware-t nem kilóra mérik. 
 Ha meg kicsit belegondol, akkor rájön, hogy nem biztos, hogy csak annyi különbség van a nehezebb és a könnyebb között, hogy jobban fáj tőle a lábad. Tehát nem csak a kilókért fizetsz.
 Ezt sikerült érthetően megfogalmaznom. 
 [Szerkesztve]
- 

poci76 aktív tag válasz  FehérHolló

üzenetére FehérHolló

üzenetéreamennyiben? 
- 

poci76 aktív tag Ezen az a drága, hogy ugyanezeken a gyártósorokon készülnek a flash memóriák is, amik két éve még drágábbak voltak, mint ugyanannyi RAM, ma pedig 7680 Ft-ért hozzád vágnak egy 4 GB-os pendrive-ot. Mondok mást: évente 30%-kal csökken a memóriák gyártási költsége. 2001 őszén vettem 256 MB-ot 6900 Ft-ért, azaz 27600 Ft/GB áron. Ha a költségcsökkenéssel arányos lenne az árcsökkenés, akkor ma kb. 4000 Ft/GB lenne az ár, és nem négyszer ennyi. 
- 

ftc nagyúr válasz  somodisoma

üzenetére somodisoma

üzenetére1024MB PC800 DDR II - A-Data 16 685 Ft 
 1024MB DDRII 800 KINGMAX 17 417 Ft
 akinek ez sok az nézze meg a DDR1 árakat is
 üdv ftc
 és miért nem menne együtt? max nem megy majd dualban ennyi
- 

wwenigma Jómunkásember Csak az A-Data kerul annyiba, a többi jóval felette van.. de akkor meg a kereskedok a ludasak akik magasan tartják...  
 10re meg soha nem fog leeseni, majd május vége felé figyeljétek az árakat.. a szemetek kiesik. Bár ez most jó hír, hogy nagyobb kihozatal olcsóbb gyártással, de sztem attól még drágulni fog.
 [Szerkesztve]
- 

FehérHolló veterán 
- 

ftc nagyúr válasz  FehérHolló

üzenetére FehérHolló

üzenetéreén gyártási problémákról tudok...mert hirtelen megnőtt a kereslet a semmiről.... 
- 

Remington őstag pontosan. ramot nem is kell olyan gyakran cserélni. ha vki 2004-ben vett 1gb ramot akkor ma is vígan el van vele mert csak pár játék van aminek feltétlenül kell több 
- 

FehérHolló veterán A hiány oka nem véletlen az volt, hogy Karácsonyra a gépek (és így a memók) iránti kereslet megnőtt?  
 Érdekes tendencia volt különben. Olyan október végétől január végéig (''ameddig a készlet tart'') voltak az egekben a memóriaárak.
 [Szerkesztve]
 #10-re: Szerintem csak a modulon belül számít, hogy milyen chipeket raknak rá.
 [Szerkesztve]
- 

ftc nagyúr válasz  FehérHolló

üzenetére FehérHolló

üzenetérea legutóbbi a hiány miatt volt...667-s ramok is 800-s ramok voltak... 
 #10-re
 32K 2GB ram sokallod? ADATA,Kingmax,Samsung tudtommal élettartam garissak....és csak párat mondtam.
 [Szerkesztve]
- 

somodisoma senior tag Szerintem az sok! 2 giga, ami most dukál, az 32k, azért már egy komolyabb alaplapt adnak. Aránytalanul drága a RAM. Meg 16-ért még nem egy életartam garisat adnak.... 
 arról nem szól a hír, hogy így is teljesen kompatibilisek a csíkok egymással? Mondjuk ha nekem van egy régi modulom, és mellé rakok egy újat, akkor gond nélkül mennek? Vagy úgy lesznek, mint a DDR1-nél, hogy ha egymás mellé rakom az egyoldalast, meg két oldalast, akkor már nem mennek együtt rendesen! hiába ugyanakkora modulok. (És akkor még nem beszéltem arról, hogy duálba is mehetnének...)
- 

FehérHolló veterán Kisebb csíkszél -> jobb kihozatal és kevesebb anyagköltség -> jobban megéri gyártani. Neked meg nem tök mindegy, hogy milyen csíkszélen készült RAMokat használsz? Felhasználó érdeke...? Milyen érdeke lenne egyáltalán a felhasználónak abban, hogy minél előbb kihozzák az alacsonyabb csíkszélű technológiával készülő memókat? Na jó, talán annyi, hogy 2-3 wattal kevesebbet fogyaszt... 
 Kommersz szegmensbe az a megtérülő, hogy ha olyan dolgokat dobnak ki, amik hamar tönkremennek. Ez nem szép, de ilyen a világ, azt kész. Ezen kár görcsölni. Ahova feltétlen szükséges, hogy sokáig bírja az adott termék, oda meg gyártanak olyat, ami sokáig bírja.
 Különben már egyetemen felhívják az ember figyelmét arra, hogy a ''burzsuj kapitalisták'' hogy és hol bütykölik meg az adott elektronikát, hogy 3 éves gariidőszak után 1-2 hónappal menjen tönkre. Ez van.
 Rapszódikusan megugró memóriaárak = karácsonyi időszak kezdete. Legalábbis a legutóbbi amiatt volt. 
 [Szerkesztve]
- 

Sutty66 tag Tenyleg nem drága 16Ft-ért az 1 giga csak lassan már az sem elég. 1-2 komolyabb játéknál már lassan ez a minimum. És még csak Vistát sem használok. 
- 

Pipó őstag Elméletben ez egy jó hír lenne, de: 
 -mi a búbánat tart két évig a prototípustól a gyártásba kerülésig egy csíkszélesség csökkentés miatt?
 -lefogadom, hogy a ddr3-ra való átállás is már rég megtörténhetett volna, ha a felhasználók érdekeit tartanák elsődlegesnek.
 A memóriagyártók híresek a kartellekről, szerintem a nyerészkedésük gátja a fejlődésnek. (lásd rapszódikusan megugró memóriaárak)
 Egy ismerősöm ismerősétől hallottam, aki a Tungsramnál dolgozó mérnök, hogy nem csinálhatnak csak pár hónapot kibíró izzókat, holott olyat is tudnának már, ami 10 évig is bírná és a költsége sem lenne aránytalan. hallottam, aki a Tungsramnál dolgozó mérnök, hogy nem csinálhatnak csak pár hónapot kibíró izzókat, holott olyat is tudnának már, ami 10 évig is bírná és a költsége sem lenne aránytalan.
- 

poci76 aktív tag J0 lenne, ha a méret mellett végre az árak is jelentősen csökkennének... 
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- LEGO klub
- Lexus, Toyota topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z5 RGB 7800MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- SAMSUNG és SKHYNIX 8GB DDR4 RAM-ok!
- GIGABYTE GA-78LMT-S2P+FX4100 proci+8 gb ddr3
- G.SKILL Trident Z RGB 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz F4-3600C18D-64GTZR
- Corsair DOMINATOR PLATINUM 32GB (4x8GB) DDR4 3600MHz WHITE - Garancia
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A56 5G / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN
- Lenovo ThinkCentre M920q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
- Samsung Galaxy s25 256GB,Uj, Dobozával 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Megmondom: semmi! Csak a chipek sűrűségéhez és szervezéséhez. Az meg termékcsaládon belűl is eltérhet.
 Megmondom: semmi! Csak a chipek sűrűségéhez és szervezéséhez. Az meg termékcsaládon belűl is eltérhet. 

más a feszültség is szvsz
 más a feszültség is szvsz

hallottam, aki a Tungsramnál dolgozó mérnök, hogy nem csinálhatnak csak pár hónapot kibíró izzókat, holott olyat is tudnának már, ami 10 évig is bírná és a költsége sem lenne aránytalan.
 hallottam, aki a Tungsramnál dolgozó mérnök, hogy nem csinálhatnak csak pár hónapot kibíró izzókat, holott olyat is tudnának már, ami 10 évig is bírná és a költsége sem lenne aránytalan.