- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós kamerák
- SSD kibeszélő
- Apple MacBook
- Micro Four Thirds
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
fLeSs
nagyúr
-
erdoke
titán
Rég nem érdekel, hogy Intel vagy AMD, ATi v. nVidia, csak a legtöbbet kapjam a fix keretemért. Elég sok tesztoldalt olvasok a személyes tapasztalatokon túl, ajánlom ezt a lehetőséget szíves figyelmedbe.
Éppen ezért nem flame-nek száéntam a mondanivalómat, ez a nagy büdös helyzet 2005 derekán, és az idén már csak rosszabbodni fog az Intel szemszögéből (FX-57). -
erdoke
titán
Ezúttal sajnos bármelyik oldalról feszegetjük a dual core témát, az Intel csak az árral nyer, ott is elvész az előnye, amikor az új lapot meg kell venned.
Teljesítményben egyébként földbe döngöli az azonos órajelű HT-s P4-et, ahol igazán erős multitasking kell. A hasonló árú Prescottot is lenyomja ilyen esetekben. -
szilchi
őstag
Tesztnek én is azóta nem hiszek annyira,amióta mindenki szidta a Prescottot,hogy ''kályha'',meg ilyenek.Nálam meg idle-ba 36 fok.Megfelő szellőzéssel.Ezért is csak burkoltan mondtam,hogy szar a DDR2
.De mintha a PH tesztben is olvastam volna rosszat DDR2-ről.De mindegy,lényegtelen.És hogy tényleg ne csak off legyen.A következő időszakra ezt terveztem.Év végéig marad ez,ami most van.A memót lecserélem valami húzhatóbbra.Aztán jövő év elején jön ez az i915-ös Asus csoda+3.2-es Prescott és egy 6800/esetleg GT PCI-E karesz meg esetleg 2GB ram(Longhorn ready PC legyen
).Aztán jövő év közepe/vége fele,amikor már ~30K lesz az ára,egy SLI-s,DDR2-es,LGA775-ös lapot egy 64bit-es Prescottal.És fikázni fogom a DDR3-at és az akkor megjelenő új intel tokozást....
ps.:A táblázatban az az IC7-Max3 szorosan a nyomodban van.. -
szilchi
őstag
Igazad van,bár a DDR2-vel kapcsolatban sok negatív cikk jelent meg,főleg a nagyon rossz időzítések végett.És a legtöbb ember ebből kiindulva fikázza..többek közt én is.Mert még sosem volt a kezemben DDR2-es rendszer.
Bár én sem köpdösöm a DDR2/LGA775-öt(annyira..),csak nem látom még értelmét átállni ezekre,amikor még 30-40%-al kevesebb pénzért hasonló teljesítményü rendszert lehet kihozni a mostani hardware-ből.Tegnap nézegettem egy régi PCs könyvet 94-ből(a hírhedt COV újság készítői kezéből
).Ott pl. írták,hogy a Pentium mekkora nagy bukás és hogy nincs jövője..előítéletek mindig is voltak és lesznek is
..
-
szilchi
őstag
Hááátt...mifelénk én senkit sem beszéltem le a DDR2-ről,mégsem veszi senki.De ahogy írtam,Én szerintem halva született.És nekem nem muszály,hogy mindig igazam legyen
.És ahogy néztem,a te memód(Kingston HyperX KHX5400) van az első helyen.Na de!!Nekem az 1GB Infineon DDR ramom 17K-ba került.De gondolom a Kingston azért kicsivel több volt.De persze gyorsabb is annyivalAmire mutatni akarok,hogy meg e éri mindenkinek ez a nagy pluszköltség márkás DDR2 ramra,ha sokkal olcsóbban vesz egy nem sokkal lassabb sima DDR ramot.Bár nem tudom,hogy mezei 533-as DDR2-es modulok hogy mennek,de gondolom jóval roszabban,mint a Kingston.Mert nálam most 5400Mb/s az olvasás alap 400Mhz-es DDR rammal.A táblázat szerint (Everest) egy DDR2/533-as konfigot verek ~200MB-al és ~300-400MB-al vagyok lemaradva egy 3.6/duálDDR2-es rendszertől.Bár ezek nem tom mennyire hitelesek.Szal azért DDR ramból,D43-as ramokból pl.,is ki lehet hozni 500Mhz-et és azon már azok is szépen zenélnek egy 3.2-es Prescott társaságában.
És hogy ne csak off.Szóval számora összegzésként azért jönnek be ezek a hibrid lapok,mert egyenlőre jobban bízok a S478/DDR párosban,mint a LGA775/DDR2 párocskába.Mindegyikből a legjobbat kell venni(gyors proci,DDR2-es alaplap,márkás DDR2-es ram),hogy ténylegesen felül tudjon kerekedni a régi rendszereken.De majd egyszer,a távoli jövőben egy messzi-messzi galaxisban...majd egyszer én is váltani fogok.Hogy mire?Még nem tudni..
..szerencsére mindig sikerül rövidre fogni magam.. -
fLeSs
nagyúr
-
szilchi
őstag
Az LGA utálata azon alapon nyugszik,hogy bár a legelső 8088-as procitól kezdve a mai napig intelem van( most Prescott),de azt mindig is baromira utáltam,ha csak úgy hip-hop foglalatot cserélt az Intel,hogy ezzel pénzkiadásra ösztökéljen,amire nem is lenne szükség.Pl. P1 233MMX socket7után Slot1-PPGA-FcPGA-FcPGA2-S478-LGA775...grrrrr...Ha nagyon akarták volna,pár foglalatot kihagyhattak volna.Csak akkor hol marad az alaplapgyártók bevétele.Szal ezért nem komálom én speciel az LGA775-öt.A DDR2 meg sztem halva született találmány.Amíg van sima DDR ram ami olcsóbb és gyorsabb,mint a DDR2,addig sztem felesleges ebbe fektetni.Főleg,hogy hamarosan?? lesz DDR3.Szal ezért ideális nekem ez a S478/PCI-E hibrid lap.Nem kell LGA775-re és DDR2-re váltanom még egy jó ideig.A procit le tudom cserélni erősebbre,a ramot valami hiper-szuper ddr500-ra és még egy frankó PCI-E VGA bele és egy évre ismét nincs teljesítmény gondom.Aztán amire az a konfig elévül,arra valszeg már az LGA775 is már csak történelem lesz.
-
szilchi
őstag
Igazad van.Az a variáció is megfordult már a fejemben.Viszont sztem a jelenlegi konfigomban az alaplap és a VGA a ''gyenge pont'',vagyis ezek lesznek elöbb lecserélve.És pl. egy PCI-E VGA kártya pár ezerrel olcsóbb,mint egy AGP-s.De ha bármelyik megoldást is nézzük,a lap mindenképp távozik.Az LGA egyenlőre még nem szimpi nekem(és sok másnak sem
).Abból jelenleg csak olyant érdemes venni,szerintem,ami tudja a kétmagos procikat is kezelni és esetleg még SLI-t is tud.Az olyan alaplapok meg nincsenek egyenlőre 20-25K-s ársávban.De ez a csere valszeg úgyis csak év vége fele lesz esedékes.Addig meg még sokminden történhet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Hibrid megoldásokkal szolgál az Asus és az Albatron.
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Xiaomi 10W töltő nem használt
- LG 34WK95U-W - 34" NANO IPS - 5120x2160 5K - DCI-P3 98% - HDR 600 - ThunderBolt 3.0/Type-C
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 14100 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest