Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• emvy

félisten

válasz WN31RD #8 üzenetére

''Egy olyan gyártó, amely csak másoktól vesz át technológiákat, és azokat stabilan kiemelkedő minőségű termékekben tálalja, nekem teljesen megfelelne.''

A technológiák folyamatos átvétele csak ott működik, ahol közép- és alsókategóriás gépeket gyártasz. Egyébként nem hiszem, hogy a jelenleg 600e feletti T4xp sorozatnál drágábban gyártana bárki is notebookot. :)

• emvy

félisten

válasz WN31RD #6 üzenetére

Szerintem lesz egy piszkos drága felsőkategória, ami produkálni fogja az IBM-ek minőségét (bár az IBM-ek sem olcsók). De majd meglátjuk, mindenesetre szerintem naivitás lenne azt hinni, hogy egy 10 év alatt annyit fejlődő cég, mint pl. az LG, nem lesz képes minőségi árukat produkálni.

A tömeggyártásnak megvannak a maga előnyei, sajnos, például a konstans kielégítő minőség és az ár. A szórakoztatóelektronikában kiváló példák akadnak erre.

Vagy nem tudom, de a Sony X505-ös alaplapja engem megdöbbentett, körülbelül azt csinálja a Sony, amit vele csináltak a TV-k terén - a saját pályáján veri meg a nagy öregeket. Ha technológiában többet tudnak a távol-keletiek, akkor előbb-utóbb ergonómiában is beérik majd (kissé mással kapcsolatban Elric(Sun-os hw-guru)-től idéznék: ''az IBM gyakorlatilag elvesztette azt az igen kiemelkedo mikroelektronikai technologiai szerepet, amely 2000-tol jellemezte a ceget. Most egyertelmuen mar masok a vezetok. Tipikusan japan es koreai cegek. Sot a kinaiak is nagyon jonnek fel'' ).

• emvy

félisten

válasz 747 #3 üzenetére

Azért nem egészen arról van szó, hogy ''no, kevésbé nyereséges, adjuk el''.

Az IBM a lehető legjobbkor adja el a PC-részlegét, mégpedig azért, mert a kilencvenes évek végén olyannyira elterjedtté vált a PC, hogy minimalizálni kellett a gyártási költségeket annak, aki talpon akart maradni a ''közönséges'' tajvani, kínai PC-k mellett. Az IBM pedig elkésett, nem helyezte át a gyártását szinte teljes egészében a távol-keletre . Ha még 2-3 évet várt volna ezzel a tranzakcióval, piszkos nagyott bukott volna anyagilag és presztízsügyileg is.

Ja, és a Thinkpadeket ne féltsétek. Árnyékvető, pointstick, titánötvözet ház ide vagy oda, két-három éven belül a Samsung, az LG és a hozzá hasonló, nem szimpatikus, viszont iszonyúan innovatív cégek lelépték volna őket, és biztos vagyok benne, hogy a Lenovokat is le fogják lépni.

Ez van, mindennek vége szakad egyszer. :)

Új hozzászólás Aktív témák