Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CPU léghűtés kibeszélő
- Házimozi haladó szinten
- Házimozi belépő szinten
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
PPeter
addikt
Könyörgöm, ne hasonlítsuk már a DVD+R/-R helyzetet a Blu-ray/HD DVD szituhoz, mert MARHA NAGY BUTASÁG. A DVD+R és a DVD-R ugyanúgy a DVD alapszabványához igazodó írható megoldás, a Blu-ray és a HD DVD meg KÉT TOTÁL különböző formátum. Köszönöm.
PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!
-
szab.tam
nagyúr
Valszeg Madárpók a + - egymás mellettiségére gondolt. Ott is kérdés volt melyik lesz a befutó, és mára tényleg egymás mellett vannak a lemezek, és együtt is, ami az írókat illeti. Egyik sem szorította ki a másikat.
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
Madárpók
aktív tag
Ha elterjednek az olyan írók amelyek mind2őt írják,akkor valószínűleg mindegyik életbenmarad.Hosszútávon lehet,hogy vmelyik kiszorítja a másikat,de az is megeshet ami a DVDknél megtörtént:meglesznek vígan egymás mellett.
A kétrétegű DVDRW-t pedig én is hasznosnak tartom,remélem lehet kapni majd 1x.A kompatibilitás pedig remélem meg lesz oldva,mert az elég gáz lenne,ha csak abban a típusú íróban lehetne olvasni amiben megírták.(máskülömben max. frissíthető backupként tudom elképzelni)
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
zolle
tag
én csak annyit fűznék hozzá, hogy majd ha 200ért lehet kapni full hd tv-t, 30-50ért HDDVD vagy Blue Ray lejátszót, akkor érdemes lesz vele foglalkozni. Addig meg teljesen jó a sima DVD felbontása, ha nem akarnak egy lemezre 3 filmet meg 25 óra extrát egyszerre rakni.
Pl nekem a legszebb képű dvd-m a Gyűrűk Ura bővített trilógiám, ami ugye mind két-két lemezes, már ami a filmet illeti. Ott valszeg nem 4mbps a tömörítési ráta.. mint egy DivX-en..
szóval HD póva, de persze ésszel -
ALI_G
veterán
olyan mélyre kéne nyúljak a zsebemben, hogy az már közelebb lenne a faromhoz
-
Hun'reeth
őstag
Mindenképp támogatom az ötletet persze még horror ára van de remélhetőleg a Pio, Nec és a többi gyártó is csatlakozik.
''Öregember nem gyorsvonat!''
-
rzoli
senior tag
hááát sokan mondták már, hogy a Pio 110 nem a legjobb szériája a cégnek, én mindenesetre maradok a verbánál, magamnak írok, ill. 4-5 munkatársnak... Annyit megér.
üdv
Z
Most tűnt fel, hogy nem is a DVD tapasztalatok topicban vagyunk... Úgyhogy ez már off.
[Szerkesztve]Motorola Defy+, Lg G2, Doogee X5 Pro, Vernee Thor, MAZE Alpha, MI A1, Mi Mix3
-
szab.tam
nagyúr
Ahány db. lemezt megírtam, majdnem mindegyik máshoz kerül, és nem nagyon hoztak még vissza, hogy nem tudják használni. (és ott sem lemezhiba volt...) Hát ezért nem váltok má' soha. Feltéve, ha nem muszály. Meg hát egy év alatt 20-30k különbözet is pénz...
[Szerkesztve]fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
rzoli
senior tag
Ugyan már ppeter megelőzött, de ha már válaszoni akartam...
Miért nem írsz normális lemezre? Az Lgm pl. a pluszos verbát pl. jobban szereti, mint a Pio110-es. Úgy értve, hogy jobban olvasható, szebb a visszaolvasási görbéje.
üdv
Z
[Szerkesztve]Motorola Defy+, Lg G2, Doogee X5 Pro, Vernee Thor, MAZE Alpha, MI A1, Mi Mix3
-
PPeter
addikt
Ha kijön, akkor még a nyáron kijön, de nagyon durva kompatibilitási gondok lesznek vele, szóval az írón kívül, amiben megírod, nemigen lehet majd más drive-ban használni a megírt lemezt, ennek meg így nem sok értelme van. Hacsak nem találnak ki valamit. Prototípust fogtam a kezemben már, a hozzá való íróval együtt, de nem engedték, hogy elsétáljak vele, irigy kutyák.
PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!
-
szab.tam
nagyúr
Ha ily guru vagy: sosem fog kijönni a 2 rétegű újraírható? Nekem nagyon kéne, ez a blúré' meg írtó messze van...
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
PPeter
addikt
Van olyan része a munkának, ami természetesen együttműködést követel meg a cégektől, aztán vannak meglepő hülyeségek is, amikor a cégpolitika felülkerekedik a józan észen és a végén a termék (kompatiblitás, minőség) bánja, hogy nem működnek együtt a gigászok - és persze van olyasmi is, amit soha nem osztanak meg egymással. Nyilván attól is függ, hogy az adott technológia ''gazdája'' kicsoda, na meg hogy valójában ki és milyen márkanevek alá gyártja az adott cuccot, a kavarás sokszor még kvázi bennfentesként sem kövehető.
-
PPeter
addikt
A Pioneer relatíve jól bírja a középszerű noname lemezeket is, ezért nem volt vele bajod. De könnyen kifoghattál volna olyan szériát is, ami az istennek se ment volna. És akkor most Pioneer gyűlölő lennél.
-
szab.tam
nagyúr
OK.
''...kétségbeesett piaci másolóhuszárok...''
Én a saját anyagunkat írom nyomtatható cd-re, dvd-re, kb évi össz. 1000 db-ot. Nekem a Pio-Ritek párosítás nagyon bejött. Igaz, hogy már sok print média megjelent, és az írók is biztos javultak, amióta már nem kisérletezem változtatással.
Ez nem tudom, mennyire légből kapott. Vannak cégek, amelyek együtt fejlesztenek, vagy legalábbis megosztják egymással bizonyos teszteredményeiket: Pl az előbb említett Pio-Ritek, LG-Philips (már, amikor még saját maga fejlesztette a lemezeit, és nemcsak rányomja a márkanevet...). Van ennek alapja, vagy hülyeség?
[Szerkesztve]fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
PPeter
addikt
Ez a másik véglet - és ez sem jobb. A nagy igazság az, hogy napi pár lemez megírására szinte teljesen mindegy, hogy milyen írót vesz az ember (na jó, a samsungot kivéve ), ha hajlandó elfogadni, hogy egyszerűen nics olyan író, ami minden lemezt tökéletesen megír. Lemez/meghajtó inkompatibilitás minden terméknél van, Pioneernál is, hajjaj, csípőből tudok olyan médiakódokat sorolni, amiket bizonyos Pioneer írók - nem mindig firmware-től függően - nem tudnak normálisan megírni, vagy írás után visszaolvasni. De nem olyan nagy művészet megtalálni, hogy melyik írónak milyen lemez (és milyen sebességen megírva) tetszik úgy, hogy az asztali lejátszó is megegye. Szerencsére a kommersz lemezkínálat nagy része szinte minden íróban jól muzsikál. Gondok akkor vannak - és itt mutatkozhat meg a valódi különbség egyes meghajtók között -, amikor az átlagosnál jobb minőségre van szükség, igen széles kompatiblitással és/vagy mindez igen nagy terheléssel (napi több tucat, vagy akár százas nagyságrendű lemez megírásával) párosul. De még itt sem biztos, hogy olyan nyugodt szívvel lehetne kihozni győztesnek bármelyik kommersz terméket (az Asuson át a BenQ-en keresztül a Plextorig, bármelyiket), mert az ilyen durvább felhasználási módok során is markáns különbséget jelent, hogy milyen vezérlővel, milyen körülmények között hajtjuk szarrá az adott drive-ot, egyedül, vagy szimultán kell írnia más meghajtóval ésatöbbi. A 20ezer lemezt megírt emberek véleményére kell a legkevésbé adni, mert a legtöbb delikvens, aki ennyi lemezt megír, a kétgombos warez-dvd-video tömörító programján és a lehető legolcsóbban nagy tömegben megvett lemezén kívül mást nem tud az írásról (szoktak is hívogatni a kétségbeesett piaci másolóhuszárok, hogy ''akkor most mit csináljak, az új AMD-s Intel alaplapomban kevés a mega, vagy miért fagy le az írás mostan, holnapra meg kell írnom 200 filmet baze'' - hiába no, kevés a három dipolmás agysebész közöttük, de ettől eltekintve már DVD-Video authoring szakembernek meg crackernek hívják magukat, mert ismerik az írást indító piros gombot a DVDFabon meg a DVDShrinken). Aki meg hivatalosan foglalkozik nagy tömegű lemez írásával de nem a piaci agyvezérek közé tartozik (alig ismerek ilyet), az meg érdekes módon először érdeklődik, teszteket olvas, tesztel, aztán vásárol, mert neki ugye működő, kvázi profi rendszer kell, amit alkalmasint - mint említettem - a felhasználási körülményektől függően szinte bármelyik kommersz meghajtóra fel lehet építeni több-kevesebb sikerrel. Bármilyen meglepő, van olyan feladat, amit én is csak LG-ra bíznék, míg van olyasmi, amit a 8 darab Plextor íróval végzek párhuzamosan. Mert van olyan dolog, amire az egyik jobb, mint a másik.Van sorrend is. De egyik sem ''sz@r ''és egyik sem mindenható, pláne nem olyan végletek mentén, ahogy egyesek megpróbálják előadni amárkahűség, elvakultság, vagy a fene tudja mi mentén vezérelve.
-
szab.tam
nagyúr
''mi bajod az lg-vel''
Nekem pl. az, hogy a Ritekeket elég bizonytalanul írja. Pontosabban megírja, de utána már sokszor saját maga sem olvassa vissza. A piokkal ez sosem fordul elő. A pio szerintem mindenevő. Sőt, szerintem az LG annyira sz@r, hogy igazából csak ellenőrzésre használom már. Akárkivel beszéltem pio-LG relációbn, rajtad kívűl még senkit sem hallottam a piót győztesnek kihozni. Van ismerősöm, aki túl van már neccen, egy-két lg-n, jópár pio-n, és 15-20000 megírt lemezen. Ő sem mondott mást: ''Jaj, csak LG-t ne vegyél!'' Én vettem. Meg is bántam. Valszeg kifogtál egy jól sikerült darabot, vigyázz rá!fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
PPeter
addikt
A HD DVD Video-nak két szintje vagyon (nem ártott volna ezt tisztázni a hírben sem, mert eléggé félreérhető, hogy akkor mit (nem) tud lejátszani az LG kütyü a HD DVD lemezekről). A HD DVD tartalomról tudni kell: van egyszer Standard Content, ami a mai DVD-Video rendszernél ugyan jóval többet tud (és persze HD felbontást is támogat), de messze nem olyan interaktív mint a HD DVD Advanced Content, ami már olyan szintű interaktivitást enged meg, mint mondjuk egy java/flash stb. weboldal. Okosan csinálták ám a HD DVD rendszer fejlesztői, ugyanis a Standard Content készítésére marha gyorsan át lehet térni, ha valaki profi szinten authorizál jelenleg DVD-Video tartalmat, mert a professzionális DVD-Video authoring rendszerekhez kezdenek kijönni a modulok, amelyek a mostani DVD-Video projekteket (a megfelelő HD alapanyag hozzáadásával persze) szépen Standard Content HD DVD-re alakítják. Ha meg valakinek vadabb kreatív elképzelései vannak és/vagy bonyoult programot akar a lemezre varázsolni, akkor az dolgozhat az Advanced Content keretein belül - de ez az LG lejátszó is csak a Standard Content tartalmat lesz képes lejátszani a HD DVD Video korongokról. Figyelem, nem félreérteni: a HD DVD esetén mind a Standard Content, mind az Advanced Content támogatja a HD (High Definition) felbontást és minden ehhez társuló, szabványosan elfogadott video- és audio formátumot, de az Advanced Content durvább programozást tesz lehetővé a keretrendszer részére (ami ugyebár lehet a film menüje, vagy egyéb interkatív, multimédiás alkalmazás).
[Szerkesztve]PPeter - Privátokat van hogy hetekig nem olvasom. Éjszaka és vasárnap ebédidőben ne hívjon senki a DVD-írós problémájával, köszi! A BURN.HU már nem az én oldalam!
-
Csapi007
veterán
Hello
Elég drágák de szépen néznek ki."Csak úgy mondom"
-
waverider
senior tag
azt szeretM az LG-ben, hogy baromi csendes és mindent megeszik!
ha az új, univerzális írók az olcsóság mellé még satásak is lesznek meg lightscribosak is, akkor lesz a usereknek igazi kánaánInformatikus csemete mondókája: ZIP ZIP csóka, vak vARJúcska. A Windows 2 dologtól akadhat ki: az egyik önmaga, a másik bármi más. Donald billentyűzetet használ, Mickey egeret. A WORD elszáll, az írás megmarad.
-
Petya25
őstag
LG íróban még én sem csalódtam.
És lám most is jókor lépnek a multi tudás felé, mint anno a RAM-mal kapcsolatban.Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo, bizony!
-
TeeJay
félisten
mondjuk a BD előnyben van ebben a cuccban is mert azt már 4x sebességgel írja meg még a DVD/CD írása se csigalassú mint a Toshiba HD-DVD írójában szóval egy ilyet én is eltudnék képzelni hogy BD író ami tudjon HD-DVD-t is olvasni és csá.
énszerintem a BD azért lesz vonzóbb mert majdnem 10GB-al több cucc fér rá és hát ígyse valami marhanagy az a 22-23giga amit rá lehet pakolni.
4x írással már elég hamar meglenne 1 lemez most már csak esni kell az írók árainak meg a lemezek árainak és fincsi leszMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
dr faustus
senior tag
remélem a következő tárolóeszközből már csak 1-féle lesz, mert ez a ''csináljunk másfélét, akkor is, ha nincs értelme'' kezd unalmas lenni...
Ahhoz lehet, hogy egy, a kapitalista gazdaságtól különböző, újfajta modellre lenne szükség. Vagy monopóliumra, annak minden hátrányával együtt.Warning: Explicit Content
-
k.t.a.
senior tag
Valószínüleg gyenge a tudásom a témában, de ha egyszer be tudja olvasni a biteket a lemezről, akkor miért nem kezeli az egyéb tartalmakat, a filmen kívül? Ez már csak szoftveres probléma lehet. Mondjuk ez legyen a legkevesebb. A lényeg hogy már ilyen is van, és még biztos lesz más gyárótól is. Pár év (2-5) és lehet váltani megint.
-
ngabor2
nagyúr
mi bajod az lg-vel? nekem az első íróm lg volt. jópár henger lemezt megírtam vele, egyet rontott el, mert írás közben elkezdtem a jogait állítgatni a file-oknak, és nem tudta olvasni...
a második NEC, az rontott pár lemezt. a harmadik egy pio 110, az vagy írt, vagy nem... erről ennyit. úgyhogy egy írót csak azért fikázni, mert LG elég... érdekes. sehol nem láttam tapasztalatot, hogy miért rossz. legfeljebb annyit, tömören és velősen, hogy ''mert LG, szar és kész''. ez kevés. -
KrAt
veterán
Legalább szép. De dráááága
-
macilaci78
nagyúr
Jól pofánvágták Hollywood-ot.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
ngabor2
nagyúr
ez is úgy járt, mint a +/- dvd. csak itt a tárkapacitásban is van különbség. remélem a következő tárolóeszközből már csak 1-féle lesz, mert ez a ''csináljunk másfélét, akkor is, ha nincs értelme'' kezd unalmas lenni...
-
csudri
őstag
Na akkor ez ennyi volt. Majd ha 200dodo alá megy, akkor bespájzolok egyet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- Elite: Dangerous
- Mikrotik routerek
- Asszociációs játék. :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gyúrósok ide!
- 2024 - Már fut a Steam téli vására (PC)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AliExpress tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest