- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 3D nyomtatás
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janus27
tag
válasz SunMount3r #25 üzenetére
Most a napokban én is utánanéztem a dolognak és úgy tűnik, hogy átverés volt az intel részéről!
Annak idején, a Kaby Lake-R megjelenése előtt jónéhány cikket olvastam a natív HDMI2.0 támogatásról. Magyar és külföldi cikkeket is! Jelenleg tényleg csak a Gemini-hez van natív támogatást, viszont az meg nem tudja a HDR-t
Engem a gyári UHD Bluray lemezek lejátszása miatt érdekelne a dolog, már jó ideje csúsztatom a HTPC építést ez miatt. Sajnos a gyári lemezek lejátszása PC-n megköveteli az Intel IGP-t (minimum 7th. gen.)![ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Van még valami forrás? Mert ezek szerint nincs natív 2.0 és itt sem írják az új ficsőrök között, csak a Gemini-hez.
-
Janus27
tag
válasz SunMount3r #22 üzenetére
Pl.
https://prohardver.hu/hir/8_gen_mobil_intel_core_cpu_kaby_lake_refresh.html -
Janus27
tag
Na pont itt nem értem a Displayport-Hdmi átalakítót!
Ezek a procik Kaby Lake Refresh alapúak, melyeknél ki lett cserélve a kijelzőmotor. Ezek natívan támogatják a Hdmi2.0-át! -
Redneck
nagyúr
válasz SunMount3r #13 üzenetére
Komolyan nem értem hogy képesek így tolni ezt a műfajt. Totál logikátlan.
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
törölt tag
válasz SunMount3r #13 üzenetére
Épp most jöttek hírek az új Intel NUC-okról, Radeon 540-es GPU-val. Ezekben szerintem natív a HDMI 2.0.
-
SunMount3r
nagyúr
HTPC-re nem a legjobb megoldás, bizonyos TV-k nem (és pl. a Linux-os lejátszók sem) szeretik a DP átalakítót (mondjuk ezzel kevesebb a gond) és pl. a 3D MVC egyáltalán nem megy vele. Ezért lenne jobb egy 1.4-es is, mert az még "natív". Pl. a 7-es Gen-es NUC-okon még "direkt" (legalábbis gondolom, hogy nem véletlenül) voltak, az újakon már nincsenek.
Amíg nem lesz IGP-ben előrelépés, addig marad is ez a helyzet (mivel ez DP átalakítósdi a jelenlegi IGP-k "átka"). Ami pedig, ahogy az Intel CPU fejlesztési híreit olvasom még eléggé várat magára.
[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
Én is úgy érzem, hogy jó üzlet volt.
Májusban néztem a német árakat...
Legolcsóbb helyen is 650 euró volt.
Magyarországon akkor kb 800 euró volt átszámolva az ára.....meg is lepődtem ezen a nagy különbségen.[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
Májusban vettem "használtan" egy Zotac ER51060-s gépet.
Használt =
Német webüzlet ( Alternate.de ) játékot hirdetett.
A csávó megnyerte és én meg megvettem tőle 500 euróért.Nagyon jó gép....a fiam napi szinten nyüstöli.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Redneck
nagyúr
válasz SunMount3r #5 üzenetére
Minek 1.4 ha van 2.0?
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
SunMount3r
nagyúr
Sajnos megint lespórolták a HDMI 1.4-et, ez úgy látszik sajnos már tendencia az új Intel-es Mini-PC-knél...
-
félisten
Vajon a 2.5"-os HDD mellett belemegy még egy M.2-es SSD is?
(#2) b.
Jó az a Raven Ridge-es kocka!"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Tidus
addikt
Valahogy AMD-vel nem nagyon jönnek a barebone, a laptop, és az integrált hardverek..
De még a szerverek sem.
Pedig elvileg lenne mivel
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Fujitsu Esprimo P500 E85+ SFF PC, Quad Core i5-2500 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Fujitsu Esprimo E710 E90+ SFF PC, Quad Core i5-3470 CPU, 8 GB DDR3 RAM