Hirdetés

Aktív témák

• james

aktív tag

Köszönöm a válaszokat.
    Azt természetesen tudom, hogy az energiamegmaradás törvényével ez a töbletenergia kinyerés ellenkezik. Különben a dolog lényege éppen ez.

Sajnos csak homályos fogalmaim vannak a modern fizikáról ezért hozzávetőlegesen írom le az alapkoncepciót. Abból indulnak ki, hogy nem többlet energia termelődik, hanem bizonyos létező sugárzási energiát használnak fel munkavégzésre. Ez persze teljesen homályos dolog, de esetleg köze lehet ahoz az ismeretlen anyaghoz ami a világegyetem kb 80%-át alkotja, un. sötét anyag. Azt állítják ez a sugárzás homogén, átható és minden irányból egyenletes, ezért meglehetősen nehéz kimutatni és hasznosítani. (Kicsit olyasmi lehet mint az éter koncepció... )
    Viszont speciális aszimetrikus fizikai rendszerekben ez a hasznosítás lehetséges. Pl. gyorsuló aszimetrikus folyamatok, rezonanciák stb.

Bocs, a nem egészen szakszerű leírásért.
    Az egészben az az érdekes, hogy a NET-en hatalmas anyagok keringenek ebben a témában. Gyakran kapcsolási rajzokkal, fotókkal, és állítólag működő modellekkel. Ugyanakkor a hivatalosan nem ismerik el ennek az energia fajtának a létezését. Tulajdonképpen még a cáfolatáról sem hallottam, mondjuk ez nem meglepő mert nem olvasok külföldi fizikai publikációkat :).

A jelenség felületesen hasonló az UFO hoz, vagyis rengeteg nem tudományos észlelés születik ugyanakkor abszolutt nulla tudományos bizonyíték.

Különben logikailag, ha léteznek UFO-k egyáltalán(én még nem láttam és nem is beszéltem olyannal aki látott volna) csak térugrással közlekedhetnek, és feltehetően ilyen ''szuper'' energiaforrást használnak. Hagyományos rakéta meghajtással teljesen felesleges elindulni is, arról nem is beszélve, hogy a szükséges hatalmas energiát talán csak magfúzióval lehetne elérni, ami nem kimondottan biztonságos.(meg nem is kicsi) Ezzel együtt is csak 50-100 év alatt lehetne elérni a legközelebbi csillagokat és mondjuk több százezer év alatt a tejútrendszer másik végét.(arról nem is beszélve, hogy a baromira felgyorsított űrhajót valószínüleg nem lehetne irányítani, kormányozni a hihetetlen megnövekedett tömege miatt) Ez nyilván nem pálya. Az UFO-k esetleges valódisága tehát nagy valószínüséggel bizonyítaná a térugrás, illetve talán a ''szuper'' energia létezését is.

Egy fizikai feltevés igazolása néprajzi módszerekkel ? hmm...

Aktív témák