Új hozzászólás Aktív témák
-
Atlantis
veterán
válasz FehérHolló #13 üzenetére
A sok memória és az erős proci lassan kezdi átvenni az erős VGA szerepét. Manapság már a sima játékkártyákban is olyan erő van, hogy meg kell gondolni, kihasználható-e egy speckó CAD-kártya sebessége.
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
BRinyo
aktív tag
Az apple árait nem nevezném barátinak, pláne, hogy lehet kapni Bécsben supermicro és tyan lapokat is - jó áron. Az itthoni apple helyzetet meg hadd ne minősítsem... Jó gép a mac pro, de win/*nix alá van olcsóbb és jobb hardver is. Egyébként én is tesztelgetem az E6600 procis masinámat. Handrás 2x2 magos gépén nem volt sokkal gyorsabb egy hdv videó render-elése, mint egy kommersz asztali, mobilprocis gépen. Ergó van még mit javítani OS X-en. 4-5 éve sem jelentett többet a xeon, szerintem ez a core procikkal sem fog változni. Egy QX6700 alapú konfig ugyanazt nyújtja win alatt, mint egy alap, 700ezres mac pro - fél-/kétharmad-áron. Várok még a software fejlesztőkre, mire mennek. Addig elég lesz az E6600 alapú gép is, 3ghz körül....
Hja, és jók ezek a Scaleo gépek, nálunk 2éve megy egy, elég jól...
[Szerkesztve] -
FehérHolló
veterán
válasz t72killer #11 üzenetére
Ha megnézed a célközönséget, akkor szerintem egyértelmű, hogy ezekre a területekre általánosságban inkább izmos VGA kell, és nem CPU. Pontosabban CPU-ból elég ''csak'' egy 4magos xeon. Bár egy CAD akármit képes felzabálni.
[Szerkesztve]Skynet is real. It's called Google.
-
t72killer
titán
Nem Xenon, hanem xeon a xenon egy nemesgáz
Furcsállom, h nem 2 procis rendszert csináltak, tudtommal a xeonok szeretik a társaságot, sőt, soxor párban adják őket. 8 maggal meg lehet már mit kezdeni, ha jól párhuzamosítható cuccokkal dolgozunk, néztem a tesztet amit linkeltél, a Photoshop-on nagyon meglepődtem. a teljesítmény gyakorlatilag arányos a magok számával, még 4-ről 8-ra váltás esetén is...
[Szerkesztve]30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
gliskard
senior tag
várható volt a 4 magos xenon kihozatala után, hogy megjelennek az ilyen procis munkaállomások, plán hogy az apple ''baráti'' áron elhozta az asztali ws kategóriába a 2 magos xenont mindjárt pában a MacPro-kban. Megjegyzem ma már dtp-re is nagyon jól jönne egy ilyen gép korrekt nagysebességü raid alrendszerrel, mert hiába a gyors proci ha a winyó miatt dekkol a rendszer... (a dual G5, quad és a MacPro-nál is hamar elöjön ez a probléma)
kicsit off, de ha már xenon 4 magos akkor itt egy teszt a 2x4 magosra tuningolt MacPro-ról [link]
[Szerkesztve] -
kpb
csendes tag
válasz bit_vector #1 üzenetére
A márkás gépeket tipikusan nem otthoni vagy kiscéges környezetre tervezik. Nagyobb hálózatoknál olyan szempontok is felmerülnek, ami néhány gépes rendszerek esetében nem. Pl. az azonos feladatokra használt gépek legyenek 100%-ig azonosak harvderileg is, így egy hardverhiba esetén a rendszer hdd másik gépbe rakásával azonnal folytatható a munka, ha pedig a hdd romlik el, azonnal tükrözni lehet bármelyik gépet, szoftverhiba esetén garantálható, hogy nem az eltérő hardverkörnyezet okozza a problémát, stb., stb.
Ezt alkatrészenként összevadászott konfigurációknál szinte lehetetlen megoldani.
Gondolj bele, milyen csodálatos élmény lehet 100-200 gépes hálózatnál mondjuk 10 különböző videokártyához drivert telepíteni, majd adminisztrálni, hogy melyik gépben melyik van, melyiknek mi a heppje, majd ugyanezt minden alkalommal végigcsinálni, ha kijön a driver frissítés...
Erre persze lehet azt mondani, hogy azonos konfigurációkat kell rendelni és kész, de ez egyáltalán nem olyan egyszerű. Kisker szinten sokszor már 4-5 darab egyforma gép rendelése is gondot okoz (cégtől és raktárkészlettől függően). Ha pedig valamilyen köztes cég intézi a beruházást, összeszerelést, installálást, stb. nagyker szinten, akkor már alig van különbség a brand gépek és az ő áraik között és akkor még ott van a garancia, hibaelhárítás, stb. szolgáltatások, amik a brand cuccoknál jóval megbízhatóbban működnek.
Egyszóval a ''puccos pc'' alapvetően nem villogásra van, hanem nagyon is racionális szempontok alapján veszik őket.
Az más kérdés persze, hogy home user szinten a legtöbbször tényleg csak a sznobok költenek ilyen gépekre, de erről tényleg nem a gépek tehetnek... -
r4dix
csendes tag
Így van, ez a gép munkaálláomás, nem otthonra való asztali netezőgép. Egy ilyen géptől elvárható, hogy minőségi cuccokból épüljön fel, meg a supportja olyan legyen, hogy ha kilazul egy billentyű, akkor 15 percen belül 3 szaki ott teremjen és megcsinálják
-
Atlantis
veterán
Valóban gyönyörű gépek. Szeretnék olyan tudású mérnök lenni, aki ki tud használni egy ilyen gépet.
Ezek nem villogni jók, akik ilyeneket használnak, azok nagyrészt nem gép-megszállottak(így nem villognak vele sehol), persze tuti van olyan is. Meg aztán az ilyen gépek nagyrészt munkahelyi környezetben működnek(azzal meg nem illik dicsekedni), csak a magamfajta balfaszok vennék meg őket otthonra, ha lenne rá pénz.>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
Foglalt név
addikt
Lehet, hogy 8-as gefből még nincs quadro?!
-
warn!ng
tag
Nektek nem furcsa a gép bal felső sarka a CD mellett olyan mintha a CD olvasó kintebb lenne a ház elülső sikjánál...
-
tgabi333
aktív tag
Szerintem meg a célközönség ezeknél a gépeknél pont nem a villogni vágyók társasága
-
Csapi007
veterán
Hol lehet ilyen házat szerezni?"Csak úgy mondom"
-
bit_vector
tag
Ez nem ér, lehagyták a GF8800-at
amúgy szerintem nem rossz ketyere, bár hazai viszonyok közt sokszor CAD-re is normál gépet vesznek. Ha meg teljesítmény kell, ott azért nem hiszem, hogy olyan sok pénz kellene, mint amennyibe ez kerülhet.
Megbízhatóság: szép dolog, adatvesztés csak akkor léphet fel elvileg, ha nincs az adatból egy másik. -> tükrözéssel máris feloldott. S ha tönkremegy az egyik ? kb. 2 órán belül már működik a másik... jha, és a kettő együtt lehet, feleannyi pénzt visz el.
bár lehet, én vagyok a naív, de az ilyen ''puccos'' pc-k csak villogni jók... :-/
üdv.Mondd el és elfelejtem; Mutasd meg és megjegyzem; Engedd, hogy csináljam és megértem. /Kung Fu-Ce/
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Fujitsu Esprimo P500 E85+ SFF PC, Quad Core i5-2500 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Fujitsu Esprimo E710 E90+ SFF PC, Quad Core i5-3470 CPU, 8 GB DDR3 RAM