- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Home server / házi szerver építése
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Foglalt név
addikt
válasz
Firestormhun
üzenetére
Jogos.
Elnéztem, mi maradt a vágólapon. 
De valóban ott is megtárgyalták.
[Szerkesztve] -
Raymond
titán
válasz
Firestormhun
üzenetére
''Jelen állás szerint mindkét hardver unified shader működésű lesz.''
Hmm...a G80 az NV szerint nem US, kulon feldogozo egysegek vannak benne VS, GS es PS-re is.
''Az ok ,hogy DX10-nek nem feltétele unified shaderes hardver, csak az érdekel hogy....''
Igen, az API-nak az a lenyege hogy az aplikacionak mindegy legyen milyen vason fut. Csak az API altal elerheto funkciokat hivja. A DX fuggetlenseg pedig annyiban igaz hogy vannak funkciok amiket hardverileg megkovetel az API (mert mashogy nem lehetne biztositani), de a shader egysegek szama es tipusa nem tartozik ide. A DX-nek mindegy hogy egy kartya mondjuk 48 shader-ebol 8 allandoan VS-ken, 8 GS-ken es a maradek 32 PS-kent dolgozik vagy hogy barmelyik elvegezheti mindegyik funkciot. Az a lenyeg neki hogy visszakapja a kartyatol azt amit ker. Es ezt a meghajtotol keri nem a vastol. -
Foglalt név
addikt
válasz
Firestormhun
üzenetére
Nekem 2 hete ilyen van
Elég kellemetlen úgy használni, hogy kb. 0 a támogatottság 
[Szerkesztve] -
Raymond
titán
válasz
Firestormhun
üzenetére
''Unified shader egységek működése API független? Tehát DX9 alatt is tudni fogja-e a kártya hogy abban a jelenetben épp több vertex kapacitás kell mint pixel és fodítva?''
A mukodesuk fuggetlen az API-tol, de nem ugy ahogy leirtad. Pont azert amit utanna irtal - nem az API hatarozza meg a hardver felosztast. Az aplikacio megmondja az API-nak mit akar, az API megmondja a drivereknek es a driverek + hardver dolga azt visszaadni amit az API ker tole. Hogy hogyan csinalja az az o dolga. Tehat az API-nak mindegy hogy milyen vas fut alatta mindaddig amig azt kapja vissza amit kell. Egy jo pelda az R600 es a G80 - mindket kartyahoz lesz DX10 meghajto de az egyik hardver Unified Shader a masik nem. A DX10 alatt nem a hardver shader egysegeknek kell egyesitve lenniuk, hanem a shader programoknak amiket a kartya kap elvegzesre. Remelem erthetoen irtam. -
Foglalt név
addikt
válasz
Firestormhun
üzenetére
Hogy hogyan kéne müködnie az érdekes kérdés, ahogy jelenleg áll az pedig siralmas. Mondjuk engem az azért érdekelne, hogy hogyan kerül forgalomba egy olyan hw, amihez nincs oprendszer, api és driver. Ettől függetlenül én örülök a dx10-nek, meg a us-nek. Remélem pár hónap múlva már használni is tudom a ''modern'' gépem

-
FireGL
aktív tag
válasz
Firestormhun
üzenetére
Shader 2.0 is tud HDR-t. Az első R9700 is tudta már, igaz a játékfejlesztők nem nagyon foglalkoztak vele.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Könyvajánló
- Kuponkunyeráló
- Milyen TV-t vegyek?
- Hét új család perli az OpenAI-t öngyilkosság miatt
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Microsoft Excel topic
- További aktív témák...
- PowerColor HellHound AMD Radeon RX 6700 XT 12GB GDDR6
- Gigabyte AMD Radeon RX 9060 XT GAMING OC ICE 16GB(Bontatlan)
- ASUS TUF GTX 1660 SUPER OC
- PowerColor 9070 XT Hellhound Spectral White OC 16GB - Garancia 2028.05.28 - BESZÁMÍTÁS
- PC bontás - Thermaltake ház, Fsp 650W, GIGYBYTE AB350M, AMD RYZEN 5 1600x, 16GB DDR4 3000, GTX 1080
- Dell Latitude 7410 Intel I7-10810U
- DJI Osmo Pocket 3
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 7 3700X / RTX 2070 Super / 32GB DDR4
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3913, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Elnéztem, mi maradt a vágólapon.