Aktív témák
-
bcs
aktív tag
válasz
TheVeryGuest #12 üzenetére
simán! ''gyorsan, jól, ingyen dolgozom, munkát keresek'' :)
-
Flameus
aktív tag
Közbeszerzési értesítőt olvastad már?
Érdekes látni, hogy elvárás van a beszállítókkal, kivitelezőkkel szemben, de rövid távon, jól megvalósult projektet én még nem találtam - na ez alól kivétel ez a verseny
Most is ott van valamelyik számban, hogy autóút építést ''nyert'' a Vakond Bt.
ja, hihető....géppark, milliárdos mérlegfőösszeg stb...... :((( -
csiga997
őstag
válasz
TheVeryGuest #12 üzenetére
Hát, ha a coubertini elveket az IT szektorra is érvényesnek tekintjük (nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos) akkor feltétlen...
-
csiga997
őstag
Az első helyezettek mindkét programot megvalósíthatják ''élesben'' is.
Minimálbérért meg egy discmanért (tál lencse) leprogramozhatják a MÁVnak a cuccot jól amit az majd jól felhasznál, nyereségérdekelten uszkve... :C -
Sipi
addikt
Az ilyen hírek után mindig felmerül bennem egy aprócska kérdés...
Az ilyen versenyeken (24 órás, satöbbi) szereplő fiatalok 1-2 nap alatt megírnak a nulláról egy olyan bonyolltásgú szoftvert, ami előtt le a kalappal. (Többnyire raktárkészlet-nyilvántartó, vállalatirányítási, közlekedés-irányítási cuccokat.)
De pl. a TB számítógépesítéséről olvastam egy HVG cikket, a folyamat 8-10 ée húzódik, pedig az égvilágon semmi mást nem kell írniuk, mint egy nyamvadt adatbázist, amiből egyes adminisztrátorok - jogosultásguktól függően - adatokat nyernek ki, esetleg bevisznek, módosítanak. Ugyanez lényegében az összes (ön)kormányzati szervre igaz.
Az ilyen ''projecteket'' elnyert cégek 10-100 milliókért fejlesztenek, a TB esetéen pl. totálisan használhatatlan programokat. (Itt egyébként, megunva a tökölést, pár helyi programozó írt pár programot, mely szinte a TB teljes ügyintézését lefedi, a leghosszabb talán 1 hónap alatt készült el, pár millió forintból.)
Nem érem én ezt az aránytalanságot... Az adatbázisok és adatbázisprogram-fejlesztők korát éljük. Méregdrága és ingyenes adatbáziskezelők tömkelege ál rendelkezésre. Egy jó programozónak nem is túl nagy munka összeállítania egy sima lekérdező-rendszert (amire a kormányzati szerveknek szüksége lenne) - mint ez a programozói versenyek eredményeiből is látszik.
Akkor hogy a büdös fenébe nem lehetséges kifejleszteni egy egységes kormányzati adatbázist, azzal a pár vacak lekérdező-felülettel, amivel az adminisztrátorok pillanatok alatt elvégezhetnék a munkájukat?!? És nekünk sem kellene 2-3 helyre saját magunknak elmenni, ha megváltozik az állandó lakcímünk...
Mi kerül az ilen szoftvereken több százmillióba, úgy, hogy még egyetlen egy sem készült el soha?!?
Sipi -
Gergeli
tag
válasz
Chakotay77 #7 üzenetére
Engem is :)
-
Chakotay77
csendes tag
válasz
TheVeryGuest #5 üzenetére
Megelőztél. :B
-
ody42
senior tag
soha ne kerüljek ilyenek közé :D
-
TheVeryGuest
senior tag
Mi itt az IBM technológia? Blade szerverek, AIX, DB2? Nem túl szószátyár a hír.
-
Gergeli
tag
Kár, hogy az Elvira nem MÁV szoftver...
Aktív témák
ph Kétnapos szoftverprogramozási bajnokságot rendeztek Nagykanizsán.
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest