Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• DM-Fan

nagyúr

válasz GP-Sz #29 üzenetére

Pontosan így van! Ezt mondom én is.

Amúgy visszakanyarodva HXY felvetéséhez: persze, lehet, hogy van már 8 megapixeles fényképező is telefonban, csak azt se felejtsd el, hogy nem csak a lapkák és diódák száma határozza meg a minőséget, hanem az optika is. Ez kb. olyan, hogy ''bibi nekem 72 cm-es tévém van, neked meg csak feleakkora. Igaz, hogy az enyém Jácint, a tied meg Sony, de az enyém akkor is nagyobb.'' No comment.

Az optika-ipar meg a közeljövőben nem (és sztem máskor sem nagyon) fog akkorát fejlődni, hogy bele tudjanak rakni egy olyan optikai zoom-ot és lencserendszert egy telefonba, ami egy középkategóriás, átlag fényképezőben található. Ennek fizikai akadályai vannak (méret), nézz meg egy objektívet, úgy indul hogy 15 cm hosszú. De egyébként elektronikából, meg zárrendszerből sem fér bele olyan egy telefonba, ami szavatolná a kielégítő és nyomtatva is jó minőséget. De ha mégis megoldanák a technikai részleteit, akkor is ott lenne a probléma, hogy milyen áramforrásról menjen a telefon-fényképező, mert azt ugye Te sem gondolog, hogy majd négy darab AA-s akksit pakolsz a telefonba?

Persze, bele lehet zsúfolni a telefonba mindent, de soha nem kapsz olyan minőséget, mint céleszközökkel. És egy tény: egy 100.000 Forintos (és akkor még nem is mondtam nagy árat) telefon árából megveszel egy 60.000 Forintos, átlagosan jónak mondható fényképezőgépet, egy 10.000 Forintos átlagosan jónak mondható telefont, a maradék 30.000-ből meg egy középkategóriás Mp3-lejátszót. A 10.000 Forintos telefonodban is lesz egy fényképező, amit tudsz arra használni, amire való: lefotózod a teszkóban, hogy megint mekkora baromságot írtak egy árura. Viszont a 60.000 Ft-os fényképezővel garantáltan jobb, több és szebb képet fogsz csinálni, mint a 100.000-es telefon kamerájával, az Mp3-lejátszóról meg nem is beszélnék. Ennyi. Én kb. az első két hétben használtam a telefonom fényképezőjét, utána meg kb. félévente egyszer. De továbbmegyek: ha olyan kamera lenne benne, ami legyalázna egy EOS D-20-ast, akkor se használnám, mert mit fotózzak vele munkába menet-jövet. Ha fotózni akarok, akkor előveszem a fényképezőmet és azzal megyek, és nem okoz gondot, hogy plusz 2 kiló figyeg az oldalamon.

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák