- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen házat vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hobby elektronika
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Micro Four Thirds
Új hozzászólás Aktív témák
-
KrAt
veterán
Ha a gyártóknak ''lazán'' megvolt a 2 GHz, mi lesz majd ha vmi ''tuningbuzi'' (szigoróan jó értelemben) kezébe kerül?
-
masterful87
senior tag
válasz
zombikiller #48 üzenetére
Addigra már a procik is THz-eken fognak járni
-
zombikiller
tag
Hát ez überbrutál kiváncsi leszek hogy majd a pár év múlva eljövő DDR 4 es RAM okat meddig lehet húzni
-
orbano
félisten
Ez rém izgalmas. Inkább teszteket szeretnék látni, 2-3 gigás 3dsmax jelenetek renderelését például.... mer így önmagában ez szerintem kutyaf@xa...
-
AtG
aktív tag
Hát amennyibe kerülnek jelenleg, annyi pénzért el is várható, hogy szárnyaljanak.
Mindenesetre megdöbbentő ez a tuningpotenciál. -
SzlobiG
félisten
Jó látni, hogy a gyártól is játszanak a tuningal.
Egy everest olvasást/írást azért megnéznék. -
Oliverda
félisten
válasz
masterful87 #38 üzenetére
Aki ezt megveszi ennyiért az meg is érdemli.
-
azbest
félisten
válasz
#65675776 #24 üzenetére
Nem egészen értelek, ha arra utalsz hogy más rendszerel más eredmény.. hát persze... de azért elég égő szerintem hogy minden újabb generációs ram egyre kisebb %ban hozza az elméleti sebességét. Valami hasonló érzésem van mint a p4eknél a hűde magas órajel, de mégsem olyan magas sebesség. Inkább csak marketing fogás... nameg a gyártóknak plusz haszon... biztos mindenki jobban örülne ha ddr2-cl2 ramok lennének, meg ddr3-cl3 ramok
Everestben van p4es ami ddr2-667-essel 8000 feletti olvasást ad -
eXodus
őstag
válasz
#65675776 #24 üzenetére
''Ott van a DDR3 indulása pillanatában, ahova a DDR(1) ~3 év alatt jutott el...''
Jah de számítástechnika idő szrint nézve a DDR(1) már nagyon-nagyon régen megjelent.
Drr2 is nehezen érte utol, a ddr3mal is nehezen fogja utolértni egy régóta nem fejlesztett technikát... (talán a ddr3 hamarabb mint a drr2)
De még minig vicces hogy egy évek óta ''elavult'' szabványhoz viszonyaítunk. -
FehérHolló
veterán
Azért én erősen kétlem, hogy külsősök úgy általánosságban (tehát nem csak egy spéci modult) jobban meg tudnák húzni az adott lapban, mint az alaplap tervezői, akik összességben (tehát nem egyénenként) ismerik minden kis porcikáját a lapnak. Sőt, szerintem az adott chip határaival is teljesen tisztában voltak. De inkább ne vitatkozzunk ezen.
Különben meg ez az egész olyan marketing, hogy messziről bűzlik. Jé, a DDR3 még ezt is tudja?! De jó lesz nekünk! Alig várjuk az 1666-as modulokat! Azok vajon mire lesznek majd képesek?! <*egyéb random éljenzés*>
[Szerkesztve] -
Oliverda
félisten
válasz
antikomcsi #30 üzenetére
Úgy tudni hogy az összes K10-es proci mem. vezérlője képes lesz már a DDR3-as RAMok kezelésére is. Ha ez valóban így van, akkor elég egy stepping váltás, meg olyan lap amin DDR2 foglalat helyett DDR3-van, és már mehet is a buli.
-
Az már alig több, mint egy év, addig csak kibírja mindenki.
Másrészt nem ártana vigyázniuk, ha az intelnek már ilyen jól müködő ddr3 rendszere van, nehogy úgy járjanak, mint az r600-al. Mire előrukkolnak vele, már mindenki aki tűkön ült, benevezett 3-6 hónapja egy inteles gépre. -
laceeek
aktív tag
vki megtudja mondani mennyibe fognak majd kerulni ezek a ddr3-s modulok?
-
gina100
tag
Szvsz ez a hír megpecsételte a DDRII-es memók sorsát, és emiatt (is) még alacsonyabb vagy tartosan alacsony lesz/marad az ára.
-
Muréna
őstag
micron ramok: [link]
-
bnss
veterán
válasz
Foglalt név #18 üzenetére
Én nem is mondtam, hogy tönkrement, és ne is menjen tönkre, ez az én álláspontom. Valóban lehet cserélni, de én még csak gondolni sem gondolok a DDR3-ra.
-
robekri
addikt
Cas 10 LOL!! Lassan visszatérhetünk RAMBUS időzítéseire! (trallallalalaaa)
-
törölt tag
Hajszálnyival jobb, mint a DDR600 CL3.
Na ennyit a szar indulásról. Ott van a DDR3 indulása pillanatában, ahova a DDR(1) ~3 év alatt jutott el...
Egyébként ha pontosak akarunk lenni: DDR3-2080 CL10: 1000/1040 = 0,96 -> 9,6ns ciklusidő. Jelen esetben a ciklusidő az időzítési ciklusidő (azaz az állapotváltás megkezdése és befejezése között eltelt idő, a ciklusidő nem a legjobb szó rá, az időzítési idő meg szarul hangzik), a 0,96ns maga az órajelciklus ideje. A legjobb az egészben, hogy ez még kezdeti chip, ''alacsony órajelre''. Mi lesz ha elterjednek a magas órajelre tervezett chipek?
azbest: Összehasonlítási alapnak mindenképpen rakd bele a Conroe-s lapok tesztjében i865PE-vel DDR364-ön mért ~10k-s olvasást is, és akkor tök hiteles lesz.
[Szerkesztve] -
azbest
félisten
Hát nem hiszem hogy eget rengető változás lenne... de persze jobban mutat a sok MHz, mégha nem is több igazán...
DDR3 @ 1730MHz CL 10,8,8,16 [link]
Everesttel most csak pár tesztet tudok összehasonlítani, mert arról van eredményem korábbról (integrált vga használat nélkül), és igaz hogy nem is intel a procim sem...
de ddr2-800 5-5-5-15-cr1 esetén 7700 körüli olvasás és 6700 körüli írás sebességet mutatott everest.
Ehhez képes ddr3-1730 10-8-8-16-tal 9200 és 7800 nem is olyan nagy szám, gondolom a nagy késleltetés húzza le
A linkelt tesztben ahogy látom a ddr3as 7es késleltetéssel hozza az ugyanolyan órajelű ddr2es 5ös késleltetésű eredményét.. szal azért biztató (2x akkora órajelen 2x akkora időzítéssel talán nem ugyanott van, hanem gyorsul kicsit). -
Frigo
őstag
Mikora várható a PH! P35-DDR3 tesztje ?
-
Oliverda
félisten
válasz
antikomcsi #11 üzenetére
2008 Q3-ban jön a 45 nm-es, Socket AM3-as fogalalba illeszkedő és DDR3 RAMokat támogató AMD proc.
-
Dare2Live
félisten
ezígy nagyon durva.
azthittem ddr3 ismétli a ddr2 indulási bénázását.
Hát nem -
szab.tam
nagyúr
válasz
antikomcsi #11 üzenetére
''És mikor kapunk hozzá ilyen tudású amd procit?''
Amikorra az AMD pont tönkrement... -
Thomas1
addikt
válasz
antikomcsi #11 üzenetére
Mint pl. asszem, hogy én is.
De félek, hogy gigászi magasságokban lesznek az ezeket a ramokat fogadó lapok árai. A ram áraktól valahogy nem tartok, de a hozzá való chipkészlet és proci áraitól igen.
Az a 10 ns jól hangzik, sima DDR CL2-ben már egész jó, ha a DDR3 CL10-ben ilyen késleltetésű lesz, akkor az frankó.
Szerk. persze CL10-nek felelne meg 2000 MHz-en, ami nem feltétlenül alapórajel.
[Szerkesztve] -
cellpeti
nagyúr
Mikor jönnek ki ezek a ramok?
-
Kiváncsi vagyok mikor lesz ez elérhető a kiskerekben, hogy Pistike is ki tudja próbálni.
És mikor kapunk hozzá ilyen tudású amd procit is?
Úgy érzem sokan már megvárhatják ezt, és kihagyhatják a ddr2-t. -
Oliverda
félisten
Érdemes átnézni ezt a hozzászólást: [link]
Tehát ezek alapján egy DDR3-2000 CL10: 1000/1000 = 1 -> 10,0ns ciklusidő
Ez pont megegyezik a DDR2-800/CL4 és a DDR400/CL2-vel. -
Achill3uS
nagyúr
Valaki meg tudja mondani, hogy mi a jobb?
ez az így általánosan nem lehet megmondani, minden rendszer (chipset) másból profitál többet, a szűk időzítésből vagy a magasabb órajelből, majd ha kijönnek ezek a modulok ténylegesen, és valaki belepakolja őket ddr3-mas lapokba és kiteszteli kiderül..
(egyébként tippre azt mondom, nem fog annyit számítani az időzítés mint amennyit a frekivel nyerni lehet, mert őrült nagy sávszélt ad)
[Szerkesztve] -
bnss
veterán
Én is Geil-re pályázom, de csak 2-1Gb-ra, mert ennyit enged a pénztárca, remélem jól fognak muzsikálni.
Témához is szóljak, nem semmi, amit itt olvashatunk,ha jól veszem észre egy kis versengés is kialakul a gyárak között tuning szempontjából. Micron modulok ezekszerint a DDR3-as mmezőnyben is igencsak erősek. -
Achill3uS
nagyúr
és ezek még csak a gyártó szakemberei, kikerülnek, csúnya vége lesz
-
szab.tam
nagyúr
Valaki tudna dobni egy linket, ahol laikusnak is érthetően le vannak írva a freki vs. időzítés közti kapcsolat, ill. mi-minek van a kárára vagy az előnyére. Mer ugye itt megint azt látjuk, hogy a magas frekihez őrült nagy időzítések kapcsolódnak. Valszeg jönnek majd az ügyeletes fikázók is pár hsz. múlva... Valaki meg tudja mondani, hogy mi a jobb? Pl. magas időzítés 1 GHz, vagy alacsonyabb időzítések, de csak 800 Mhz. Létezik erre valahol valami erdedménytábla, ami a rendszer valós gyorsaságát veszi figyelembe?
-
helkis
veterán
épp tegnap vettem 4x1Gb Geil ultrát..
kiváncsi vagyok, hogy mennyivel jobb valós alkalmazásokban 1:2-ben hajtva az a rendszer, mint amit 1:1-ben hajtunk jelenleg , sajnos a procit nem sikerült jobban felhúznikuk, mint a mai E6600-kat léggel, bár a sávszélesség elég kecsegtető..
[Szerkesztve] -
Hack3er
őstag
Nem semmi tuningot lehet végrehajtani ezekel a DDR3-as ramokkal.
-
Oliverda
félisten
Micron...milyen meglepő...
-
Hol vannak a régi szép idők, amikor még a procik is csak 1MHz-n mentek (C64)...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Több alaplapgyártónak is sikerült minden különösebb trükk nélkül 2 GHz felé tuningolni a DDR3-1066-os modulokat.
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 650W
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest