- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Házimozi haladó szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Milyen TV-t vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- 3D nyomtatás
- VR topik
- Haladó fotósok digitális fényképei
Új hozzászólás Aktív témák
-
Selyemmajom
csendes tag
Olybá tűnik rég nem írt már ide senki, de teszek egy próbát és bekérdezek
A HCS2330 ugyebár kifutott, már nem igazán forgalmazzák, csak a bizonyos ***** market-ben, de azt alighanem jobb meg se próbálni a vélemények alapján. Viszont lefialt, és C2X lett az utód neve. Tud valaki valamit róla, hogy hogy szól és hozza-e a régi minőséget?
-
kissjani72
csendes tag
A termék megfelelően működik. Nekem sokszor hasznos a távrángató.
A mélynyomó valószínűleg még nem tört be kellően, mert EQ nélkül nem tudom valami erősre tenni a basszust.
A szatelitek hangzása kifogástalan, bár nekem a bal szatelit cincogója néha hozzáér valamihez (valószínűleg az előtte lévő műanyag védőhöz) és berezeg rajta.
A termék minősége megfelelő, csak a jelenlegi árat tartom magasnak.
Ha az ember hosszabb távra tervez vele, akkor azért jó vétel ennyiért. -
kissjani72
csendes tag
Vigyázzatok a simlis boltokkal. A **** Market cégnél rettentő hosszú kiszállítással érkezett meg a termék, mivel az első sérült volt. Nem mintha az újnak nem lett volna szétszakadva a doboza több helyen.
A jelölt céget szerintem jobb elkerülni. -
deezy
csendes tag
Sziasztok!
Látom hogy nem épp ma lett hozzászólva ehhez a témához de remélem vki még olvassa ugyanis ma vettem egy Edifier HCS2330 2.1-es rendszert. 1 napja van még csak meg de nagyon tetszik már most
Lenne egy kérdésem ami számomra nem tiszta a ennek a mélyládája passiv radiatoros? Ugyanis nekem a ládán a rács alatti tányér semmit nem mozog lehet hogy nem ez a neve de arra gondolok amikor beletesznek a mélybe belűre egy kis tányér és valójába az löki a mélyet. Ez az egy dolog nem okés számomra remélem vki olvassa és tud segíteni!
-
DarthRoni
tag
szakértő tapasztalt Urak!! Ez az Edifier HCS 2330 milyen, vagy mennyivel másabb mint egy Z-2300?
Csak "legendákat" hallottam az edifier elképesztően tiszta hangzásáról, tényleg leveri hangminőségben a Z-2300-at?
Illetve basszusra milyen a logitech-hez képest?nagyon gondolkodok az edifieren, már régóta mozgatja a fantáziám, és most végre úgy néz ki lesz rá zseton is, szerintetek? : ))
-
S. Szabi
őstag
Üdv!
Nekem annyi kérdésem lenne, hogy az erősítőt fektetve elhelyezve nem lehet-e baja?
Ezt a hangrendszert néztem ki, és az erősítő csak fektetve férne el normálisan az asztalon.
-
kmisi99
addikt
válasz
deathtania #182 üzenetére
Nálam a telefonok zavarják be
Ha hívnak vagy sms jön vagy néha csak spontán akkor hallom
-
kmisi99
addikt
Van egy érdekes észrevételem a hangcuccal kapcsolatban! Gyakran van interferencia napi/1-2 vagy 2 másodpercre.
-
DarthRoni
tag
Sziasztok, a szakértő urakat szeretném megkérdezni
kinéztem magamnak ezt az Edifiert (HCS2330) és nagyon érdekelne szerintetek megérné-e lecserélnem a jó öreg (30+ éves) Orion HS500 2.0-ás hangrendszeremet az említett "kicsikére" ?
az Orion már nagyon megszolgálta az idejét és az árát, még mindig jól szól, de az erősebb mély hangoknál már recseg, ropog, és az erősítője miatt sokszor elhalkul a jobb oldal, elég kellemetlen tud lenni a kedvenc számaim hallgatása közben :Sszóval szerintetek megérné megvennem ezt az Edifier-t a veterán Orionom helyére? előre is köszönöm a válaszokat
-
deathtania
senior tag
válasz
cucutheone #177 üzenetére
szerintem ezt a kérdést inkább ebben a topikban tedd fel.
a hcs2330 szerintem kitűnő választás. így lassan több, mint egy hónap után teljesen odavagyok a hangjától. nálam szinte egész nap megy, így tényleg volt már ideje eléggé beállni.
használom zenéhez, filmhez és játékhoz is, és eddig mindegyik használat során meg meg vagyok elégedve vele maximálisan.
valami gyönyör a hangja, bátran ajánlom.
-
cucutheone
csendes tag
Sziasztok HCS2330 , E3350 között gondolkodok, külömbséget tudja valaki(dizájnon kívül xD) , dnb, dubstep, hip hop műfajhoz melyik alkalmasabb?Ps3- probálta valaki hogy szól?
-
kmisi99
addikt
Na végre nekem is megvan ez a hangcsoda! Tényleg nagyon jó választás volt! Gyönyörűen szól! Ahogy a lábamnál szól a basszus érzem a lökést és tényleg lök és nem puffog mint sok más!
-
deathtania
senior tag
válasz
deathtania #172 üzenetére
megjött végre az Edifier HCS2330-am!
összeraktam, az elején kicsit furán szólt, de rájöttem, hogy a win7 beállításainál bent marad egy pipa, ami nem kellett volna. a két hangszóró a monitor két oldalán vannak, a mélyláda meg a gépházamra került az asztal alá. pont befértek egymás mellé. valami kegyetlenül jól szól ennek a mélye. már 35ös hangerőn sz@rráremeg az asztal. még tudom, hogy kell pár nap, hogy teljesen beálljon a hangja, vagy akár pár hét is, de azt kell mondjam, hogy nekem már most bejön, és baromira tetszik!
köszi a tanácsot mindenkinek, és főleg schawo-nak, aki először ajánlotta ezt a cuccost nekem.
és persze ezek után mindenképp ajánlom a cuccost mindenkinek!!!!
-
kmisi99
addikt
válasz
deathtania #170 üzenetére
Még mindíg jobb mint a logitech z2300 as ára és hozzáképedt nem sok különbség van!
Szóval abszolult jó ára van -
deathtania
senior tag
nekem egész meghozta a kedvem, hogy vegyek egy ilyet, csak ne lenne az ára 27k
-
neilszab
őstag
Nálam a BASS -9+9 között a TREBLE pedig csak -7+7 között állítható, míg látom a cikkben szereplő példány 10-ig skálázható.. ami fura.
-
alex89
senior tag
A tesco-ban kapható "Technika" márkanév alatt futó 2.1-es hangfalam is Edifier volt belülről
Meglehetősen vaskos és nehéz darab volt, teljesítménye emlékeim szerint 45w rms környékén volt (2x11w + 22w talán..), persze eléggé le volt egyszerűsítve semmi táviránytó és hasonlók... ,de elég jó volt, főleg azon a 7-8 ezer forintos áron -
Speeedfire
félisten
Ez a jitter dolog engem ennyire már nem vonz. Ez már inkább az igazán hardcore hifisták szokták nézni. Én egyelőre még hanyagolom ezt a hdmi dolgot. Nem fog olyan gyorsan betörni az audio világba szerintem. Főleg ahol ténylegesen az audio a fő szempont és nem házimoziról beszélünk.
(Elnézést kérek a hardcore hifistáktól.
)
-
Tristis
őstag
-
devast
addikt
válasz
Speeedfire #160 üzenetére
Optikának ***** nagy a jittere coax-hoz képest. Most jöhettek, hogy ugye jó ha nincs semmilyen elektromos kapcsolat a két vég között... spdif/coax csatlakozókat illik izolálni, ami elvileg az spdif szabvány része, gyakorlatilag mindenki(a professzionális gyártókon kívül) tojik rá.
HDMI meg jó, de szerintem még jó ideig 44Khz stereo lesz a szabványos formátumOda viszont nem kell 8 csatorna stb, 2 kell, de azok nagyon jók legyenek.
-
szelkakas
csendes tag
jó teszt,jó cucc
-
Gabrika
tag
válasz
Speeedfire #160 üzenetére
hasonlítsd inkább egy hdmi kábellel - az sem sok pénz, sőt szinte eltörpül a többi kábel mellett
digit jelnél amúgy sztem ritkán lehet hibázni a kábellel
-
EQ és EQ között hatalmas különbségek vannak. "AZ EQ"-ról beszélni értelmetlen. Valamelyik jó, valamelyik szar, valahogy érdemes használni, máshogy meg nem.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
krystman #154 üzenetére
Azért a Xonar Essence sztem bőven lehet már felsőkategória...
Főként úgy, hogy külön DAC-ot adnak hozzá...
-
-
Gabrika
tag
válasz
dudika10 #140 üzenetére
egyetértek veled teljesen,
viszont mind elfelejtkeztek a videokártáykról - digit jel esetén
manapság már nem az alapi koax/optika az egyetlen, hanem ott a videokártyák +1. hdmi kimenetén gyönyörű digit jel mehet az erősítőbe
ha csak hallgatni kell a zenét, akkor ez a legkézenfekvőbb és kompromusszim mentes -
dudika10
veterán
válasz
krystman #154 üzenetére
EQ-t nem ítélem el, tisztában vagyok vele, hogy hol használják, nem is baj.
Csak mondjuk a 6 sávos EQ-nak nincs semmi értelme. Ha valaki kiméri a hangfalait és úgy EQ-z egy normális programmal az jó dolog például.
Csak nem értettem, hogy hogy kapcsolódik a digitális kimenethez, és még most se értem. -
krystman
őstag
válasz
dudika10 #140 üzenetére
Ezt biztos jobban tudod nem szólok már semmit sem. Az EQ-t nem tudom miért emelted ki ennyire, mert csak pl.-nak írtam. Az X-fi-t és a Xonart én egyszer sem írtam, hogy felsőkategóriás lenne, nem tudom honnan szeded ez! De ennek ellenére én sem szeretek EQ használni. De egy kommersz rendszeren kénytelen az ember használni, mert ez nélkül nem igen szólnak semmit sem. De stúdiókba is használnak EQ-t, szerintem annyira nem elítélendő dolog. De nyilván FLAT hangzás a legjobb, egy jó rendszeren.
-
neilszab
őstag
válasz
Speeedfire #144 üzenetére
"EQ-val kapcsolatban meg csak annyit, hogy ha már egy hangrendszernél EQ kell, akkor ott nagy bajok vannak.
"
Vagy előfordul, hogy szimplán nem ért egyet az ember a felvételt készítő hangmérnökkel...
-
kpal
nagyúr
Grat jó teszt
. Én jelenleg Lg házimozi van rákötve és az is elég szépen szol igaz ez 100k-s nem a legolcsóbb.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
dudika10 #147 üzenetére
Hát igen, a DDL elég hasznos azoknak, akik 5-1es cuccot használnak digitális kimenettel.
(#148) Gál István : 1szer mértem le a cucc fogyasztását, ahhoz képest nem volt olyan eget verő, úgy, hogy ugye külön sub erősítő van, ahhoz képest azzal is film alatt vmi ~200W körüli fogyasztást tudtam kicsikarni, szal nem volt olyan vészes, pedig jóval többre számítottam.
Elégedett vagyok én a cuccal, nincs vele semmi gondom, főként annyiért, amennyiért vettem..
-
Gál István
senior tag
válasz
hackeeeee #141 üzenetére
Annyira ne sajnáld ha 75wattot kap a hangfal mert asszem a denon 1306-ban is kb 300-350w-os táp van szóval minden csatorna max terhelése esetén is legjobb esetben 60-70wattot kap csatornánként. Ezért nem érdemes 100-125wattnál nagyobb hangfalat venni hozzá. (A Denon 13xx-16xx szériához) Inkább a hangfal érzékenységére kell figyelni, többet adhat a hangképhez.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Nekem Victory 80-am volt asszem.
Igen gyári adat.
[link]
-
Speeedfire
félisten
válasz
Jobban mondva a thx, csak egy minősítés.
-
Speeedfire
félisten
válasz
krystman #139 üzenetére
Lesz különbség, elhiheted. Mint írtam vannak külön áramkörök azért még ott, meg visszacsatolások is.
Itt van pl ez, nézd csak meg, nem csak 1 kábel megy az ic-hez. Vagy amit fentebb is linkeltem. Ezeken a pár 100 ft-os alkatrészeken, múlik, hogy milyen lesz a minősége a cuccnak.
EQ-val kapcsolatban meg csak annyit, hogy ha már egy hangrendszernél EQ kell, akkor ott nagy bajok vannak.
hackeeeee: Ha jól tudom, azért nekik is akadt 1-2 jó szériás cucca. Barátom is otthon magnat monitor hangszórókat használ, amik nagyon szépen szólnak. Pedig a magnat sem az a tipikus felső kategóriás cucc.Az a 75W elég jó szerintem.
Mondjuk érdekes, hogy a gyári adat 6/8 ohm, általában 4/8 ohm szokott lenni ha jól tudom.
dudika 10 szerintem a "hardwares" kódolásra gondolt, ami elég sokat számít. Szoftveresen bármelyiken megoldható, az eredménye már megkérdőjelezhető.
A hw-es dekóderek meg elég bonyolúltak, ezeket általában kiszokták spórolni. [link]
Pl ott van a logi z-2300, amire rá van írva, hogy thx. Ehhez képes hifi cuccoknál is elég magas áron van csak ez benne...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
dudika10 #140 üzenetére
Az utolsó rész nem igaz...
Mert pl az Nforce 4 Ultra chipset-es alaplapom (A8N-E) is küldte már a Dolby Digital-t és a DTS-t coax-al, viszont Dolby Digital Live-ot és DTS-Connectet még nem tudott, ez tény.. Nem tom pontosan, hogy mire gondoltál.
Viszont, az ALC889A alapból tud DDL-t, amint az Audigy 2 ZS-hez meg kellett vennem...
(#142) dudika10 : Nincs is vele probléma, eljátszadoztam én ezzel, mire behangoltam.. Meg vagyok elégedve velük.. bőven.
Nagyobb szobába megint más lenne, dehát kitudja, mikor kerülnek ezek nagyobb szobába. (ha kerülnek
)
-
dudika10
veterán
válasz
hackeeeee #141 üzenetére
Az elég kis különbség. Teljesítményduplázásonként 3dB-t produkál pluszban a hangfal és 5dB az amit az ember dupla hangerőnek érzékel. Szóval a 150W a 75-höz képest sokkal kisebb mint dupla hangerő.
Egyébként 75W-al csatornánként normális érzékenységű hangfalakkal gond nélkül be lehet hangosítani egy 20-30 vagy akár 40nm-es nappalit is. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Speeedfire #138 üzenetére
Hát ugye, Somogyi hangfalak, szal nem csúcsminőség. Bár attól függetlenül sztem szépen szólnak.. Nem is ez a gond...
Hanem ugye 6ohm-on 110W megy ki, 8-on pedig 75.. Azért csak van 35W különbség.
-
dudika10
veterán
válasz
krystman #139 üzenetére
Te most beszélsz össze vissza.
Mutass nekem egy drága hangkártyát amin csak és kizárólag optikai vagy koax kimenet van.
Azért fejlesztenek drága hangkártyákat mert professzionális célra nem jók az alaplapik. Stúdióban pl egymás mellett szokás használni a koax-ot és az optikait mert van egy olyan jelenség, hogy jitter ami mindig jelen lesz.
És igen, az integrált digitális kimenete mellett nincs túl sok értelme külön hangkártyát venni digitális átkötésre, kivéve ha a jittert szeretnéd a minimumra csökkenteni, mert már elköltöttél 1-1M forintot hangfalra és erősítőre.
EQ-t nem értem hogy jön ide megint csak
Drága hangkártyákat meg szokás még fejleszteni felvételi célokra (megnézném, hogy veszel fel mondjuk csak 2 gitárt normálisan egy alaplapival, vagy mondjuk a kondenzátormikrofonoknál hogy oldod meg a fantomtápot) és akár hiszed akár nem analóg kimenetet is lehet használni ahol nagyon nagy eltérések lehetnek.
Az Xfi-k meg Xonarok jóindulattal se nevezhetők egyébként felső kategóriás kártyának és általában nem is digitálisan szokták őket használni hanem analógon. Viszont digitálison is van értelmük, mégpedig az, hogy az alaplapi hangkártyák jelentős része (még) nem tud DDL-t vagy DTS-t ami ugyan csak szoftver kérdése, de ha nem tudja a hangkártya akkor fejedre kenheted a 6 vagy 8 hangszóród.finest: ajánlom figyelmedbe az #59-es hozzászólásom.
-
krystman
őstag
válasz
Speeedfire #130 üzenetére
Ha nem nyúlna bele, akkor bőven elég egy integrált is. Akkor minek van felsőkategóriás hangkártya? Próbáld ki egy alaplapi digitális kimenetet meg egy ilyen felsőkategóriás kártyáról mit fog szólni. Ha a gépen állítot az EQ az is 1 és 0-ból áll, és még is be tudod folyásolni. Ennek az egésznek csak annyi előnye van, hogy nem a kártya D/A konverterét használod ha nem a külön erősítőét. De gondolom nem hülyeségből fejlesztenek ki drága kártyákat.
-
finest
addikt
Csodálom, h a mély hang teszthez nem jött még elő senki az orgona zenével. Teszteljetek Bach-hal, állati sok alacsony frekis hang szól! Pl.: [link]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Speeedfire #135 üzenetére
Magák a hangok is szebbek optikán..
Ő, igen, csak ugye a poén az, hogy csatornánként 110/75 watt (6/8 ohm). Mielőtt hozzám került, 6ohm-os cucc volt rákötve, hát gusztustalan volt, amit szólt..
-
Speeedfire
félisten
válasz
hackeeeee #132 üzenetére
Amúgy minél nagyobb a hangszóró ellenállása annál szebben szól, természetesen ha jó minőségű.
A hangerő meg csökken.
Elképzelhető, hogy valamivel jobb az optikai kábeled mint a coax. Vagy jobbak a csatlakozói. Ezért is írtam, hogy a sok tényező miatt, egy jó kimenet is torzulhat.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Gál István #131 üzenetére
Nekem ugye, AVR-1306-om van, annak idején 40k-ért vettem át havertól, úgy sztem 3-4 éve, lehet kicsit több. Nagyon meg vagyok vele elégedve, igaz 6ohm-os recsegők kellenének rá, dehát ez van ami van, így is néha csak pislogok, hogy hogy szól... Főként most, optikán.
Más, WASAPI-val észrevettem egy érdekességet, foobar-ban szól a web-rádió wasapi kimeneten, erre youtube-on nincs hang... Foobar, böngésző bezár, böngésző úrjaindít, utána már jó..
(#130) Speeedfire : Én is így tudtam, hogy S/PDIF-nél (tehát coax/optikánál) nincs konvertálás, mondhatni direkt-ben megy a jel. Pedig ugye, észrevettem pozitívumot az optika javára.
Nem tom, hogy ennek mi lehet a fő oka, lehet a fény.
Nekem ezek után csak olyan recsegő kell, amin van optika, semmi más...Creative pedig, soha többet...
-
Speeedfire
félisten
válasz
krystman #126 üzenetére
Amik ezzel a nagyon "profi" x-fi -vel jössz, sajnos nem tudlak komolyan venni. A xonar még talán, de ezek csak "megvezetésre" vannak. Ha megnézed a komolyabb cuccokat, esi, maudio stb ott kicsit komolyabb áramkörök, visszacsatolások vannak, rendes normális tervezéssel és kivitelezéssel. De mindenféleképpen tudni illik, hogy a belső hangkártya nem lesz jobb mint a külső a felvett zajok miatt. Éppenséggel lehet, hogy csak mérhető lesz, hallható nem, de sok eszköznél már belerondíthat a hangképbe.
Nézd meg mennyibe kerül rájuk pakolt ic, nem több mint 3-6K. A körítés a lényeg, milyen megoldásokat használnak hozzá. Milyen teljesítmény erősítőt, milyen audio áramkörök vannak rajta. Attól hogy van rajta 52 millió tranzisztor attól még nem lesz minőségi.Spdif-nél nincs is konvertálás ennél az ic (pcm2902e)-nél.... (maga az ic 3k)
Nincs rajta 52 millió tranzisztor még is felső kategóriás.
-
dudika10
veterán
válasz
krystman #128 üzenetére
Digitális összekötésnél ugyan annak a jelnek kell átmenni a kábelen hangkártyafüggetlenül, nem piszkálhatja meg a chip az 1-eket vagy 0-kat. Van egy fix 1-ből és 0-ból álló sorozat a HD-n amit a hangkártya kiküld az erősítő felé.
Ha USB-n kötsz össze egy külső DAC-ot a géppel akkor is hozzányúlna a hangkártya, az is digitális átvitel?Videókártya teljesen más téma, nem tudom miért kevered ide.
-
-
krystman
őstag
válasz
Speeedfire #124 üzenetére
Hát szerintem azért nem teljesen! Azért nem hiába van egy X-fi-be kb.52millió tranzisztor! Még a integráltba ennek a negyede! Azért rengeteg olyan funkció van egy külső hangkártyán ami az integrált csak alapokat tudja. E mellett nem mindegy,hogy a hang hogy van előállítva. Az integráltak pl.egy EAX-ot processzor terheléssel tudja csak megoldani, szoftveres úton, még egy külső kari mindent hardveresen tud végezni. Én még nem nagyon láttam olyan integrált h.karit ami izomból tud dolgozni. De nekem is a laptopba ilyen Realtech kártya van, és nem rossz a hangja ahoz képest. De amikor az asztalin az X-fi-n hallgatom ugyan azt a zenét, az teljesen mást szól. Sokkal több magas van benne, és a hangok nagyon tiszták. Addig nagyon jó egy integrált még egy X-fi vagy Sonart nem hall az ember.
-
krystman
őstag
Dehogy nincs szerepe akkor is! Attól függetlenül elő kell állítania a hangot, hogy digitálisan nyomja ki a jelet! Ugyan úgy fel kell dolgoznia a jeleket mint amikor analóg! Amikor analógon nyomja a jelet akkor is ugyan azt csinálja a kártya chipje mint amikor digitálisan teszi. Csak az analógnál pluszba van iktatva egy D/A konverter, hogy már analóg jel mennyen ki. Még a digitálisnál ez nincs, de ettől függetlenül minden ugyan úgy történik a chipbe mint eddig. Tehát ha úgy van, digitálisan is el tudja rontani egy hangkártya a hangot nem muszáj analógként üzemelnie. Erre jó pl.amit feljebb írt a Hackeee fórumozó, hogy jobb neki az integrált hangja. Tehát a hang chipnek igen is szerepe van úgy Digitálisan és analógon is.
-
dudika10
veterán
Digit jelet is el lehet rontani rendesen ha valaki nagyon akarja. Jitter eltérő a kártyáknál.
De nem jellemző az integráltakra, hogy használhatatlanok lennének optikán.
Sőt, manapság már analógon is teljesen nyugodt szívvel lehet használni őket, fejhallgatókkal gyűlhet meg a bajuk, ahogy arról már feljebb írtam. -
Gabrika
tag
válasz
krystman #120 üzenetére
digit jel (koax, optika) esetén szerintem nem sok mindent csinál egy hangkártya, vagy videokártya (akár hol is van) ami összefüggésben lenne az árával, az alkatrész minőségével.
szerintem csak a DAC (és analóg jelek, kimenetek) esetén van - nem is akármekkora - különbség a hangkártyák között
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
krystman #120 üzenetére
Mert szebben, dinamikusabban szól optikán mint az audigy 2 zs coax-al? Talán csak azért...
Nincs annyi mély, hát, a sub-om sokkal dinamikusabban tolja a mélyet, mint az audigy 2 zs-vel tette. A DD/DTS is sokkal másképp szól, mintha úgymond több hangom lenne. Én nem hallok több zajt, ha nem szól semmi, és feltekerem max-ra a hangerőt ugyanannyi zajt hallok, mint hallottam előtte...
Szal, analógon előfordulhat, hogy nem pont a legjobbak az alaplapi hangkártyák, ebben nem kételkedek, de nekem itt optikán kellemes csalódást okozott..
-
krystman
őstag
válasz
hackeeeee #119 üzenetére
És miért jó neked, hogy egy vacak integrált kártyát használsz egy normális hangkártya helyett? Amit a alaplapra integrálnak azok soha nem lesznek olyanok mint egy normális különálló kártya. Ha megnéznél egy műszaki adatot az integráltnak meg egy X-fi-nek, igen csak szörnyűség lenne. Egy 1000ft-os chip nehogy már jobban szóljon mint egy 20ezer ft-os kártya. Mert ez max viccnek jó. Ebből fakad az is, hogy sokan írják hogy ez meg az a hangfal zajos meg nincs annyi mély. Közbe kiderül, hogy valami gagyi alaplapiról hajtsák őket. Egy alaplapi kártya egy csomó zajt felvesz a gépből, ami max úgy értelmez az ember, hogy a hang cucc nem jó mert zajos. Egy normális külső kártyával semmi gond nincs.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Speeedfire #117 üzenetére
Az audigy 2 zs 48khz-t tud min, annál lentebb ugye nem tud menni.. Most alaplapi recsegő (ALC889A) megy optikán. Na de akkor, átállítottam vezérlőpult/hangnál 44,1khz 16bit-re.
-
Gabrika
tag
oh, most látom merre kanyarodtatok, míg utazgattam
a véleményemet sajnos nem túl precízen öntöttem szavakba, szeretnék korrigálni
s csillapítani az analóg / digitális elméleti kalandozásokat
(egyben a minden jel analóg - mert a digi jel is az, csak kvantálva értelmezzük
vagy a minden jel digitális, mert a kvantumok nem oszthatók, azaz mindig lépcsőzetes lesz minden paraméter paradoxont feloldva)napjaink pc konfigurációjában a már régebb óta létező digit kimenetek (koax, opt.) mellett megjelentek a video+audio kártyák, ahol digit jelet (még sokkal sokkal szebb paraméterekkel - hdmi) hozhacc ki a géppből rontó külső befolyás nélkül
szvsz ajánlható az a tipikus megoldás (amennyiben persze a körülmények engedik), hogy e jelből egy másik nagy, nehéz és rendesen melegedő fémdobozban csináltassunk valamit, amitől a fámdobozra kötött (akár színesfémgyűjtők álmai vezetékkel) fadobozokból szép hang, zene szól - a szomszédok konstans nem kellemes tekintetének vállalása mellett (még családi házak esetén is)
más körülmények., illetve megoldások esetén ilyen és hasonló teszteket olvashatunk, választhatnk hangkártyát, aktív hangszórókat és kedvesen köszönő szomszédokat
eladó Klipsch proMedia2 fekete
eladó Altec FX 4021 -
Speeedfire
félisten
válasz
hackeeeee #114 üzenetére
Nálam az audigyben ilyen beállítás nincs.
Még nem használtam ilyet, a cikk szerint jobb lesz valamivel. A kérdés az, hogy ezt ki tudja-e hozni a rendszered. A kérdésre a válasz valószínűleg igen, a denon nem nagyon szokott rossz dolgokat gyártani.Igen 16 bit mindenhol, hogy minél kevésbé "konvertálgassuk" a jeleket.
Kb mintha van egy wav fájlod és azt 3-4x átkonvertálod akkor már veszít a jelből, ami ugye nem jó. Még ha keveset is, de veszít. Már más a hangképe az egésznek.Szerintem jobb is, hogy az erősítőbe dugod. Az alaplapi hangkeltő nem tudom mennyire lehet jó (már elfelejtettem mit is használsz
).
neilszab: Véleményem szerint ez elhanyagolható. Mint írtam a kábel keresztmetszete legyen ideális és kész. Nem azt mondom, hogy lehet 30m a kábel, de egy átlagos szobában nem fogod észrevenni. Árnyékolt legyen és kész.
Ha nagyon jó a cuccod és jó a hallásod akkor szoktak még xyz márkájú kábeleket venni horror áron, de szerintem ez már csak.... -
neilszab
őstag
válasz
Speeedfire #107 üzenetére
Félreértesz, én a jeltovábbítás veszteség mentességéről írtam és nem a konvertálásáról, rögzítéséről.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Speeedfire #113 üzenetére
Hmm.. Nos, akkor állandó használatra ezt sem "érdemes" használni, ha jól értelmezem, igaz? Vagyis, alaphelyzetben, mp3-hoz ezt nem nagyon kell használni.
Viszont ugye, vezérlőpult/hangban nekem 44,1khz/24bit van beállítva, most akkor foobar-ban 16bit. Vagy most akkor a hangnál is át kéne raknom 16bitre?
Hát, én is erősítőbe dugom a fülest, de csak azért, mert nincs meg a kábelem az előlapi kivezetéshez..
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Speeedfire
félisten
válasz
dudika10 #108 üzenetére
Azért szerintem annyira nem egy nagy összeg. Amit most fogok majd építeni, nagyjából 5-8 ezer forint lesz. Készen meg kb 20 körül lehet már venni jóféle dac-ot. Nem prémium, de sokkal jobb mint a pc belsős hangkártyák.
Elvileg ezek már elég jók. [link]A csöves erősítőknél is van DA átalakítás hacsak nem analóg az eredeti forrás (lemez). Ha digitálisan tárolod az adatot (CD, vinyó) akkor lesz DA átalakítás.
Az erősítő színezése az már más tészta.Valóban, igazad van. Hát manapság ugye meg mindenki digitális forrású zenét, filmet stb néz/hallgat/használ.
hackeeeee: A lényeg, hogy a digitális jelet minél kevésbé szabad "formálni". -
hackeeeee
Jómunkásember
Nah szóval akkor, foobar-ban a wasapi-t érdemes átállítani 24bit-re?
-
dudika10
veterán
válasz
neilszab #105 üzenetére
A digit jel se veszteségmentesen halad a vezetékben csak sokkal kevésbé érzékeny.
Speeedfire: persze, ha kihozod a gép belsejéből és adsz neki független tápot akkor jobb eredményt érhetsz el. Csak pénz kérdése.
Viszont olyan magas minőségig el lehet menni PC-s hangkártyával amit valószínűleg itt senki nem tud megfizetni, szóval halandóknak azért nem egy vészes érvágás.A csöves erősítőknél is van DA átalakítás hacsak nem analóg az eredeti forrás (lemez). Ha digitálisan tárolod az adatot (CD, vinyó) akkor lesz DA átalakítás.
Az erősítő színezése az már más tészta. -
Speeedfire
félisten
válasz
neilszab #105 üzenetére
Pont a fordítottját szokták mondani. A veszteségmentes az analóg, mivel semmi digitális konvertálás nincs, kisebb hangszínezés viszont szokott lenni a csöves cuccoknál.
Utána jön a félvezetős, ic-s megoldás, ahol a digitális jelből analóg jelet "varázsol" az ic. Ez a legelterjedtebb mostanában. Valamennyi veszteség van, ez az ic-ktől és a kapcsolási rajzokból nah meg persze a kivitelezéstől függ.Ha megfelelő átmérőjű kábeleket használsz akkor nem szabad veszítenie a minőségből, meg ugye ezt nagyon nem is tudod kikerülni, mindegy milyen cuccod van.
Ahogy dudika10 is írta, a "DAC"-től függ, hogy épp melyik kimenet mit produkál. Hogy van kivitelezve, mennyire pontosak a mérések stb.
-
neilszab
őstag
válasz
hackeeeee #97 üzenetére
Itt nem arról lehet szó, hogy míg az analóg jel a vezetékben veszt a minőségéből (minél hosszabb és vékonyabb a vezeték), addig a digitális jeltovábbítás veszteségmentes?
Tehát hiába jobb mondjuk a hangkártyád, ha utána 1 km vezetéken megy mendegél az analóg jel, míg ugyan ezt az utat megtéve egy digitális jellel és a végén a hangszóróhoz érve egy kicsit rosszabb DAC-cal jobb végeredményt lehet kapni... ez amúgy részben kérdés a részemről
-
Speeedfire
félisten
válasz
dudika10 #101 üzenetére
A nagyok azt mondják, hogy valóban nem a legjobb a hangkártya. Ha már mindenféleképpen pc, akkor inkább egy usb-s DAC, mivel a pc kapcsoló üzemű működése sok zajt vesz fel. (Ha hülyeséget írok javítsatok ki.)
Anno én is inkább optika bementetes dac-ot akartam építeni, de lebeszéltek róla. Azt mondták inkább usb-s legyen, lehetőség szerint külső tápos (rádiótechnika szerint ez nem fontos, mert nem észrevetető).Azért a jobb minőségű erősítőkben jóféle dac van.
hackeeeee: Hát igen, a denon is már egy olyan kategória, hogy...
Anno és is sokáig stereo-t használtam. Régi igazi erősítő+hangfalak (minőségi tesla 1980-ból), de aztán megadta magát. Bár remélem egyszer megfogom tudni menteni majd.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
dudika10 #101 üzenetére
Tény... Ezt mindenki maga dönti el, hogy mit használ.
(#102) Speeedfire: Jogos, és igazad is van. Sokáig nekem is sztereó cuccom volt, bár 5.1-es erősítővel volt hajtva, bár az is analóg kábellel volt összekötve. Amióta megvan a Denon, azóta only coax, amíg az audigy volt, de most leváltottam, audigy 2 zs-t eladtam, és az alaplapi megy, optikával.
Akit nem vonz a térhangzás, és a többi fícsör, annak sosem ajánlottam 5.1-et, mindig csak 1 jó sztereó erősítő, hozzá 2 baba hangfal.
-
Speeedfire
félisten
válasz
hackeeeee #93 üzenetére
Ezt aláírom. A pc-s cuccok nem a legjobbak, viszont anyagilag viszonylag jól jársz. Lásd anno genius ht3600, sikersorozat volt. A maga alacsony árához képest szépen szólt. De ezek a cuccok is csak egy bizonyos összeghatárig érik meg az árukat. Felette már inkább csak pénzkidobás. Akár creativ, logi vagy genius. Stb
Anno és is agyaltam erősítő + hangfalakon, de sehogy sem jött össze az ára. Mindig volt mire költeni. Ezért maradt a logi z-4, ami szerintem az árához képest elég jól szól.
Most én is ott vagyok, hogy gyűjtögetek aztán majd összejön egy jobb cuccra is a pénz. Vagy lehet építek majd csöves erősítőt, majd elválik mi lesz. Egyelőre a DAC-ot fogom megépíteni, mert ami van most audigy, nem a legjobb sajnos.
-
dudika10
veterán
válasz
hackeeeee #99 üzenetére
Az, hogy melyikben milyen DAC van az termékfüggő. Éppenséggel nagyon jót is építhetnek be.
De mindenképpen ki kell fizetned, szóval szerintem nincs nagyon értelme. Sztereonál még csak nem is kevesebb a kábel.
Azért a pénzért meg kaphatsz egy hangkártyát ami több gondot is rejthet magában meg sok jó oldala is lehet. (Driver <-> beállíthatóság) Viszont a hangkártyát Te választhatod a beépített DAC-ot nem és azt cserélni se tudod késöbb.Optikai és koax közt egyébként is lehet különbség és hangkártya és hangkártya digitális kimenete közt is, csak nem olyan mérvadó mint az analóg kimeneteknél.
-
hackeeeee
Jómunkásember
És akkor most kilyukadunk csak oda, hogy ezekben a pc-s recsegőkben, amelyikben van persze, nem a legjobb a DAC, és ezért érdemesebb inkább analógban használni őket?
Mint írtam is, én az Optika és a Coax között is hatalmas különbséget vettem észre, bár ugye hangkártya váltás is volt.. Optika az ALC889A-ról megy.
-
dudika10
veterán
válasz
hackeeeee #97 üzenetére
Az, hogy a DAC az erősítőben jobb mint a hangkártya.
De ez független az összekötés módjától, ez az amit írtam feljebb, az a kérdés, hogy hogyan, milyen minőségben végződik az analóggá alakulás, nem az, hogy hol.
Digitális átkötésnél a gép csak átküldi a merevlemezen tárolt adatot az erősítő DAC-jának, a hangkártya nem nyúl hozzá míg analógon az erősítő DAC-ja nem nyúl hozzá. Ha két különböző hangkártyát kötnél rá analógon akkor is azt tapasztalnád, hogy az egyik jobb a másik rosszabb. -
hackeeeee
Jómunkásember
Mondjuk valamilyen szinten mondasz valamit.. De ettől függetlenül is, nem poénból jobb a digitális jel.. Havernál sz@rakodtunk ezzel sokat, sok kábel.. tehát ugye csatornánkénti kábelezés, kontra coax (digitális) és sokkal szebben, tisztábban szólt digitális jellel a cucc, mint analógba.. Szal valami oka csak van ennek..
-
dudika10
veterán
válasz
hackeeeee #95 üzenetére
Igen.
Digitális átvitelnél egy nyers adatfolyam megy ki a hangfalhoz ami beépített hangkártya esetén nem jön ki a gépből, USB-s hangkártya esetén USB-n távozik, de a végén mindig lesz egy "hangkártya" ami analóggá alakítja. Ez lehet hangkártya, erősítőbe épített DAC, különálló DAC. De mindenképp analóg lesz a végén.A hangszóró már mindenképpen analóg jelet kell hogy kapjon. 10 vagy 11.-es fizika könyvben olvasgasd át a mágneses törvényeket. Digit jellel elég furcsán működne.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Speeedfire #92 üzenetére
Ez tény...
Nem is vitatkozom ezen..
Csak Én azt vallom, hogy aki filmezni akar, az ne PC-s szettet vegyen, hanem akkor inkább gyűjtsön hozzá még egy ideig, és építsen komplett rendszert. Sztem hosszabb távon sokkal jobban megér(het)i. Dehát kinek a pap.. Csak zenére only stereo...
-
devast
addikt
válasz
hackeeeee #77 üzenetére
Ha vista/win7-ed van akkor wasapi a legjobb szerintem. Ha xp, akkor asio. Nekem vezérlőpultban 48khz-re van állítva, így ha filmezek akkor azt a kimenetet használnom (directsound), ha zenélek akkor meg foobar-ba a wasapi pluginen keresztül megy ki a hang.
A logitech-ről meg inkább ne álljunk le vitázni. Aki annál jobbat(drágábbat) nem hallott annak nyilván szépen szól. -
dudika10
veterán
Mi a fenéről beszélsz ha szabad kérdeznem?
Mindenképp analóggá alakul előbb vagy utóbb a digitális jel is, mert a füled csak így tud vele mit kezdeni, nem az a lényeg, hogy hol végzed el az átalakítást hanem, hogy mivel, és előtte-utána mit kezdesz a jellel.
A hangkártya is ugyan azt csinálja mint egy külső DAC vagy egy erősítőbe épített. Digitális jelből analógot varázsol. Mindegyik lehet jó vagy rossz.
Az erősítő "helyzetére" ugyan ez igaz. -
-
Gabrika
tag
válasz
Speeedfire #84 üzenetére
bizony más fogalmak, de ma már szerencsés esetben együtt vannak
haggyuk megy a digitális világot digitálisnak, s a digitális analóg átalakítást pedig az analóg rendszereknek (pl. egy erősítőnek - amiben persze sok sok digitális dolog is van, de ez most itt nem érdekes)
így sztem jobb lesz a végeredmény, mert helyére kerülnek a dolgoka videokártya szépen felváltja a hangkártyákat ha persze nem rögzítésről van szó
-
jaja1981
addikt
Nekem még egy ős Audigy4 kártyám van, és analóg módon van kötve végfokra.
Semmi más nincs közte, értem itt a hangszínszabályzót, stb-t, és elég normálisan szól.
Faterom vett 80 körül egy 5.1-es Denom-ot, ne kérdezd milyet és nem hallottam a különbséget, pedig összedugtam digitálisan és analógon is.
mondjuk mostanában le akarnám cserélni egy ASUS Xonar-ra mert a driver támogatottsága így win7-re mintha nem is lenne. -
Gabrika
tag
válasz
Speeedfire #78 üzenetére
miben lehet mérni a különbséget egy pcből kikukucskáló analóg kimenet és a csöves erősítők (jobb fajtái) között?
mert csak a jelzős szerkezetben van hasonlóság, azaz az analóg szóban -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Speeedfire #78 üzenetére
Naigen.. mondasz valamit.
Dehát ahogy teis mondod, az egy teljesen más kategória...
-
neilszab
őstag
válasz
DarthRoni #74 üzenetére
Ha utánvétellel veszed házhozszállítással, akkor:
- nem vagy köteles átvenni a terméket, ha kihozzák
- jogod van meggyőződnöd a termék sértetlensége felől a kifizetése előtt
- 8 munkanapon belül jogod van elállni a vásárlástól indoklás nélkül... saját költségeden visszajuttatod a terméket sértetlenül minden tartozékával együtt a boltba, akik x héten belül kötelesek visszafizetni az árát. (Van ahol ezért vmi díjat számláznak ki külön (az ár ~30%-a), az nem tudom, hogy törvényes-e...) -
hackeeeee
Jómunkásember
Tehát, akkor külön érdemes még ASIO-t feltenni, ha alaplapi recsegőt használok? Mert ugye nekem csak driver van telepítve, és win alatt be van állítva a 44,1khz, vagy elég ez így is?..
Én évek óta nem használok analóg kimenetet.. :]
Amúgy, ha már itt tartunk.. Ugye havernál Z5500 van, és valahogy nemtom, szépen szól meg minden, de valahogy mégsem tetszett a hangja, mintha valami hiányzott volna belőle, vagy nemtom.. Számomra nem volt olyan szép, dinamikus a hang. Bár lehet, hogy csak az analóg kimenetek miatt, nemtom..
-
DarthRoni
tag
jó csak tudod még sosem rendeltem Webshopról, pláne egy ilyen viszonylag nagy értékű cuccot, és kicsit aggódok még emiatt, például ha szállítási hibás vagy ilyesmi....
szóval akkor nyugodtan rendeljem meg?
akkor nagyon boldog vagyok
régóta egy ilyen 2.1-et kerestem, és végre megtaláltam
-
devast
addikt
válasz
hackeeeee #69 üzenetére
Tudtommal az audigy-k nem tudnak kiadni 44.1khz-et (az összes zene ilyen...), ha felskálázzák 48khz-re, az meg orbitális minőségromlással jár (ha olyan rendszeren hallgatod). Az alc889a digitális kimenete nálam simán ki tudja adni a 44.1khz-et is, asio-val vagy wasapi-val
Az alaplapra mellé épített dac-ról inkáb nem érdemes beszélni, szóval az analóg kimenete elég gagyi, abban valószínűleg az audigy jobb.
-
devast
addikt
válasz
eclipse006 #5 üzenetére
Aki logitech-et vesz zenét hallgatni az meg is érdemli.....
Jó a teszt -
Speeedfire
félisten
Jó cucc, ha nem lennék megelégedve a Z-4-emmel akkor lehet ilyet vennék most.
-
yolan
őstag
A hátulján van egy áramtalanító kaspcsoló, de ha azt használjuk akkor elvesznek a treble és bass beállítások.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Házimozi erősítőbe, így van..
Hát, elvileg igen, gyakorlatilag meg, elég nagy különbség van a 2 kártya között...Bár sztem a fő ok az is, hogy 48khz-t tudott az Audigy min..
Szal nem tudom, havernak mondjuk annó javasoltam, hogy a Z5500-át kösse be digitálisan.. Bár ugye akkor sokmindenhez Dolby Digital Live kéne, bár ugye ezt a Realtek kártyák tudják alapból.
-
Gabrika
tag
-
Gabrika
tag
válasz
hackeeeee #65 üzenetére
szerintem is pontosan így van, lehetőség szerint a DAC ne a PC-ben legyen, vagy ha ott van akkor annak a minőségi hangkártyának az ára már közelít egy önálló erősítőárához
de e teszt kapcsán nyilván a PC hangkártyájából kijövő analóg jel a releváns, ezért valóban célszerű lenne úgy megválasztani, hogy ne az legyen a szűk keresztmetszet (kérdés, hogy az HCS2330 esetén ez melyik)
-
hackeeeee
Jómunkásember
Hm.. Naigen.. Mondjuk ugye nekem Audigy 2 ZS-m volt.. Télleg, ez az X-FI képes 44,1khz-ra? Mert ugye az Audigy-m nem tudta, 48khz-től indult. Bár én nem foglalkozok analóg kimenettel.. Az audigy coax-al ment, most az integrált pedig optikával.. És meg kell mondjam, az ALC889A sokkal szebben szól optikán, mint az Audigy 2 ZS szólt coax-al.
-
jaja1981
addikt
Egy minőségibb hangkártyával még jobb lenne a hangkép.
Nem nagy dologra gondolok, csak egy közepes Sonar-ra. -
Gabrika
tag
igazad van, az erősítő (DAC) és a hangsugárzók fizikai szétválasztása nem szükséges feltétele a minőségnek, csak általában jellemző irány
magam nem vagyok aktív zenész, de barátaim koncertjeire lelkesen eljárok, ott is van 2 az 1ben
nagyon mókás ez a infra-hang-verseny, én is szeretnék benevezni egy -pi/2 Hz-es hanggal, amit éppen most adtam ki
-
dudika10
veterán
-
stol
addikt
ModeCom MC-2050-et és ModeCom MC-2110-et kell még tesztelnetek
ModeCom MC-2110 talán még ettől is jobb.
-
neilszab
őstag
"a minőségi zenehallgatás irányába visz sztem minden ilyen eszköz, az aktív hangsugárzók után egy átmeneti lépés lehet ez a kis erősítős megoldás és mutatja az utat tovább"
A gyártó nagyobb modelljei viszont már nem ezt a megoldást alkalmazzák (S330D, S530D...) és ahogy tudom, azok is szólnak így, ezért én különösebb jelentőséget nem tulajdonítanék a különálló erősítőnek... annak ellenére, hogy nagyon jól hangzik/látszik a dolog és szimpatikus megoldás is, de valszeg nem itt van a kutya elásva...
-
tildy
nagyúr
Mindezek mellett az említett z2300 errefelé 150 font, az meg nem 10 inkább 20 ezres különbség.
-
tildy
nagyúr
válasz
eclipse006 #5 üzenetére
Volt Logitech LS21ünk, beszédhngok zajosak voltak, nem voltunk elájulva tőle, szóvala márka sem jelenti azt, hogy az tuti jó lesz.
-
^Clown
addikt
Még nem hallottam a gyártóról, már csak ezért is érdemes volt elolvasni a tesztet
-
Gabrika
tag
mindig jó érzés újabb, pláne jó és jobb eszközöket látni, hallani - grat
nagyon sok kellemes szórakozást, élvezetet kívánok hozzá!a minőségi zenehallgatás irányába visz sztem minden ilyen eszköz, az aktív hangsugárzók után egy átmeneti lépés lehet ez a kis erősítős megoldás és mutatja az utat tovább
nyilván arra érdemes használni mindent amire alkalmas, az itt tesztelt hangszórók mozira, játékra biztosan kellemesek szomszéd kímélő teljesítmény tartományban
tudom, hogy általában nem a mennyiség (a méret) a lényeg, de a hangkeltésben szvsz sajnos ez márpedig így van, hiába kellemes pl. egy Klipsch proMedia, vagy durrog egy Altec fx4021-es, mind itt porosodnak már az asztal körül, nincsenek már feszültség alatt
és az alaplapi hangkártya tökéletesen megteszi a dolgát a videokátya pedig hibátlanul
-
BluEyes
őstag
Rangerekben 10,4 centisek a mélyek. Oké hogy "csak" 40Hz-et ad meg alsó határfrekinek, de az plusz-mínusz 1,5dB-en (hoppá!) belül. Nem -6 meg -10 dB tűréssel ám.
Na, itt egy kis 30 Hz [link] kellemes kikapcsolódást! Ja és közben említs már meg néhány zeneszámot amiben hemzsegnek ezek a mély hangok. Na jó, kíméletes leszek, a 31 Herzet már elfogadom. -
neilszab
őstag
válasz
DarthRoni #49 üzenetére
Nem értem mi nem lehet megbízható egy Webshopban...
Megrendeled, és ha minden oké akkor átveszed és fizetsz, vagy hanem, akkor meg nem...
Ha meg garanciális galiba akad, akkor téged mint fogyasztót jogok védnek, amik ha határozottan rácsapsz az asztalra, akkor érvénybe is lépnek...
-
DarthRoni
tag
juj nagyon remélem h tényleg ennyire jó a cucc, mert pont ebben az árkategóriában vágytam egy 2.1-re, de sose találtam, és ez pont elég lenne mindenre, mert panelban lakok, juj de örülnék ha sikerülne egy ilyet beszereznem, meg lehet rendelni, csak nem tudom mennyire megbízható oldalakról :/
köszönöm a tesztet
-
BluEyes
őstag
A 8 centi tényleg nem, de a 10-re (4") van példa. System Audio
-
moha21
veterán
Most erre mit lehet reagálni? Ezzel nem néz a család filmet. .> A fejhallgató nem ugyanaz a kategória.
A többi részével egyetrtek, mint pl. a membrán tömege. Sőt dobozban FS paraméter, doboz anyaga meg kismillió dolog számít.
Azért megnézed a jobb hang rendszereket, nem jellemző a 8 cm-es átmérő.
-
Vasinger!
nagyúr
Jó kis teszt lett!
Nekem egy Z-2300-am van Magnat Motion 110 szatelitekkel. Meg merem kockáztatni, hogy talán még ennél is szebben/jobban szól.
Itt egy kis videó, bár ez nem tükrözi a tudását teljesen: KATTA Z-2300 alap szatelitjei tényleg nem a legjobbak, de a mély, ha nincs széthajtva nincs jobb a világon.
-
BluEyes
őstag
válasz
Gál István #31 üzenetére
moha21
Bármelyik hangszóró, akár még az 1 centis is képes megszólaltatni akár még a 20Hz alatti tartományt is. Például [link] Nyilván más kérdés, hogy melyik alkalmas a basszus nagy hangnyomású lesugározására egy szobában.Gál István
Abból, hogy egy hangszóró membránátmérőja nagyobb, még nem következik, hogy mélyebbre megy, sőt igazából kb. semmi sem következik belőle.
A hang a levegő mozgatása, minél nagyobb a membrán által megmozgatott levegő mennyisége, annál nagyobb lesz a hangnyomás. A kisebb membrán is képes lehet ugyanannyi levegőt megmozgatni, mint a nagyobb, amennyiben a membrán kitérése (az az út, amit a membrán előre-hátra megtesz) arányosan annyival nagyobb, amilyen arányban a felülete kisebb.
Fontos paraméter a membrán tömege. Mivel a tömege nem nulla, ezért a membránnak van tehetetlensége. Ez azt jelenti, hogy "meg kell indulnia" az erősítőből kapott jel hatására, és meg is kell állnia, ha hirtelen "csend" a feladat. A nagyobb membrán vélhetően nagyobb tömege a nagyobb tehetetlenség okán nagyobb késéssel képes csak lekövetni az erősítő jelét, lustábban "indul meg", nagyobb fáziskésésben van a zenéhez képest, és a megállás is nehezebben megy, tovább "lebeg" mielőtt megállna, mint a kisebb membrános kolléga. A kisebb membrán emiatt símán lehet feszesebb hangú (ütősebb, dinamikusabb a cikkíró szavaival élve).
És ez csak egy-két példa, még van egy szakajtó egyéb paraméter, ami befolyásolja a hangszóró, és a köré épített doboz hangminőségét, le vannak ezek a dolgok írva a neten, gúgli oszt olvasgass. -
krystman
őstag
Grat a cikkhez! Én nem tudom, hogy mi a gond a Logitech mélyével, nekem egy x230 van és rettentő mélyen tud szólni, és nem pufogósan. Persze normálisan be van járatva. Az, hogy egyeseknek nem tudom miként szálhatott el, vagy halhatott meg hangfal, max akkor ha szarrá van hajtva. Egy ilyen 230 és 530-as Logi hangfal, nem arra van hogy discot csináljon vele az ember.
-
8nemesis8
veterán
Tetszett a teszt és a hangszóró is.
-
Tristis
őstag
" Tökéletes mély"
Sorry muszáj volt.... -
PuMbA
titán
Azt kihagytátok a képletből, hogy a Z-2300 a THX matrica miatt kerül olyan sokba.
-
neilszab
őstag
válasz
Gál István #37 üzenetére
Mókás dolog amin vitatkoztok, te azt mondod, hogy a nagyobb membrán az jobb is (mélyebb, erősebb), dudika meg annyit mond, hogy nem feltétlenül, mert egy 6.5 vs 8 közötti különbség nem akkora, hogy az egyéb paraméterek (doboz/membrán/erősítő kialakítása, minősége) nem fordíthatnák meg érezhetően az erőviszonyokat, ugyanakkor meg elb@szni ugye meg bármit el lehet... Szerintem is a hang keltés azért jóval komplexebb tudomány annál, minthogy a méret döntsön mindenről...
Azzal érvelni, hogy a Logi, meg a Edi egy kategória, meg egy árban vannak... ez sztem is butaság, költségspórolás címén ki tudja melyik gyárban mit pakolnak a dobozokba, amit a hülye fogyasztó még röhögve megvesz méregdrágán, me' akko' biztos jó is...
Egyébként a cikk írója annyit írt, hogy:
"A méynyomó nagyon szép basszust produkál (minimális hangerőn is), a Z-2300-nál sokkal dinamikusabb és pontosabb. Sokkal tisztábban hallom hol van a basszus eleje és a vége. Olyan érzés mintha mellbevágna, ütne a basszus."Akárhogy is nézem, nekem ebből szimplán az jön ki, hogy az Edi mérnökei egy kisebb membránnál jobban élvezhetőbb basszust tudtak/akartak elérni...
-
dudika10
veterán
válasz
Gál István #35 üzenetére
Minden annyit ér amennyiért el lehet adni, kár az árukkal dobálózni.
Szerinted ha aazonos árú termékek ugyan azt tudnák lenne értelme a teszteknek vagy a fórumoknak?
Hozok máshonnan példát, nézd meg a telefonokat és az Orange San Francisco-t messze nem annyit kének ugyan azért a tudásért mint a többi telefonnál másik végleten meg ott az iPhone pl ahol az alma jel 2x szorzót jelent az árcédulán.
Ha a tetves reflexcsövet csak 3 centivel arrébb rakod akkor már más hangot kapsz.
Igen, lehet rohadt nagy különbség két mélyláda közt.Hiába mondod, hogy fizikailag lehetetlen, 1. tévedsz mert nem az, 2. a kedves cikkírónak magyarázd el, hogy hülye, mert nem hallhatja, mert nem úgy van.
Unalmas egy dolog vitatkozni veled, be is fejezem, mert úgy se győznek meg az észérvek Téged, szóval felesleges szemetelni a topikot.
-
Gál István
senior tag
5-10k eltérés van a két összehasonlított szett között (ráadásul a logi a drágább) amelyek egyébként is alacsony árúak. mindkettőnek az oldalán van a reflex nyílás, semmi extra. Szerinted komolyan lehet olyan lényeges különbség az általad említett paraméterekben (falvastagság, tervezés, merevítés, erősítő) ami ilyen árkategóriában számítana?
Én fogadnék az erősítőre is: egy 30k körüli cuccban túlzás lenne erősítőnek nevezni azt a valamit ami hajtja a szettet, szerintem az is kizárt hogy ennyiért beleszorult volna valami komolyabb darab a szerkezetbe.
Nem tudok mást/többet/ésszerűbbet írni erről neked. Esetleg olvasd el ezt az írást ha nekem nem hiszel. Elég alap, könnyen emészthető.
Szerk: Nem a cuccot akarom szidni, ár/érték tekintetében remek!
-
szdavid
tag
Nem értem, miért hiszi mindenki, hogy csak vödör méretű hangszórókból lehet mély hangokat előállítani....egy 17cm-es Visaton hangszóróval le lehet menni 30Hz-re! Persze árban más kategória, de attól még méretéhez képest rettenet mélyre megy.
Amúgy jó a teszt!
Üdv.
-
hemaka
nagyúr
szimpatikus cuccnak néz ki
-
dudika10
veterán
válasz
Gál István #31 üzenetére
Úgy, hogy valószínűleg minőségre nem egy kutya a kettő, falvastagság, tervezés, reflex nyílás elhelyezése, merevítés nagyon sokat számít.
Erősítőre se fogadnék, hogy ugyan azt a szintet képviselik.
Nagyobb kitéréssel.
Nem kivitelezhetetlen.De még csak nem is biztos, hogy mélyebbre megy vagy nagyobb hangerőt produkál, nem ez volt a lényeg.
Nagy membránnal van egy erősen kiemelő mélyorientált, mosott, puffogó reflexcsöves mélyládád az lomha lesz, nem ütésnek fogod érezni a basszust, míg ha van egy jó zárt ládád ami elég gyorsan reagál akkor azt ütésként fogod érzékelni. Erről írt a kedves szerző. -
Gál István
senior tag
Ha úgy érzed nem igaz, magyarázd már meg nekem hogy ér el nagyobb hangerőt/ütést és nagyobb mélységet egy 6,5"-es membrán ami kisebb ládában van mint a 8"-es miközben minőségre mind a kettő egykutya és az erősítő ami hajtja őket ugyanaz a kategória. (Edifier/Logitech)
Erre tényleg kíváncsi vagyok...
-
Frigetrus
aktív tag
Veled értek egyet.
Többieknek: Amúgy nagyon nagyon fontos a láda is. Felesleges ezen vitázni.
hogyan szólhat jobban mint a logi?
jobb minőségű hangszóró, jobban hozzá tervezett láda, jobb erősítő. ennyi...
Nem kéne elveszni a méretekben, számokban, stb.
szerintem... békeAmúgy jó a cikk!
-
dudika10
veterán
válasz
Gál István #26 üzenetére
Ez úgy történt, hogy Te baromságot írtál: "de egy annál is kisseb sub hogy tudja kihozni a várt "ütést"? Fizikailag nem mehet mélyebbre."
Ez nem igaz.
A cikkben ráadásul sehol nem írja a kedves író azt, amit Te nem értesz, senki nem mondta, hogy úgy van.
Az elképzelésem pedig nem téves, csak neked problémát okoz látszólag a magyar mondatok értelmezése. Segítek egy picit: a csak szó fontos, nem elhanyagolható és a feltételes mód azt mutatja meg, hogy nem minden esetben van úgy, de úgy is lehet.
moha21 kolléga csak elbeszélt mellettem, másról írt, de igazat, Te viszont nem érted azt amit írok és belekötsz abba amit le sem írtam.
Már alapból a cikkben olyan részt nem értettél ami benne sincs. -
Gál István
senior tag
Én a puffogásról eddig egy szót sem írtam
. Te kezdted el felhozni a puffogást hogy ezzel a másik jelenséggel igazold a téves elképzelésedet. Hangnyomásról, legmélyebb hangokról volt szó addig.
-
JanFe
aktív tag
Tetszett a teszt. Koszi
-
moha21
veterán
Persze a láda nagyon fontos dolog, de a hangszóró felülete még jobban. / A plazmahangszóróknál az ív hossza adja meg a mélységet /
Persze szar "doboz" szarul szól.
De akkor is kell egy membránméret a frekvencia eléréséhez.Az más kérdés, hogy sok embernek elég a 100 Hz körüli érték és egy jó doboz szépen kiadja.
Szar dobozzal meg jó hangszórót is el lehet rontani ez tény, de a membránátmérő akkor is számít!
-
dudika10
veterán
válasz
Gál István #22 üzenetére
1. megkérnélek, hogy ne forgasd ki a szavaim, nem írtam ilyet.
2. érted mi az a puffogás? Mi köze a membránhoz? Semmi, 3 centis membránnal szerelt hangszóró is adhat ki puffogó mélyeket meg 40 centissel szerelt is.
3. nem csak a membránfelületet hanem a kitérést is lehet növelni.
4. láda felépítése már pedig nagyon sokat számít. Ha nem hiszed fúrj random egy "reflexnyílást" egy zárt ládára és meglátod.
Vagy kevésbé drasztikus módszer ha megvizsgálod egy reflex hangfal mélyeit úgy is, ha mondjuk egy zoknit raksz a reflexnyílásba.moha21: "csak"-ot ne hagyjuk már figyelmen kívül könyörgöm, rossz helyre írtam, nem ott a helye a mondatban de attól még ott van.
50-60Hz-ig szépen le lehet menni ilyen hangszórókkal gond nélkül.
A cikk egyébként nem a mélységet kritizálja, hanem a puffogást. -
Gál István
senior tag
A hangszóró átmérője nyilvánvalóan nagyobb szerepet játszik a legmélyebb hang és max hangnyomás elérésében mint a láda felépítése. Szerintem ennek az ellenkezőjét ne hírdesd a fórmuban
Mind az Edifiernek, mind Loginak ugyanolyan "minőségű" ládája van, nem hiszem hogy annyival jobban lenne megépítve az egyik hogy a kisebb bass drivert ellensúlyozná a jobb kialakítás.
Ennyit akartam.
-
tora2427
csendes tag
válasz
Gál István #3 üzenetére
hát ezt én sem tudom megmagyarázni, de sokkal jobb a basszus mint az általam hallott mélynyomóknál...
-
PH-User
addikt
Sosem hallottam még róla, de biztos jó cucc és használd egészséggel!
-
Lotusomega
senior tag
Ejj ha, tetszett a tesz, lehet hogy lecserélem a Geniusomat
Szerintetek egy genius ht 5.1-hez képest mennyi különbséget fogok érezni? Van értelme cserélni?
-
dudika10
veterán
Elrontottam a szórendet, de a mondatban attól még szerepel a csak szócska. Ha azt figyelmen kívül hagyod akkor nyilván nem lesz helyes a mondat.
Elbeszélsz mellettem.
Ha elcseszett ládába teszel 20 centis vacak hangszórót aminek az alja 1000Hz lesz akkor azt meg tudod csinálni egy 2 centissel is. Minél nagyobb a membrán annál egyszerűbb megvalósítani ugyan azt a mélységet, nem is állítottam az ellenkezőjét sehol. -
moha21
veterán
"semmi köze a hangszóró átmérőjéhez és egyébként sem a hangszóró átmérője határozza meg csak a max hangnyomást és a legmélyebb hangot sem.
"
Nézz utána, mert nem igaz.
2 cm-es membránnal, hogyan csinálsz 20 Hz-et? Építhetsz akármilyen ládát a büdös életbe nem fog 20 Hz-en szólni.
-
Winne
nagyúr
válasz
Gál István #10 üzenetére
Vannak nagyon kis méretű hangszórók is, amik nagyon szólnak, csak nem a háztartási rétegnek tervezik. Nekem leesett az állam, amikor hallottam egy olyan hangfalat szólni, ami kb 30 db. kis méretű hangszóróból állt páronként. Meglepetés volt.
A teszt jó nagyon, ezentúl odafigyelek kicsit az Edifier-re is.
-
fi:zi'k
nagyúr
Már régóta szemezek az Edifier termékeivel, mert nagyon jó a design.
Nem tudom mi lesz még belőle, PCs vagy különálló hangrendszer, de ha az előbbi, akkor jó eséllyel ezt a márkát választom. -
dudika10
veterán
válasz
Gál István #10 üzenetére
Üt vagy puffognak semmi köze a hangszóró átmérőjéhez és egyébként sem a hangszóró átmérője határozza meg csak a max hangnyomást és a legmélyebb hangot sem.
"Üthet" ugyan akkorát a kisebb is mint a nagyobb, de nem az "ütés" erejéről van szó hanem a milyenségéről. -
-
AMDFan
addikt
válasz
Gál István #10 üzenetére
Szerintem bassreflex cuccoknál nem csak a membrán mérete számít, hanem a doboz hangolása is.
-
Gál István
senior tag
Én arra gondoltam hogy egy kisebb sub nem tud nagyobbat "ütni". Az Edifier és a Logitech között nincs olyan minőségi különbség hogy a 6.5 inches Edifier sub üssön akkorát mint egy 8 inches Logi. (Tekintve hogy két márka között nincs akkora különbség mint mondjuk az AKAI és például a KEF között.) Ezért kérdeztem hogy lehet ez?
-
PuMbA
titán
válasz
Gál István #3 üzenetére
Annak nincs is köze hozzá. Az Akai hangfalaim 65Hz-ig mennek le csak, de sokkal nagyobbat "ütnek" a Z-2300-nál.
-
A hátulján van egy áramtalanító kaspcsoló, de ha azt használjuk akkor elvesznek a treble és bass beállítások Kis hiba.
Ez a hangrendszer van 5.1-ben? Most egy x-530-am van, ami kicsit elfüstölt és csak 4.1-et tud. 540-ből meg 2-őt vissza küldtem, mert a távirányítója kipruccant...
Vagy esetleg egy jó 5.1-es alternatívát tudsz mondani? -
szaszabee
aktív tag
válasz
Gál István #3 üzenetére
Jó kis cikk Lehet hogy lecserélem ilyenre az x530 logimat nem igazán vagyok kibékülve vele
-
eclipse006
őstag
válasz
Gál István #3 üzenetére
Én arra tippelnék, hogy egyrészt a logiban benne van az erősítő, meg minden, viszont az Edifiernek külön van erősítő része, másrészt jobb minőségű maga a hangszóró ami benne van, jobb tervezés, és még sorolhatnám...
-
neilszab
őstag
"Az Edifier S330D egy kicsit jobb nála, a szatelitek erősebbek és van benne optikai bemenet, de a plusz 10.000 Ft-os árkülönbséget nem biztos, hogy megéri ha nem kell az optikai bemenet."
Engem a 2.0 / 2.1 hangfalat, de melyiket? topikban kvázi lebeszéltek az optikai bemenetről, mivel egyáltalán nem biztos, hogy a hangfalban lévő DAC jobban végzi a dolgát, mint egy minőségi hangkártya.
A 330D hangerőben jobb csak, vagy hangzásban, minőségben is vmivel többet nyújt?
Köszi!
Egyébként korábbi hozzászólások: [link]
engusz bocs, ez nem neked ment
-
Gál István
senior tag
Köszönöm a tesztet, szeretem az ilyen írásokat. Egy dolgot viszont nem értek:
Azt írtad hogy végre az Edifier-nél "üt" a basszus, nem puffog. Oké hogy a Logi mélye olyan
rosszamilyen, de egy annál is kisseb sub hogy tudja kihozni a várt "ütést"? Fizikailag nem mehet mélyebbre. -
engusz
veterán
Jó kis teszt!
Szerk.: Máskor jelezzétek a rendelésnél, hogy tesztet fogtok róla írni, mert akkor megnézzük, hogy mennyire rugalmasak az árak.
-
eclipse006
őstag
Jók kis teszt lett, nekem tetszett. A hangcuccot pedig használd egészséggel. Az Edifier amúgy is a kedvenc márkáim közé tartozik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Revolut
- Házimozi haladó szinten
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- EA Sports WRC '23
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest