Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• WolfByte

tag

válasz Eteke #33 üzenetére

Ez bullshit, már ne is haragudj.
    Fejlesztőként néha olyan hosszú sorokkal dolgozok egy komplexebb egymásba ágyazott függvénysor esetén, hogy akár 3 képernyőterületnyit is jobbra kell scrolloznom egy mezei képernyőn. Pláne, ha az adott objektumnak kiteszed még a tulajdonságait is a képernyő szélére, emelett megjeleníted a form designert, az alkalmazás főmenüjét, a futó alkalmazást és a debuggert.

Néha a két egymás mellé helyezett widescreen panel is kevés!
    Látótér szempontjából szinte nem is kell forgatnom a fejemet, kényelmes a ''dupla-wide'', átlátok mindent amire szükségem van.

Példaként felhozhatnám a programozás helyett akár a zeneszerkesztést, lásd fruity loops. Behúzod a sample ablakot, a playlistet ahol összeállítod a zeneszámot időrendben, a samplert és dallamszerkesztőt, az effektező képernyőt és különféle csatornabeállításokat - egy mezei CRT-n máris lelógsz a képernyőről és keresgélheted hogy mi hol van. Akár az elkészítésre szánt idő harmadát is megspórolhatod, ha minden egy képernyőn van, nem kell keresgélned, hanem azonnal oda tudsz klikkelni ahova szükséges.

• erdoke

titán

válasz Eteke #44 üzenetére

A gyakoribb nem wide TFT-k (17-19'') általában 5:4 képarányúak, nem 4:3 (1280x1024). Szerintem az 1600x1200 nem általános, ahogy ma még az 1920x1200 wide sem az. Mellesleg utóbbiból 27'' méretűt is kapsz, aminek a képpontjai is nagyobbak, nem kell olyan közelről olvasnod, vagy nagyítanod az apró betűket.
    A gond az, hogy te automatikusan az azonos képátlóból indulsz ki, holott erről senki nem beszélt. Az 5:4 és 4:3, ''hagyományos'' képarányú monitorok gyakorlatilag 21''-on tetőztek, míg a wide monitorok már 26-27''-nál járnak az elérhető kategóriában (értsd: amennyiért nem régen még egy 21-es 4:3-ast kaptál), de ott van a 30-as is, és szerintem ennek is lesz rövidesen nagyobb képpontú változata (32-34''?).
    Ha utánaszámolsz, a 24'' wide nem a 21'' 4:3 kijelző aljának és tetejének leragasztásával készül, hanem pont fordítva, a 21-est lehet előállítani a 24-es két oldalának leragasztásával. :P
    Tehát ha fordítva gondolkodsz, akkor van a wide (16:10) képarányú monitorodon némi extra hely, amit aztán vagy meg tudsz tölteni tartalommal, vagy nem. A HD filmezés előretörésével pl. egyre jobban kijön majd a különbség, hiszen az 1920x1080-as full HD képet natív felbontáson az 1600x1200-as 4:3 monitoron meg se tudod majd jeleníteni. Mellesleg erre éppen kevés a 20-22'' wide felbontása is (általában a sorok száma többet számít, és ott is ''csak'' 1050 van 1080 helyett)...

• vittuka

aktív tag

Eteke egyszer a kedvemért azért üljél 1-2 órát egy wide monitor elôtt. Nem beszükül a látótér hanem kitágul, nálam a látótér valamiért horizontálisan értelmezôdik. Tv-bôl is kockát használsz egyébként? Lassan lesz rendesen digitális jel (illetve már van) és rendesen kapjuk az adást, nem fogja a képet sem széthúzni, ez lesz a természetes. Egy focimeccset HD minosegben szélesvásznon nézni azért más élmény, nem kell majd kapkodni egy hosszabb passznál a kamerát.. Hiába veszed meg a legnagyobb 4:3-as arányú monitort, a legkisebb wide-on nagyobb lesz a film szerintem, de mondjuk legyen ugyanakkora. Játékoknál ugyanez a helyzet, felesleges belemenni, többet látsz gyakorlatilag, sok játék van ahol ez elôny. Mondjuk egy stratégiánál már más is lehetne a helyzet, ott minden irányba jó sokat látni. Akármekkora 4:3-as monitorod lehet, akkor sem fogsz többet látni mint aki a legkisebb wide kijelzôt használja. [link]

• Fel

addikt

Hát ez a LOL!!! Ezt az ablakos dolgot sztem nagyon benézted.... :D

törölt tag

a tobb ablakos reszt gondolom nekem szantad
    mivel konyvelek, 3 ablakot kellene egymas mellett latnom, ami normal 4:3 as modban igencsak nehezkes, viszont ha wide lenne a monitorom a melohelyen is, akkor kevesebb takarassal tobbet latnek, es nem kene alt+tabokat nyomogatnom, meg sok infot fejbentartanom... a tobb desktop itt nem segit, nem ahhoz van koze

• einstein

senior tag

''Ez egy világméretű átverés. Én még úgy tanultam, hogy a 4:3 áll közelebb a szem sajátságaihoz.''

Ezt azért letesztelheted magad is. Pl ha kinézel az ablakon, sztem többet fogsz látni széltében, mint vertikálisan. Legalábbis , ami a periférikus látóteret illeti.

Új hozzászólás Aktív témák