- Hobby elektronika
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
JoHnni
senior tag
tyűű
akkor azt kéne csinálni, hogy most kell bevásárolni ramokból és a jelenlegi ddr2-es modulokat meg majd elpasszolni késöbb remélhetőleg magasabb áron, kérdés mennyire fognak drágulni a ramok.
[Szerkesztve] -
Elmör
őstag
Köszi.köszi!
Pont erre akartam kilyukadni, hogy 3 vagy 4 modullal lenne jobb. Persze, hogy gyorsabb lesz, az nem vitás. Van egypár játék ami eszi rendesen a RAM-ot, csak a dolog technikai részét nem tudtam, hogy érdemes-e venni 3-at, ha esetleg csak 2-t vagy 4-t lát a Dual miatt. THX! Na nem offolok tovább. -
Vistaboy
veterán
Látni fogja. Bár lehet, hogy nem lesz olyan gyors, mint 4x1GB-al, de mivel eddig is csak egy modulod volt, nem veszed majd észre (Sőt, szerintem gyorsabb is lesz, mert ha jól tudom, akkor 3 modulnál kettő dual-ban fog menni...), úgyhogy ebből nem lesz gondod.
Más kérdés, hogy a kettőnél több modult használók sokat szívnak a memóriákkal, kérdezd meg őket is, hogy miket javasolnak... -
Elmör
őstag
Sziasztok!
Határozottan esnek az árak ez nem vitás, ami most egyelőre nekem tetszik, mert a decemberben vásárolt RAM-ot nem szándékozom eladni egyhamar, sőt mint ilyenkor néhány (?) emberke, én is szinte vérszemet kaptam a RAM vásárlásra. Na a bökkenő a következő és most óriási homár kérdés jön: az alaplapomon 4 hely van RAM-nak. Most van 1db 1024MB-os és szándékozok venni legalább még egyet, akkor ugyebár dualban mehetnek, viszont azt nem tudom, hogy mi van akkor ha 3db van bent, akkor azt látni fogja 3GB-nak vagy se? 4GB persze még jobb, de most a tárca inkább csak 3-ig korlátozódna. A RAM-ok tök ugyanolyanok lennének!
Köszönöm a segítséget előre is! -
mcmike
őstag
Örülök hogy így lementek az árak, főleg hogy 1.5 hónapja vettem meg a 2GB DDR2 800Mhz Kingston HyperX-et 60.000Ft-ért...no comment, kérem kapcsojja ki... -
lorcsi
veterán
egy ideje gondolkozom a 400-asok lecserélésén és jól is esne 2x1Giga...de a lapom elég finnyás állítólag nem eszik mindent, meg a 400-ast is elég nyomott áron lehet elpasszolni
de hosszú távra mindenképp megérné, proci csere szvsz ősszel lesz és a c2d-nek tuti jobb lesz a 800-as, ha a 805-el nem is érzek változást -
1GB Kingmax 800as DDRII-t most láttam a vizes boltban 12,5k... a MadárPCben meg memória akció van, úgyhogy ők tartják valamelyest a lépést...
-
Ősember
őstag
ha az év második felére kezd normalizálodni a helyzet, akkor nem eshetnek az árak még honapokig, mer tmár nincs tul sok idö hátra
-
dchard
veterán
Mivel nem nagyon játszom, kibekkelem DDR1-el, meg 939-es a64-gyel DDR3-ig, és majd akkor váltok. Egy évet még kihúz alattam ez a konfig. Vagy ha valamit nagyon kódolni kell, arra ott a coreduo-s noti
Dchard -
Ribi
nagyúr
januarban vettem 2x1G 800 zeppelin ramot 5-5-5-15 kb 43+fa-ert
most ready-ben 2x1G 800 geil ultra ram 4-4-4-12 23+fa
Kicsit sem vagyok ideges -
TeeJay
félisten
na nem kell félteni a RAMgyártókat se
legalább most már olcsón lehet venni 1giga memória vagy aki többet költ rá bátran vehet 2x1gigát
én ennek örülök nagyon -
Vistaboy
veterán
Ez jó hír a számomra, most egy darabig még nem veszek RAM-ot, elvagyok a 2GB-al. Viszont arra kíváncsi leszek, meddig marad így a helyzet. A 1.6GHz-es P4 mellé vettem piszok drágán 1GB RAMBUS RAM-ot, utána már csak 512 DDR-t tudtam az új gépbe venni. Ha bejönnek a DDR3-as RAM-ok és az új procik/alaplapok-hoz az kell majd, akkor megint érdekes lesz eladni 4GB DDR2-őt 2GB DDR3-ért...
-
cousin333
addikt
Hát igen. A napokban vettem 2 x 1GB 800MHz-es RAM-ot, szinte pontosan ugyanannyiért, mint fél éve a 2 x 512MB-ot ugyanebből a sebességből és márkából
. Most van 3GB, ez elég lesz egy darabig. Vagy szintén mostanában kell bőviteni.
-
shteer
titán
ebben az esetben azt hiszem még ebben az évben ramot duplázok
desktopban és laptopban egyaránt -
Renwick
őstag
Jó, számoljunk mondjuk 25 dollárral, az kábé 4500 forint, ami télleg lényegesen kevesebb, mint a hazai ár, csak az európai árakat ugye nem árt mindjárt dollárról euróba konvertálni (többnyire 1:1-hez), 25 ojró meg máris ~6100 HUF, ami teljesen reális ár egy 512 MB-os DDR2-667-es modulért...
üdv
R. -
qwertly
addikt
Fenébe
én januárba vettem 2GB KingMax memót 667MHz, 52 ezer forintért most meg a felért meg kapnám.Érdemes ezek mellé egy 800MHZ memót venni?Vagy egyáltalán működnének,mert most duálba mennek de nem lenne jobb ha 3GB lenne benne?
-
ftc
nagyúr
ugye a Mb az a megabit
MiB megabyte ha még jól emlékszem.....engem az zavar már,be,hogy a legtöbb helyen ugyanugy irják mind 2-t...
szal 2,57 x8 az egy 512-s modul ára 20,56 dolcsi rászámolunk még 10 dolcsit amit irtam akkor is legyen 32 dolcsi és sztem az a 10 dolcsi 5 dolcsi....még akkor is sok az eltérés...
[Szerkesztve] -
-
bnss
veterán
Ez jó hír annak, aki épp memória vásárlás előtt áll, viszont aki eladni szeretne, annak kevésbé. 2006 december óta majdnem annyi estek az árak, hogy 1Gb Corsair PC6400-as modul árából 2Gb-ot kapok, ami ráadásul párba van válogatva.
Viszont az a szomorú, hogy vidéken a kiskerekben nem igazán érződik ez az ár mérséklődés, vagy csak kis mértékben fedezhető fel.(Ezért kell a PH!-n vásrolni.
)
-
Thomas1
addikt
Valóban jó tempóval süllyednek az árak, a DDR2 igazi mélyrepólésbe kezdett, a DDR pedig már kifutófélben lévő ram, és kezd árban a DDR2 fölé kerekedni. Ugyanez zajlott az SD-DDR között is.
-
DeadMeat
nagyúr
jezus maria 2.57 dodo fel giga 667-es memoria... az kb 500 forint
szep haszonnal dolgoznak a hazai kereskedok
-
afterburner_
őstag
akkor be kell spajzóni belőlee
90-ért vettem a corsair 8500-ös ramjaimat novemberben..most 60 korul vannak szépen leestek az arak
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A túltermelés miatt soha nem látott mélységekben a memóriaárak. Újbóli emelkedés csak a második félévben várható.
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest