Új hozzászólás Aktív témák
-
Dassler
őstag
Ok, kösz, elolvastam. Az üzleti részéből világos. Én is így csinálnám. Csinálom is, csak más téren
Technológiai részről, mint te is írod, azért az új dolgai nem olyan rosszul sikerültek a kisebbik piaci szereplőnek. Anno(586-os időszakig kb)mondjuk tényelg igaz volt - saját tapasztalat - hogy inkább csak Intel, ma már ezt nem osztom, az Athlonok óta. Per pill saját részre inkább egy AMD-s konfigot vennék, mint Intelest (Athlon 64 - Prescott), és nem az ára miatt, mivel már nem olcsóbb. Na de azért egy csúcs P4-et is szívesen látnék itt
Kösz a tájékoztatást.
[Szerkesztve] -
Dassler
őstag
Amúgy indiszkréten megkérdezem: AMD-vel mi a bajod? Azazhogy miért nem foglalkozol vele? Elvi vagy tapasztalati meggyőződés, szimpla unszimpátria vagy az intelnél dolgozol
....? Ne érts félre, én nem támadlak, mindenkinek szíve joga, mi érdekli, csak kíváncsi vagyok.
Ha jól rémlik, talán neked van az a húzott konfigod, amiről egy másik vagy ebben a topicban írtál tegnap/tegnapelőtt. Nem mintha nem lenne egyszerűbb megnézni
[Szerkesztve] -
Dassler
őstag
Lehet, de általában soha nem csúcsgépet veszek. Amúgy jó közelítéssel kb 2-2,5 évente szoktam upgradelni. 150-nél többet nem vagyok hajlandó rákölteni, annál is mintha már a fogamat húznák. Eben általában lap, proci, vga meg memó van benne. Minden másodikban kb mindenféle meghajtók is. A kevésbé elavuló részeivel (monitor, bill + mindenféle perifériák) meg tényleg csak akkor foglalatoskodok, ha gallyra megy. Nem mintha nem tehetném meg, akár alkatrészenként is tudok rászánni ennyit, csak tök felesleges sztem. Mostanában meg nagyon meg van keveredve a piac, még magához képest is, úgyhogy várakozó álláspontra helyezkedtem.
-
L3zl13
nagyúr
1. Hülye vagy, mert mint írtam a nem AMD-re korlátozódó dolog. Sőt az Intelnél még a memóriát is cserélned kell, ha csúcs cuccra akarsz váltani. Szóval amit mondtál kirárólag flémkeltés miatt írtad...
2. Mit?
3. Mit?
4. Mit?
Mivel nálam nem volt pontokba szedve, és még a bekezdéseimhez sem illenek a válaszok, fogalmam nincs miről beszélsz... -
L3zl13
nagyúr
Félévenkénti fődarabcserével szinten tartani, úgy, hogy ne menjen az egész gép a kukába? Hogyan?
Ha procit upgrade-elek, akkor alaplap csere. (Nálam AMD XP-ről A64-re lenne.) Ha alaplap csere, akkor már NF4-et vennék. -> VGA csere is kell. Az új cuccokhoz valószinűleg már tápot is kéne vennem.
Ezzel tulajdonképpen kicseréltem az egész gépet.
Ha Intelnél teszem ugyanezt, akkor ehhez még hozzájön a memória váltás is DDR-ről DDR2-re.
Ez nem feltétlenül baj, de tulajdonképp most az a helyzet, hogy ha tökös gépet akarsz, akkor majd mindent fejlesztened kell. -
Dassler
őstag
Hát, bevallom, hivatalos boltban eddig én se igazán vásároltam számlára, de nem igazán költök az itthoni gépre, internetezésre meg szövegszerkesztésre bőven megteszi, még a solid edge is elszaladgál rajta, úgyhogy egyenlőre megjárja. Ráadásul még a MOHPA is elmegy rajta 1024-ben, bár nem mintha annyit játszanék. Szal 1 szó, mint 2, amíg ki nem nyújtja a nyakát, addig nem igen nyúlok hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest