- Fujifilm X
- Home server / házi szerver építése
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Micro Four Thirds
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kemény üzenetet küldött a gyártói részlegnek az Intel társvezetője
- Hobby elektronika
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
HalasKYO
aktív tag
Pontosan ez az nVidiával a bajom.
Ha ők is fejlesztenének előrefele, ahogy kell, és lenne piaci verseny akkor ne lenne semmi gond a zöldekkel.
De ők konkréten egy eke funkcióját töltök be az igáslovak mögött. Éppenséggel pénzt szántanak....Egy példa.
Tegyük fel AMD is nVidia is egy ló, és egy eke. mindketten szántanak egységnyi idő alatt "ugyanannyit".
Viszont, ha ketten összefognának (ezt most pl szabványos API- és optimalizálásra értem, fejlesztőkörnyezet stb)
Akkor egy jóval meredekebb dombon is tudnának szántani. (VR)
De ehelyett, megy az, hogy "megdöglött a tehenem... Dögöljön meg a szomszédé is!!"
Ez az amit mi felhasználók szívunk meg mert optimalizálatlan szarokat kapunk játék címén, és rókabőröket adnak arany áron...Ha így nézzük, én várom a harcot és remélem véres lesz, nem pedig egy oldalú.
Halas - http://www.flickr.com/photos/halaskyo
-
Hát ez azért költői kérdés . Inkább megfordítanám, ezt a dolgot, megéri e kihagyni ezt a plusz munkát és a piac legnagyobb részét semmibe venni., ráadásul ez segítség lehet egy két régebbi, de még bika vörös kártyának is, ami így már akár több is lehet, mint a piac csupán zöld része.A válasz evidens.
LnB (#64):Én is túl vagyok szerencsére ezen a vörös zöld dolgon, nem is pont neked szólt igazából.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Tigerclaw
nagyúr
Mivel a VR még csak most indul így a többségnek úgyis új kártyát kell vennie. A meglévő még ha ma még elégnek is látszik, fél év múlva mikor kijönnek a komolyabb, minőségibb játékok, hamar épp csak elégséges lesz. Sőt a VR sisakok jellegzetessége miatt sokkal jobban előtérbe kerül a mindenféle reccenésmentes smooth végeredmény. Amit eddig monitoron talán észre se vettél, az itt komoly hátrány lesz.
Azért szerintem aki jót akar magának, meg a pénztárcájának, az kivár a hardvervásárlással. A VR start első fél évében szerintem nem ajánlatos beruházni, se sisakra, se videokártyára. Jöjjenek a komolyabb játékok, a rengeteg review a sisakok és videokártyák kombinációjáról és azután lehet dönteni. Lehet hogy az derül ki, hogy 2 napig még érdekes, de utánna már púp a hátadra az egész és mennél vissza monitorra.
PS4 esetén is könnyen kiderülhet, hogy a "gyengébb" hardver komoly kompromisszumot jelent és talán olcsóbb, de olyan is.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
-
.LnB
titán
Pont most nem jogos, mert senki sem bukik az ötletükkel.
(#62) b. Igen én úgy írtam mint "cégek". De nincs bennem gyűlölet, meg nem akarom csak azért is az NV-t szidni mindig. Szerencsére van választásom.
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
5ent1nel
aktív tag
Csak kérdés hogy megéri-e több időt, pénzt beleölni a "trükkökre" mint csak megírni a szokásos módon, illetve a kerülőút menyi problémát/bugot fog behozni a másik úthoz képest - amit patchek tucatjaival lehet majd csak orvosolni. És persze a legjobb kérdés: meg akarod-e mindezt fizetni, mert ingyen nem fog senki a régebbi kártyákra gondolni...
Valóban néha túl sok az AMD vs nV, de most szerintem is jogos a tasli a zöldnek.
[ Szerkesztve ]
-
Nekem az nem világos,hogy te 2 céget látsz ez mögött,Én még sok millió embert,aki nem akar cserélni kártyát a VR miatt.
Egyértelműen egy olyan megoldás,ami segíti a régebbi kártyatulajokat is megfelelő VR élményhez jutni.Ettől sem neked,sem egy AMD gcn tulajnak nem lassul a VR teljesítmény,sőt a régebbi architektúrára épülő radeonok is nyernek vele.Ha jól tudom pont az AMD teszi sorra legacy státuszba a még viszonylag jó teljesítményt nyújtó régebbi kártyáit.
Azon senki nem aggódik.
Tehát igen ez egy korrekt cikk volt,esetleg tovább is lehetne látni a pfúj NV dolgon sok embernél.
A fejlesztők egy kis plusz munkával szélesebb piacot tudnak lefedni,ha pénzt akarnak keresni."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
törölt tag
Na hogy valaki beszéljen a cikkről is.
Ha jól értem a dolgot VR alatt részekre osztanák a képet és ha hirtelen elmozdul a fejed és már mást kellene látnod akkor nem azt csinálják hogy nem rak ki az új pozícióban képet hanem hogy legalább egy kockányit gondolom a közepén frissít.
Ezt Nvidiások mint egy technikai újítást és érdemet emelik ki Amdsek meg az ACE általi hiány pótlásának és ellenérvet.
Amit nem értek. Ha az AMD nek van az Oculus SDKját kiegészítő része akkor Nvidiások ezt miért nem hasonlóan csinálják és mint saját Nvidia megoldást készítenek el.
A nagy Nvidia supported játékok ha lesznek ilyenek VR-re (részvényt ebbe ne fektess) azok meg fogják ezt oldani ez inkább a kis fejlesztő cégeket súlytja majd akiknek sem ideje sem akarata nincs hogy még ezzel Külön foglalkozzon, amivel meg van nehezítve eleve a VR fejlesztés. Kérdés hogy a Motrokba Unity / Unreal ezeket majd beépíti e valaki. Hisz ott most is van már fejlesztési környezet VRhez.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
kikikirly #57 üzenetére
A DX12-re azóta is várjuk a teszteket. 2016Q1-ben kijött két játék, amiben az AMD erősebb, ebből az egyik egy technikailag előremutató, de kutyát-nem-érdekli műfajú techdemo (AotS), a másik pedig kb. rendben van (Hitman), bár megjegyzem, hogy ott meg nem a DX12 jelenti az előnyt, DX11-ben is jobb AMD-n. Szóval akkor mi derült ki? Leginkább az, hogy DX12-ben valóban jobb lesz az AMD, és mire a DX12 széles körben elterjed, addigra a jelenlegi generációk irrelevánssá öregszenek. Vagyis pont az, amit anno a Fury megjelenésekor sokan mondtunk.
"Piroska és Berci, a farkas / Századunk hősei most."
-
.LnB
titán
Túl sokszor tűnt már úgy, hogy az AMD fejlesztései megtérülnek....
de legyen igazad!
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
VTom
veterán
válasz
kikikirly #57 üzenetére
Egyetértek Veled, most úgy tűnik az AMD fejlesztései megtérülnek, jövőbelátóbb technológiával jöttek ki, és ha az nvidia nem talál rá megoldást, ez így is fog maradni.
Ami azt jelenti, hogy geforce elad, radeon megvesz
Kár azon vitatkoztni, hogy zöld, vagy piros, én egyszerűen a legjobb teljesítményt akarom a pénzemért.
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
kikikirly
senior tag
válasz
Dyingsoul #36 üzenetére
Csókolom,maguk már a DX12-n us ugynezt mondták:Várjuk meg a teszteket,benchmarkokat, pedig minden előjel mutatta hogy le vannak maradva.A másik probléma:hogy megszűnik a rajzolási parancs limit,de még mindig nem tudnak az NV kártyák Asycncolni,pedig az is az új Apik Feuturja,amit mindenhol megkövetelnek:A VR programot áruló Storokba feltétel a megfelelő teljesítményt,ha ezt nem tudod produkálni nem engednek feltenni szoftvert.Nem csak a finomszemcsés Preempcio hiánya(amit evvel és korábbi driverekkel is próbálnak csökkenteni, ez dicséretes) de teljesítményben is lemaradnak.Ne feledjük hogy a Tomb raidert leszámítva,(Ami szintén az NV keze munkáját dicséri, Asho of The singularytban ,a fórumon sokan néztek hogy hol gyorsabb az AMD, ott is a 390 megcélozza a ref 980TI-t.390X meg is előzi).AMD oldalon,ugyanúgy jönnek a VR Optimalizáló Driverek,GCN2-3 ra, a VR-ra GCN3 tervezték, örülök hogy a GCN2-es kártyákat is supprtolják.AMD olalon nem csak szoftveres ügyeskedésről van szó,hanem szoftveresen használják ki GCN architektrúa eddig ki nem használt részeit,nekem a driver leírásokból ez jött le,másik oldalon szoftveresen csökkenti az architekrúra hátrányait,a kettő nem ugyanaz.Az hogy csak Driverektől melyik oldal fog többet gyorsulni, bechmarkokból,tesztekből lehet megtudni,ezt a részét értem.De Az async hiánya miatt benchmark nélkül is tudható hogy az egy kategóriában levő AMD akár a kettővel felette lévőt NV is megcélozza VR/DX12-ben egyaránt....
Jövő generációval kapcsolatban nem bocsátkoznék spekulációkba...Na jó egy mondat erejéig mégis:Ha a pascal fel is jön a GCN3 szintjére,AMD ollaon jön a GCN4 ami megint csak tele lesz új Feuturkkal,hiszen ti szoktátok mondani: jelenleg egyetlen dedikált videó kártya se támogatja az összes DX12 funkciót.
[ Szerkesztve ]
-
.LnB
titán
"de hogy ezek után a tapasztalatok után is az emberek non stop egymásnak ugranak"
Azt tudom mondani amit korábban is leírtam, szerintem az átlag felhasználó ennyit ért meg ezekből a cikkekből. Az egyik oldal jót akar, a másik tojik az egészre mert elkényelmesedett a piaci pozíciója miatt.
Én személy szerint nemrég vettem VGA-t. És mikor keresgéltem, úgy votlam vele, hogy a (pénz)keretemből a legjobb ár/értékűt szeretném venni. Ha ez NV lett volna akkor azt. De örültem, hogy AMD-t sikerült választanom ismét. Én így próbálom támogatni őket.
-
vader108
tag
Abu, erről tudsz valamit vagy láttad? Az imént volt fenn egy AID-ás teszt képekkel tűzdelt hír a techpowerupon, amely AMD Zen proci teljesítményéről beszéltek. Viszont a cikk törölve lett....
Aida mérés szerint 220% volt erősebb a core-core viszonylat egy i7 5820k-hoz képest.
Még az eredeti linkje megvan nekem:
https://www.techpowerup.com/221462/first-amd-zen-summit-ridge-processor-es-benchmarks-show-ipc-gains.html
-
vader108
tag
Én nem akarom azt bizonyítani, hogy az AMD ilyen vagy olyan. Se az Nvidia. Sose tagadtam meg azt, hogy az AMD az aki mindig előrefelé akar menni. Az innováció jó dolog. Míg az nvidia ebben inkább a piaci viszonyokra rendezkedik be.
De ezt eddig is tudtuk, tudjuk már egy ideje. Látjuk olvassuk, de hogy ezek után a tapasztalatok után is az emberek non stop egymásnak ugranak, számomra érthetetlen. Egy olyan technológiára ugranak rá és veszekednek ami ugyan már itt van (de kell ennek még 1-2 év addig meg megmarad a felső kategória kiváltságának) ,de mérhetően csak az új gpu-k kijövetelekor tudjuk meg, hogy ki milyen szinten áll ebben az úgynevezett "fegyverkezési versenyben". Érthető, hogy mindenki kiakarja most gyorsan szakítani a maga ki részét a dologból, egyik oldal így a másik úgy, de ezen veszekedni nem kellene non stop. Kiderül, így is h beérek-e vagy nem.
Jelenleg, h egy cég életben maradjon és non stop felvegye a versenyt a piaccal mindig előre kell haladnia. Innovatívnak kell lennie. Nekem az AMD ezért is volt mindig pozitív mert innovációt keresi,kutatja mert ők is tudják, hogy ez a túlélés záloga egy ilyen versenyszférában. Sok-sok új kaput nyit meg nekünk a jövőben ez a hozzá állás.
Én csak azt mondom, ha kicsit kevésbé pártfogóan születnének a cikkek, (nem erre a cikkre vonatkoztatva) akkor talán nem lennének ilyen sátán üldözések sem a fórumon
Továbbra sem vagyok Nvidia fan. Külön jelezném.
-
Dehogyisnem, számtalan cikknél le lettek már ezek írva, be lettek bizonyítva.
Viszont konkrétan ezzel a cikkel semmi gond nincs, az nVidiánál hiányzik (legalább) egy kulcs feature a VR-hez, és ennek a hatását próbálják enyhíteni. Abszolút nem meggyőző, amit csinálnak, ha a VR érdekelne, biztosan nem vennék Maxwellt.
"Piroska és Berci, a farkas / Századunk hősei most."
-
.LnB
titán
Akkor írjál már légyszíves jó dolgot amit az NV csinált mostanában, amivel előrelendítette a piacot, nyitott a felhasználói felé, meghallgatta őket, innovatív dologgal állt elő, stb stb. Mivan ha a cikkek jól, hitelesen tükrözik a mai helyzetet?
[ Szerkesztve ]
-
vader108
tag
Ez a cikk teljesen jóóóó. Félreértés ne essék .Én összegzésképpen írtam. Mostanság annyira elharapózott ilyen téren a fórum egy nv v amd cikk alatt, hogy valami hihetetlen.. Csak most ömlött ki a bili
Abu félreértés ne essék, én nagyon bírom a cikkjeidet és nagyon sok jó és hasznos dolgot megtud az ember belőlük.
De valahogy régen kevésbé volt részrehajló a fórum és az oldal. Pedig már több éve olvasom... Én csak próbálom keresni ennek az okait, vagy h mi vezetett odáig h nem bírnak a felek békében megélni egymás mellett. Egy-két ember szerintem lassan gyilkolni képes lenne egyik másik oldalért.
-
.LnB
titán
Minden hasonló cikknél abu megkapja, hogy részlehajló, meg az AMD lefizetett embere
(Eddig ez volt a legjobb gyanusítás). De még egyszer sem írta le senki, hogy miért. Vagy senki nem támasztotta ezt alá. Nem lett kifejtve, hogy miért nincs igaza, miért részrehajló. Kérdem én, hogy akkor miért?
Talán mert mindenki csak annyit ért belőle, hogy az egyik féllel baj van, a másikkal nincs? És senkinek nincs alapvető ismerete a témában amivel hitelesen tudna cáfolni?
Nekem nincs, ezért el is fogadom amit ír.
[ Szerkesztve ]
-
vader108
tag
Én nem az AMD-Nvidia megoldásoktól fogok hányni Vr alatt hamarosan, hanem attól ami már már totális gyűlöletbe,utálatba, megvetésbe, ajnározásba átmenő posztoktól harsog a Prohardver fórumain, melynek egy részét tudatosan generálják a cikkszerzők, az egyik oldal felminősítésével, a másik oldal lejáratásával.
Nem lehetne, kicsit nem egyoldalú cikkeket közölni nap mint nap, vagy legalábbis olyat amiben maga a cikk írója nem foglal állást egyik oldal mellett sem? Közvetve közvetlenül szítva a fórumozók között a haragot, és a sötét oldal erejét?
Kérem vissza a régi prohardvert ami még mentes volt az oldalválasztásoktól!
Mindezt független gpu tulajdonosként mondom. Mielőtt megcímeznének zöldnek v pirosnak...
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A Frostbite fejlesztését a Frostbite Team végzi. Az NFS-ét, pedig a Ghost. Teljesen független stúdiók. Egyébként a Frostbite Team is használ NVIDIA eljárásokat, de csak több éveseket, mert csak azok voltak elérhetők MIT licenc mellett. Az új licenc óta már nem építenek NVIDIA effektekre.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
.LnB
titán
Jó értem, hogy miért kell megoldást találniuk. De itt be is fejezném a témát mert már csak flamet gerjesztenék ha folytatnám a gondolataimat.
Nem tudtam, hogy csak előszerződésük van. Azt hittem a Frostbite elkészítésében aktívan részt vett az AMD, és ha részt vett akkor végig az ő nevükkel hirdetik majd. Akkor nem. Csak meglepődtem. Gondolom a motorban úgy se történt változás (esetleges GW effektek beépítése vagy ilyesmi), mert egy sima patch után került csak be. Biztos csak reklám.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem ugrik, de meg kell érteni, hogy ha ezt nem teszik meg, akkor a GeForce-osok a VR-től tele fogják hányni a szobát. Ez meg senkinek sem az érdeke. Nyilván egyébként az NV sokkal jobban örült volna egy olyan megoldásnak, amelyet az Oculus ad és automatikusan működik, de ilyen sajnos nem létezik. Ergo a tervezett "egy pipát benyomok és működik" opció helyett keresni kellett valami reálisabb megoldást. Ez egyébként az, viszont munkával jár az implementálása.
És? Az AMD-nek és az NV-nek sincs szerződése az EA-vel. Szóval egyenként, játékokra kötnek reklámszerződéseket. Az AMD-nek csak egy előszerződése van a Star Wars és a Battlefield címekre, ami azt jelenti, hogy ha egy ilyen jön, akkor azt vagy támogatják, vagy nyilatkozniuk kell, hogy lemondanak róla.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
.LnB
titán
És ha az Nv csettint akkor mindenki ugrik.
Érdekes dolog bár off. A legutóbbi NFS (2015-ös PC-s) update óta a játék NV logóval indul. Egy frosbite-os játék?!
Engem kerülget egy kicsit a wtf?!
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Itt igazából az a probléma, hogy magát az alapgondot nem tudja megoldani az Oculus, vagyis nem tud olyan PC SDK-t építeni, amelyen belül a kötelezően aktív ATW jól működik GeForce-szal. Az NV-nek kell tehát minél szélesebb körben szétkürtölnie, hogy a megszokott módszerekkel fejlesztett programon belül az aktuális hardvereik mellett igen nagy esély lesz rá, hogy a júzer hányni fog. Van viszont egy kerülőút, ami egyrészt nem okoz bajt AMD-nek (Intelnek sem, de ez ma kb. mindegy), másrészt a GeForce-okon ettől sokkal kevésbé fog jönni a róka. És ezt a kerülőutat nagyon fontos a fejlesztőkig eljuttatni, mert csak ők tudják beépíteni a programba.
-
Reggie0
félisten
-
Dyingsoul
veterán
Számokat várok. Nem érdekel ki mit ír, az sem érdekel ki hogy oldja meg. Engem az érdekel, hogy a gyakorlatban mit hoz egy megoldás. Lehet fikázni jobbra-balra úgy, hogy azt sem tudja az ember miről van szó, holott láttunk már tesztet VR-ra? Benchmarkot konkrét videókártyákkal(PC gameresen kívül amiben ugye az next gen vga-król sincs még semmi)? Főleg az új generációval ha már belemegyünk abba, hogy a Pascal sem fogja tudni megvalósítani azt amit az Ó Szentpiros AMD tökéletesen
ígérmegvalósított... Én azt mondom ne csatázzunk feleslegesen: várjuk meg a Pascalt, várjuk meg a Polarist, nézzük meg a teszteredményeket és vegyük azt ami ár/érték arányban jobb arra ami nekünk kell.- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
.LnB
titán
válasz
electrodoki #2 üzenetére
Nem feltétlenül akar mindenki harcolni. Csak mint átlag olvasó nem teljesen értik a cikket. Nekem is csak annyi jön le belőle, hogy az NV-nek megint nem megy valami és azt akarja, hogy mindenki más hozzá igazodjon. Nem rossz indulat ez szerintem, de ha ez jön le a cikkből akkor ezt fogja írni sok kommentelő.
-
törölt tag
válasz
idegen lény #30 üzenetére
Ez érv az NV mellett.
-
Z10N
veterán
"grafikus vezérlőket tervezzenek"
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
bobalazs
nagyúr
szemcsézettségű preempcióval
Azt sem tudom mit olvastam. -
idegen lény
őstag
Egy újabb érv az AMD mellett.
AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
FatMonster
tag
Szerintem az a gond, hogy amennyit javul ennek köszönhetően nV csúcsfejlett hardverein az alkalmazás sebessége, annyit lassul a többiek kőkorszaki pantintott baltáin.
Ezen kívül semmi gond.
VGA szempontból az Nv a 7-es (vagy n+1-es) eke a két igavonó barom (Intel és AMD) után kötve![ Szerkesztve ]
A hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Medvegyurka
csendes tag
válasz
electrodoki #2 üzenetére
AMD-nVidia Fight !
Néha bejövök kommenteket olvasni. -
stratova
veterán
Valamit nem értek. Adott egy workaround (mi ennek a magyar megfelelője?) ami előnyös az NV számára de a konkurencia esetében sem okoz gondtot, annyi a hátránya, hogy több rajzolási parancsot igényel, de éppen ezt a problémát orvosolják az új API-k, akkor most mi is a gond?
-
Hendil
csendes tag
VR ebben a formában szerintem veszett is. (Ugyan az lesz vele mint a kinectel meg a többivel. Jópofa, de nem kényelmes. Nekem is van, imádtuk, de most már csak porfogó.) Az hogy minden nap órákig tekergessem a fejem, meg a vezérlői hogy mozogjak is, szerintem bukó hosszútávon. Ami szerintem működne az a lehető legkissebb mozgással járó irányítás. Már vannak szemmozgást követő VRek. Én egész napos munka után nem aerobicozni akarok, hanem pihenve szórakozni, ellazulni. Azért tuti lesz nekm is VR-em, mert ebben látom a jövőt, ezért támogatom. De ennek még nagyon forrnia kell.
-
zseko
veterán
Úgy látom másnak is azt tűnik ki a cikkből ami nekem, már minden le van írva amit én is gondolok az nv-ről.
HR24.hu
-
Anaren91
senior tag
Mindenki pénzből él és ekkora cégeknél mint nvidia, Intel, amd értem én hogy csak a profit számít, de ez amit az nvidia művel már évek óta az gusztustalan. Vissza élnek azzal hogy övék a piac nagy része és szarnak finoman mondva is bele hogy fejlődni kéne.... Vissza tartják a fejlődést, erőltetik a technológiailag elmaradott szemetuket bele mindenki arcába. ( Igen lehet erős a szemét jelző mert tény hogy dx 11 alatt jobban teljesítenek a geforce ok de miért is?...) a vr t is el fogják cseszni és véleményem szerint ha ez is a 3d sorsára jut akkor annak az nvidia lesz az oka....
MSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 7 5800x3d, PowerColor 6700XT Hellhound,64 Gb 3600Mhz CL18
-
HalasKYO
aktív tag
Szóval "légy-szíves mindenki alkalmazkodjon a GameWorks-höz meg nV hez mert légszi!"
Elmentek ám ti az északi sarkra jeget lapátolni!Nagyon remélem Microsoft is meg AMD is tolja csak szépen előre a dx12, vulcan, VR szekerét és végre rájön nV, hogy az, hogy bezárkóztak, meg black boxokat építettek (GémWörksz) meg Phisix et vettek meguknak (és azzal is magukhoz próbálták a felhasználót láncolni) meg CUDA-t az mégse a piac érdeke.
A technilógia fejlődést gátolják, és manipulálják a piacot aljas módon!Professzionális szoftverek sajnos elég sok CUDA only, ez talán most egy kicsit változni látszik pl Blender, Vray stb. OpenCL illetve AMD fordítója.
Legyen itt harc, de az AMD,nV, Intel közt, lehetőleg árban! És minél véresebb!! XD
És akkor a technológia végre lerázhatja rabláncait és újult erővel törhet előre!!!Halas - http://www.flickr.com/photos/halaskyo
-
Ejj, ezért mit fogsz kapni!
Pedig szépen hozzák a magas FPS-t, kicsi blur itt, kicsi butítás ott, kész.
"a konkurens hardverén direkt rosszul futó..." ezt sajnos naponta tapasztalom, MWO-t is nV pénzeli, meglepő módon szarul is fut AMD kártyával.Dr. Akula: nyilván mindenkinek az lenne a legjobb, ha évente komplett gépet cserélnénk...
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Dr. Akula
félisten
válasz
FatMonster #11 üzenetére
CPU-ban valóban előrébb vannak, de GPU-ban (amire a VR is épít) meg ugyanannyira lemaradva (és akkor a dGPU-kat még nem is számoltuk csak az APU-t), az intelé a legszarabb teljesítmény, ezen a fronton nem nagyon van mit pattogniuk.
-
Dr. Akula
félisten
"legalább addig, amíg a piac az aktuális GeForce generációt is célozza az optimalizálással"
Jövőre meg már le van szarva a vásárló, miért nem vett megint újat... -
FatMonster
tag
Hát szerintem az Intel nem ilyen agresszív, talán mert sokkal nagyobb az előnye processzor fronton az AMD-hez képest és nem fél a buktától. Az AMD pedig nem teheti meg, de lehet, hogy fordított helyzetben ők is így viselkednének, de egyenlőre elég sok mindent "ingyen" a partnerek rendelkezésére bocsájtanak. És nem utolsó sorban ők a leg inovatívabbak (modjuk nincs más választásuk sajnos, csak az előre menekülés).
(#8) xRagna: ehhez nem tudok hozzászólni, az ARM-ot nem követem egyáltalán.
A hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
farkas1
tag
Pont ezt akartam írni én is, hogy a régi, nem kompatibilis NV technikára való erőltetett program fejlesztés, nem azt vetíti előre, hogy a Pascal vagy sokára jön, vagy nem fogja tudni az új technológiákat jól támogatni?
De dx 11-nek akkor is annyi, mert az MS nem fogja eldobni a win10-et dx12-vel, mert az NV nem tud felzárkózni.
Az MS az NV-nek azért már nagy falat, nem egyedül az AMD-vel kell kiszúrni, mint korábban.
Meg lesz a váltás nélkülük is. -
big-J
őstag
Azért az ilyen szintű mutyi és hekk, pont generációváltás előtt elég sok hitelt ad a pletykáknak, hogy a pascal ugyanúgy bajban van az async-cal.
Úgy tűnik, ismét nem marad más hátra ebben a generációban sem, minthogy megkenjék a fejlesztőket és dx11-et erőltessenek, meg a konkurens hardverén direkt rosszul futó gamework-öt erőszakoljanak ránk, és közben imádkozzanak, hogy a review-okban előbbiek száma nagyobb a tisztességesen implementált dx12-es címeknél.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
FatMonster #5 üzenetére
Ha szivességet akarnának nekünk tenni, megszűnnének az amd -vel és az intellel együtt, majd átadnák a helyet az arm -nak. De ez ugye nem fog megtörténni.
[ Szerkesztve ]
-
A cikk érdekes , ugyanakkor nem meglepő, hogy megint az nvidia akarja megmondani, hogy ki mit mond meg.
Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
arn
félisten
válasz
FatMonster #5 üzenetére
Melyik gyarto gondolkodik maskent?
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
FatMonster
tag
Nagyon ügyes az nV, csak nekem ez visszataszító, hogy a piaci helyzetével visszaélve rákényszeríti a többi gyártóra és fejlesztőre a rosszabb technológiát.
Amúgy nagyon jó kártyákat csinálnak, csak tényleg ez a piaci viselkedés undorító.A hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Tigerclaw
nagyúr
Természetesen a felét sem értem, de a sorok között olvasva el tudom képzelni, hogy a fejlesztők egy idő után egyszerűen magasról tesznek majd az olyan GPU-kra, amik nem ideálisak a VR-hez. A user is elég hamar megtanulja, hogy mit vegyen és mit nem, ha VR-hez épít gépet. Ergó, ha az nVidia továbbra is bénázik, érezni fogja a bevételein.
A félreértés elkerülése végett leírom, hogy nVidia kártyám van, elégedett vagyok vele, nem VR "kompatibilis", de ez nem is érdekel.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
davidsone
addikt
válasz
electrodoki #2 üzenetére
FIGHT!
...reklámozzák, terjesztik, beszippantják az agyadat, megerjesztik...
-
electrodoki
aktív tag
Na kezdődhet a harc..
Mi lesz itt te jó isten
600 komment és mindenki harcol.. Már előre látom!
[ Szerkesztve ]
"A lét határozza meg a tudatot! Ha megiszom a lét, elszáll a tudat!" /Hofi Géza/
-
pomorski
őstag
Érdekes cikk volt, köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A VRWorks általános leírásokat is tartalmaz egyes optimalizálások megfontolásához.
- Fujifilm X
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Destiny 2 (Xbox One, PS4, PC)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Óra topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Eredeti játékok OFF topik
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070 OC 12GB GDDR6X videokártya 3 év garancia 27% áfa
- ASUS ROG STRIX RX 6600 XT - hibátlan - dobozos
- PowerColor RX 6600 XT 8GB GDDR6 FIGHTER Eladó!
- ASUS GeForce RTX 5080 16GB ROG Astral OC (ROG-ASTRAL-RTX5080-O16G-GAMING) garanciális bontatlan
- MSI GeForce GTX 1080 Ti 11G GAMING X Bronze Edition
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest