Aktív témák
-
marcee
addikt
Anulu nem a teljesítmény verhetetlenségére gondolt (szvsz), hanem az ár és a kihozható teljesítmény arányára. És ebben valszeg igaza van, mert az 1700+os pronyó olyan 11-12e +fa, úgyhogy a kb 30e+fás p4-edet kb 4 GHz fölött kellene járatnod, hogy ugyanott legyen. (és akkor még nem számoltuk a hűtőitek közötti árkülönbözetet)
De akinek nincs 30 ropija egy procira...\m/
-
marcee
addikt
Ja, és előtte 1,2-es Tualatinom volt 1,5-ön hajtva. A mostani 2Ghz-en is odavág neki igencsak. (svcd átalakítás 3 órával kevesebb idő...)
Ott valamit nagyon elnéztél: összesen nem nagyon szabadna 3 óránál sokkal tovább tartania. (tudom, hogy hossztól, programtól, több menetességtől... minden franctól függ)\m/
-
marcee
addikt
Ez az árcsökkentés a ''puttó-sz*r'' konfig ''gyártók'' örömére született: egyre több lesz majd a ''2.4 GHz intel P4 konfig most csak 99.999 FT'' reklám.
\m/
-
Joz76
tag
Ó, én nem akartam ilyen az enyém jobb bibi, de az én apukámnak még jobb bibibi szerű dolgot, csak azt írtad, hogy verhetetlen. Hát nem az. Csak sokkal több pénzt kell beleölni :-(( Egyébként lehet hogy nem fair az összehasonlítás, mert én egy válogatott darabot hajtok vízhűtéssel, és eddig 2,4-es procit sem találtam olyat, mint ami jobban ment volna mint ez.
JozJoz
-
anulu
félisten
Azért 1-2 teszteredményt összevethetnénk... Az OK, hogy a 3,2-es gyorsabb (csúnya i lenne az Intelnek, ha nem), de az érdekelne, hogy mennyivel :)
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
Hardzsi
tag
Nyugodtan nevessetek, de nekem otthon az ''irodai'' Cel.1.7 van a gépben egy gagyi Gf4MX400-al, és kizárólag játékra használom (UT2003, Mafia, stb.) - ráadásul egészen meg vagyok elégedve a teljesítményével (előtte Cel.300A@466 volt TNT2-vel). Hozzá kell tenni, nem azért vettem ezt a gépbe, mert szerintem így a legjobb játékra, csak hát nem volt lé, és ez a legolcsóbb proci, hogy egyáltalán elinduljon a konfig.
1) Biztos vagyok benne, hogy az AMD jobb ár/teljesítmény arányt produkál minden szegmensben, de vannak más szempontok is, ami miatt a P4 architektúra mellett döntöttem - ezeket mindenki mérlegelje maga
2) Véleményem szerint a celeronokat nem érdemes húzni (vagy az 1.7-esnél sebesebbet és drágábbat venni), mert minimális többletteljesítményt produkálnak. Erre legjobb bizonyság az a Tom's Hardware-en kb. 1-2 hónapja megjelent teszt, ahol egy 3 GHZ-re húzott celeront (ami most még ígétret szintjén sem létezik, de max. év végére lesz, ha lesz egyáltalán) lazán lenyomott egy P4 2.4Ghz.
3) Fentiekből kitűnik, hogy egy Cel.1.7 után a logikus továbblépés csak az aktuálisan legjobb ár/érték arányú, 512cache/533FSB-s P4 lehet - jelenleg ez a 2.4-es, de idővel tolódik az arány; szóval dőreség nagyobb celeronba ruházniKreatív: "Köztudott rólad, hogy mindig nagyon elegáns vagy. A munkád miatt, vagy eleve fontos számodra az elegancia?" Schwarz Gábor (Ustream): "Ezzel azt kérdezed, hogy 'szarul áll a póló'"?
-
anulu
félisten
Akkor most a húzást is nézzük? Mert akkor a trófeát az 1700+ TBred B viszi! 2600+-on megy nálam, és még nincs a végletekig kihajtva... :) A sebességét meg el lehet képzelni! :D
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
xuldar
addikt
Nem csak a cache méretben különböznek. A P4 cache-e 8 utas, a celeroné 2 utas.
Amúgy lehet, hogy fele akkora L2 van az AMD-ben, de 4x!! akkora L1. Összesen tehát csak 160KB különbség van. És a L2 cache tudtommal a memóriaelérést gyorsítja, a CPU teljesítményét a L1 tolja meg.Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
bigboss
csendes tag
-
xuldar
addikt
Igazából nem a cache méretén múlik, hanem azon, hogy csak 2 utasra van bedrótozva, a P4 meg 8 utasra. Sokkal gyorsabb a cache-szervezése, és ez meglátszik a teljesítményen is. A tua cerkák nem véletlenül gyorsabbak majd 2/3 órajelen.
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
xuldar
addikt
Nem egy hirdetést láttam már, amiben meg sem említették, hoyg cerka csücsül a lapban, de elég volt az árára és a centiméteres fícsörlistára nézni, hogy rájöjjek, ez nem P4. És ilyeneket csak a nagy boltokban árulnak: M*dia M*rkt, T*sco, M*tro, stb. Azért olvasom el a szóróanyagaikat, hogy jót röhögjek, miyen baromságokat írnak egy-egy konfignál...:)
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
bigboss
csendes tag
Uff!
Szerintem nem kell fikázni a P4 Celeronokat. /Egyébbként nekem is az van/.
Fölösleges gigahertzekkel dobálózni. Aki játszani akar, vagy videót szerkeszt az rakjon a gépébe normális procit.
1.8 celeronom van, gyakorlatilag nem tudom kihasználni. DTP-re is elég. Hobbira tökéletes.
A melóhely az más. Ott kell a kraft. Node odahaza fölösleges.
Szerintem hulla fölösleges a giga/kess vadászat. Aki ennek bedől, annak a kedvenc filmje a godzilla és reklámfüggő. Az ilyen mentalitású embereken gazdakszik meg az AMD vagy az INTEL.Vagy úgy mint a sör: Asztalon, hidegen, felbontva!...
-
hungeek
senior tag
szép is lenne ha egy 2800mhz-s bármilyen proi nem verne meg egy nem húzott 2100+-et...... igaz amd-ben több az L2 de egy rippelésnél az a soksok órajeltöbblet kiegyenlíti az L2 hiányt, sőt.....
viszont biztos vagyok benne (nekem sem XP-m sem P4 cerkám nincsen, tehát mások eddigi tapasztalataira alapozok) hogy gamékban egy 2100+-es XP úgy a földbe kalapálja bármelyik bármeddig húzott cerkát........
persze mindenki vegyen olyan procit ami neki az adott céljaira leginkább megfelel.....
bár pl. irodába minek P4 cerka? ott a VIA C3! -
HiperG
addikt
Pszt a Celeron és P4 télleg csak cache méretében különbözik !!
Amúgy ha jóltom az AMD itt még nem Barton így 256KB L2 Kes, szal nem csoda hogy olcsóbb mint az 512 KB L2 Kessel szerelt P4. -
PaladiN
aktív tag
Piaci szegmensekrôl volt szó. Bennem felmerült egy kérdés. Az Amd vajon miért nem csinál celeroncs kategóriát? Náluk vajh miért měködik az hogy a lassabb darabokat ócsóbban, az újabbakat drágábban aggyák :) Amikor pedig egy proc ára eléri a bekerülési árát akkor felhagynak a gyártásával... ?
Lehet hogy az intel a celeroncsal voltaképpen konkurenciát állít magának ahhoz hogy így próbálja meg a P4-et drágábban beárazni? :(Valojaban addig soha nem veszitesz, amig abba nem hagyod a probalkozast.
-
janati
őstag
Na azért csak nyugi.
Az én 2Ghz-es Cerkám 2,8Ghz-en megy fesz.emelés nélkül, és lazán hozza ugyanazt a teljesítményt mint egy 2100+-os XP!!! A havernak olyan van és 3Dmark pontokban ugyanannyit mutat (vid.kártya,ram ua.), divx-svcd átalakításnál pedig fél órával hamarabb végez... Az áruk pedig szintén dettó.
Szóval nem olyan rossz procik ezek a NW Cerkák, mint ahogy azt hiszed!!
(A willamette-esekre a fentiek nem vonatkoznak.)
Ja, és előtte 1,2-es Tualatinom volt 1,5-ön hajtva. A mostani 2Ghz-en is odavág neki igencsak. (svcd átalakítás 3 órával kevesebb idő...)A "Kivel érdemes üzletelni" topikot NEM én, hanem Thunderzolee tartja karban!!!
-
bdav
őstag
Az intel nem akar konkurenciát a p4-eknek a felsőbb piaci rétegekben. Ha beleraknának + cachet, akkor túl gyors lenne, és a normál p4-ek piaci helyzetét rontaná így az intelék bevételeit :), vagy drágítani kéne őket, akkor viszont nem lenne intel low(lowlowlow)end proc. (megj. az AMD procok /Duronok/ mindig is sokkal jobbak voltak az azonos árú cerkáknál, talán a tualitinoknál nem)
10 féle ember van a világon. Aki ismeri a kettes számrendszert és aki nem. ''A név nincs hosszabb páncélszekrény''
-
Zoz
őstag
Igazán belerakhatnának már 256K cache-t, úgy már talán valamenyire használható is lenne... ezek most pont úgyanolyan szarok mint anno a legelső 266 meg 300 (nem a 300A!) Celeroncsok voltak...
-
cucu
tag
Kövezzetek meg de még én olyat hogy P4 Celeron hirdetésben nem láttom, csak olyat, hogy P4 vagy azt, hogy Celeron. Ez utóbbi esetben szoktam azon gondolkodni, hogy valyon melyik generáció lehet.
-
esteban
senior tag
En meg bemegyek a boltba - nem Magyarorszagon - es kerdezem, hogy ez meg az kellene egy olcso gepbe ... ECS lap, AMD ... erre az elado: miert akarok AMD-t venni, az nem jo ... vegyek Intelt!
Szoval ez nem csak otthon van igy! ... ja es a francba se tudok mATX-es lapot venni AMD-hez :))iBook + RedBull :)
-
anulu
félisten
Így olvasva ezt a topicot, annyit tudok mondani, hogy a Fogyasztóvédelemmel megelőztél :) Kéne kérni Inteléktől hivatalos kommunikációt arra nézve, hogy eladható-e a Cerka 478 ''P4 - Celeron''-ként. ha azt mondják, hogy nem, akkor lehet húzni a vizes lepedőt :)
Az egy dolog, hogy P4-ként adják el. A másik fele pedig az, amit még beleraknak! 13 éves PC-s tapasztala, és a legújabb AIDA segítségével sem tudtam minden eszközt meghatározni egy frissen vásárolt P4 vs. C*ra gépből! P4? Inkább 1,7-es Cerka volt... :)"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
Versus
senior tag
Én egy 1.3-as tualatint cseréltem,(szerencsére átmenetileg) egy 1.7-es cerkára.
A dolog érdekessége az volt hogy a gép pl 3dmark-ban több pontot csinált,effektíve viszont a játékok zöme játszhatatlan volt. Az 1.3-as tualatinnal pl az UT2003 medium detailban simán játszható volt ,nem okozott neki gondot,viszont az 1.7-es cerka mihelyt botokkal játszottam vagy rámlőttek egy rakétát elkezdett iszonyatosan szaggatni az fps pedig lezuhant a béka feneke alá.
Igazából azt mondom a socket 478-as cerka irodai alkalmazásra kiválló,hiszen megbízható darab de másra nem való.Az meg a magyar kereskedői magatartás része (lásd Tesco Gazdaságos) hogy ezeket P4-nek adják el.Pedig nem azok.
Azt hiszem valójában nem a Tesco adja el így ezeket hanem a Metro,de érdekes lenne egy fogyasztóvédőnek kicsit körülnézni a nagy üzletláncok polcain mert vannak más érdekességek is.Premium Vintage
-
thord
tag
-
thord
tag
''A poén az, hogy az Intel a Willamette és a Northwood celeronoknál egyáltalán nem használja a P4 megnevezést, hanem simán Celeron <órajel>. Tehát akik így hirdetik, hogy P4, azok átvágják a vevőket. Hazudnak.''
Szerintem ennek az az oka, hogy kezdetben így különböztették meg a sima celerontól. Inkább a foglalatra utal az, hogy P4 celeronnak hívják. Amúgy teljesen igazad, van, az intel sehol nem írja, hogy ez P4 lenne, csak a foglalat azonos. Általában butított P4-nek szokták hívni, hogy a laikus vevőnek is legyen legalább sejtelme, hogy mit vesz. Aki meg simán P4-ként árulja, az télleg kö**ög. -
thord
tag
''Persze a köcsög magyar PC-s boltok kedvenc procija mivel a láma user látja hogy Celeron = P4, ugyan fele akkora L2-vel meg kissé butítva de hát kit érdekel? ''
Szerintem ez nem csak a boltosok hibája. Én pl sokkal jobban szeretek AMD-s konfigot eladni, de egyszerűen, amikor nem lehet elmagyarázni a vevőnek, hogy a duron 1300-as jobb, mint a cerka 1700, akkor nincs mit tenni. Nem egy vevőt veszítettem azzal, hogy próbáltam lebeszélni a P4 celeronról, inkább elment és megvette máshol, mert azt hitte, hogy rá akarom sózni az ócska, sz*r AMD-t...:( -
szucsi
őstag
Feltételezem nem éri meg lecserélni az 1200-as Tualatint egy négyes ceruzára, ugye? (Főleg mer alaplap meg dédéer (endékás) ram, soksok pénzike)
Kérem, erősítsetek meg ebben, kedves hozzáértők! -
xuldar
addikt
A poén az, hogy az Intel a Willamette és a Northwood celeronoknál egyáltalán nem használja a P4 megnevezést, hanem simán Celeron <órajel>. Tehát akik így hirdetik, hogy P4, azok átvágják a vevőket. Hazudnak.
-
beeboy
addikt
válasz CsendPenge #10 üzenetére
Na igen, amikor öles betűkkel hirdetik:
Pentium 4 már 100e Ft-tól!
aztán kisbetű a sor végén, nagyító elő: celeron 1100!!Nem vagyok intelligens. Én AMDligens vagyok...
-
ArchElf
addikt
válasz CsendPenge #10 üzenetére
Szerintem ezeket a cuccokat nem azoknak adják el, akik processzort vesznek, hanem azoknak, akik gépet...
(lásd tesco gazdaságos...)
:)
AECsinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
CsendPenge
őstag
''Celeron = P4, ugyan fele akkora L2-vel''
Nem fele akkora, hanem negyed akkora, mint a rendes Northwood-nak.
Egyébként egyetértek azzala véleménnyel, hogy sz*rból várat építeni nem lehet, ezeket a procikat me max. azért tudják eladni, ert P4, és az átlag júzer nem ismeri a különbséget proci és proci között.Remember the Linux, that's like a wigwam: no Windows, no Gates, just Apache inside. Two minutes of thinking can save hours of unnecessary work.
-
-
anulu
félisten
Gyorsan rápillantottam egy kisker árlistára.
Bruttóban:
AMD Athlon XP 2200+ TBred B - 27000,-
Intel Celeron 2200 - 27500,-
Hogyha ehhez még hozzávesszük azt is, hogy az XP 2200+-ként üti néhány tesztben a 2.4-es P4-et is, akkor nem kérdés, hogy melyik a jobb választás. Az Intelnél nem értem, miért erőltetik ennyire... Vagy tényleg ennyi ember megeszi azt, hogy ''fúúúú, nézd! 2000MHz!!! Milyen gyors!!!''??? :(
Félreértés ne essék! Nem azzal van bajom, hogy el akarják adni! Hanem azzal, hogy a mostani árnak a harmada is drága lenne ezekért a ''processzorokért''! :(:("Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
ArchElf
addikt
Most épp egy 2GHz-s P4Celeronról, gépelek...
Az irodai cuccosokba mind ezt teszik (DELL rulz)
Amit most csinálok arra tökéletes (de a Duke Nukem 3D is simán fut rajta:)
AECsinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
hungeek
senior tag
az Intelnél = az Intelnél is
-
hungeek
senior tag
a lelkemből beszélsz :DD
minek erölteti ezt az Intel?
szerintem még az Intelnél a seggüket törlik ezekkel a procikkal.
1,3 Tuacerka mennyin is megy? és hogyan? lazán leveri ezeket a Celeroncsokat!
lassan Inteléknak kéne fizetne hogy az emberek elvigyék ezt a sz*rt!
Persze a köcsög magyar PC-s boltok kedvenc procija mivel a láma user látja hogy Celeron = P4, ugyan fele akkora L2-vel meg kissé butítva de hát kit érdekel?
Könyörgök, ez a proci alá még DDR ramot is felesleges rakni! :(
bocs hogy ilyeneket írok de le kellett valamin vezetni az idegességemet..... -
arn
félisten
kar hogy sz*rbol nem lehet varat epiteni :D
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
Aktív témák
- Eladó 13600KF-em, garis a Konzolvilághoz 2026.03.20-ig utána 2028.03.20-ig Intelhez-eladva epicpwnz
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, bontatlan - Gari 2030.01.28. - ig - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5600X BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 45.000.-
- BESZÁMÍTÁS! AKCIÓ ÚJ AMD Ryzen 9 7900X3D / AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év gar. 27% áfa