- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Mini-ITX
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Apple MacBook
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Steam Deck
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- A hardverek is nehezen viselik a kánikulát
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
lesaux
veterán
Igaz, de ha a cég azt mondja, hogy nettó 300 ezret akar fizetni a munkavállalónak, akkor számlával ez 300 ezer + áfa = 360 ezer forintjába kerül a cégnek.
Ha felveszi alkalmazottként, akkor mennyi kéne hogy legyen hősünk bruttója a 300 nettóhoz? 500-600-700 ezer? És ezen felül a cég még mindig fizet az államnak vagy kinek, sajnos nem tudom, mennyit, tehát sokkal-sokkal többe van neki, ha alkalmazottként dolgozik az illető, mintha számlás lenne.
És nincs 13. havi fizu, nincs betegszabadság stb. A cégnek is megéri kényszervállalkozót alkalmazni.
Szerk.: Ja, most látom a lényeget. És nem ő választja a formát, hanem a dolgozó.
Ebben azért nem vagyok biztos. Nem ez az első munkahelyem, de eddig sehol se kérdezték, hogy hogy szeretném megkapni a fizetésemet.
[Szerkesztve] -
lesaux
veterán
Én csak édesapám esetét tudom elmesélni. Egy szép napon közölte vele a munkáltatója, hogy alapítson egy céget, mert ezentúl számla ellenében fog fizetést kapni. Szerintem innen ered a kényszervállalkozó kifejezés.
Nem mindenhol lehet választani, mint Andie-éknál. Konkrétan nálunk sem lehet, én is számlás vagyok.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox tulajok OFF topicja
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Mini-ITX
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- iPhone topik
- Windows 10
- Autós topik
- Hálózati / IP kamera
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest