- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Házimozi belépő szinten
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kompakt vízhűtés
- OLED TV topic
- Raspberry Pi
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Aktív témák
-
james
aktív tag
Kedves Guest!
Köszönöm a válaszaidat. A gömbvillámmal kapcsolatban tulajdonképpen igazad van. A boszorkányos hasonlat is találó. Az Egely Gy. által leírt dolgok abszolutt extrémek és én sem tudok más jelenséget ami a feltételezett extrém dolgokat tudná. Talán csak az UFO-k de ez ugyanolyan igazolhatatlan jelenségkör. Én azért hajlamos vagyok hinni neki, de végül is nem bizonyítható és enélkül puszta spekulációnak tűnik.
Az Egely-Wheel -el kapcsolatban viszont más a véleményem. Ezt meg tudtam alaposan vizsgálni és itt pusztán mechanikai dolgokról lehet szó vagy valami egészen másról. Természetesen a légáramlás is képes hajtani. Létezik olyan ravasz légáramlat, mondjuk egy gyenge kereszthuzat a helységben, ami folyamatos és egyenletes nagyjából. Ez az asztalra tett kerékre mindkét irányból hat ezért az nem fordul el! Azonban ha kezünkkel közelítünk az egyik oldalról, akkor kitakarjuk az arra tartó szél hatását, tehát a másik megforgatja a kereket. A hatás abszolútt tökéletes, mintha a kezünk forgatná a kereket. De van itt két dolog, egyrészt a kereszthuzat megfelelő körültekintéssel kizárható másrészt a kerék nem mindig egy irányba forog! Képes felgyorsúlni az egyik irányba majd mondjuk 20 sec mulva visszafelé forogni akár percekig. Emellett az sem egészen magyarázható, miért forog olyan gyorsan. Képes kb. 10cm/s kerületi sebességgel is pörögni hosszú percekig egyes embereknél, (ilyent láttam) máskor színte el sem indul ugyanolyan körülmények mellett. Az ilyen gyors szelet ami képes ennyire belendíteni pedig kifejezetten lehet már érezni. A kézből kiinduló hőáramlatok főleg felfelé irányúlnak ezért ezek alig tudnák megforgatni, de semmiképpen sem az említett sebességgel. Azért kipróbáltam melegített tárgyakkal is, de nem nagyon mozgott tőle. Ezzel szemben úgy tűnik kesztyüvel nem lehet megcsinálni, ezért talán valamilyen elektrosztatikus magyarázata lehetne a dolognak. Probálkoztam kifejezetten feltöltött állapotú tárgyakkal is de persze ezek se forgatták el, csak vonzották. Olyant is láttam, hogy a kéz kb 8cm-re volt a kerék legszélétől a kerék még így is 5cm/s-el tudott forogni. Ilyen távolságból a kézről kiinduló áramlatoknak csak elenyésző hatása lehet. Különben a gyors fázis (10cm/s) akár több percig is eltarthat utána valamelyest csökken akár teljesen meg is áll, esetleg el kezd visszafelé forogni.
Szóval szerintem az általad említett lehetséges okok nem magyarázzák eléggé a jelenséget, sem a rapszódikus viselkedést sem az esetenkénti dinamikus mozgást. Nem tudom te vizsgáltál-e már ilyen kereket, de ha tényleg nem magyarázható normális fizikai elvekkel, akkor nyilván egy olyan kivétel amelyre új tövényeket kell kitalálni.
Különben nekem úgy tűnt, hogy a jelenség vagyis a gyors pörgés elég jól reprodukálható, legalábbis bizonyos embereknél (másoknál el sem indul). Egely azt állítja ez abszolútt emberfüggő adottság, én azonban hajlamos vagyok azt hinni, hogy valamelyest tanulható, ugyanis pár nap múlva nekem is sikerült jobb eredményeket elérnem, mint legelőszőr.
Kiváncsi vagyok van-e valamilyen ötleted a jelenség magyrázatára akkor, ha a külső légáramlást kizárjuk. És szerintem a hőt is kizárhatjuk, mert a vasalóra sem gerjedt be :).
Aktív témák
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest