- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
Aktív témák
-
-
marcee
addikt
Há'de ijjen hüttő nekem is köll baker!
\m/
-
Den
veterán
válasz Nowhereman #45 üzenetére
abzorciós hűtés van bennük. Egy cső vákummal benne alacsony forpontú folyadék, egyik vége procin másik egy nagy hűtő lemezen, pl a kijelző mögött.
www.simson4t.hu
-
Nowhereman
őstag
Most meg mit erősködtök! Ez az alsó kategoriás kártya! Nem a csúcs! Az ilyen tesztek meg...
Egyébbként az uj AMD mag nem tul király(2200+ -1,65V), nem sok továbblépés lesz benne Mhz-ben... amig a Hammer beidul, tényleg elkél majd a Soi-s, L1512kb-s Barton, ha nem akarnak piacot veszteni.
Tényleg, a laptopokba hogy fér bele a P4 hütője?Utánam a kondenzcsik!
-
MM
őstag
''Az adatok alapján jól látszik, hogy az Athlon jelentősen le van maradva a Pentium 4 mögött. ''
A cikből idéztem. Ki írta ezt a marhaságot?
Ebből az látszik, hogy a kártya nagyon gyengécske AMD-vel (gef2Ti szint), de P4-el már erősebb, vagyis valamit elb@sztak a driverekben. (talán direkt???)
Wodka: nem érdekes, hogy jóval erősebb kártyákkal kb ugyanúgy teljesít az általad említett 2 proci?
Most nem AMD vs Intel vitát akarok nyitni, hanem rávilágítani arra, hogy ha már cikket írsz valamiről, nem ártana ha kicsit elmélyednél a témában, és nem írnál baromságokat... -
guest
veterán
''3DMark2001 - 1024x768
Athlon - 5372
P4 - 7855''
Jó teszt hahaha, nekem gagyis Celeron 1000@1450, Inno GF4 4200 megy 9200-at.
''Quake III - 1280x1024
Athlon - 98,1
P4 - 103,1''
Ez is nevetséges eredmény, nekem a Celeronnal 1600x1200x32 trilinearral megy 120FPS-t, 1280-ban meg 160-at...prohardver vendég
-
BobMaster
senior tag
-
rog
addikt
''A mobil piacon viszont a P4 egy katasztrófa. 1-2 órát alig bírnak ki az akksik, és a gép is tűzforró lesz. Itt még van mit fejlődni az Intelnek.''
gondolod?
mennyit kene birnia az aksinak? 2 óra az kiralysag szerintem. a mobil p4 meg még igen ritka a notebookokban, errol meg a gyartok tehetnek, nem annyira az intel. -
guest
veterán
Az AMD most már teljesen a Hammerre gyúr, így az XP vonalon már túl sok újdonságra nem lehet számítani. Max. néhány alacsony fogyasztású XP változat és néhány magasabb órajelű Thorougbred proci jelenik meg (kb.2600+ -ig).
A mobil piacon viszont a P4 egy katasztrófa. 1-2 órát alig bírnak ki az akksik, és a gép is tűzforró lesz. Itt még van mit fejlődni az Intelnek.prohardver vendég
-
McJames
senior tag
Most mit aggódtok?
Az Intelt mint vállalatot nem nagyon szeretem, mert kvázi monopóliummal rendelkezik, és vissza is él vele, időnként gusztustalanul. Az AMD pedig egy ötletekkel teli, de jóval kisebb pénzügyi háttérrel, és gyártási kapacitással rendelkező kisebb cég és pont.
Verseny van, de látszik, hogy az Intel néha ''elalszik'' és akkor ''rá lehet lépni a farkára'', de egyébként és elvileg keresztben lenyelhetné az AMD-t - pénzügyileg persze. Látszik az is, hogy most már nagyon ügyelnek arra, hogy a ''leggyorsabb'' CPU mindig Intel legyen. És tessék megfigyelni azt az üzletpolitikát, hogy - mint ahogy máshol már írtam - nem ugrálnak, minden egyes lehetséges fejlesztési lépcsőt végigjáratnak a vásárlókon! A Northwoodnak az ígéretek szerint már fejlettebbnek kellett volna lennie, de a piac (és az AMD) nem kényszerítette az Intelt, tehát nem tettek bele mindent. Stb., stb. :(Aki a villamos alatt fekszik, annak nem természetes a mosolya.
-
james
aktív tag
Szerintem a különbség mögött az SSE2 optimalizáció lehet. Ha a drivert igy írta meg az ATI, akkor simán lenyomja a P4 az XP-t. Az AMD-nek is van valamilyen 3D benchmarkja ahól porig alázzák az Intel procikat, ez önmagában még nem jelent túl sokat.
Az AMD nagy dobása különben a Hammer lesz, ebbe bele lesz integrálva az SSE2 meg egy két apróság. Valszeg az Intel sem véletlenül hozza előbbre a gyorsabb processzorainak gyártását a tervezetnél.
Egyébként az Intel előnye ebben az esetben nem technológiai hanem hatalmi jellegü. Évek óta ez a taktikájuk. Azaz kihoznak egy vadi új szabványt MMX, MMX2(?), SSE, SSE2... a konkurencia meg csak egy év késéssel tudja ezeket interpretálni. Ezalatt pedig olyan tesztekkel kábítják az embereket, amiket az új utasításkészletekhez optimalizáltak... Fair play Intel módra... -
Agyzuzo
addikt
''P4 - 7855''
Ez hogy lehet? Itt vmit nagyon elb*sztak, mert az én 2,4-re HÚZOTT gépem Radeon 8500-al 10480 pontot teljesít... Télleg nem vágom most akkor mi lesz ebbe' a Radeon 9000-be' a pláne...Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::
-
guest
veterán
válasz BobMaster #13 üzenetére
De ami a temat illeti :)
Az Athlon>XP kozotti meg az utana levo kulonbsegekkel is teljesen tisztaban vagyok. A P4-el is. Valoban sokkal primitivebb felepitesu es csak esz nelkul emelik az orajelet. Valoban az AMD sokkal fejlettebb, sot meg en is az AMD-nek drukkolok mert szimpatikusabb a megkozelitese.
Csak mindez semit nem valtoztat azon hogy az Intel tokeletesen pumpalja felfele az orajelet, (remek favago munka) es hiaba primitiv a megoldasa mara porbataposta az AMD-t aki az utobbi fel evben XP ide, oda picit sarkitva fogalmazva semmi produktumot nem tudott felmutatni, es a hirek szerint nem is varhato tole semmi :((
Az intel kozben eleri a 3GHz-t es kozeleben sincs a felso korlatjanak, tehat jelenleg igenis katasztrofalis az AMD helyzete. :(prohardver vendég
-
guest
veterán
válasz BobMaster #10 üzenetére
Akkor nekem is legyszi arulja el valaki hogy mit regisztraltam, mert en nem tudok rola :)
Most tenyleg, eddig mindig lusta voltam regisztralni, de ha ugy jobb semmi akadalya :)
De ezt a mar regisztraltam magamat dolgot megmagyarazhatnad mert igencsak meglepodnek :)prohardver vendég
-
Nowhereman
őstag
Ez kemény lesz!(már mint a tali DEN részvételével - röhögéstöl elhararapot sörösüvegnyakak...)
Sokaknak:
(Borsi:) nem csak a procitól függ, hanem az alaplaptól is. Nekem Via apollo és az Ali61 között a memoriakezelésben cirka 50%+ különbség volt, minden alkalmazás legalább 20%-al gyorsabb lett, és mi lényeg, megszüntek az esések(a memoriaigény miatt lelassul a móka)! R-Go:Partiba került az 500-as cerkával!
Szerintem a válasz egyszerü: az Athlonon párhuzamosan videót is tömöritettek(sicc!): no majd meglátjuk.
Az Amd-nél legalább egyértelmü a fejlődés Tb<Palomino, nincs fejvakarás, hogy a tul-lation 1200-as miért fele tempoban rőlti be a corelt, vagy miért fut lassaban egy végeselemprogram az 1.4-es, P4-en mint a 800-as PIII-on.
Ha nem lesz sokkal drágább és lassabb az nvidia-nál akkor lesz helye a piacon. Az nvidia még nem érte be képminőségben az Ati-t!Utánam a kondenzcsik!
-
danteshell
senior tag
egyébként meg kit érdekel ez az elcsúszott mx? Mire megjelenik, szerintem inkább egy olcsó Ti4200 v. Ti 4400-at vesz mindenki, nem ezt a xart.
7447 óta folyamatosan...
-
danteshell
senior tag
hmmm... elvileg ez a 3dmark2001se a videokártyát dolgoztatja meg erősen, nem a procit. Akkor meg hogy a fenébe lehet 2500 pont a különbség???? Nem ennyivel erősebb az intel cucc, hanem a kis 9000 drivereit írták meg úgy, hogy kicsit jobban ossza meg a feladatokat a gpu és a cpu között :)
7447 óta folyamatosan...
-
guest
veterán
Hát eme R250 elismerten a sima r200 azaz a 8500 -s radeon kistesójának készül.
Szal itt nem az r300 -ról szól a mese.
Bár kicsit haloványan muzsikált.
De hát végülis az ára ami fontos ebben aszegmensben. És ha gyorsabb lesz a GF4MX -nél akkor megütötte a piacot. Vagyis eltalálták.
AMD vs Intel vitát nem akartam kirobantani.
Csak azt jegyeztem meg, hogy nem egy kategória akét proci.
Sem árban sem teljesitményben.
A VIA KT266A meg elég régi darab az Intel 845x hez képest. A KT333 -s elev jobb darab.
Tehát illő lett volna abl is azért talán a lehető legobbat választani.
A 2100+ -os XP -t azért magsztalják met ezt már bruttó 53e Ft -ért meg lehet venni.
A 2,4Ghz -s P4 meg 125e bruttóban.
majdnem a 3x -a. Teljesitményben ekkora különbésg közel sincsen.
Ettől egyik proci sem jobb vagy rosszab csak a teljesitménybeli különbséget akartam érzékeltetni.
Hogy sem teljesitményben nem volt szinkron akér redszer között sem árban.
Szóval ez a teszt szerintem közel sem fedi a valóságot. Inkább várjuk meg amig kijön a végleges kártya és azzal elvégzik a teszteket.
Bár ez eleve alsó kategóriás darab és nem a GF4 babérjaira tör. Max az MX -babérjaira.prohardver vendég
-
VOid
tag
ÉS sztem vmi ott nagyon elbasztak sztem a meóriákkal gáz lehetett az XP nek többet kellett volna nyomnia... 3dmark ban eleve naygon erős az AMD tomshardware tesztek pl... szóval itt vmi nem stimm..
-
BobMaster
senior tag
Az Thunderbörd és az Palomino mag között tényleg nincs egetverő különbség, de több, mint sima marketing.
A P4-ről, hamár májer: a P4 a 133-as FSB-t 2,2 GHz fölött érte el, pár hónapja. Ez az igazi fejlődés :DD
PS: jah, ha már regisztráltál, vállald magad :DA tényleges szűk keresztmetszet a júzer.
-
guest
veterán
Azonos órajelű procival kellene az ilyen teszteket elvégezni, és meglenne az eredmény AMD javára.
Haliprohardver vendég
-
Turmoil
senior tag
Fogadjunk: intel-fan vagy:))
Szeretnélek elkeseríteni: az Intel sem rukkolt elő semmivel a 486-os óta a GHz-eket leszámítva. :PAki tud, és tudja hogy tud, az veszélyes. Tőle féljetek. Aki tud, és nem tudja hogy tud, az bölcs. Tőle tanuljatok. Aki nem tud, és tudja hogy nem tud, az okos. Őt tanítsátok. Aki nem tud, és nem tudja hogy nem tud, az hülye. Őt hagyjátok ..
-
guest
veterán
Mar vartam mikor kerul elo megint egy AMD fanatikus aki ezt is jol megmagyarazza :))
Erdekes amikor a 2100+ dicsoitik az emberek akkor az lenyomja az osszes P4-et ? Most meg tul eros ellenfelet kapott ? :))
Ha XT-t veszek az meg meg olcsobb :)
Jo lenne ha lassan mindenkiben tudatosulna, hogy az AMD az sima 1.4 Athlon ota gyakorlatilag semmi uj dologgal nem allt elo ! Az XP is csak marketing volt, az orajelek alig emelkedtek, az Intel meg mar 2.8Ghz-nel jar. Sajna ez van az AMD, le van maradva raadasul nagyon :(prohardver vendég
-
borsi
tag
Nekem meg a Voodoo3 gyorsabb volt mmx@250-el, mint a k6-2@550-el. Próbáltam visszacserélni, de már eladták. Így jártam.
Higgyétek el, szavahihető ember vagyok:-)nem kérek pirosat, ha kölcsönösen elégedettek vagyunk a biznisszel elég egy köszönöm! :)
-
Yutani
nagyúr
Maj' meglássuk... :))
#tarcsad
-
guest
veterán
Jó fejek vannak az ATI-nál... Egyébként tök mindegy, így is-úgy is k. nagy bukta ez a kártya :)) :)) :)) .
prohardver vendég
-
Den
veterán
Lehet hogy egy kis pézecske van a dolog mögött hogy a júzer p4 et vegyen mert majd azzal fog jól szakítani az ati új kártyája.
www.simson4t.hu
-
Gero
tag
Ezek az eredmények kicsit furcsának tünnek. Nekem a 7500 Radeonom, ami most 20K nettó alatt van Athlonnal 5500 Pontot nyom. Igaz, hogy csak 7dx támogatás.
cramstuff.com
-
guest
veterán
KT266A ???????
Biztos korrekt teszt :-))
Kár hogy ez már nem a leggyorsabb AMD Chip.
Azért egy ilyen tesztbe nyugottan belemehetek volna egy KT333 -al.
Mint tudvalevő a KT333 -as még 266 memóval is gyorsabb mint a KT266A.
Ráadásul a 2100+ os nem épen a 2,4Ghz p4 ellenfele. Ennyi erővel egy 1500+ -os XP is megtette volna. No meg egy 2,8Ghz -s P4. Huha az AMD hogy le van maradva. Apám.
Még ha arra fogták volna, hogy a két leggyorsabb procival tesztelték akkor ok. De nem az egyik sem.
Az áruk sem áll közel.
Szerintem ''majdnem'' azonos árú konfigban kelet volna tesztelni nem?
Mert a p4 a maga 130 - 135 e árával.
A 2100+ os 50 - 55e -s árához képest nem egészen közelit. Ehhez képest meg szerintem nagyon jól teljesitett az AMD.prohardver vendég
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest