- Programajánló: közeleg az idei Bacsis-tuning Retró Számítógép kiállítás
- Computex 2025: az Akko klaviatúráira nem mondható, hogy unalmasak
- Computex 2025: szinte mindenre gondol a Team Group
- ATX 3.1-es tápokkal gyarapodott az MSI MAG termékcsaládja
- Még mindig nem döntött az ASML High-NA gépeiről a TSMC
Aktív témák
-
HSNet
aktív tag
Ne haragudj, lehet hogy én tévedek, de az Apple-el kapcsolatban szerintem nem feltétlenül van igazad. Amikor a PowerMac-et (vagy a PowerMac II-t???) elkezdték nyomatni itthon 1-2 studióban, akkor emlékszem, hogy videót digiztünk az egyik ablakban, amíg futtott a hangfelvétel, és se framedrop, se kimaradozott hangok, szóval nem valószínű, hogy a kézzel kapcsolt taszk futtott csak:)), tehát gyakorlatilag lövésem sincs róla, hogy védett memóriakezelést, és virtuális gépeket képesek voltak-e kezelni ezek az ősi cuccok)
-
HSNet
aktív tag
Azért írtam, hogy nagyon örülök neki, csak a dolog újdonságát nem érzem át teljesen.
Tehát akkor még 1x.
Örülök neki mert, ugyan multi-user megoldásra ott van a *nix / X-server, és az NTxx / Citrix (v Terminal Server), de ott nem ''külön'' gépet kapnak a userek, csak 1-2 erőforráshoz való hozzáférésüket korlátozhatod (épp ezért örültem annak is, amikor nem tudom már melyik gyártó bejelentett az LCD-be épített terminálját, mert olyat is láttunk már több 10 éve, de pc-n eddig nem volt jellemző sajna).
PONT
(de hypeolni nem fogom azért az Intel-t, mert hatalmas újdonságként jelentett be, egy -igaz nem pc-n, de már- 1000 éves megoldást)
Egyébbként meg erősen félek tőle, hogy miféle OP-rendszerrel akarja az Intel ezt meghajtani, mivel, ha valami erőforrásigényes cucc lesz (ld WinXP, Longhorn...), akkor mekkora kapacitás marad a felhasználóknak, ha meg valami spéci karcsúsított, testreszabott Linux/Unix/BSD, akkor meg ki fogja támogatni? -
dabadab
titán
Az Apple-nel az OS X ota van multitask - az azelotti verziokban az volt, hogy kezzel lehetett kapcsolgatni, hogy melyik program fusson, raadasul memoria-vedelem se volt benne (ahogy amugy az Amigakon sem). Az akkori rendszereknek is megvoltak a maguk pozitiv pontjai, de multitask szempontbol a Win95 siman lenyomta.
(Aztan persze az OS X meg igazabol BSD, tehat ott mar nincsenek gondok ezzel) -
fanatic
aktív tag
''A PC-s világban nagyjából 10 éve került be a köztudatba ez a fogalom, a Windows ígérte nekünk ezt a csodát elsőként''
A UNIX már nem csinálta ezt korábban??? :F -
ebx
aktív tag
Az Intel mindenkit ki akar szorítani a piacról?
Úgy látszik, a mid level gépeket is PCvel helyettesítené. -
Tiggr
tag
Kedves HSNet! Igazad van, Amiga, ... tudott multitaskot a Windows előtt, az AS/400 meg régóta particionálható! A hírben azonban több helyen is kihangsúlyoztam, hogy PC-ről van szó! Ez pedig azt jelenti, hogy nem egy több (sokszor több 10) millió forintos midrange serverről (melyre egyébként most kell átültetnem egy Javas rendszert Webszerverrel, s erre igencsak sz@r, dehát nem is erre tervezték), sőt nem is egy halottnak tekinthető platformról van szó, hanem arról, amit ha bemész a boltba, pár százezer forintért a kezedbe nyomnak...
-
HiperG
addikt
Na nekem még mindig az a kérdésem, hogy:
-Elképzelhető-e, hogy azAMD a közeljövőben implentálja az SSE3-at...
-Visszaolvasva volt egy szerintem ql ötletem a socketes kártyákról...
:O:O:O:O
Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- EAFC 25
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- E-book olvasók
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest